Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 160

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 mar 2008, 21:44

Bramka Alvesa taka szmatowata troche [z winy bramkarza oczywiście] ale już gol Keity - miód 8)

Ronaldo dobrze minął rywala w polu karnym i zrobił swoje.

Boruc nie błyszczy dziś, po strzale Ronniego fatalna interwencja, a i ten gol chyba był do wyciągnięcia.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 mar 2008, 21:50

fieldy pisze:Ronaldo dobrze minął rywala w polu karnym i zrobił swoje.

A ponoć w ważnych meczach się spala. :?

Gol Keity... prze piękny. Z Realem (?) strzelił podobnie. Ma chłopak nosa do strzelania pięknych goli. Bramka Kanoute tez ładna. Alves miał więcej szczęścia, ale strzał łatwy nie był.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 04 mar 2008, 22:39

PO MILANIE! DZIĘKUJĘ BARDZO!

Wreszcie skończył się fart i to Arsenal zagra w najlepszej ósemce :twisted:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 mar 2008, 22:48

Panowie nie spać nie spać :) jeszcze są emocje na Sanchez Pizjuan

Sevilla prowadzi 3-2 i jest dogrywka :)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 mar 2008, 23:31

Ach, piękny mecz w Sevilli! Bramkarz Fener (Demurel) najpierw zawalił dwie bramki, a potem obronił trzy karne w konkursie jedenastek! Świetny, szybki mecz, dramaturgia do samego końca i wysoki poziom. Niesamowita radość Turków, wielki sukces tureckiej piłki. Brawo Fenerbahce!

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 mar 2008, 23:54

Nie możliwe, Fener pokonało krzyżowców. :lol: Te dwie braki puszczone przez tureckiego bramkarza też mocne :o

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 mar 2008, 0:00

Demirel - od zera do bohatera :smile2: Pierwsze dwa gole dla Sevilli były do wyjęcia i wydawało się że może skończyć się pogromem. A wyszło zajebiaszczo i Fener awansowało :jupi:

Dziś cieszy mnie przede wszystkim awans właśnie Turków :twisted: a także Barcelony i Arsenalu. Na Lyon specjalnie nie liczyłem ale przynajmniej nie dali sobie wbić więcej goli i sam wynik wygląda przyzwoicie.

W pozostałych parach liczę przede wszystkim na awans Romy, a także Chelsea, Porto i Liverpoolu :P

PS1 Dziś dowiedziałem się że Fener była najsłabszą drużyną w całej 16 :lol2: Forza komentatory :!:
Forza odbębnione skróty w TVP - Forza abonamenty dla TVP :!:
PS2 W innych tematach gadacie jakby Sevilla odpadła przez to ze Alves nie strzelił karnego :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 mar 2008, 0:02

no proszę kto by się spodziewał że zdecydowaniie najciekawszym widowiskiem były spotkania Sivilli z Fenerbache :shock:
Ilość akcji, bramek, tempo, karne, niesamowity obrót losów GK turków poprostu niesamowite 2 spotkania i przy tym meczu popisy Arsenalu z Milanem, Barcy z Celtickiem i Man Utd z Lyonem wypadły naprawdę baaaardzo blado

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 05 mar 2008, 9:05

No i kto jeszcze będzie nazywać SEvillę czołówką europejską? Drużyna, która pierwszy raz gra w LM (w przyszłym sezonie pewnie nie zagra) ma być potęgą? Jak ja nie lubię takiego przesadzania. Rozumiem, że jak Bayern wygra ewentualnie w tym roku UEFA to mogę chodzić dumny, że to prawie jak LM? Byłem za Fenerbahce, żeby ten mit silnej Sevilli upadł (tzn silna jest, ale to żadna czołówka!).

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 mar 2008, 9:27

nestinho_acm pisze:Mój typ:

Stara Gwardia 1:0 Młode Strzelby
Coś to typowanie Ci słabo idzie 8)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 mar 2008, 10:08

Ebi pisze:No i kto jeszcze będzie nazywać SEvillę czołówką europejską? Drużyna, która pierwszy raz gra w LM (w przyszłym sezonie pewnie nie zagra) ma być potęgą? Jak ja nie lubię takiego przesadzania. Rozumiem, że jak Bayern wygra ewentualnie w tym roku UEFA to mogę chodzić dumny, że to prawie jak LM? Byłem za Fenerbahce, żeby ten mit silnej Sevilli upadł (tzn silna jest, ale to żadna czołówka!).
Sevilla była potęgą kiedy jej trenerem był Juande Ramos, to on stworzył potęgę Sevilli, wtedy przecież Sevilla nie tylko 2 razy wygrał Uefa, ale i Superpuchar Europy ogrywając Barce wygrała Superpuchar Hiszpani i to wszystko w 2 lata, zresztą co najważniejsze ten zespół był znacznie silniejszy niż teraz, fenomenalnie zorganizowany w defensywie, grający strasznie szybką kontrą z tymi ultraofensywnymi skrzydłami i mający baaardzo skuteczny atak i wtedy gdy trenerem był Juande Ramos Sevilla grała football najwyższej jakości i potrafiła ogrywać najsilniejszych (np. przekonał się o tym Real przecież z którym Sevilla walczyła o mistrzostwo do samego końca i potrafiła z nim wygrać w bezpośrednich starciach)
Teraz po odejściu Juande Ramosa (człowieka, który z miejsca stworzył w Sevilli fantastycznie grający zespół, który potrafił odnosić sukcesy) Sevilla, która zapowiadała się na potęgę już nie jest tak mocna, zagrała fatalnie w defensywie i wydaje się że odejdą z niej kluczowi zawodnicy, ale to wynika tylko i wyłącznie z tego że odszedł trener, z którym Sevilla bardzo szybko stawała się potęgą.

I dlatego nie chciałem Ramsa w Spurs, niestety - pojawił się dokładnie taki trener jakiego potrzebowali. // fieldy

Fieldy a czy musisz mazać mi po moim :evil: napisz se swoje :P
Ostatnio zmieniony 05 mar 2008, 10:22 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 mar 2008, 10:11

(L)oczkerson

Jaką potęgą? Co najwyżej dobrym zespołem.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 mar 2008, 10:31

zależy co uważasz za potęge, dla mnie Sevilla była potęgą (a może stawała się nią w błyskawicznym tempie) bo grała piłkę na fantastycznym poziomie, poziomie bardzo rególarnym od początku do końca sezonu (a to trudna sztuka), który był często znacznie wyższy niż poziom zespołów, który są uważane za potęgi i nikt tego nie neguje mimo że sukcesów tyle co Sevilla w ostatnich 2 latach nie osiągały (np. Chelsea), Sevilla przecież w ostatnim sezonie skutecznie walczyła na wielu frontach (Puchar Uefa, ale i szanse do ostatniej kolejki na mistrzostwo i zdobyty Superpuchar Hiszpani)
tyle ze wraz z odejściem Juande Ramosa szanse na bycie w najściślejszej czołówce na stałe Sevilla straciła bo tylko dzięki niemu ten zespół był tak mocny jak bez wątpienia był.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 mar 2008, 10:40

No tak. Takie osiągnięcia, które podałeś z pewnością nie są marne i nie są przypadkiem. Niemniej jednak potęga to drużyna taka jak Real, Milan... drużyny które przodują w rankingach liczby zwycięstw LM itp. Sevilla dopiero pierwszy raz występowała w Champions League i jak widać poległa. Czyżby to był koniec tłustych lat? Trudno mi powiedzieć. Drużyna jest w lidze hiszpańskiej dopiero na 7 pozycji, ze stratą 20 pkt. do Realu, tego z Madrytu oczywiście. Potęgą jest np. Barca bo bez względu czy ma słaby sezon i nie ma formy czy jest w szczycie zawsze była w górnej cześci tabeli. Nie twierdzę że Sevilla jest słabym zespołem, bo nie jest. Ale jest zespołem co najwyżej bardzo dobrym. Niewątpliwie na ten spadek formy mogły wpłynąć odejście Juande Ramosa a także śmierć Antonio Puerty [*].

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 05 mar 2008, 13:33

Hanni Zobacz sobie kto prowadzi od dłuższego już czasu w rankingu IFHS... czy jakoś tak :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”