Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 150

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
lupek7
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lupek7 » 24 lut 2008, 15:31

Tak, ale nic ciekawego nie wnosili do drużyny, dlatego zostali zastapieni lepszymi zawodnikami, a Fletcher i O'Shea są dużo lepsi od nich, ale takie jest moje zdanie. Wreszcie mamy skład optymalny, w ktorym ktokolwiek nie wejdzie jestem spokojny, a zawodnicy ktorych wymienilem, strasznie obniżali nasz poziom. Może ja mam inny pogląd na drużynę, niż Ty i Ci zawodnicy nie pasowali mi do naszej drużyny. Oczywiście szanuję Twoje zdanie i doceniam wszystko to co zrobili dla Manchesteru.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 lut 2008, 17:14

Być może widziałeś grę Neville'a,czy Butta dopiero w ich ostatnim/przedostatnim roku gry w barwach United. Wtedy rzeczywiście nie prezentowali już takiego poziomu. Ale zaręczam Ci, że to były naprawdę ważne postaci w United. I dodatkowo bardzo oddani klubowi. Mimo, że często musieli siadać na ławce to nie pamiętam żeby specjalnie jęczeli. Do pewnego momentu rzecz jasna :wink: Zresztą do dziś prezentują niezły ligowy poziom o czym świadczy fakt, że spokojnie mają miejsce w składach odpowiednio Evertonu i Newcastle.

Zresztą Forlan to też bardzo dobry napastnik. Anglia chyba mu trochę nie pasowała, albo znalazł się u nas w złym momencie. Nie zmienia to faktu, że to klasowy snajper.

Mecz z Newcastle bardzo dobry. Byliśmy przez większość spotkania przy piłce, stwarzaliśmy sytuacje. No i sporo z nich wykorzystaliśmy. Dobra gra całego zespołu, więc nie ma specjalnie ani kogo wyróżniać, ani kogo ganić.

Aaaa, jeszcze miałem się odnieść do tego, że Owen jest niewypałem. :lol: I się odniosłem.

Awatar użytkownika
plinert
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: plinert » 27 lut 2008, 12:36

Cris7 pisze:Być może widziałeś grę Neville'a,czy Butta dopiero w ich ostatnim/przedostatnim roku gry w barwach United (...) Ale zaręczam Ci, że to były naprawdę ważne postaci w United.

Zresztą Forlan to też bardzo dobry napastnik. Anglia chyba mu trochę nie pasowała, albo znalazł się u nas w złym momencie. Nie zmienia to faktu, że to klasowy snajper.

Aaaa, jeszcze miałem się odnieść do tego, że Owen jest niewypałem. :lol: I się odniosłem.
zgadzam sie w 100% co do braci nevilow i butta, a takze co do opini o diego. to dobry zawodnik co udowodnil w villarealu, ale nie na angielska lige, tu jest inny styl grania. ale zawodnik naprawde wartosciowy. a co do owena, to napisze tak. nie zachwycil mnie absolutnie. fakt, jest defensywnym, i moze mala liczba straconych goli w lidze swiadczy miedzy innymi o tym ze i on wykomuje kawal dobrej roboty. jednak brakuje jego celnych podan do przodu, nie tylko na boki i do tylu. anderson na mnie lepsze wrazenie wywarl!!!

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 27 lut 2008, 17:52

Dziś w spotkani rezerw Man Utd .a rezerwami Livrpoolu przez 60 minut na boisku znajdował się Gary Neville. Miejmy nadzieje ,że Anglik w końcu wraca po długiej kontuzji której nabawił się prawie rok temu. Niestety nasze rezerwy uległy 0:2 choć sędziowie nie uznali dwóch prawidłowo zdobytych bramek ( wielka szkoda bo L'pool to zawsze L'pool). Ale najważniejszy jest powrót Garego a nie wynik. Nie wiem jak grał ale jeśli ktoś wie to bardzo bym prosił aby coś o tym bliżej napisał. Z góry dzięki ;)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 lut 2008, 19:12

plinert pisze:a co do owena, to napisze tak. nie zachwycil mnie absolutnie. fakt, jest defensywnym, i moze mala liczba straconych goli w lidze swiadczy miedzy innymi o tym ze i on wykomuje kawal dobrej roboty. jednak brakuje jego celnych podan do przodu, nie tylko na boki i do tylu. anderson na mnie lepsze wrazenie wywarl!!!
Wydaje mi się, że sam sobie przeczysz. Z jednej strony zdajesz sobie sprawę , że Owen to defensywny pomocnik i ze swoich zadań wywiązuje się bardzo dobrze, a z drugiej porównujesz go z Andersonem. Tyle, że Anderson i Owen to zupełnie inni gracze, czego innego się od nich wymaga. I moim zdaniem obaj bardzo dobrze na razie zdają egzamin.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 29 lut 2008, 11:31

Kontraktowe szaleństwo w United. Ferdinand, Evra, Brown - kończą im się kontrakty. Z tego co się orientuję, Ferdinand jest jednym z najlepiej opłacanych zawodników w drużynie. Ciekawe, czy przedłużenie kontraktu o kolejne lata ( co z całą pewnością nastąpi ) podniesie jego zarobki miesięczne, czy też nie. A swoją drogą, ciekawi mnie ile pieniędzy otrzymuje agent piłkarza

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 29 lut 2008, 12:26

Agenci dostaja z góry ustalny procent od kontraktu i od kowoty transferu gdy piłkarz przechodzi do innego klubu. Agent Rio znany jest ze swoich różnych nieczystych sztuczek wiec troche sie obawiam. Podpis Evry to kwestia czasu, gorzej wygląda sytuacja z Brownem...

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 29 lut 2008, 14:57

gorzej wygląda sytuacja z Brownem...

teraz jest kwestia tego, czy zamiast Browna nie lepiej kupić kogoś w letnim okienku :?

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 01 mar 2008, 16:57

Chłopcy, jest wyjebiście :mike:

Po bardzo dobrej grze w lekko rezerwowym składzie prowadzimy z Fulham 2:0 na Craven Cottage. Tymczasem Arsenal przegrywa u siebie z Villą :jupi:

Swoją pierwszą bramkę dla United strzelił Hargreaves, ładdnym uderzeniem z wolnego. Gola do szatni dołożył Park po świetnej wrzutce Scholesa.

Kapitalną partię rozgrywa właśnie Scholsey. Z pewnością jego najlepszy mecz w tym sezonie, wreszcie oglądamy go takiego jakiego chcemy oglądać. Nieźle też Saha, szkoda, że zrąbał setkę na początku meczu.

Jeśli wszystko dobrze się potoczy, to już za godzinkę będziemy liderem Premiership. 8) Choć w sumie na remis Arsenalu też się nie obrażę :P

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 01 mar 2008, 18:16

Wynik bardzo cieszy ,co prawda graliśmy z słabym w tym sezonie Fulham ,ale graliśmy w dość rezerwowym składzie no i na wyjeździe.Meczu sam nie oglądałem ponieważ przez te wichury co chwilę mi neta odłączało. Cieszy pierwsza zdobyta bramka Hargreavsa dla United, zdecydowanie swój najlepszy mecz w sezonie rozegrał Scholes, szkoda że na początku meczu Saha skopcił okazję. Odrabiamy kolejne dwa punkty do Arsenalu który dzisiaj zremisował z A.Villą ( szkoda że udało im się w końcówce strzelić bramkę bo mielibyśmy już dziś lidera, co nie zmienia faktu ,że cieszę się z odrobionych punktów :D)

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 03 mar 2008, 21:11

To było bardzo lekkie i przyjemne sobotnie popołudnie dla naszej drużyny, szansę dostało kilku zmienników i znakomicie ją wykorzystało, zwłaszcza cieszą premierowe trafienia w tym sezonie Parka i Hargreavesa (dla niego to w ogóle pierwszy gol w barwach United), które z pewnością powinny dodać im pewności siebie (zwłaszcza tyczy się to Koreańczyka), a w decydujących momentach sezonu każdy zdrowy i będący w formie zawodnik będzie na wagę złota. Fulham w zasadzie zagroziło tylko dwa razy poważniej naszej bramce, raz świetnie interweniwał vdS, w drugiej sytuacji zawodnik strasznie spartaczył "glówkę". W obu przypdkach próbował Danny Murphy. Świetna sprawa z powrotem do gry Scholes'a (już nie tylko obecnością jak do tej pory, a samą dyspozycją), rozdzielał piłki, crossował, centrował (asysta), strzelał. Jestem zajebiście dumny z jednego. Jakiś czas temu w środkowej linii rządził OH, następnie nadszedł czas Andersona, potem Fletchera i Carricka aż w końcu nasz master i generał środka pola Scholesy dał o sobie znać. Kapitalna sprawa z tą uniwersalnością naszej drugiej linii, możemy dobierać przeróżne komibinacje w zależności od formy, taktyki i rywala.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 06 mar 2008, 15:56

W ostatnich meczach do łask Fergusona powrócił Szkot Fletcher. Dziwną taktyką co prawda zagrał United z Lyonem, ale cieszy mnie fakt, że Darren znów gra i zdobywa bramki. Dla mnie Szkot powinien zostać w Manchesterze do końca swojej kariery.
Benzema i Ben Arfa wszem i wobec ogłaszają, że nie odejdą z Lyonu jeszcze przez kilka sezonów. Szkoda, bo uważam, że ten pierwszy w United byłby idealnym wzmocnieniem. Zastąpiłby Sahę, który bądź co bądź częściej leży w szpitalu, niż biega po murawie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 mar 2008, 17:56

Dziwną taktyką co prawda zagrał United z Lyonem
Dziwną?:O taką samą pojechaliśmy Arsenal 4:0, Milan 3:2, Rome 7:1(Rooney na skrzydle, w środku Carrick, Fletch i Giggs) zresztą bardzo często gramy podobnie tylko na pozycji Andersona(łacznika między pomocą, a Rooneyem) występuje Tevez, w zeszłym sezonie tą rolę pełnił Rooney, a na szpicy grał Saha. Nie wiem gdzie wy widzicie to klasyczne 4-4-2 którym niby gramy? od 3 lat oglądam każde spotkanie United i baaardzo rzadko widziałem klasyczne 4-4-2 :O

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 06 mar 2008, 18:28

A kto tu mówił o klasycznym 4-4-2? Ja zastosowałem jedynie określenie "elastyczne" a tu jest znaczna różnica. W większym błędzie jesteś Ty mówiąc, że Anderson za Rooney'em to jest to samo co Rooney za Sahą czy też inną kombinacją naszych napastników. Zobacz sobie ile bramek a nawet strzałów oddał Anderson i zobaczysz różnicę. Może i Roo i Carlitos nie są klasycznymi snajperami, ale mimo wszystko niemal całe życie grają na pozycji napastnika, zresztą z nimi (lub też Sahą) wymierniejsze efekty daje gra Ronaldo

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 07 mar 2008, 10:08

Tak jak przeczytałeś Kamil, dziwną. W ataku od początku powinien występować Rooney z Tevezem. Wynik cieszy, więc nawet jeśli by wyszli w innym ustawieniu i tak nie ma się do czego przyczepić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”