Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 368

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lut 2008, 22:10

To zdjecie tylko udowadnia to, że Eduardo był zdecydowanie za szybki dla obrońcy Birmingham. Przecież Taylor wiedzac ze nie trafi w piłke nie wcisnie przyscisku stop i nie wyhamuje przed Eduardo. Nie pisałem takze iż nie było faulu albo, że Taylor zagrał czysto. Napisałem tylko, że wejście nie miało na celu złamania nogi i że wiele takich sytuacji ma miejsce w dzisiejszym futbolu i robienie kozła ofiarnego z jednego zawodnika niczego nie zmieni i nie poprawi bezpieczeństwa piłkarzy.

Przed umieszczeniem pierwszego wpisu oglądałem ta sytuacje starannie kilka razy więc wyciąganie jakiegos screena nie jest dla mnie tak znamienne jak analizowanie video. Teraz możecie mnie linczowac, poniżać, wyzywać ale nie zmieni to mojej opinii. Uprzedzam, że nie bede podejmowac polemiki na ten temat, więc wszystkie wpisy uświadamiające mnie jaki jestem bezduszny i skretyniały możecie sobie darować. Być może za dużo sam takich sytuacji widziałem nie tylko w TV.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2008, 22:21

Babel pisze:Napisałem tylko, że wejście nie miało na celu złamania nogi i że wiele takich sytuacji ma miejsce w dzisiejszym futbolu i robienie kozła ofiarnego z jednego zawodnika niczego nie zmieni i nie poprawi bezpieczeństwa piłkarzy.

No chyba normalne, że Taylor nie chciał złamać nogi. Wszedł brutalnie. Eduardo mógł z tego wyjść cało, albo tak jak się stało.
Babel pisze:Przed umieszczeniem pierwszego wpisu oglądałem ta sytuacje starannie kilka razy więc wyciąganie jakiegos screena nie jest dla mnie tak znamienne jak analizowanie video.

Jaki zapis video widziałeś? Ja mam na kompie zapis z jakiejś francuskiej telewizji. Faul jest pokazany z innego konta, na meczu tego nie pokazywali. Nie mówię, że Taylor chciał mu złamać nogę, ale na pewno miał na myśli faul.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2008, 22:28

guru pisze: Jeżeli nadal twierdzicie, że tu nie było premedytacji, to ja wam tylko współczuję. Radzę zwrócić uwagę na nogę Taylora. Jest za wysoko uniesiona.
I to jest jego błąd. Ale jakbyś poważnie zajmował się treningiem, to byś wiedział, że to dość częsty błąd u obrońców. Tu jest przewinienie.
Natomiast co do tego, że tam nie było premedytacji, to jest to fakt. Nie będę się z Tobą spierał, bo na pewno wiesz lepiej.
Niech przemówi za mną fakt, że w tej kwestii zgadzam się z Interistą, a więc naprawdę musi być coś na rzeczy.
Teraz możecie mnie linczowac, poniżać, wyzywać ale nie zmieni to mojej opinii.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 lut 2008, 22:43

Czy może ktoś zapodać link do tego? Bo wszystko na YouTube jest usunięte z powodu tego że jakaś NetResult ma do tego prawa autorskie. :/

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 lut 2008, 23:13

Babel pisze:Jeżeli bedziemy wydawac osądy czy wyroki na podstawie skutków tych starć to bedzie to jawna hipokryzja i populizm futbolowy
A na podstawie czego mamy oceniać takie zagrania. Dla mnie nie ma większego znaczenia czy Taylor wszedł w nogi Eduardo z premedytacją, czy też było to jedynie wypadek przy pracy. W takiej sytuacji liczą się szkody jakie wyrządził. Oczywiście nie chcę tu pisać o jakiś dożywotnim banie, ale kara odsunięcia od gry do końca sezonu wydaje mi się bardzo adekwatna do czynu.
Babel pisze:Reasumujac ten cały sąd skorupkowy nad Taylorem nie ma sensu, bo to jest piłka i takie kontuzje beda sie zdarzać.

Rozmowa jest na temat konkretnej sytuacji i konkretnego piłkarza. Jaki ma znaczenie, to że takie sytuacje się zdarzają. Czyli, że co pakujemy wszystkie tego typu wydarzenia do jednego wora, tak?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2008, 23:19

Duch pisze:
A na podstawie czego mamy oceniać takie zagrania. Dla mnie nie ma większego znaczenia czy Taylor wszedł w nogi Eduardo z premedytacją, czy też było to jedynie wypadek przy pracy. W takiej sytuacji liczą się szkody jakie wyrządził. Oczywiście nie chcę tu pisać o jakiś dożywotnim banie, ale kara odsunięcia od gry do końca sezonu wydaje mi się bardzo adekwatna do czynu.
:lol:
OT: Wybacz mi, ale inaczej trudno to skomentować. Człowiek to kruche zwierzę, wiele kontuzji jest totalnie przypadkowych i nawet nie spowodowanych jakimś celowym faulem, tylko delikatnym kontaktem. Istotny przy karze dla piłkarza jest tylko i wyłącznie zamiar faulującego, nie konsekwencje faulu - inaczej piłka faktycznie zeszłaby totalnie na psy, bo taki Zidane w finale MŚ nie dostałby czerwonej, bo przecież Matrix dalej biegał. I dlatego jestem spokojny o to, że FA nie ukarze Taylora zbyt drastycznie, nie mówiąc tu o niektórych śmiesznych karach dla niego - do końca sezonu, do końca świata, itepe. Nie bądźmy śmieszni.
Duch pisze:Jaki ma znaczenie, to że takie sytuacje się zdarzają. Czyli, że co pakujemy wszystkie tego typu wydarzenia do jednego wora, tak?
Dokładnie. Możemy i powinniśmy żałować Eduardo. Ale żadnego sędziego w piłce nie interesują skutki faulu, tylko sam faul - tu akurat strasznej makabry nie było.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 23 lut 2008, 23:19

Pamietam ze w Dani koles za podobne wejscie dostal 0,5 roku wiezienia i duza kare finansowe i chyba jescze zakaz gry w Dani ale jego wejscie skonczylo sie zakonczeniem karierry przez poszkodowanego pilkarza miejmy nadzieje ze w przypadku Eduardo nic takiego nie bedzie mialo miejsca choc za kara jaka wymierzyli dla gostka w Dani bym sie opowiedział

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 lut 2008, 23:33

Wilmore pisze:Istotny przy karze dla piłkarza jest tylko i wyłącznie zamiar faulującego
Ty oczywiście wiesz, że nie było tam nawet cienia premedytacji, prawda? Mam nadzieję, że FA dokładnie zbada całość i wyciągnie odpowiednie konsekwencje (także ze skutki :wink: )

A zresztą ... Eduardo jest sam sobie winien, bo ma za szybką nogę.

Dobra, to tyle z mojej strony. Trzeba się napić piwa za zdrowie Kanoniera.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 lut 2008, 23:42

myhalek_acm pisze:Pamietam ze w Dani koles za podobne wejscie dostal 0,5 roku wiezienia
Bez przesady. Pilka nozna to nie konkurs tanca towarzyskiego. Pilkarze wiedza, ze podczas kazdego meczu ryzykuja wlasnym zdrowiem. Kiedys moga miec pecha i doznac powaznej kontuzji, taki zawod. Wsadzac za to ludzi do wiezenia to dla mnie przegiecie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lut 2008, 0:00

Duch pisze:Ty oczywiście wiesz, że nie było tam nawet cienia premedytacji, prawda?
A Ty wiesz, że była? Widziałem juz celowe akcje w nogi i wjazd Taylora był niebezpieczny ale destynacja tegoz nie były nogi napastnika Arsenalu.

Duchu tak to możemy zarzucać się argumentami siedzac przy stoliku w Zaniemyślu pijac kolejne Żubry. Ja nie chce tutaj zwalac wine na Eduardo, że jest za szybki :D. Tylko czasami tak bywa, że jesteś świecie przekonany że robisz wslizg i trafisz w piłke a tu zonk. Sam kiedyś czułem na swoim bucie wszystkie kości śródstopia mojego kolegi. Po moich piszczelach też sie jeden ziomek przespacerował, ale nie było tam cienia premedytacji. I jak sie teraz zastanawiam, że cudem mój doby kolega i ja wyszliśmy z tych opresji bez urazu (nic ze dwa dni nie bardzo mogłem chodzić). Niby amatorsko, ale póki jest walka na boisku to bardzo łatwo z ofiary stać się "bandyta futbolowy".

Koniec OT.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 lut 2008, 0:19

Duch pisze:A na podstawie czego mamy oceniać takie zagrania. Dla mnie nie ma większego znaczenia czy Taylor wszedł w nogi Eduardo z premedytacją, czy też było to jedynie wypadek przy pracy. W takiej sytuacji liczą się szkody jakie wyrządził. Oczywiście nie chcę tu pisać o jakiś dożywotnim banie, ale kara odsunięcia od gry do końca sezonu wydaje mi się bardzo adekwatna do czynu.

Za to co wyrzadzil. To teraz gdyby Binna(chyba) połamał tego z Celticu to takze dostałby taka kare, Kitson - Ronaldo, Owen- Vidicia. Tak z La Ligi np. Reyes, czy przedechwila Diogo. Każdy z tych fauli był brutalny nie mnie i nie wiecej od Taylora. Takich fauli psokojnie mozna sie doszukac w tym sezonie po kilkanasice w kazdej lidze. To chyba lepiej karac za faule a nie skutki. Dla mnie brutalny faul, ale w tej samej "lidze" co pozostałe w/w. Nie pameitam czy kiedys cos dostał Lampard za faul na Alonso, przeciez za to powinno byc kilka miesiecy przerwy, a nie bylo.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 lut 2008, 0:54

Wilmore pisze: I to jest jego błąd. Ale jakbyś poważnie zajmował się treningiem, to byś wiedział, że to dość częsty błąd u obrońców. Tu jest przewinienie.

No i w tej kwestii się chyba rozumiemy.
Wilmore pisze:Natomiast co do tego, że tam nie było premedytacji, to jest to fakt. Nie będę się z Tobą spierał, bo na pewno wiesz lepiej.

Cieszę się, że tak liczysz się z moim zdaniem. :brawo: Ja wyraziłem swoją opinię na temat tego faulu. Moim zdaniem było z premedytacją, Ty masz odmienną opinię. Ja mojego podejścia do tej sprawy nie zmienię i Ty pewnie też.

Chorwacka telewizja:

He was successfully operated!

His injurie are not so bad as we all think!

Unfortunately, he will not play at the EURO2008!

but he says, after the euro2008 he will come back stronger as ever!!

Dodatkowo spekuluje się, że jego absencja ma potrwać 6 miesięcy. Nie jest tak źle jak nam się wydawało.

Mina Taylora mówi sama za siebie. [']
Obrazek

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 lut 2008, 2:18

Zgoda z tymi, którzy twierdzą ze takie faule się zdarzają. I jak karać wykluczeniami do końca sezonu to wszystkich. I carvalho który w spotkaniu z Villa wchodzi dwiema nogami i Croucha który w Pucharze Ligi robi to samo, czy Owena z Vidicem w dzisiejszym spotkaniu, no i Gallasa czy Eboue czu Toure(młodego, nie pamiętam imienia) którzy w tamtym tygodniu polowali na Naniego. (nawiasem mówiąc skandalem jest, że Gallas nie otrzymał za to żadnej kary:|) Piłkarze Arsenalu w zeszłym tygodniu polowali na Naniego czy kości innych graczy United i teraz zobaczyli co tzn. może to ich czegoś oduczy. Tak więc przede wszystkim gracze muszą sami zacząć się szanować, karać 5 meczami zawieszenia za każde wejście wyprostowaną nogą i to wszystko.

PS. Fieldy czemu jak po jednym słabym meczu szydziłeś z Evry(King Patrice znowu gra swoje ;)) to teraz po drugim wielbądzie(pierwszy z Citiznes) nie szydzisz z Gaela? :lol: Bronek dla typa :Lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 lut 2008, 2:41

Kamil232 pisze:no i Gallasa czy Eboue czu Toure(młodego, nie pamiętam imienia) którzy w tamtym tygodniu polowali na Naniego.

IMO, Gallas powinien zostać ukarany. Ale jakby nie patrzyć, to kopnięcie w Naniego od tyłu nie było jakieś groźne. :wink: Wejście Eboue chamskie i powinien zostać zawieszony na kilka meczów (ile on w ogóle dostał?).

Co do Gaela... Znów chłopak był rozkojarzony. Z tym, że my kibice Arsenalu nie uważamy go za najlepszego lewego obrońcę świata. :wink: Dzisiaj występ miał naprawdę dobry (pomijając tą wpadkę oczywiście). Oby to była ostatnia taka lekcja. Z Citizens nie odbiło się to aż tak na końcowym rezultacie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 lut 2008, 2:52

No wiesz nie tylko kibice United uważają go za najlepszego obrońce świata ;] wielu jest takich... i na pewno nikt nie zaprzeczy, że jest jednym z najlepszych obrońców świata. Więc to juz tym bardziej nie dziwi, że kibic United uważa go za najlepszego, bo widzi co on co tydzień wyprawia. Tak samo kibic United uważa Ronaldo za najlepszego gracza świata, kibic Barcy Messiego, a kibic Milanu Kake to normalne, że jeśli ktoś jest jednym z trójki/czwórki najlepszych na świecie to każdy kibic klubu którego gracz jest w takiej trójce stwierdzi, że to jego zawodnik jest najlepszy ;)

Co do Clichego to również go bardzo wysoko cenie i np. dośrodkowania ma lepsze od Evry :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”