AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 365

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 18 lut 2008, 18:12

Wilmore pisze:To nie są pozytywne wieści, o ile Dida może być nieprzydatny, o tyle Pato może się okazać niezbędny, jeśli Inzaghi nie zaskoczy jutro skutecznością (choć w LM gra super).
Wilmore, z kiedy masz to info? Nie wiem czy czytałeś, ale wczoraj Pato trenował z pełnym obciążeniem z resztą drużyny, więc szansę na to, że zagra są coraz większe :)

pozdrawiam

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lut 2008, 18:20

Ewa_ pisze: Wilmore, z kiedy masz to info? Nie wiem czy czytałeś, ale wczoraj Pato trenował z pełnym obciążeniem z resztą drużyny, więc szansę na to, że zagra są coraz większe Smile
Mówiąc szczerze nie wiem ;) Znalazłem w temacie Milanu na innym forum, myślałem, że to na bieżąco.
Dziękuję za poprawienie mnie, nie wchodziłem jeszcze na włoskie portale, a w polskich musiałem coś ominąć. :)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 lut 2008, 13:31

Przeczytałem właśnie wywiad z Filippo Inzaghim na stronie SportBildu. Zainteresowanych odsyłam do linka (niestety, po niemiecku...)
http://www3.sport-bild.de/sportbild/gen ... 00000.html

Ogólnie całkiem sensowny wywiad :wink: Wasz Super Pippo (chyba się nie pomyliłem :P ) stwierdził m.in., że musi grac jeszcze z 2-3 lata, żeby wyśrubować rekord bramek w Pucharach Europejskich - zwłaszcza, że Raul depcze mu po piętach :wink:

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 19 lut 2008, 15:07

Ciekawa sprawa, że najskuteczniejści obecnie napastnicy Milanu to... Borriello, Oliveira i Pozzi. Może to być jaka nadzieja na przyszłość.

Jeżeli chodzi o dzisiejszy news o zainteresowaniu Toni'm - Nie wiem czy to prawda, że chcemy go pozyskać, ale transfer jest absolutnie nierealny. Pół roku temu było inaczej... A Luca to napastnik, który jak ma okazję to z reguły strzela bramkę, bezwzględny snajper. Czyli dokładnie ktoś taki, kogo Milan potrzebuje. Ot taka nasza kolejna "mercatowa" porażka. :?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 lut 2008, 16:05

Niech gra, ale niech strzela sobie w lidze. Nie w lidze Mistrzów :P albo jak już musi w LM to proszę tylko nie z nami, a jak wiadomo nam uwielbia strzelać bramki :wink:

Jeżeli chodzi o dzisiejszy news o zainteresowaniu Toni'm
:o :shock: :lol: uwaga, bo oddamy Wam Luce :lol: nie ma tematu, tak samo jak jakiś czas temu pojawił się news o naszym zainteresowaniu Pato :lol:

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 929

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 19 lut 2008, 18:31

Po raz kolejny pojawiają się pogłoski o sporym zainteresowaniu Milanu bramkarzem Almerii - Diego Alvesem. Brazylijczyk ma 23 lata i jest niewątpliwie gwiazdą swojej drużyny, która niespodziewanie zajmuje 7 miejsce w lidze, mając tyle samo punktów co Sevilla.
Ostatnie mecze to popisy Alvesa, od 617 minut niepokonanego w lidze (między innymi przez graczy Valencii czy Realu).
Myślę, że to ciekawa opcja, a sam zawodnik spełnia kryteria zarządu, tzn jest Brazylijczykiem :)
Pozbyć się Didy, zostawić Kalaca i gramy dalej.
Mimo wszystko szkoda, że Milan nie jest zbytnio zainteresowany Amelią, Włoch to Włoch i we włoskiej drużynie mógłby zagrać :)

Krótki filmik z paradami Alvesa:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 lut 2008, 18:38

Nebula RN pisze:Mimo wszystko szkoda, że Milan nie jest zbytnio zainteresowany Amelią, Włoch to Włoch i we włoskiej drużynie mógłby zagrać Smile

Na tyle co widziałem Amelie w akcji ( a przyznam, że niewiele razy), to nie robi na mnie specjalnego wrażenia. Artek byłby lepszym rozwiązaniem, albo ten Alves (ale po samej kompilacji nie chcę go oceniać).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lut 2008, 19:20

Tardelli pisze:najskuteczniejści obecnie napastnicy Milanu to... Borriello, Oliveira i Pozzi.
Boriello jest dobry, serio. Gigantyczny postęp.
Byłem entuzjastą Oliveiry, ale jednak do Włoch on się nie nadaje.
Pozzi to talent - na razie to on strzela parę bramek w jednym meczu, a nam potrzeba snajpera, który będzie strzelał jedną, ale regularnie. Poza tym nie chcę kolejnego Gilardino w składzie, on może być zmiennikiem, ale nie zbawicielem ataku.
Nebula RN pisze: Mimo wszystko szkoda, że Milan nie jest zbytnio zainteresowany Amelią, Włoch to Włoch i we włoskiej drużynie mógłby zagrać
Szkoda, bo stylem gry pasuje do Milanu i on jest idealnym kandydatem do gry u nas na lata.
Diego Alves - kolejny Dida? To już wolę Gomeza. Ale jeśli będzie ciągnął taką formę, to czemu nie... Tylko niech się potwierdzi jego dobra dyspozycja w najbliższych miesiącach.
guru pisze:Artek byłby lepszym rozwiązaniem
IMO im więcej widzę Boruca, tym bardziej się przekonuję, że to najgorsze z możliwych wyjść.
W Milanie mamy już jednego wybitnego bramkarza o umiejętności koncentracji na poziomie dziecka w cukierni. Nazywa się Dida, refleks ma nieziemski, jest skoczny, gibki, ale ma "kiełbie we łbie" i nie umie się skoncentrować.
Charakterystyka jak Boruca - to bramkarz do zespołu, który jest pod presją, inaczej jest bardzo prawdopodobne, że puści farfocla jak Dida za najlepszych czasów. Choć umiejętności czysto bramkarskie ma faktycznie na poziomie światowym.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lut 2008, 20:35

Ronaldo zapowiedział, że powróci do gry w piłkę. "Chcę powrócić na boisko bardzo szybko. Mogę to zrobić przed dziewięcioma miesiącami, o których mówili lekarze". Jednak mimo tych zapewnień, Brazylijczyk wróci najwcześniej w przyszłym sezonie, o ile działacze Milanu przedłużą z nim umowę.
Ja rozumiem, że Milan jest jak rodzina, ale nie róbmy z tego groteski, bo niedługo do hasła "dom starców" dojdzie "i niepełnosprawnych".
Przykre, że Berlusconi tak mocno rządzi tym zespołem, nie od tego jest.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 21 lut 2008, 22:37

Jak podała strona 2 kanału Telewizji Polskiej, "dwójka" pokaże rewanżowe spotkanie Realu Madryt z AS Romą.
Od dzis mam w :!: Dupie :!: Abonament :evil:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lut 2008, 22:39

Czego się złościsz, przecież Milan zagra we wtorek, wiec pewne było, że tego nie pokażą. TVP pokazuje mecze środowe.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 21 lut 2008, 22:42

Czego się złościsz, przecież Milan zagra we wtorek, wiec pewne było, że tego nie pokażą. TVP pokazuje mecze środowe.
Nie moge zrozumiec po co ludzie placa abonament zeby potem co :?: Nie miec nic do ogladania :?:

Ahh to byly czasy ze Polsat Sport mial LM , profesjonalna oprawa przed meczem , dobry komentarz i wogle dwa mecze we wtorek i srode a teraz co Tvp bedzie nam pokazywalo 1 mecz Lm przez 4 lata :cry:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lut 2008, 14:09

fieldy pisze:Czego się złościsz, przecież Milan zagra we wtorek, wiec pewne było, że tego nie pokażą. TVP pokazuje mecze środowe.
To raz, a dwa, że to już jest rozsądniejsza decyzja - przynajmniej nie puszczą słabego i nudnego meczu, bo gra tam Boruc i obejrzy go sobie trochę kibiców Barcelony, tym razem zagrają dwie ekipy, z czego jedna ma masę kibiców, a druga trochę.
Ma to sens.
Natomiast teraz już nie miałem złudzeń, że puszczą Milan, i w sumie nie mam powodu do niezadowolenia, bo obejrzę najbardziej emocjonujący (wg. mnie) z meczów środowycj.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 22 lut 2008, 18:17

myhalek_acm pisze:Od dzis mam w Dupie Abonament
hahahahahaha, do tej pory placiles abonament?

wybaczcie mi OT, ale nie moglem sie powstrzymac zeby nie zapytac

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 22 lut 2008, 18:23

ja tez przepraszam za ot ale skoro jest juz taka dyskusja to nie wiecie czy publiczna pokaze rewanz mojej druzyny?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”