Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 367

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 23 lut 2008, 18:35

Meczu nie oglądałem ( problemy netem ), ale kiedy zobaczyłem wynik to się ogromnie uciszyłem ,co do kontuzji Eduardo to żal mi tego młodego zawodnika najprawdopodobnie nie zagra na EURO , ale z drugiej strony powinna być to dobra informacja dla kibiców Man Utd i Reprezentacji Polski gdyż Arsenal i Chorwacja stracili swojego podstawowego zawodnika. Ale jeszcze raz powtórze żal mi go strasznie. Co do zachowania Gallasa chłopak sie wkurzył ponieważ jego drużyna zremisowała wygrany mecz :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 lut 2008, 19:20

Szkoda Eduardo, bo i grał coraz wiecej i teraz przydałby sie Arseanlowi. Kontuzja naprawde wyglada fatalnie, wiem, co potrafi dzisiejsza medycyna, ale czegos takiego nie pamietam. Były gorzej wygladajace faule, ale takiego skutku nie pamietam. Nie widze sesnu jakiegos specjalnego karania Taylora. 2-3 mecze zawieszenia. Podobne wejscia juz w tym sezonie w Premiership były.

Co do smaego spotkania, pierwsza polowa slaba w wykonaniu Arsenalu. Gdyby McFaden wykorzystał sytuacje w koncowce moglo byc po meczu. W drugiej zdecydoawnie lepiej, ale i tak brakowało skutecznosci, wykonczenia, czy pomyslu na zakonczenie akcji, bo i zbytnia zespolowosc i indywidualność. Patrzac na druga polowe i 10 zawodnikow gospodarzy to ten wynik jest porazka Kanonierow. Przynajmniej moglem zobaczyc Zarate. Ciagle wierze, ze bedzie wielki zawodnikiem w przyszlosci.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 lut 2008, 19:23

majer13 pisze:ale z drugiej strony powinna być to dobra informacja dla kibiców Man Utd i Reprezentacji Polski gdyż Arsenal i Chorwacja stracili swojego podstawowego zawodnika.
No i właśnie takie myślenie mnie rozwala. Jak można się cieszyć z tak poważnej kontuzji, obojętnie jakiego zawodnika :roll: Zapewne wszyscy kibice United i cała Polska powinna teraz robić w gacie ze szczęścia.

Naprawdę nie wiem jak można to nazwać dobrą informacją ...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2008, 19:25

Jarzinho pisze:Przynajmniej moglem zobaczyc Zarate.

Wiedziałem ,że o nim skrobniesz. Sam miałem coś wcześniej napisać na jego temat. :wink: Wszedł i ożywił trochę grę Birmingham. Raz po rzucie rożnym nieźle zaszarżował. jest szybki, ma dobry drybling. W Premiership się sprawdzi.
Jarzinho pisze:Ciagle wierze, ze bedzie wielki zawodnikiem w przyszlosci.
Zaraziłeś mnie nim. Poważnie, też śledzę jego poczynania.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 23 lut 2008, 19:30

Duch pisze:No i właśnie takie myślenie mnie rozwala

Mnie też jest go żal co już wcześniej napisałem ale chodziłó mi o to że pewnie niektórzt kibice MU i Reprezentacji Polski się z tego powodu ucieszyli.

Pazdinho
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pazdinho » 23 lut 2008, 20:06

Arsenal gra bardzo piękny futbol moim zdaniem najładniejszy w Europie ale niesamowicie nieskuteczny. Gdy byli skuteczniejsi to byłby to zespół niedopokonania. :twisted:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 23 lut 2008, 20:09

Jarzinho pisze:Były gorzej wygladajace faule, ale takiego skutku nie pamietam
Brutalne , bandyckie wejscie pana Goikoetxey z Bilbao w nogi Maradony.

Za takie cos,co dzisiaj zrobil Taylor nalezy sie wykluczenie na caly sezon

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 23 lut 2008, 20:09

Pazdinho pisze:Arsenal gra bardzo piękny futbol moim zdaniem najładniejszy w Europie ale niesamowicie nieskuteczny. Gdy byli skuteczniejsi to byłby to zespół niedopokonania. Twisted Evil
Obejrzał jeden mecz (z Milanem pewnie) i już eksperta udaje :angry2: Nieskuteczny Arsenal to był w zeszłym sezonie, teraz jest na odwrót.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lut 2008, 20:39

Wenger się wypowiedział po meczu .. odnośnie faulu.
Jego zdaniem Taylor nigdy już nie powinien zagrać w piłkę. Ma racje.

Lupek mówisz, że Gallas świr? A może tam Taylor się gdzieś pokazał ? Na jego miejscu pewnie też byś chciał mu ****.

Teraz, gdy mamy 3 pkt przewagi nad ManU ... tracimy napastnika. Pewnie przestawimy się na 4-5-1. Niestety.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 lut 2008, 21:04

Jarzinho ma racje. Faul jak najbardziej brutalny i to nie podlega żadnej dyskusji ale to jest piłka i zawsze istnieje ryzyko poważnej kontuzji. Premiership oglądam wybiórczo i nie wiem czy były podobne wejścia ale gdyby to dzisiejsze nie miało takiego skutku to Taylor zostałby zawieszony na 2 mecze.

Ciekawe co powie i co sobie teraz myśli.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lut 2008, 21:14

Ja w sprawie faulu Taylora. Wydaje mi się, że przemawiaja przez was rozgoryczenie i negatywne emocje, bo fakty sa takie jak przytoczył Jarzinho. Takie faule zdarzają sie dosyć często i będą się zdarzać nie raz. Natomiast rzadko zawodnicy wychodzą z tych strać tak pechowo jak Eduardo. Jeżeli bedziemy wydawac osądy czy wyroki na podstawie skutków tych starć to bedzie to jawna hipokryzja i populizm futbolowy. Taylora zawiscic do końca roku, a co z zawodnikami którzy graja ostro jednak po ich wejsciach nikt nie łamie nogi? 2-3 mecze? Czy to pomoże wyrzucić jak to nazywacie "futbolowych bandytów" z boisk. Oczywiscie, że to beda tylko kolejne igrzyska dla kibiców chcących głowy gościa, który próbował jak najlepiej wykonywac swoja prace.

Bede bronił Taylor, który ewidentnie celował w piłke, a nie w nogi Chorwato-brazylijczyka. Ten po prostu był za szybki a przeciez nie da się w ułamku sekundy zatrzymac nogi podczas wslizgu. Piszecie tak jakbyście nigdy nie grali w piłkę.

Reasumujac ten cały sąd skorupkowy nad Taylorem nie ma sensu, bo to jest piłka i takie kontuzje beda sie zdarzać. Widziałem wiele ostrzejszych wejść gdzie piłka nie była celem ataku i jakos wszyscy przechodzili nad tym do porządku dziennego, bo nikt nie połamał czy stracił nogi. Jak z kazdej sytuacji płynie cenna lekcja i pewnie kilku zawodników cofnie noge (kilku pewnie nie) a Ci wrażliwsi kibice piłkarscy uswiadomia sobie, że mimo ich protestów takie sytuacje będa się zdarzać. Na koniec napastnikowi Arsenalu wypada życzyć szybkiego powrotu do zdrowia i na boisko.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2008, 21:16

Berik pisze: Za takie cos,co dzisiaj zrobil Taylor nalezy sie wykluczenie na caly sezon
Niby za co?
Gdyby nie to, że połamał Eduardo, to nikt by nie pomyślał o takiej karze. Ten... Pajac dostałby 2-3 mecze zawieszenia i tyle. Teraz, ze względu na efekty, dostanie pewnie <10 spotkań. Nie ma potrzeby karania go nadzwyczajnie, bo nie ma za co - widać po nim, że jeśli nawet chciał sfaulować, to nie chciał takiego efektu.
Babel pisze: Bede bronił Taylor, który ewidentnie celował w piłke, a nie w nogi Chorwato-brazylijczyka. Ten po prostu był za szybki a przeciez nie da się w ułamku sekundy zatrzymac nogi podczas wslizgu. Piszecie tak jakbyście nigdy nie grali w piłkę.
Dokładnie. Nic dodać, nic ująć.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2008, 21:52

Obrazek

Jeżeli nadal twierdzicie, że tu nie było premedytacji, to ja wam tylko współczuję. Radzę zwrócić uwagę na nogę Taylora. Jest za wysoko uniesiona.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 23 lut 2008, 21:53

i nie wchodzi sie tak wyprostowana noga

lupek7
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lupek7 » 23 lut 2008, 22:04

tak ja twierdze, że nie było premedytacji, po zdjęciu nie da się tego tak ocenić, trzeba obejrzeć filmik, Taylor normalnie wchodził wślizgiem, natomiast Eduardo był szybszy i dziubnął sobie piłkę na bok.

Jeżeli w ułamku sekundy bylibyście w stanie cofnąć nogę to gratuluję refleksu. Nie oceniajcie efektu tego staracia, tylk osame starcie. Dzisiaj Owen wszedł w Vidica bardzo podobnie, dostał zółtą kartkę, bo Vidzie się nic nie stało. Jeżeli wszedłby w kogoś innego i złamał mu nogę za taki sam faul, zaraz znowu byście pisali, że powinni go zawiesić ??

Problemem tego osądu jest to, że noga Eduardo nie wytrzymało tego starcia, widziałem dużo gorsze faule, w których widać piłkarze mieli mocniejsze kości, i dlatego, że nic sie nie stało nikt nic nie mówił, że Ci zawodnicy powinni zostać zawieszeni na długi okres.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”