II LIGA - Strona 30

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Kaczormistrz
Administrator
Administrator
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 20 lut 2008, 21:22

Przypominam ze spada Zaglebie Lubin, Widzew i Zaglebie Sosnowiec :) plus zespoly ze strefy spadkowej, wiec powtorka z poprzedniego sezonu

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 lut 2008, 21:30

Diamen23 pisze:Jeśli wejdziemy do Ekstraklasy to może wreszcie uda się zmodernizować stadion.
Niektorzy sie juz tak podpalili ze mowia juz nie o modernizacji a nowym stadionie :P
Kaczormistrz pisze:Przypominam ze spada Zaglebie Lubin, Widzew i Zaglebie Sosnowiec Smile
a wiec tak :arrow:
Sosnowiec 3liga
a z Zaglebiem L i Widzewem wstrzymajmy sie do zjazdu PZPN, poza tym co z tego skoro za Piastem bedzie stal taki sponsor ? myslsiz ze Cacek moze konkurowac

Co do awansu Piasta w tym roku, jakos w to watpie, jest naprawde duza konkurencja. w sumie dla infrastruktury lepiej aby awans byl w przyszlym sezonie - na spokojhnie wszystko sie rozegra

PS. Gornik ma Allianz, Piast ma Opla bedzie armagedon na wysokim poziomie :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 mar 2008, 20:06

No panowie tak jak napisalem juz w mojej weekendowej analizie w Zabierzowie po chwili spokoju zbudowali niezla ekipe :!: ktora jak narazie jezeli sie nie myle na 3spotkania 9pkt i to z kim :o Slaska, Arka, no i Stal

Nie ma opcji jak zachowanie 2ligowego bytu Kmity, w sumie przypomina mi to Groclin z przelomu stulecia zdaje sie. po rundzie jesiennej garstka pkt a wiosna masowo wygrywali mecze - outsider jesienia - wiosna czoloweczka

PS. Ludzie plyneli dzis na tym, a ja ostrzegalem, wprawdzie nie tu :P

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 20 mar 2008, 21:22

z czystej ciekawosci, jaki byl kurs na Kmite? :>

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 mar 2008, 21:55

Od 7,50 do 10 :lol: http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... id=6306339
Mowilem znajomemu ze po takim kursie nie ma co ryzykowac na Arke

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 mar 2008, 13:56

Dobrze, że z Kmitą już nie gramy :lol: Z drugiej strony GKS dobrze gra. Z ciężkiego Pruszkowa 1 punkt wywieziony i ze Śląskiem 2:0. Jutro mam nadzieję, że zobaczę w Stalowej Woli 3 punkty i za tydzień z Arką powalczą o te zwycięstwo. Arka słabiutko w tej rundzie i jeszcze wygrali z Podbeskidziem w bardzo dziwnych okolicznościach :think:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 mar 2008, 14:26

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 kwie 2008, 17:05

Seba jak tam kupon? :smile2:

Widać nawet w Gdyni są zauroczeni dopingiem PAO - 'Arkowcy Arkowcy ble ble ble' :lol: Wcześniej bodajże w Kielcach śpiewali coś na nutę słynnej Gate 13 a pewnie znalazłoby się jeszcze kilka miast :P Po tej piosence można było usłyszeć śmieszne wypowiedzi tego jakiegoś bramkarza co robił za eksperta - 'w piłce nie ma meczów za 6 pkt!' (a przecież wiadomo o co chodzi określając takim mianem niektóre mecze) albo jego komentarz do pierwszej bramki Arki jakoby nie było tam błędu bramkarza co widziałem ja, redaktor i komentatorzy :roll: Bramkarz Znicza chciał złapać piłkę i wespół z obroną może sobie pogratulować utraty gola, zresztą w innych interwencjach też zbytnio się nie popisywał. Drugi gol dla Arki to też błąd obrońcy Znicza któremu nie udało się daleko wybić piłkę a ładnym i silnym strzałem ponownie popisał sie Wachowicz. Za to bramkarz gości zamiast się rzucić chyba chciał dobiec do lewego słupka i złapać piłkę :roll: Ale jednak ostatnie słowo należało do Znicza i w tych obszernych fragmentach w których widziałem mecz Znicz na pewno nie zasługiwał na porażkę. Doliczony czas gry, być może spalony ale kto to wie bo nie należy wymagać za wiele od ustawienia kamer na boiskach II ligi aby rozwiać ewentualne kontrowersje i gol wyrównujący :jupi:

A Arka takie nazwiska połączone z kasą Krauzego i na boisku duża kupa :o :rotfl: Oby tylko w Zniczu po sezonie nie powstało coś na miarę bazaru i utrzymać najlepszych co jednak łatwe nie będzie a pozwoliłoby kiedyś awansować do OE :o

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 06 kwie 2008, 17:21

Arka :zgon: :angry2: :suicide:

Ja nie wiem czemu oni nie chcą grać w pierwszej lidze. Mają dobrych piłkarzy, dobrego trenera, dobrego sponsora, dobrych kibiców i... dupa. Dziękuję za uwagę.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 07 kwie 2008, 11:41

Ja mam jeszcze większe nerwy. Wszyscy, prócz Lechii tracili punkty a Nasi nie potrafili wygrać w Turku, tracąc w 81 minucie bramkę :angry2: Według mnie szansa na awans jest, zespół gra bardzo dobrze, szczególnie w roli gospodarza o czym przekonała się Arka i Śląsk. Teraz nie lada wyzwanie, bo Piast Gliwice ale uważam, że jesteśmy w stanie zatrzymać Piast. Jeszcze zobaczymy jak PZPN ma zrobić formę awansu z II do I ligi, bo będzie wiadome o co dokładnie gramy.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 kwie 2008, 1:07

- czeherowski :!:
- co?
- 1:0 :boruta:

Proszę, proszę mecz na szczycie, niezawodny Lewandowski i wygrana w jaskini do niedawna jeszcze lidera i wydawało się pewnego kandydata do awansu 1:0 :chill: Tym samym Znicz pozostaje jedyną niepokonaną drużyna w rundzie wiosennej :smile2: Strach się bać się bo Znicz jeszcze awansuje :P A sezon jakby się nie skończył i tak jest bardzo udany :]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 kwie 2008, 6:41

Yukasz pisze:Strach się bać się bo Znicz jeszcze awansuje
Racja strach sie bac .... Znicz w OE :o

Meczu nie ogladalem bo utknalem w Katowicach .. :roll: (wszytsko przez ten popierdzielony przepis o nakazie jazdy na swiatlach i akumulatory padaja jak muchy :roll: :? ) :idzze: - ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo - psotkalem kolezanke z dawnych lat :lol: znaczy z okresu mojej "kariery" :D

A wrqacajac do tematu to 2liga robi sie arcyciekawa, nawet podbeskidzie jeszcze moze neizle namieszac w stawce a Znicz pffffff degradowac :P a na serio to wielkie zaskoczenie po zawirowaniach z Wojcikiem i odejsciem Wisniewskiego - bedzie druga Polonia Bytom w OE :think: Jak Arka dizisaj nie wyrga to [']

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 19 kwie 2008, 9:17

Arka wygrać musi, nie ma innej opcji :roll: Chyba lepszej i łatwiejszej okazji na przebudzenie nie bedziemy mieli... Zreszta naszczescie teraz terminarz wmiare prosty i jest szansa na dogonienie liderów - dwa mecze u siebie (Stal, ŁKS), potem teoretycznie prosty wyjazd do Turka, no i u siebie Piast. A swoja drogą Gliwiczanie w nastepnym meczu jadą do Wrocławia i IMO jest tam bardzo duża szansa na ich zwycięstwo.

Co do awansu sprawa powinna sie rozstrzygnąć między Lechią, Piastem, Arką, Polonią, Zniczem i Śląskiem*, być może do walki włączą sie Wisła Płock i Podbeskidzie, ale kto ich tam wie :think: A może jak bedzie odpowiednia formuła OE awansuje cała ósemka :lol:

* - no właśnie, jak to jest z tym awansem Śląska? Jak wejdzie powiedzmy 6 zespołów, a Śląsk będzie w tej szóstce to wtedy do pierwszej ligi zamiast nich awansuje siódma ekipa? Czy wpadną na tak genialny pomysł, o czym coś tam kiedyś było wspominane, jak sprzedaż swojej licencji innej drużynie? :shock:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 19 kwie 2008, 21:42

4 kolejka pod rząd, gdzie inni grają pod Nas a GKS nie potrafi tego wykorzystać, mam nadzieję, że w Płocku się wreszcie przełamią. II liga ogólnie mega ciekawa. Nie wiadomo kto awansuje do końca i kto spadnie :wink:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 19 kwie 2008, 22:12

No to Arka sie przełamala (przynajmniej to mam na osłode po kontuzji Francesco). 4-0 u siebie i gra gitara. Za tydzień, jak już pisałem, znów gramy w Gdyni, przeciwnikiem ŁKS Łomża więc powinny być trzy punkty. No i, co ważne niemal wszyscy z czuba tabeli potracili punkty - remisy Śląska i Polonii, porażki Piasta i Lechii, no i jedyny, obok Areczki, Znicz Pruszków wygrywający ze wspomnianym Piastem. Jest dobrze :spoko:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”