1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012) - Strona 23

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 mar 2008, 8:31

Razem zawsze raźniej będzie nam odpadać z Ligi Mistrzów ;)

Strzał rozpaczy, który nawet nie miał okazać się strzałem, a piłką wybitą na aut aby zyskać kilka sekund być może okaże się gwoździem do trumny Ancelottiego. No, ale z tak grającym Milanem chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko.

I puenta. Milan wróci za rok.

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 05 mar 2008, 8:57

Ja meczu komentować nie będę, bo nie ma po co. Trudno, stało się, żyjemy dalej.
Mam nadzieję że wnioski zostaną wyciągnięte, i rozpocznie się rewolucja kadrowa...Bo innej drogi nie ma.
Brawo dla Arsenalu, byli szybsi, grali bardziej dynamicznie. I zasłużyli.

Teraz niech Arsenal wygra LM, przynajmniej Milan przegra ze zwycięzcą 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 mar 2008, 10:10

Przed pierwszym meczem pisałem, ze gdyby zagrał Kaka, to wygrana dałaby mi większą satysfakcję, jednak Kaka na swoim poziomie nie zagrał i aż takiej satysfakcji nie ma [już teraz, na chłodno, bo wczoraj jak głupi sie cieszyłem :D]

Dobrze, że nie zagrał Clarence, bo to jego [obok] Kaki się obawiałem najbardziej.
Sero pisze:Strzał rozpaczy, który nawet nie miał okazać się strzałem, a piłką wybitą na aut aby zyskać kilka sekund być może okaże się gwoździem do trumny Ancelottiego.
Jaki strzał na zyskanie czasu ? Arsenal przewazał, Arsenal stwarzał sytaucje, po co mieli na siłe dożyć do dogrywki i ewentualnych karnych ? Była okazja to uderzali. Nie udawało się z 5 metrów - strzelili z 30.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 mar 2008, 10:21

fieldy pisze:Jaki strzał na zyskanie czasu ? Arsenal przewazał, Arsenal stwarzał sytaucje, po co mieli na siłe dożyć do dogrywki i ewentualnych karnych ? Była okazja to uderzali. Nie udawało się z 5 metrów - strzelili z 30.
Wilmore pisze:A później zespół, który nie potrafił trafić z metra do pustej bramki, trafił z 30 metrów strzałem "na utratę czasu".
Nie łudźmy się, Fabregas nawet nie starał się włożyć w uderzenie wiele siły - on miał kopnąć i stracić sekundy.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 05 mar 2008, 10:35

Wilmore pokazuje jak zna sie na piłce.... naprawde chłopie piszesz takie bzdury że głowa boli.
Milan ma 99 % szans na awans.... oczywiscie nie brałes pod uwage ich gry w lidze i wyników z Roma, Juve i Interem...

stało się to co o czym pisałem po pierwszym meczu - Milan nie zaprezentował nic bo niby dlaczego miałby zagrać wielki mecz skoro cały sezon grają padaczke? wiara w ich sprężanie się na Lige Mistrzów to wielki mit ( zazwyczaj losowanie im sprzyjało) .
jestem dumny że jestem kibicem Arsenalu , zjedliśmy zespół, którego szczerze nienawidze, zaprezerntowaliśmy naszą piłke i zdominowaliśmy Milan na jego boisku . pieknie sie ogladało jak "technicy " z Milanu wybijali piłke na uwolnienie.

wczoraj nastapił koniec Milanu , wg mnie ta drużyna przestanie istnieć i musi tam nastapic rewolucja kadrowa.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 05 mar 2008, 10:52

Piękny mecz w wykonaniu Arsenalu. Po raz drugi pokazali swoją wyższość nad zespołem z Mediolanu.
Wynik 2-0 w dwumeczu dla Arsenalu jest najniższym wymiarem kary dla Milanu, że tak powiem :lol:
Ciekawe co teraz uważają kibice AC Milanu na temat wyniku pierwszego meczu :lol:
Co niektórzy byli tak pewni awansu swoich rossonerich :P
Magia San Siro nie pomogła. Stadion nie gra tylko piłkarze.
Swoją drogą dziwne że fani Milanu (zwałaszcza Wilmore), jakby zapomnieli o tym jaką niesamowitą TWIERDZĄ jest San Siro w tym sezonie :lol:
Jak udaje sie zdobyć bramkę nie ze stałego fragmentu gry to jest coś niesamowitego :P
Arsenal grał swoje i oby tak do zwycięskiego meczu w Moskwie :wink:

misio
Zbanowany

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 05 mar 2008, 12:45

George Jung pisze:wczoraj nastapił koniec Milanu
nastapil koniec bo milan w ciagu 5 lat gry w lidze mistrzow zagral drugi slaby mecz.nastapil koniec bo coraz czesciej(najpierw deportivo 5 lat temu, teraz arsenal) milan nie potrafi przejsc do nastepnej rundy po slabym meczu.prawdopodobnie jutro berlusconi zlozy wniosek o rozwiazanie klubu i wszystkie kluby beda walczyc o kake bo tylko on tam dobrze gra.

ale zastanowmy sie o jakim klubie pisze profesor ze znajomosci pilki noznej niejaki mlody grzegorz.

na poczatku zastanowmy sie po co kluby uczestnicza w tych wszystkich rozgrywkach,turniejach,ligach itd.

po glebszym zastanowieniu sie powinno sie dojsc do wniosku ze kazda druzyna chce byc najlepsza na swiecie.to determinuje wszystkie druzyny,zawodnikow,trenerow,dzialaczy do tworzenia tej jedynej,najlepszej druzyny na swiecie.

ale ktora druzyna jest najlepsza na swiecie?

dla jednych jest to druzyna ktora posiada najwiecej trofeow na arenie miedzynarodowej.oznaczaloby to ze w histtorii pilki druzyna ta najczesciej wygrywala najwazniejsze rozgrywki na swiecie jak i w europie i mogla sie szczycic najwieksza iloscia tychze pucharow w swojej gablocie.
po sczegolowej analizie wyszlo mi ze taka druzyna jest klub ktory wg grzegorza sie skonczyl

dla innych trofea zdobywane w ciagu calej historii to bzdura.bo co ma do formy klubu puchar zdobyty 100 lat temu?dla takich wlasnie analitykow mozna posluzyc sie liczba trofeow na arenie miedzynarodowej zdobytych w ciagu ostatnich 5 lat.
po sczegolowej analizie wyszlo mi ze taka druzyna jest klub ktory wg grzegorza sie skonczyl

dla innych,bardziej prostych kibicow moze byc to po prostu druzyna ktora wygrywa najepsze rozgrywki na swiecie a wiec lige mistrzow

dla innych faworyzowanie europejskich rozgrywek moze byc bezsensowne i dla takich ludzi moze sie liczyc zwyciezca kms,a wiec najlepszych druzyn ze wszystkich kontynentow

dla innych glownym wyznacznikiem moze byc tylko obecny sezon.nie 3lata temu wstecz bo to tej juz historia.dla ludzi tych licza sie trofea zdobyte tylko w obecnym sezonie.

dla innych najwazniejsza impreza moga byc ms,ale jako ze druzyny klubowe nie uczesticza w tej imprezie kibice licza w jakiej druzynie gra najwiecej graczy z reprezentacji ktora wygrala te ms

dla innych moze byc to klub ktory w ciagu ostatnich 5 latach zdominowal lige mistrzow grajac 3 razy w finale i zawsze grajac w fazie pucharowej tych rozgrywek wygrywajac do tego lige mistrzow 2 razy

dla innych fanow pilki noznej moze byc to klub w ktorym gra pilkarz ktory w ostatnim sezonie zdobyl wszystkie mozliwe nagrody indywidualne

dla innych moze byc to klub ktory wzorem gier typu cm ma duzo mlodych gwiazd w skladzie a w 16 numerze bravo sport z poprzedniego roku zostal najwiecej warta druzyna na swiecie
po sczegolowej analizie wyszlo mi ze taka druzyna jest klub ktory wg grzegorza jest najlepszy

George Jung pisze:wiara w ich sprężanie się na Lige Mistrzów to wielki mit ( zazwyczaj losowanie im sprzyjało)

zastanowmy sie nad kolejna odwazna teza grzegorza

grzegorz sadzi ze sprezanie sie na lm milanu to mit.czyli jaki bylby wynik gdyby milan rzeczywiscie sie sprezyl rok temu na mecz z manu?ile bramek by strzelil gdyby na serio zagral w finale w 2005 z liverpoolem?

jako ze teza ta jest tak bzdurna nie bede jej dalej analizowal

wrocmy moze do konczacej sie druzyny.gdyby kazda druzyna po kazdych dwoch slabych meczach w lidze mistrzow miala przeprowadzac rewolucje to arsenal wydawalby co roku ponad 300 mln euro na tansfery,manu 2 razy wiecej a real pewnie ponad miliard.podobnie barcelona i inter

skonczyla sie druzyna ktorej szkielet to gracze w wieku:18,25,25,29,31

skonczyla sie druzyna ktora na wypozyczeniu ma kilkunastu graczy grajacych w serie a,b i pd a w podstawowym skladzie ma ok 30 graczy wysokiej klasy

skonczyla sie druzyna bo kto nie wygrywa lm 2 razy pod rzad to taka druzyna musi sie konczyc

czesto rowniez mozna uslyszec od znawcow takich jak mlody grzegorz tezy jakoby milan mial szczescie zawsze w lm

no np poprzedni sezon

czy to nie szczescie wygrac final z liverpollem,druzyna ktora oddaje jeden grozny strzal w ciagu calego meczu?(strzal gerarda,gol byl ze spalonego)

czy to nie szczescie wygrac z manu 3 bramkami przewagi?kiedy ostatnio manu przegralo jakis mecz 3 bramkami?

a kiedy ostatnio bayern przegral mecz u siebie 2 bramkami?

kiedy jakakolwiek druzyna nie stworzyal zadnej groznej sytuacji w ciagu 200 minut dwumeczu?(celtic)

czy to wszystko swiadczy o szczesciu?

tak czy siak druzyna milanu sie skonczyla,a kinice milanu powinni poszukac sobie jakiejs nowej fajnej druzyny

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 mar 2008, 12:54

George to chyba jednak Jerzy, a nie Grzegorz.

Milan się oczywiście nie skończył, ale czegoś tam brakuje. Skoro zawodnikom się nie chce biegać po boisku. Nie mówie tylko o LM.
W lidze grają słabo, a w LM mieli pokazać charakter - nie pokazali. Pora na zmiany, zresztą wszyscy o tym głośno mówią.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 mar 2008, 12:57

Rossoneri caly sezon odpoczywaja inni wypruwają sobie flaki grajac mecz za meczem a na koncu Milan przyfarci w 94 minucie i wygra mecz.
Caly Milan.
W tym sezonie tez odpoczywali.Malo tego zdazyli nawet pojechac sobie Japonie zwiedzic

Stwierdziłem tylko fakty typie. Milan odpuszczał wiele spotkań w lidze(aż tak słabych, żeby pól roku u siebie nie wygrać to ich nie uważam) i już w przedbiegach był w lepszej pozycji niż inne zespoły grające co tydzień na maxa. I o tym również wspomniałem przed porpzednim półfinałem, ciekawy jestem jakby MIlan sie zaprezentował bez trójki podstawowych obrońców i był zmęczony?? Temu, że na San Siro Milan zagrał kapitalnie i zasłużył na awans nie zaprzeczam, tylko podaje również tego przyczyny. Może kiedyś jak Twój zespół jeszcze będzie walczył tydzień w tydzień o Mistrza o Puchar Krajowy, i sie spotka w LM z takim zespołem co w swoim kraju znaczy gówno(np. Liverpoolem) i który przed waszymi meczami będzie sobie wypoczywał, a Twojemu zespołowi wypadnie cała obrona i przemęczenie, zdarzy wam się najgorszy mecz w sezonie, a wielu fanów którzy oglądają tylko wielką piłkę w TVP będzie Ci sie tu jarać jaka to twa drużyna słaba, a jaki ten co z Tobą wygrał wspaniał i genialny to zrozumiesz oco mi chodzi;]

PS. Misio....masz racje, najlepsza drużyna świata to ta, która nie wygrywa pół roku u siebie w lidze. Najlepsza drużyna świata to ta, która w lidze w ciągu dwóch sezonów po zsumowaniu punktów traci do lidera 50 pkt. To jest najlepsza drużyna świata. Aviva.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2008, 13:01 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 mar 2008, 12:58

Einar pisze:2001/02 bodajże. Ale spoko w tym roku nic nie grozi, Roma gra dalej

Były dwa takie sezonu. 2000/01 i właśnie 2001/02.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 05 mar 2008, 13:27

w poprzednim sezonie Milan w kwietniu był w gazie a Manchester misiaczku walczył o mistrzostwo w swojej lidze - Ty jako kibic Milanu pewnie nie wiesz co to oznacza wszak po raz drugi z rzedu walczylicie o "małe mistrzoswto".
jeśli Liverpool oddał jeden groźny strzału to Milan oddał pół takiego strzału . wspominasz o meczu z Bayernem i pytasz kiedy Bayern stracił 2 bramki u siebie - pamietasz chyba że pierwsza bramka padła ze spalonego?

celtic nie swtorzył zadnej sytuacji w ciagu 200 min :D a Milan wygrał po dogrywce.

wczoraj Milan został zjedzony i upokorzony , miał to być pojedynek doświadczenia vs młodość. wygrała młodość , która na dodatek pokazała wielki spokój i opanowanie. nie stracili bramki , nie wiem czy wiesz Misio ale takie zespoły jak Birmingham , Aston Villa i inne sredniaki bramki nam strzelały.
Milan ma 30 klasowych graczy ....
na wypozyczeniach graja wielcy pilkarze , którzy zbawia Milan...
piewrsze wzmocnienie na przyszłą lige mistrzów ( jesli awansuja) juz maja - w grudniu wróći Ronaldo :D

kilka mitów wczoraj upadło , okazało się taki Cesc bije na głowe Pirlo, Flamini Gatusso , Almunia to nie jest słaby bramkarz a Adebayor to czołówka napastnków na swiecie przy , którym super utalentowany Gilardino nie moze nawet stanac.

Milan sie skonczył bo nie ma tam już chemii , zawodnicy szczyt formy maja juz za soba , Kaka nie powtorzy poprzedniego sezonu , nikt sie ich nie boi bo wiekszosc zespołó z tzw topu ma po poprostu lepszych piłkarzy.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 mar 2008, 13:42

Kamil232 przestań już pisać te brednie o odpoczywaniu Milanu w lidze a skupianiu się tylko na LM. To że w zeszłym sezonie Milan w lidze się nie liczył ( z różnych przyczyn ) nie znaczy że nie biegali, nie walczyli itd. W lidze nie szło to LM też mieli odpuścić ?
Pamiętasz czasy kiedy Milan również walczył o mistrzostwo na równi z klubem turyńskim* i potrafił zagrać w finale ? Tobie wystarczy jeden sezon po aferze aby stwierdzić że mamy spacer w lidze ? Mam teraz też jak ty płakać przez już ponad pół roku że nie zagrał Seedorf a Milan był bez formy ? Taka jest piłka.

Podoba mi się post Misia.

George Jung jaki zaś spalony z Bayernem ? Widze że mecze Milanu przez wszystkich są dosadnie analizowane ale nie dziwie się skoro przez 5 lat rządziliśmy.
Jaka Aston Villa, jakie inne zespoły ? Mam też poszukać meczu w którym Arsenal przegrał z kimś tam a ci wcześniej przegrali w lidze np z Catanią ? Wstydu oszczędź.

Od Pirlo wczoraj ja bym był lepszy. Na podstawie wczorajszego meczu każdy był od niego lepszy mimo to uważam że Fabregas powinien się od niego uczyć, uczyć i jeszcze raz uczyć.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 mar 2008, 13:47

George Jung - racja.

Co do Kaki - w tym roku nie będzie nawet nominowanym do Złotej Piłki.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 mar 2008, 13:52

Łukasz_ pisze:George Jung jaki zaś spalony z Bayernem ?
Łukasz, nie przesadzaj, nie mów że nie pamiętasz bramki Inzaghiego? (tyle, że ona była druga, a nie pierwsza...) Choc spalony był minimalny, to jednak był :] Choć nie zmienia to sytuacji, że wtedy wyeliminowaliście nas zasłużenie i nawet kibice Bayernu to otwarcie przyznawali :wink:

Do reszty dyskusji się nie wtrącam, bo widzę jej kierunek - prowadzi donikąd :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 mar 2008, 13:55

Nie chodzi już o słuszność decyzji sędziego ale o jakieś śmieszne wypominania. Czekam aż Lupek czy jakiś inny geniusz zacznie pisać że Milan wygrał bo strzelil bramkę od słupka, jeszcze trochę i by nie wpadła...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”