AS Roma (zbiorczy) - Strona 143

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 lut 2008, 23:40

Witam :witam:

Co tu tak cicho ..... czyzby depresja przed jutrzejszym laniem :> Chyba czujecie w kosciach :lol:
Yukasz pisze:PS czeherowski oszczędzaj dupsko bo będzie bolało
:roll:

Jutro Rzym bedzie fioletowy :!: Violka zrobi z wami to samo co aktualnie Sevilla z Saragossa :mike:

PS. Jutro bede bogatszy o kilka stowke - 4.00 x 100zl :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 lut 2008, 4:35

A co ma być głośno :?: Po ostatnim zwycięstwie nad Realem w LM skupiającej najlepsze kluby świata gramy z jakąś Violką która jest gdzieś pod nami i gra w marnym PUEFA wiec co się dziwisz że mało kogo obchodzi ten mecz a nawet piłkarze pewnie nie będą sie w pełni angażowali bo za 1,5 tygodnia rewanż więc trzeba uważać aby nie nabawić się kontuzji :lol:
czeher pisze:Jutro Rzym bedzie fioletowy Exclamation
Taa, wy tyłki będziecie mieć fioletowe jak dostaniecie w dupsko. U nas pauzuje za kartki Mancini, a kontuzjowani są Curci, Juan i Panucci z tym że jemu pewnie dolega coś drobnego. Mówi się że w pierwszym składzie za Manciniego może zagrać Mirko... U was chyba wszyscy zdrowi :?

czeher pisze:czyzby depresja przed jutrzejszym laniem Łypiący Chyba czujecie w kosciach Laughing
Widzę że twoje motto to 'kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawdą' no ale na szczęście za marzenia nie idzie się do więzienia. Lepiej skupcie się na walce o 4 miejsce bo inaczej Mutu i Frey wam wyfruną z gniazda... :smile2:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 24 lut 2008, 10:24

Ostanio tez byla taka napinka a fartem mielisci 1:1 wiec proponuje troche pokory :)

Co do wyniku to mile widziane 3 pkt bo Juve przegralo i trzeba odszkoczyc ale remis tez nie bedzie zly...

FORZA ROMA !!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 lut 2008, 11:06

Yukasz pisze:U was chyba wszyscy zdrowi
:badziewie:
Potenza, Pasqual, Osvaldo, Pazzini, Santana

PS> I tak przegracie :D

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 24 lut 2008, 11:17

Haha, z Fiorentiną, z tego co pamiętam, to w lidze ostatnio przegraliśmy 7 sezonów temu, ale wtedy i tak zdobyliśmy Mistrzostwo. A tak to albo nasze zwycięstwa, albo farciarskie remisy, które Fioletowi osiągnęli po golach ze spalonego lub urojonych rzutach karnych.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 24 lut 2008, 17:58

czeher pisze:
Jutro Rzym bedzie fioletowy :!: Violka zrobi z wami to samo co aktualnie Sevilla z Saragossa :mike:
:P :P .. i trza sie bylo tak napinac :roll:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 24 lut 2008, 18:05

Ale to był świetny mecz. Dawno takiego dobrego nie widziałem w Serie A. Całe spotkanie grane na wysokich obrotach, sporo sytuacji bramkowych. Fiorentinę, mimo porażki, muszę pochwalić, bo rozegrała bardzo dobre zawody.

W Romie na pochwały zasłużył każdy. Bardzo dobrze Amantino zastąpił Vucinic, Giuly znowu zostawił kawał zdrowia na boisku, a Cicinho grał jak Cafu za najlepszych lat. Totti dzisiaj ładnie rozgrywał. No i świetny występ Doniego - a pracy miał sporo (m.in. strzał Vieriego i akcja Mutu, raz go uratowała poprzeczka).

Kryzys chyba mamy za sobą, odrobiliśmy 2 pkty do Interu, ale najważniejsze i tak w środę. Jak się uda podtrzymać tradycję i wygrać na San Siro z Interem 3 raz pod rząd, to się zrobi 6 pkt. Jak Inter wygra to już na 99,99% ma Mistrzostwo.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 lut 2008, 18:11

Diablo_ASR pisze:Jak się uda podtrzymać tradycję i wygrać na San Siro z Interem 3 raz pod rząd
Policz jeszcze raz.

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 24 lut 2008, 18:19

No liczę: raz, dwa i w środę będzie 3:D

A Ty co? Puchar Włoch też liczysz?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 lut 2008, 18:21

A dlaczego nie? Myślałem, że liczysz też superpuchar :P

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 24 lut 2008, 18:22

Diablo_ASR pisze:Ale to był świetny mecz. Dawno takiego dobrego nie widziałem w Serie A. Całe spotkanie grane na wysokich obrotach, sporo sytuacji bramkowych. Fiorentinę, mimo porażki, muszę pochwalić, bo rozegrała bardzo dobre zawody.

W Romie na pochwały zasłużył każdy. Bardzo dobrze Amantino zastąpił Vucinic, Giuly znowu zostawił kawał zdrowia na boisku, a Cicinho grał jak Cafu za najlepszych lat. Totti dzisiaj ładnie rozgrywał. No i świetny występ Doniego - a pracy miał sporo (m.in. strzał Vieriego i akcja Mutu, raz go uratowała poprzeczka).

Kryzys chyba mamy za sobą, odrobiliśmy 2 pkty do Interu, ale najważniejsze i tak w środę. Jak się uda podtrzymać tradycję i wygrać na San Siro z Interem 3 raz pod rząd, to się zrobi 6 pkt. Jak Inter wygra to już na 99,99% ma Mistrzostwo.
czy twoj post to jedna wielka ironia czy powaznie piszesz :D .. mecz bardzo przecietny, widzialem duzo lepsze Romy

Wmiare dobrze zagrali ale zadna rewelacja.. Vucinic gral dno, lubie go ale patrzec jak on gra juz nie moge.. cieszy gol Cicinho wkoncu troche kasy na niego wydalismy

Inter ma juz mistrza od 12 kolejki jak nieraz pisalem.. moze JAKBYSMY wygrali na SS bylo by jakies male ale to minimalne swiateko w tunelu ale mysle ze kolejny raz juz nam ta sztuka moze nie wyjsc

FORZA ROMA

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 lut 2008, 18:31

No i wilczyca zeżarła fiołka :smile2: Sam mecz a właściwie I poł była... hmm taka nijaka w naszym wykonaniu. Niby prowadziliśmy grę ale były one dość ospałe. Staraliśmy się zagrażać głównie prawą stroną za sprawą Taddeiego i Cicinho ale nie wychodziło im to na tyle dobrze aby zagrozić bramce Freya. W ogóle jak już oddawaliśmy strzały to albo były one blokowane albo wyglądały jak podania do bramkarza rywali a innym razem nawet w powyższy sposób nie potrafiliśmy wykończyć akcji. Za to Violka nastawiła się na kontry i (wielkie uf) nie wykorzystywała ich a miała ze trzy szanse. Trochę Semioli za bardzo się rozbrykał ale na szczęście było to za mało. Raz już widziałem piłkę w naszej bramce ale na szczęście Mutu nie trafiła w gałę. Szkoda że musiał zejść ale nic wielkiego nie grał, szanse miał. II część od początku żywsza w naszym wykonaniu i po którejś próbie Cycu pokonał Freya :jupi: Od tego momentu to Violka postanowiła odważniej ruszyć ale na szczęście nie wykorzystywała swoich szans. My tez mogliśmy podwyższyć prowadzenie ale ostatecznie dowieźliśmy 1:0 do końca. Mecz nie był wielkim widowiskiem, my nie zagraliśmy wielkiego meczu ale skoro i tak udało się wygrać to ja się cieszę :P
Dobrze też że Spall dał szansę pokazania się tym co ostatnio nie grali - Ferrari (nie obyło się bez baboli które mogły nas kosztować utratę bramki :evil: bez tego było by ok), Cicinho (który bardzo się starał, chciał się pokazać bo dawno już nie grał, był widoczny w ataku a na koniec po gwizdku po czyimś tam faulu posłał futbolówkę hen hen daleko dzięki czemu strzelcowi jedynej dziś bramki można było podziękować na grę :lol: ), Mirko (ja jednak chyba zamieniłbym ich z Tottim bo ten się jakoś miota z przodu, wielkiego zagrożenia nie robi a Miras ma coś do udowodnienia a dziś specjalnie mnie nie przekonał. A jak nie było Tottiego to Vucinic miał najlepszy okres w Romie). Imo dobrze też że od początku nie zagrał ostatnio przeciętnie się spisujący Perrotta.

PS
czeher pisze:Jutro bede bogatszy o kilka stowke - 4.00 x 100zl
Mówi się trodno i żyje się dalej :boruta: Sam się prosiłeś bo tak typować ten mecz to... :angry2:
Ostatnio zmieniony 24 lut 2008, 18:32 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 24 lut 2008, 18:31

Totnik_ASR pisze: mecz bardzo przecietny, widzialem duzo lepsze Romy
Też widziałem dużo lepsze Romy, ale na przestrzeni ostatnich tygodni ten akurat był zdecydowanie najlepszy. I pisząc, że mecz był świetny, mam na myśli mecz jako całość, a nie tylko postawę Romy w nim. Był toczony w bardzo szybkim tempie, obie ekipy miały swoje sytuacje, przez większą część spotkania to była akcja za akcję, a nie mów, że to w Serie A cotygodniowa normalka.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 24 lut 2008, 18:33

Totnik_ASR pisze:widzialem duzo lepsze Romy
ale trzeba patrzec realnie ... ostatnio przechodzila okres slabszej formy, a dzis bylo widac symptomy lepszej gry wiec mecz powinien byc odbierany jako pozytyw. nie narzucilismy jakiegos ostrego tempa ale mimo wszystko dosc spokojnie poradzilismy sobie badz co badz z czwartym zespolem Serie A ... looozik 8)

Totnik_ASR pisze:Vucinic gral dno, lubie go ale patrzec jak on gra juz nie moge
Chyba sie uwziales na niego ... ja juz wole aktywnego Vucinica, ktory chociaz probuje cos zagrac ( a umowmy sie ze jego rajdy na poczatku 2 polowy robily wrazenie ) niz Taddeia ktory gra caly czas alibi i druzyna ma coraz mniej pozytku z niego ...
Totnik_ASR pisze:cieszy gol Cicinho wkoncu troche kasy na niego wydalismy
Widac ze z minuty na minute Cici nabieral coraz wiecej pewnosci i jego akcje wygladaly coraz bardziej konkretnie. Rywalizacja miedzy Cassettim a Cicinho zapowiada sie ciekawie ... bo ja bym o Panuccim z checia powoli zapomnial ...

Ciekawie tez wyglada w srodku para Aquil - DDR. Zdecydowanie wtedy lepiej wyglada nasza defensywa niz wtedy kiedy Pizarro gra ktory umowmy sie ze do defensywy stworzony nie jest. A ofensywnie wygladaja rownie dobrze. Troche martwi mnie problem z obsadzenie pozycji ofensywnego pomocnika bo Giuly to jest tylko skrzydlowy, a Perrotta bez formy totalnei. Dzis duzo roboty przy rozgrywaniu zrobil Totti ktory duzo sie wracal do pomocy, ale mogl se na to pozwolic bo Vucinic schodzil do sroka na pozycje Tottiego wlasnie.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 24 lut 2008, 19:11

Był toczony w bardzo szybkim tempie, obie ekipy miały swoje sytuacje, przez większą część spotkania to była akcja za akcję, a nie mów, że to w Serie A cotygodniowa normalka.
nie wiem ja tam jakiegos wielkiego tempa nie widzialem :)

Był toczony w bardzo szybkim tempie, obie ekipy miały swoje sytuacje, przez większą część spotkania to była akcja za akcję, a nie mów, że to w Serie A cotygodniowa normalka.
to ze Taddei zagral jeszcze gorzej nie usprawidliwa go.. jak pisalem lubie go i chcialbym zeby cos pokazal ale jak widze jak on mazdzi te sytacje :/
Widac ze z minuty na minute Cici nabieral coraz wiecej pewnosci i jego akcje wygladaly coraz bardziej konkretnie. Rywalizacja miedzy Cassettim a Cicinho zapowiada sie ciekawie ... bo ja bym o Panuccim z checia powoli zapomnial
dla mnie Cassetti to nasz boczny obronca nr. 1 .. Cici mnie nie przekonuje na obronie, predzej na pomoc.. no chyba ze Cassetti na lewej tez moze grac.. chociaz Tonetto tez moze sie zacznie ogarniac.. takze moze wkoncu bedzie jakas rywalizacja :)
Ciekawie tez wyglada w srodku para Aquil - DDR. Zdecydowanie wtedy lepiej wyglada nasza defensywa niz wtedy kiedy Pizarro gra ktory umowmy sie ze do defensywy stworzony nie jest
Pizarro ostanio gra fatalnie.. dalbym szanse dluzszej gry Alberto.. ale ze Pizarro to pupilek Spala :/
Dzis duzo roboty przy rozgrywaniu zrobil Totti ktory duzo sie wracal do pomocy, ale mogl se na to pozwolic bo Vucinic schodzil do sroka na pozycje Tottiego wlasnie
tak uwielbiam jak Totti gra jako cofniety.. to jest jego zywiol.. marzy mi sie ze np. kupimy na szipice takiego Amariego a Totti na ofensywnego :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”