1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012) - Strona 16

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 mar 2008, 12:51

Mimo szczerych sympatii dla Arsenalu w tym spotkaniu obawiam się że będzie 2-1 po bramce Pippo Inzaghiego :? w 94 min, albo w dogrywce ...

Kurcze nie wiem czemu ale jakoś tak mi sie wczoraj przyśniło, obym nie okazał się Nostradamusem.

Do Boju Gunners :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 mar 2008, 12:55

kaczy pisze:Mimo szczerych sympatii dla Arsenalu w tym spotkaniu obawiam się że będzie 2-1 po bramce Pippo Inzaghiego Confused w 94 min, albo w dogrywce ...
to wszystkie bramki musialyby byc w dogrywce, bo zeby byla dogrywka to musi byc bezmramkowy remis. w wypadky bramkowego remisu, Arsenal awansuje.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 04 mar 2008, 13:00

Lehman jest bardziej doswiadczony niz Almunia, wiec Wenger chyba nie zaryzykuje. tym bardziej, ze Almunii tez ostatnio zdarzaja sie bledy, tak jak w meczu Birmingham gdy przy rzucie wolnym prawie objal slupek i zostawil cala bramke wolna. jego blad.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 mar 2008, 13:08

DominoWalcz pisze:Lehman jest bardziej doswiadczony niz Almunia, wiec Wenger chyba nie zaryzykuje.
A mnie się wydaje, ze Wenger nie zaryzykuje wystawić .. Lehmanna.
Almunia czasem popełni jakiś drobny bład, ale nie robi tego tak czesto jak Jens, no i w takim wymiarze. Almunia jest na chwilę obecną pierwszym bramkarzem Arsenalu i nie ma raczej co spodziewać Jensa. Chyba, ze na ławce.
Ale teksty o tym, że Fabian jest lepszym bramkarzem niż Jens można włożyć między bajki.
Problemem może być u nas obrona. Zwłaszcza, że zagra Senderos, który z Villą znów zagrał poniżej swoich możliwości. Licze jednak, że Gallas i spólka mu pomogą troche :]

Zadecyduje dyspozycja dnia. Nie spodziewałbym się jakiegoś pogromu z żadnej ze stron.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 mar 2008, 13:10

Magnum pisze:to wszystkie bramki musialyby byc w dogrywce, bo zeby byla dogrywka to musi byc bezmramkowy remis. w wypadky bramkowego remisu, Arsenal awansuje.

Faktycznie nie zwróciłem na to uwagi :o W każdym bądź razie SupePippo ma was pokarcić w samej końcówce :D

Na przestrzeni kilku lat straciłem Respekt do Milanu w LM przez to jak niesmacznie wygrywał z Ajaxem, PSV, Lionem i innymi a kiedy naprawde liczyłem na ich grę, musieli odpaść z Barcą w 2006r. :?

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 04 mar 2008, 13:12

ale z kolei Gallas rozegral swietne zawody, wiec maja przywodce w tylach. Senderos we wspomnianym juz wczesniej meczu z Birmingham gral dobrze. Z drugiej strony jesli zagra Bendtner w parze z Adebayorem, to raczej nic ciekawego nie stworza, bo slabo ze soba wspolpracuja.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 mar 2008, 13:14

Nicklas dobrze się rozumiał z Eduardo, kilka akcji ładnych razem mieli. Jeden asystował, drugi strzelał. Oczywiscie z wiadomych względów takiej pary nie zobaczymy na boisku. Do tego Nicklas coś ostatnio formy nie ma, choć gola strzelił w końcówce z Villą, to widać po jego grze, że nie czuje się najlepiej na boisku.

W ataku zagra Ade z Theo, albo sam Ade. Chciałbym, aby zagrał razem z Theo. W II połowie powinien wejść Robin [jakby trzeba było gonić wynika].

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 mar 2008, 13:17

kaczy pisze:Na przestrzeni kilku lat straciłem Respekt do Milanu w LM przez to jak niesmacznie wygrywał z Ajaxem, PSV, Lionem i innymi a kiedy naprawde liczyłem na ich grę, musieli odpaść z Barcą w 2006r. :?
:lol: :spoko:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 04 mar 2008, 15:16

Mam prośbę, czy jak będzie już mecz to mógłby ktoś wrzucić link z takowym?

edit. Dziękuję bardzo.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2008, 15:37 przez THEMANIEK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 mar 2008, 15:18

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 04 mar 2008, 15:26

Mam prośbę, czy jak będzie już mecz to mógłby ktoś wrzucić link z takowym?
Są 2 bardzo dobre portale na których będzie lista kanałów przez które będzie można obejrzeć mecz... http://www.kuszotv.pl http://www.soccer-live.pl/
Ja chyba znowu będe musiał męczyć oczy na Sopcascie lub innych wynalazkach jednak ani Canal+ ani inne stacje nie dają mi takie możliwości... :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 mar 2008, 16:54

Eurosport stawia na taki skład:

Obrazek

Ja myślę, że zagramy 4-5-1
Stawiam na taki skład:

Obrazek

Mozna to tez brać za 4-3-3, ale jednak chyba bardziej będziemy defensywnie ustawieni. Hleb i Cesc nie będą tuż za Ade. Ale nie mogłem znaleźć innego szablonu :P

Na ławce: Jens, Theo, Gilberto, Hoyte, Robin, Denilson, Nicklas.

Skoro Wenger nie chce ryzykować z młodym Theo, to tym bardziej nie będzie ryzykował z równie młodym [prawie, że :p] Nicklasem z przodu. Zwłaszcza, ze ostatnio Theo jest w lepszej dyspozycji.
W takim wypadku musimy zagrac 1 napastnikiem. Bo więcej ich nie mamy. Jestem strasznie ciekaw jak to Wenger wymyśli.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 04 mar 2008, 17:03

Jeżeli chodzi o Milan to wszystko sie zgadza ale bliżej lewej strony będzie grać Maldini a na środek przesunąć trzeba Kaladze...

Senderos powiedział że Arsenal ma przewagę psychologiczną(chyba zapomniał z kim sie dzisiaj mierzy :roll: ).Nie wiem z czego ta przewaga wynika w końcu u siebie zremisowali bezbramkowo to bardziej pewnie przed swoją publicznością powien czuć się zespół Rossonerich.Ale co tam Senderos wie swoje :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2411
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 mar 2008, 17:08

Senderos sie tylko motywuje. Siebie i partnerow z ekipy, choc pewnie az tak konieczne to nie jest. Nawet jesli fakty moga sie wydawac nieco inne, to takimi wypowiedziami Szwajcar moze dodac sobie, a moze i kolegom pewnosci siebie. Milanu tym nie przestraszy, bo niby w jaki sposob, ale to nie w tym rzecz. Arsenal ma tylko taka przewage, ze zdobywajac bramke stawia Rossonerich w niezbyt fajnej sytuacji. Tylko tyle i az tyle.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 04 mar 2008, 17:13

Mecz odbedzie sie na San Siro, to jest kluczowe w tym momencie, Milan w LM przed wlasna publicznoscianie zwykl zawodzic. Mysle, ze to Rosseneri maja tak na prawde wiekszy komfrot psychiczny niz gracze Arsenalu i to ich stawialbym w roli faworyta, aczkolwiek nic zdziwilby mnie fakt jesli to Londynczycy by awansowali.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”