Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 lut 2008, 22:53
bagg
Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 17 lut 2008, 23:00
wiesz Capello także miał ciężkie momenty w Realu. Tacy piłkarze jak Ronaldo czy Cassano nie za bardzo byli za tym trenerem. Także Reyes i Robinho niezbyt pochlebnie wypowiadali się na temat Włocha w prasie. Poza tym słynna decyzja odnośnie Beckhama także nie wprowadziła dobrej atmosferę. Z tego co pamiętam także w Juventusie za kadencji Capello dochodziło do niezbyt ciekawych incydentów.bagg pisze:a co to za trener, co nie potrafi utrzymac zdrowej atmosfery pracy w szatni?
liam
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 17 lut 2008, 23:21
zgadza sie.Bask pisze:Widać od razu, że nie oglądasz każdego meczu Barcelony
chron Panie BozeBask pisze:Mou
Nie.Mam nadzieje,ze mozliwy nowy trener zacznie probowac zmieniac mentalnosc tych zawodnikow,ktorym sie nie chce;wprowadzi jakis rygor i bedzie dosadnie mowic czego oczekuje. Frank jak wszyscy wiedza jest idealnym trenerem gdy idzie.Jak jest gorzej w druzynie i atmosfera wokol niej jest niezaciekawa,to i Ryj sie gubi.liam pisze:Myślisz że Lippi czy inny wielki trener z dnia na dzień przeniesie góry?
Mentor pisze:Messi zagrał wczoraj gorzej niż Deco i jakoś nie zauważyłem, abyś go totalnie zgnoił co jako obiektywny obserwator powinieneś uczynić.
Berik pisze:Messi znowu beznadziejny
Kazdy moze tak mowic. Ja powiem tak nawiazujac do Twojej opinii na jego temat : Deco to jest najemnik z krwi i kosci i nie mozna miec mu tego za zle. Przynajmniej ja nie mam. Inni ludzie maja,lub moga miec i dlatego jest niby na niego nagonka?Gra slabo i dlatego go ludzie krytykuja.Ale dobrze o tym wiesz.Mentor pisze:Swoją drogą niedawno ukazał się news w którym Deco rzekomo mówi, że chce wypełnić swój kontrakt do końca, ale to tak BTW tylko.
Wiedzialem,ze to napiszesz. A jako rozumny czlowiek sam sobie odpowiesz jaka jest roznica w grze napastnika na szpicy i pomocnika w takim systemie jakim gramy.Mentor pisze:Deco zaliczył asystę i dobrze. To ma robić
Berik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lut 2008, 23:34
Otóż to. Podobnie jak każdy może mówić, że odejdzie jeżeli bla bla bla. Wymagania stawiane wobec piłkarzy nie powinny być uzależnione od tego jak się wypowiadają.Berik pisze:Kazdy moze tak mowic.
Zgubił się szczególnie kiedy przyszedł do Barcelony, zastał burdel i zrobił potężną drużynę.Berik pisze:Frank jak wszyscy wiedza jest idealnym trenerem gdy idzie.Jak jest gorzej w druzynie i atmosfera wokol niej jest niezaciekawa,to i Ryj sie gubi.
To też jest ciekawa sprawa. Zwrócił uwagę na to już ktoś w komentarzach na BO i podzielam opinię tego kogoś. Mianowicie nie interesuje mnie to jak wyglądają straty Deco. Mogą wydawać się groźne, niebezpieczne, ale liczy się skutek. Jeżeli nie tracimy bramek po błędach Deco (a nie tracimy) to taka strata liczy się nie bardziej niż na przykład nieudany drybling Leo.Berik pisze:Co Xaviego to gra asekurancko i to jest fakt,ale jak popelni blad, to nie wyglada,az tak fatalnie jak w przypadku Deco.
Nie będę tego pisał bo nie ma potrzeby. Chodzi o podstawy. Podstawowym celem napastnika jest strzelanie bramek a pomocnika podawanie. Henry ma strzelać bramki i generalnie stwarzać bezpośrednie zagrożenie pod bramką przeciwnika współpracując między innymi z pomocnikami (elementem tej współpracy jest umiejętna gra bez piłki). Deco ma obsługiwać napastników (oczywiście nie tylko) i generalnie kreować grę rozdzielając piłki, angażować się w akcje ofensywne. Aspekty defensywne pomijam bo problemy mamy z atakiem i na tym się skupmy. Chociaż jasne jest, że Deco daje nam więcej niż Xavi zarówno w ataku jak i w obronie i to nawet kiedy jest w takiej formie w jakiej jest.Berik pisze:Wiedzialem,ze to napiszesz. A jako rozumny czlowiek sam sobie odpowiesz jaka jest roznica w grze napastnika i pomocnika w takim systemie jakim gramy.
Nie jestem trenerem ani nie znam wytycznych trenera, ale to mało prawdopodobne, aby Xavi otrzymał więcej zadań defensywnych kiedy w klubie pojawił się wreszcie DM z prawdziwego zdarzenia.Berik pisze:Xavi juz w poprzednim sezonie mial mniej asyst , bo tez sadze,ze ma zadania bardziej defensywne
Mentor pisze:Kto zagrał lepiej od Deco i dlaczego tak uważasz? Zawodników defensywnych nie licz bo w destrukcji jest dobrze.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lut 2008, 18:14
Tak wygląda lista powołanych. Brakuje Bojana i Zambrotty, ale generalnie i tak wygląda naprawdę dobrzeValdés, Pinto, Iniesta, Ronaldinho, Puyol, Xavi, Messi, Deco, Eto'o, Henry, Márquez, Thuram, Sylvinho, Abidal, Milito, Touré Yaya, Gudjohnsen, Giovani Dos Santos
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 lut 2008, 20:11
mistyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lut 2008, 22:41
W sumie to i ja bym się skłaniał ku tej opcji. Grunt żeby grał Deco a nie Xavi. Żeby sforsować obronę Celticu potrzebna będzie gra 'do przodu' a z tym Creus ma poważne problemy. Krew mnie zaleje jeżeli zobaczę jak Szkoci czekają na barykadach a Xavi klepie w poprzek albo do tyłu ['] Deco przynajmniej będzie grał do przodu.mistyk pisze:Osobiscie licze, ze wyjdziemy w skladzie Toure, Iniesta, Deco i takie jest wedlug mnie najlepsze zestawienie na Celtic.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 lut 2008, 22:47
Pfff... jakbyś też nie patrzył w ogóle na piłkę prowadząc ją to też byś miał tyle stratMentor pisze:Deco zaliczył mniej strat niż Xavi
brylancik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lut 2008, 22:50
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 lut 2008, 23:11
Dobry tak, ale rozmawiamy o XavimMentor pisze:Ano właśnie tak się składa, że dobry zawodnik musi umieć prowadzić piłkę nie gapiąc się na nią
brylancik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 19 lut 2008, 14:37

Bask
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 lut 2008, 19:28
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lut 2008, 19:30
Pytanie - czemu na większości rysunków Rijkaarda jest pokazywany z marihuaną?Bask pisze: Który towar okaże się mocniejszy Lol
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 lut 2008, 19:32
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 19 lut 2008, 21:17
tylko że dla Messiego nie będzie to problem on lubi ścisk a pozatym nie od dziś wiadomo że poziom obrońców Celticu nie stoi na najwyższym poziomie, zapewne zobaczymy dużo kartek w BaHu myślałem nawet nad tym żeby postawić na czerwo dla gospodarzyMentor pisze:Szkoci nie dadzą mu za dużo miejsca, aby mógł się 'rozhulać'.
kon2r
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio