1/8 finału LM - Man Utd vs Lyon

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

W ćwierćfinale zobaczymy...

Olympique Lyon
8
28%
Manchester United
21
72%
Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

1/8 finału LM - Man Utd vs Lyon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 18 lut 2008, 17:16

Jest temat o meczu Arsenalu z Milanem, to o tym spotkaniu również nie mogło go zabraknąć ;) Moim zdaniem druga najciekawsza para tegorocznych ćwierćfinałów LM zaraz po wspomnianym wcześniej pojedynku Kanonierów.

Osobiście o awans United nie obawiam się za bardzo :) Wszystko wskazuje na to, że wróciliśmy na właściwy tor. Pogrom nad Arsenalem w końcu robi swoje :P Ligą francuską nie bardzo się interesuję, ale z tego co wiem to Lyon ostatnio nieco cieniuje i nie gra tak jak za czasów Houillera. Ostatnio porażka z Le Mans bodajże.

Liczę na przełamanie Roo, takie z prawdziwego zdarzenia ;) Do tego gnębić defensywę Lyonu będą Ronaldo, Tevez, Giggs, Scholes czy Nani, także o nasz atak się nie martwię :)

Z francuskiej ekipy najbardziej obawiam się oczywiście Benzemy, który po sezonie być może znajdzie się w drugiej z drużyn tej pary :) Ale myślę, że Rio z Vidą sobie poradzą, nie takich grajków się już zatrzymywało.

Pierwszy mecz we Francji, rewanż na Old Trafford. Zapraszam do dyskusji.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 lut 2008, 17:34

Według mnie tez przejdziemy dalej. ManU zagrało ostatni mecz wyśmienicie czego ie można powiedzieć o graczach z Lyonu którzy przegrali swój ostatni mecz 0:1.

W ostatnim meczu nie grali Ronaldo Tevez Giggs Scholes myślę ze przerwa im dobrze robiła i wypoczęci zagrają bardzo dobre spotkanie. Roo w końcu strzelił bramkę i miejmy nadzieje ze pójdzie za ciosem.

Co do kadry Lyonu to ie bardzo sie orientuje jak to wygląda ale obawiam sie ich ataku Ben Arfa i Benzema grają w tym sezonie bardzo dobrze żeby nie powiedzieć wyśmienicie szczególnie ten drugi :D

We Francji może być ciężko ale o wynik w Manchesterze jak i zarówno ten końcowy raczej sie nie martwię.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 18 lut 2008, 17:56

Niech zgubi Was ta pewność :lol:

Nie liczę na cuda, ale nie można też patrzeć na gre Lyonu przez pryzmat mczu z LE Mans(Nie grał Benzema, Toulalan, Grosso). Mimo, że gramy w kratkę to w meczach z takimi wielkimi klubami nie odpuszczamy. Na Stade Gerland musimy zagrać mecz życia, a dalej niech się dzieje co chce. Jest jeszcze jeden fakt, który może być dla Was wielkim obciążeniem, mianowicie jesteście przedstawiani publicznie jako stuprocentowi faworyci, a presja kibiców i różnych środków informacji (cyt. media) na zespół za dobrze nie wpływa.

Ja osobiście Waszgo składu się nie boję, bardziej obawiam się naszego :lol: . Mam nadzieję, że Perrin ustawi zespół idealnie i nie popełni żadnego błedu taktycznego. Liczę także na geniusz Benzemy, Ben Arfy i naszego symbolu drużyny - Juninho. :wink:

Giggsy King pisze:Benzemy, który po sezonie być może znajdzie się w drugiej z drużyn tej pary
Osobiście wolałbym go widzieć w trykocie Arsenalu, ale liczę iż pogra dla nas jeszcze choćby jeden sezon :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 lut 2008, 18:35

baziu pisze: Osobiście wolałbym go widzieć w trykocie Arsenalu, ale liczę iż pogra dla nas jeszcze choćby jeden sezon Wink

Mamy podobne myśli. :D

O dziwo liczę na chłopaków z Manchesteru. W końcu to przedstawiciele PL. Ta wygrana z Arsenalem dała im dodatkowego kopa. Na wyjeździe nie liczyłbym na łatwą przeprawę. Czuje bramkowy remis. Awans zostanie przypieczętowany na OT i MU gra dalej.
baziu pisze:Jest jeszcze jeden fakt, który może być dla Was wielkim obciążeniem, mianowicie jesteście przedstawiani publicznie jako stuprocentowi faworyci, a presja kibiców i różnych środków informacji (cyt. media) na zespół za dobrze nie wpływa.
Manchester to zespól, który potrafi sobie radzić z presją. :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lut 2008, 18:47

guru pisze: Manchester to zespól, który potrafi sobie radzić z presją. Wink
Milan 3:0 United ;)
Ale to nie taki rywal, nie taka stawka, Ronaldo jeszcze może szaleć. Zatnie się gdzieś w półfinale ;)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 lut 2008, 18:52

Wilmore pisze:Milan 3:0 United Wink
Pierwszy mecz:
Roma- Manchester 2:1

Drugi mecz:
Manchester- Roma 7:1

Jednak potrafią się podnieść. :o
Ale to nie taki rywal, nie taka stawka, Ronaldo jeszcze może szaleć. Zatnie się gdzieś w półfinale Wink
Nie wyszedł mu mecz z Milanem rok temu i nadal ma za to zbierać? On jest młody i wciąż się rozwija. Od tamtego roku poczynił niemałe postępy. A czy się zatnie w półfinale to zobaczymy. Pierwszy muszą tam dojść.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 18 lut 2008, 19:27

Ja też specjalnie o wynik się nie martwie ,uważam że ManU jest zupełnie do ogrania mamy lepsza drugą linię ;) no może nie liczac jednego tam z Portugali.I w tym upatruje nasza nadzieję lepsza druga linia + stałe fragmenty gry. 1:0 , 2:1 u nas i remis na OT

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lut 2008, 19:29

guru pisze: Jednak potrafią się podnieść. Surprised
A kto tu temu przeczy? :lol:
guru pisze: Nie wyszedł mu mecz z Milanem rok temu i nadal ma za to zbierać?
Ma zbierać za to, że w meczu o stawkę dużą gra słabo - Milan w LM, Niemcy na MŚ... To jest jego problem, gdyby grał w takich meczach normalnie, to nie byłoby dyskusji, kto jest lepszy - Kaka czy on. A tak wygrywa Kaka wszelkie porównania.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 18 lut 2008, 19:33

j1mmy pisze:Ja też specjalnie o wynik się nie martwie ,uważam że ManU jest zupełnie do ogrania mamy lepsza drugą linię Wink
Ronaldo, Giggs, Scholes, Carrick, Hargreaves, Anderson, Nani, Park, Fletcher. Ale myśl sobie co chcesz ;)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 lut 2008, 19:34

j1mmy pisze:mamy lepsza drugą linię Wink

Żartujesz chyba?
Wilmore pisze:A tak wygrywa Kaka wszelkie porównania.
A kogo w tym momencie interesuje Kaka? Piszemy o Ronaldo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lut 2008, 19:38

guru pisze: A kogo w tym momencie interesuje Kaka? Piszemy o Ronaldo.
A kogo interesowało podnoszenie się po porażce? Ja mówiłem o złym znoszeniu presji meczu o stawkę.
A Kakę wprowadziłem przy okazji tego, że... A zresztą, myślący człek, za jakiego Cię mam, wpadnie na to bez podpowiedzi ;)

Dwumecz wygra United - stałby się cud, gdyby przeciętny ostatnio Lyon pokonał tak mocną ekipę. Jeśli Benzema i Ben Arfa nie błysną, to Lyon nie ma najmniejszych szans.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 18 lut 2008, 19:46

j1mmy pisze:Ja też specjalnie o wynik się nie martwie ,uważam że ManU jest zupełnie do ogrania

Jak każdy zespół. :wink:

j1mmy pisze:mamy lepsza drugą linię
Nie wypada mi tutaj obrażać ulubionego klubu, ale bezproblemowo mogę stwierdzić, że jesteśmy o klase słabszym klubem i trzeba się z tym pogodzić.

A czy tak wyglądająca nasza druga linia:
Romain Beynié, Juninho, Marc Crosas, Mathieu Bodmer, Cesar Delgado, Jérémy Toulalan, Kim Källström

jest lepsza od drugiej linii Man UTD? Śmiem w to wątpić. Choć oczywiście to tylko nazwiska a w praktyce może okazać się inaczej (fajnie by było :lol: )

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 18 lut 2008, 20:07

Łatwej przeprawy się nie spodziewam. Bać się nie boje ale Lyon to trudny przeciwnik. Mecz z Arsenalem był świetny, tylko że ci co go wygrali pewnie sobie posiedzą na ławce :roll:

Powiem szczerze nie chciałbym być na miejscu Fergusona :P Jak tu posadzić na ławce DF 24 po takim meczu, Andersona czy Carricka. Scholes napewno zagra od początku, najgorszą opcja jest wystawienie Owena obok niego. Scholes-Carrick, z trudem ale tak bym chyba wybrał :roll:

Drugi zgryz to Giggsy/Nani. Obaj nie grają w tym sezonie kosmosu(od portugalczyka tego nie oczekiwałem) tylko róznica polega na tym że Nani ma przebyłski na Ryan nie :? Szkoda mi patrzeć na Giggsa w takiej formie, gdzie się pokazuje przy wykonywaniu rzutów rożnych :? Ferguson pewnie postawi na Giggsa oby się miło rozczarował.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 lut 2008, 20:24

Ja osobiscie biore kazdy wynik pod uwage jesli chodzi o mecz w Lyonie. Wedlug mnie zarowno Lyon moze wygrac, zremisowac czy przegrac. I jedynie trzecia opcje postrzegalbym jaka niespodzianke.

Duzo zalezy od tego czy zagra Juninho, ktory jest jak wiadomo sercem Lyonu. Nie wiem jednak czy zdolal na czas wyleczyc uraz?

Manchester na wyjazdach w LM nie blyszczy, wiec spdziewam sie zacietego i wyrownanego meczu.

Korzystajac z okazji to mozesz mi powiedziec baziu, jak tam Crosas sie zaprezentowal w tych 3 meczach w jakich do tej pory gral?

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 18 lut 2008, 20:38

mistyk pisze:Duzo zalezy od tego czy zagra Juninho
Powinien zagrać, choć wszystko okaże się dopiero przed samym meczem. Wątpie by Perrin zaryzykował i usadowił go na ławce, no i sam Juninho będzie chciał grać tak więc na boisku go zobaczymy. :wink:

orzystajac z okazji to mozesz mi powiedziec baziu, jak tam Crosas sie zaprezentowal w tych 3 meczach w jakich do tej pory gral?
Za dużo to on sobie nie pograł i zbyt wiele nie pokazał. Póki co widać u niego brak doświadczenia ( co przy Karimie, który jest w podobnym wieku nie wygląda za ciekawie). Widoczny jest też brak zgrania, co raczej na początku jest widoczne u każdego nowego zawodnika. Jednak spoczywa w nim duży potencjał, który połączymy z faktem umiejętności szkolenia młodych naszego zespołu, to może być z niego naprawdę wartościowy zawodnik. Czas pokaże co z niego będzie, jednak w meczu z ManUTD nie chciałbym go widzieć w podstawowej 11 :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”