1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012) - Strona 18

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 mar 2008, 21:36

Na razie wyglada na to ze albo utrzymamy bezbramkowy remis albo przegramy.

Arsenal jest dobrze ustawiony skraca pole gry zmuszajac nas do podan z pominieciem srodka boiska co nam kompletnie nie wychodzi.
Co gorsza kontroluja gre i dlugimi fragmentami zamykaja nas na naszej polowie boiska zmuszajac do obrony.
Sedzia jak do tej pory bardzo srednio bo po faulu Nesty na Hlebie dal kartke temu ostatniemu.

Carlo musi zdrowi opieprzyc pilkarzy w przerwie.

Tak nie mozna grac.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2008, 21:36 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 mar 2008, 21:36

Pierwsze 20 minut w naszym wykonaniu katastrofalne. Dopiero potem się przebudzili. Zaczęliśmy grać. Strzał Ade- myślałem, że to gol, już miałem zacząć skakać. Potem ta poprzeczka Cesca. :/ To żółtko dla Hleba---> ['] Był faulowany i powinien być wolny. IMO upadł już w polu karnym, ale z tych powtórek co widziałem to Nesta zahaczył go jeszcze przed polem karnym.

Szkoda, ze pod koniec Eboue był na spalonym, Myślę, że ta piłka doszłaby do Ade. :wink:
fieldy pisze:Mecz jest do wygrania. Byle sędzia nie przeszkadzał.

Obyśmy chociaż bramkowo zremisowali. :wink:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 mar 2008, 21:36

Ja mam już kolejny scenariusz dla tego meczu .... Arsenal atakuje całą drugą połówkę, a w końcówce kontra, gol i goodbye :(

Gdyby Hlebowy miał charakter naszego Ramosa to chyba by nie dotrwał do przerwy :lol: i nie mam tu na myśli tylko tego nieodgwizdanego karniaka.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 mar 2008, 21:36

Co moze dziwić ? Zapowiadali, ze nie jadą bronić wyniku, bo nie ma czego bronić, aby awansować musimy strzelić.

Obawiam się, ze my bedziemy atakować, a Milan awansuje. Takie mecze są najgorsze.

Na początku Milan kilka razy nam zagroził, nasza obrona się troche gubiła, ale z czasem nasi się rozkręcili i wygrali walkę w środku pola.
Szkoda tej sytuacji z Hlebem, bo nie dosyć, że nie było stałego fragmentu, to jeszcze kartke dostał i teraz musi uważać.

Ogólnie to nie gramy źle, brakuje troche wykończenia, no i szczęscia.

Wilmore, po pierwszym meczu dawałeś Milanowi 99% szans na awans, ile im dajesz po pierwszej połowie ?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 mar 2008, 21:37

Szczerze mówiąc to przez pierwsze dwadzieścia minut się martwiłem, ale potem juz bylo coraz lepiej. Sędzia oczywiscie powinien odgwizdac przynajmniej wolny...
Gramy coraz lepiej, ACM nie stwarza zagrozenia za bardzo.. ale my tez nie koniecznie.. wiec... jakbym teraz mial obstawiac to bym stawil ze bedzie 0-0 do konca II polowy..

jak jest na linii to bylby wolny... :/

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 mar 2008, 21:37

fieldy pisze:ale mnie ten sedzia irytuje Confused
A mi się bardzo podoba - poza interwencją przy faulu na Hlebie - gwiżdże tam, gdzie powinien, nie puszcza gry po głupich wejściach, tylko raz zagwizdał niepotrzebnie - gdy Nesta czysto od tyłu wybił piłkę Ade, a ten zagwizdał faul.
Zico_FCI pisze:Ogólnie widać, że Arsenalowi bardziej chce się grać w tym meczu, co może trochę dziwić.
Dokładnie. Mam nieustanne wrażenie, jakby w ciągu roku Milanowi zwiększono boisko jakieś milion razy. W meczu z United i wcześniej byliśmy wszędzie, gdzie była piłka lub rywal - dziś na boisku jest masa wolnej przestrzeni i tylko dlatego, że Arsenal nie ma jaj i gra totalnie słabo zawdzięczamy, że od 25 minuty nie straciliśmy ze dwóch bramek.
Wcześniej absolutnie dominowaliśmy, tak jak później goście - ogólnie mecz jak dotąd na remis, co dziwi, bo nie tak miał Milan grać.
Ancelotti totalnie popsuł drużynę. Szkoda.
fieldy pisze: Wilmore, po pierwszym meczu dawałeś Milanowi 99% szans na awans, ile im dajesz po pierwszej połowie ?
Teraz nie mam możliwości typować. Jak po przerwie przez pierwsze 5 minut będziemy biegać, to daję 99% szans. Resztę pozostawiam boskiej interwencji. Jak będziemy grać tak, jak tuż przed przerwą, to daję 1%, resztę oddaję dzieciom Wengera w jałmużnie ;) Bo przed przerwą był dramat taktyczny w każdym calu - Milan nie wykonywał nawet najbardziej podstawowych reguł, jakie należą do elementarza gry w tej taktyce - miałem momentami wrażenie, jakby trenował ich z ławki Brocchi, albo lekarz, a nie trener, który kiedyś już LM wygrał.
Jeśli Ancelotti ma plan - to jest to plan szalony.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2008, 21:40 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 04 mar 2008, 21:38

fieldy pisze:ale mnie ten sedzia irytuje :?
to zwykle sk*** jest co ten pan z gwizdkiem wyprawia.

gwiżdże na guzik jakiś od wszechmocnych włoskich prezesów 8)

jeszcze żeby Austriak był tak dziwnie "skrupulatny" w obie strony .... ale jakoś upodobał sobie zawodników odzianych w białe stroje :x

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 mar 2008, 21:38

Obudzimy się po przerwie.
Guru pisze:Szkoda, ze pod koniec Eboue był na spalonym, Myślę, że ta piłka doszłaby do Ade. Wink
Myślisz że Kalac i obrona stojąc patrzyłaby jak Eboue podaje do Ade ?

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 04 mar 2008, 21:38

Ale zajebisty mecz! Dobrze wybrałem ;) w końcu kto by tam srarse oglądał...

Adebayor - co za piłkarz. :o Akcja przy poprzeczce Fabregasa :peace: Nie wiem jak Arsenal mógł ostatnio w lidze zremisowac. Dzisiaj juz mogli przynajmniej 3 bramy wsadzic, jeszcze gdyby sędzia był normalny. Milan cieniutko, kto widział ten wie :P
kaczy pisze: i nie mam tu na myśli tylko tego nieodgwizdanego karniaka.
To chyba poza polem karnym było.
guru pisze:Szkoda, ze pod koniec Eboue był na spalonym, Myślę, że ta piłka doszłaby do Ade.
Najlepsze jest to, że nie był na spalonym. Ehhh.

wp // fieldy
Ostatnio zmieniony 04 mar 2008, 21:42 przez wianuch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 mar 2008, 21:40

Oglądając się powtórki zastanawiam się dlaczego Pato w 19 minucie podał bramkarzowi zamiast uderzyć mocno z prostego podbicia.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 04 mar 2008, 21:41

Vianuch pisze:Nie wiem jak Arsenal mógł ostatnio w lidze zremisowac. Dzisiaj juz mogli przynajmniej 3 bramy wsadzic, jeszcze gdyby sędzia był normalny.
bo Villa grała o klasę lepiej niż Milan w 1 połowie....

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 mar 2008, 21:42

Loker pisze: jeszcze żeby Austriak był tak dziwnie "skrupulatny" w obie strony .... ale jakoś upodobał sobie zawodników odzianych w białe stroje Mad
Jakbyście wygrywali, to byś nic takiego nie zauważył. :wink: Więc standard w wykonaniu kibiców, których ekipa ma pod górkę.
Łukasz_ pisze:Obudzimy się po przerwie.
Oby :!:
Vianuch pisze:Milan cieniutko, kto widział ten wie Razz
Kto widział 20 minut meczu, ten się zgodzi.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 04 mar 2008, 21:42

Vianuch pisze:tam srarse oglądał...
WP?

Na razie Arsenal duzo lepszy. Zobaczymy co bedzie dalej,ale ciezko widze Pirlo i spolke; zwlaszcza napastnicy nic nie graja

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 mar 2008, 21:43

ładny mecz jak narazie, Arsenal wyrobił sobie po 20 min przewagę i mółwygrywać bo akcje Ade i potem poprzeczka Cesca były naprawdę dobrę, co sytuacji Hleba z Nestą to sędzia oczywiście się pomylił bo włoch nie dojecha do piłki i wolny Arsenalowi sie należał.
Milan słabo, pare fajnych długich piłek Pirlo i z 3 dynamiczne akcje Kaki to zdecydowanie za mało, Milan łatwo oddał środek i się mocno cofnął, zostawili rywalowi duzo przestrzeni Carlo powinien to zmienić bo Arsenal zaczął osiągać z czasem coraz większą przewagę.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 04 mar 2008, 21:43

Wilmore pisze:
Loker pisze: jeszcze żeby Austriak był tak dziwnie "skrupulatny" w obie strony .... ale jakoś upodobał sobie zawodników odzianych w białe stroje Mad
Jakbyście wygrywali, to byś nic takiego nie zauważył. :wink: Więc standard w wykonaniu kibiców, których ekipa ma pod górkę.
najwyżej bym o tym nie wspomniał :D Wniosek kołatałby się po główce ten sam:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”