1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012) - Strona 14

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 22 lut 2008, 11:25

BERGKAMP pisze:McSuchy czy jako kibic Milanu zależy Tobie tylko i wyłącznie na "suchym" razz wyniku shocked
Tak. Nie chce mi się jeszcze raz pisać dlaczego (filedy już o to pytał wcześniej), więc jeśli chcesz wiedzieć to przeczytaj wcześniejszy mój post.
BERGKAMP pisze:Zdawało mi się że tak uznany zespół jak Ac Milan stać na rozegranie chociaż kilku składnych akcji stanowiących jakieś zagrożenie pod bramką Arsenalu. Nawet w meczu wyjazdowym
Milan jest teraz stanowczo pod formą i nie jest to tajemnicą. Jednak mimo słabej gry (bo nie ukrywajmy że tak było) wywiózł korzystny dla siebie wynik przed rewanżem. Dla mnie to wystarczy. I w głębokim poważaniu mam czy stworzyliśmy 50 akcji pod bramką Arsenalu czy 0- liczy się końcowy efekt jakim było dobre moim zdaniem 0-0. W rewanżu z całą pewności nasza gra będzie wyglądała inaczej, zagramy bardziej ofensywnie i zapewne z większym zaangażowaniem. Czy wygramy? Nie wiem, łatwo nie będzie, ale nasze szanse po remisie w pierwszym meczu poszły w górę. Powiedz jeżeli wygramy (powtarzam JEŻELI) to czy pamiętany będzie słaby mecz w Londynie czy nasz awans do dalszej rundy?
BERGKAMP pisze:Poczekamy, zobaczymy ale mam jakieś takie przeczucie, że ta Twoja radość z tego wyniku będzie trwała tylko albo aż całe dwa tygodnie.
Ja nie twierdzę że wygramy, ale wynik 0-0 uważam za korzystny. Oczywiście gdybyśmy wygrali 0-3 byłoby jeszcze lepiej, ale nie czarujmy się- pokonać Arsenal na własnym boisku to jednak nie lada wyczyn. A czy awansujemy do dalszej rundy to okaże się za niecałe już dwa tygodnie, po pierwszym spotkaniu uważam że mamy spore szanse.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lut 2008, 14:29

http://www.sport.pl/pilka/1,65057,4951648.html

no cóż, wypada mi tylko pogratulować awansu :(

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 lut 2008, 17:39

" Rezerwowy bramkarz Arsenalu Londyn Łukasz Fabiański w wywiadzie dla Dziennika Zachodniego kilka zdań poświęcił środowej konfrontacji z Milanem. Polak ujawnił m.in, że po meczu niektórzy jego koledzy prosili rossonerich o... autografy."Dla mnie sporym przeżyciem było zobaczyć z bliska zawodników, których do tej pory podziwialiśmy jedynie w telewizji" - mówi Fabiański. "Są przecież w drużynie Milanu piłkarze, którzy mają na koncie mistrzostwo świata czy triumf w Lidze Mistrzów, a to robi wrażenie. Zresztą nie tylko na mnie. Wystarczy spojrzeć na reakcję moich kolegów z drużyny. Chyba wszyscy po ostatnim gwizdku prosili piłkarzy Milanu o koszulki. Niektórzy nawet brali od nich autografy". "

Chyba lekko przesadził ? :D

Awatar użytkownika
PaweU
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PaweU » 02 mar 2008, 17:05

fieldy pisze:http://www.sport.pl/pilka/1,65057,4951648.html

no cóż, wypada mi tylko pogratulować awansu :(
chłopie piłka jest okrągła każdy może wygrać!
Statystyki i historia może przegrać z każdym.
W piłce liczy się motywacja, zgranie zespołu

nikt nie jest w stanie przewidzieć wydażeń w piłce nożnej !!!
można tylko zgadywać
:P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 mar 2008, 17:13

PaweU pisze:chłopie piłka jest okrągła każdy może wygrać!
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

Co do meczu. Jakoś bardziej mnie ciekawi walka w lidze. Sam nie wiem dlaczego, ale jakoś nie czuje napięcia przed meczem z Milanem. Może dlatego, że odpadnięcie z LM nie wywoła u mnie jakiejś histerii, jestem na to gotowy. A jak awansujemy, to się będe oczywiście cieszył :]

Nie wiadomo kto zagra. Może jutro bedzie wiadomo coś wiecej, odnośnie Tomasa, czy Kolo Toure.
Dobrze byłoby gdyby obaj zagrali.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 02 mar 2008, 17:17

Forma Ligowa obydwu zespolow niestety nie jest najwyzsza , w obu druzynach ta sytuacja ma glownie miejsce poniewaz 2 druzyny mocno przetrzebily kontuzjie , W milanie sytuacja jest o tyle lepsza ze z graczy z podstawowej 11 wypada tylko Seedorf :?: na obecna chwilę,

Jak bedzie blizej do meczu napisze cos wiecej

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 mar 2008, 18:20

myhalek_acm pisze:W milanie sytuacja jest o tyle lepsza ze z graczy z podstawowej 11 wypada tylko Seedorf Question na obecna chwilę,
Sytuacja Seedorfa zostanie oceniona we wtorek przed samym meczem. Z Londyńczkami na pewno nie zagra Marek Jankulovski.
:roll: Ciekaw jestem, co się Markowi stało. Jego zejście w meczu z Lazio było trochę podejrzane, ale myślałem, że chodzi tylko o oszczędzanie go na Arsenal, a tu niestety na San Siro będziemy musieli oglądać na OL Maldiniego. :roll: Czego wolałem uniknąć...
Seedorf na pewno zagra, może nie na 100%, ale będzie w stanie grać. To tylko zasłona dymna. Ciekawi mnie ta sytuacja Marka, bo to duża niespodzianka dla mnie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 mar 2008, 18:30

Jankul ma podobno jakies problemy z kolanem.Poczekajmy jednak na oficjalny komunikat klubu.Wierze ze jednak zagra.

Mam pytanie do fanow Arsenalu.Ktora polska strona o tym klubie jest najbardziej wiarygodna?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 mar 2008, 18:41

Chlopaczek pisze:Ktora polska strona o tym klubie jest najbardziej wiarygodna?

www.gunners.com.pl i www.arsenal.net.pl szerokim łukiem omijaj pokenoniade -> kanonierzy.com

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 mar 2008, 18:50

Dzieki.

Ostatnio wszedlem na arsenalking.com.Jednak gdy przeczytalem ze Kaka doznal kontuzji w meczu z Lazio i nie zagra we wtorek to zwatpilem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 mar 2008, 19:48

A po co bedziesz wchodził na jakies strony, możesz śmiało zapytać .. ;)
Wilmore pisze:Seedorf na pewno zagra, może nie na 100%, ale będzie w stanie grać.
Tylko, czy Clarence nie w pełni sił, w obecnej formie będzie wzmocnieniem ?
Ostatnio chyba formy nie ma, do tego jakiś uraz ... czy nie lepiej dac szanse jakiemuś rezerwowemu ? Bo jesli jedynym atutem Holendra ma byc jego doświadczenie, to raczej marne to wzmocnienie.
Choć z drugiej strony u nas ostatnio gorzej ze stwarzaniem klarownych sytuacji strzeleckich, wiec może i osłabiony Seedorf sobie poradzi na boisku :D

Mam nadzieje, że zagra Theo, pokazał wczoraj że czuje głód piłki, był jednym z aktywniejszych zawodników w meczu z Villą. A szybkością imponuje, wiec na prawej mógłby wystąpić, tam chyba będzie z Maldinim walczył :P

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 02 mar 2008, 19:50

Jankul ma podobno jakies problemy z kolanem.Poczekajmy jednak na oficjalny komunikat klubu.Wierze ze jednak zagra.
Z tego co ja wiem(gdzieś wyczytałem) to na 99% Jankulovski z Arsenalem nie zagra.Podobno uraz na tyle poważny że we wtorek nie będzie do dyspozycji Pacyny.Jestem ciekaw jak to Carlo rozwiąże ale najbardziej prawdopodobne ustawienie to na lewej obronie Maldini a w środku Kaladze(który w końcu zaczyna przejawiać oznaki dobrej formy) oraz Nesta który przygotowywał się specialnie na mecz z Gunnersami :wink:

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 02 mar 2008, 19:51

www.gunners.com.pl

tylko ta mogę polecić z czystym sercem.

www.arsenal.net.pl
kiedyś trzymał poziom wysoki ale dużo osób migrowało głownie do tej wyżej.

arsenalking i kanonierzy to jak celnie Guru zauważył jeden wielki pokebol.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 mar 2008, 19:56

fieldy pisze:A po co bedziesz wchodził na jakies strony, możesz śmiało zapytać .. ;)
Masz racje.
Wiec zapytam wprost: strzelicie nam we wtorek bramke? :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 mar 2008, 20:00

fieldy pisze: Tylko, czy Clarence nie w pełni sił, w obecnej formie będzie wzmocnieniem ? (1)
Ostatnio chyba formy nie ma, do tego jakiś uraz(2) ... czy nie lepiej dac szanse jakiemuś rezerwowemu ?(3) Bo jesli jedynym atutem Holendra ma byc jego doświadczenie, to raczej marne to wzmocnienie.(4)
AD.1. Seedorf w lidze lata nie zagrał takiego meczu, jaki gra trzy dni po Serie A w LM. Jakkolwiek reszta piłkarzy gra trochę lepiej w Europie, i da się ich formę przewidzieć po występie w kraju, tak Seedorf to zupełna zagadka - przykładem niech będzie choćby półfinał z zeszłego roku, gdy w LM Seedorf zachwycał (!), a w Serie A grał tak sobie, od niechcenia, bez błysku, jaki prezentował w Europie. Jego formy nie da się przewidzieć.
AD.2. Wg. mnie to zasłona dymna, a nawet jeśli jest faktycznie uraz, to zostanie zaleczony do wtorku. Ancelotti ziemię i niebo poruszy, ale Clarence na boisko wyjdzie.
AD.3. Nie mamy rezerwowego dla Seedorfa. W wypadku jego braku warianty są dwa:
- Przeciętny Gourcuff (z Lazio robił dużo szumu, ale nic więcej, absolutnie nie ma co się nim zachwycać po meczu z Rzymianami, zresztą - spodobał się tylko nastolatkom, którzy dławią się za każdym razem, gdy zobaczą siatkę, więc czemu się tu dziwić). On ma swoje atuty (z Lazio nie miał pomocników, a nie zagrał źle, ma potencjał, który może się ukazać przy zespole grającym na 100%), jakimi niewątpliwie są waleczność, niezła technika użytkowa i strzał z dystansu, jednak dużo bezpieczniej jest wysłać na boisko Holendra i najwyżej później wypuścić głodnego gry Francuza.
- Zdjęcie Holendra w ogóle z taktyki, wprowadzenie drugiego napastnika - my MUSIMY zdobyć gola na San Siro, więc wyjście dwoma napastnikami (przy utrzymaniu defensywnej linii pomocy w składzie Ambro-Gattuso-Pirlo) i Kaką jako łącznikiem linii pomocy i ataku będzie naprawdę miało sens, tym bardziej, jeśli każe się Pato trochę cofać i wpuści się obok niego Inzaghiego (każdego, tylko nie Gilardino z soboty). I to nie jest nieprawdopodobny wariant - Ancelotti już nie raz starał się przestawić zespół na dwóch napastników, ostatnio gramy tym ustawieniem coraz częściej i wydaje mi się, że we wtorek znów tak będzie - i wtedy od postawy Pato będzie zależało bardzo wiele - będzie musiał grać tak, jak z Lazio, tylko lepiej - wydaje mi się, że wczorajsze spotkanie było właśnie przetarciem dla tego systemu przed wtorkiem.

AD.4. Holender dla drużyny jest zawsze wzmocnieniem w LM. Wiem, podasz pewnie za przykład mecz z Wami w Londynie, gdzie grał źle, ale... Lepiej dla drużyny było mieć jego, niż Gourcuffa, na boisku. Tak myślę. Zobaczymy, co będzie we wtorek.

Oby Ancelotti wyciągnął tym razem dobre klony z Milanello, inaczej będzie źle. ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”