1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012) - Strona 25

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
George Jung
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 05 mar 2008, 18:22

misio kiedy 18 zespół seria a grajacy rezerwami doszedł do finału pucharu uefa ???? :shock: :shock: :shock:

mete Flamini także zagrał swietny mecz , pokazał czym różni sie pokolenie młodych gniewnych od starych przejedzonych sukcesem dm-ów Milanu .

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 mar 2008, 18:23

Kamil232 ah ta PL. Kraina mlekiem i miodem płynąca. Liga włoska spuściła ostatnio z tonu ale sama jest sobie winna poprzez różnego rodzaju afery. Potrzeba kilku sezonów żeby wszystko wróciło do normy. A Milan w PL miałby szanse w ogóle załapać się na UEFA ?
Popatrz na Pirlo sprzed sezonu - dwóch bo ten ma fatalny i nie pisze głupot, reszty nawet nie chce mi się komentować.

Milan wczoraj pasował stylem do PL. Grali bez pomysłu, byle kopnąć do przodu :lol:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 mar 2008, 18:35

Łukasz_ pisze:Milan wczoraj pasował stylem do PL. Grali bez pomysłu, byle kopnąć do przodu

Widać ten styl jest lepszy.

czajek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czajek » 05 mar 2008, 18:41

wilmore, jestes najgorszym typem z mozliwych.
a to dlatego ze uwazasz ze sie znasz na pilce a wygadujesz totalne bzdury i wogole nie trafiaja do ciebie argumenty innych , poniewaz uwazasz ze masz absolutna racje i ze wszystko co mowisz to jest jedyna mozliwosc. gadasz takie glupoty o tym meczu ze az prawie z krzesla nie spadlem jak czytalem twoje komentarze.
strzal cesca byl na odwal? na czas? nieprzygotowane? pfffbuaahahahaha!!!
byl na pelnym biegu, mial duzo miejsca i ladnie przymierzyl. nie byl to jakis mega silny strzal ale wystarczylo bo bramkarz byl zasloniety. to byl majstersztyk
arsenal gral slabo? bo nie potrafil zforsowac defensywy milanu tak dugo? podpowiem ci wielki znawco pilki ze jak druzyna przeciwnika broni sie duza iloscia zawodniow wokolo swojego pola karnego i robi to bardzo dobrze (milan slynie z dobrej defensywy przeciez) to ciezko jest strzelic bramke. pozatym arsenal stwarzal se sytuacje i dominowal na boisku dzieki wspanialemu presingowi. dobrze operwal pilka i byl zdecydowanie lepszy wiec nie potrafie zrozumiec jak mozna powiedziec ze gral slabo. kazdy obiektywny znawca pilki ci powie ze arsenal zagral dobre zawody w obu meczach.
generalnie powiem ci ze nie znasz sie tak naprawde na pilce chlopie, z twoich wypowiedzi wnioskuje ze znasz teorie ale wogole nie potrafisz jej przelozyc na rzeczywistosc. chialbym tez zaznaczyc ze jest osoba tolerancyjna i szanuje zdanie innych jesli jest odmienne od mojego i poparte jakimis argumentami ale ty wogole jest z innej bajki , jakby z innego swiata. pierwszy raz widze takiego zryciucha jak ty

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 05 mar 2008, 18:53

"Popatrz na Pirlo sprzed sezonu - dwóch bo ten ma fatalny i nie pisze głupot, reszty nawet nie chce mi się komentować. " - Pirlo 2 sezony temu grał takie gówno że boli głowa , był wygwizdywany przez swoich kibiców a w półfinale ligi mistrzów Iniesta wygladał przy nim jak Ronaldinho przy Błaszczykowskim. odbudował sie na MŚ i nagle wedlług wielu "speców" zasłużył na złotą piłke. myślałem Łukaszu, że ogladasz wszystkie mecze Milanu a nie tylko mecze transmitowane przez Tvp.

"Milan wczoraj pasował stylem do PL. Grali bez pomysłu, byle kopnąć do przodu" - argument rodem z pewnej strony o Barcelony , gdzie wszyscy uwazaja ze w Anglii gra sie kopnij biegnij. ludzie ogarnijcie się .

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 mar 2008, 19:12

Uważasz że Pirlo tylko na MS zagrał dobrze ? Nigdy wcześniej nie błyszczał ? Moim zdaniem na MS pokazał geniusz jakich mało a dobrą grę pokazywał wcześniej. Wczoraj początek meczu też miał dobry, rzucił kilka ładnych piłek potem grał tak jakby był sparaliżowany.
George Jung pisze:argument rodem z pewnej strony o Barcelony , gdzie wszyscy uwazaja ze w Anglii gra sie kopnij biegnij. ludzie ogarnijcie się .
Stereotypy w piłce przeważnie biorą się na podstawie kilku meczy. Ogarnąć mogą sie tak samo wszyscy ci którzy ligę włoską tylko z obroną wiążą i ostatnie 5 lat Milanu nazywają jednym wielkim przypadkiem.
Tak samo jak to pisanie znów o starych dziadkach z Milanu. Z tego co wiem było to pisane jeszcze przed Stambułem a potrafili dojść do tego finału a w późniejszym czasie wygrać LM. Jaki to ma sens ?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 mar 2008, 19:16

jesli chodzi o porownanie lig to przypominam o tym jak rezerwy 18 druzyny w serie a graly w finale pucharu uefa
możesz mi powiedzieć w którym sezonie? przez ostatnie 8 lat nie było włoskiego zespołu w Finale!(sic!) halo człowieku mamy rok 2008, a nie 1999...to juz nie te lata, zgadza się na przełomie wieków Serie A była najlepsza. Parma,Inter,Lazio,Milan,Inter,Juve, Roma było mnóstwo świetnych zespołów, teraz jest tak w Anglii, a Calcio od kilku lat sięga coraz niżej i w tej chwili są daleko za PL i nawet PD;] potwierdza się ten sezon, jesli wszystko pójdzie zgodznie z planem wszystkie zespoły odpadną w 1/8. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy Serie A jest teraz słaba i niech się przyrównuje do Bundesligi, a nie do PL.
jak to,druzyna gra bez trojki obroncow?niemozliwe!kontuzje w pilce?pierwsze o tym slysze
Extra i dlatego mówię, że Milan był w lepszej sytuacji i nikt nie wie jak to by się skończyło gdyby United które w zeszłym sezonie było niesamowite by zagrało pełnym składem.
widac to bylo po tym ze w styczniu byl na 13 miejscu a w kwietniu na 4
ten progres punktowy to nie wynik walki w lidze.po prostu inne druzyny nie stawialy sie na mecze
O wybacz pomyliłem się, Milan nie gra 2 miesiące i odpoczywa 10, tylko gra 5 miesiący i odpoczywa 7.
ragedia przy kontuzjach to jest wtedy gdy milan sezon temu mial kontuzjowanych 8 podstawowych obroncow(maldini,nesta,cafu,jankulowski,kaladze,serginho,bonera)a musieli grac costacurta,simic,grimi i ktos tam jeszcze
no wlaśnie utwierdziłeś mnie w przekonaniu. Bez całej obrony Milan 13 miejsce w Lidze, to bez całej obrony dostalibyście wiecej niż Roma.

Kamil232 ah ta PL. Kraina mlekiem i miodem płynąca. Liga włoska spuściła ostatnio z tonu ale sama jest sobie winna poprzez różnego rodzaju afery. Potrzeba kilku sezonów żeby wszystko wróciło do normy. A Milan w PL miałby szanse w ogóle załapać się na UEFA ?
Popatrz na Pirlo sprzed sezonu - dwóch bo ten ma fatalny i nie pisze głupot, reszty nawet nie chce mi się komentować.

Milan wczoraj pasował stylem do PL. Grali bez pomysłu, byle kopnąć do przodu
Sądze, że drużyna któa nie wygrywa u siebei pół roku z pewnością spadałby z PL ;] Taaaa w PL gra się tylko byle kopnąć do przodu i dlatego nawet Henry przyznawał, że w PD ma wiecej czasu na przyjęcie piłki pomyślenie bo w Anglii ktoś od razu przy nim był. I dlatego również przyznał, że w Anglii gra się dużo dużo szybicej. No ale jak sie widzi PL raz na ruski rok, albo słucha szpeca Rafała Steca w TVP to sie gada takie głupoty.
argument rodem z pewnej strony o Barcelony , gdzie wszyscy uwazaja ze w Anglii gra sie kopnij biegnij. ludzie ogarnijcie się .
Otóz to. Miałem do czynienia z takimi szpecami, najmśmieszniejsze jest to, że jak sie spytałem ile meczy PL widzieli to się okazało, że prawie żadnego :lol: Niektórzy oglądnał LM w TVP raz na 3 tygodnie, oglądnał skróty gdzie bryluje szpec Stec, który twierdził, że w 1/8 mogą sie spotkać zespoły z tego samego kraju i sądzą, że wiedzą wszystko i pozjadali wszystkie rozumy.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 mar 2008, 19:46

Nie ukrywam, że cieszę się z wygranej Arselanu. Nie wiem co mnie bardziej cieszy: to, że Milan odpadł czy to, że Arsenal awansował :P

Mecz był naprawdę świetny.
Widzę, że niektórzy kibice Milanu dalej trochę zaślepieni. Ale to ich pech. Cieszę się, że nawet Łukasz przyznał obiektywnie, ze Arselan był lepszy i już nie jest tak, że "nie ba bata na Milan, bo są przezajebiści".
Spodziewałem się w 85 minucie zmiany ultraofensywnej Emerson za Ambrosiniego, ale Ancelotti chyba sie pogodził z porażką i postanowił nie zmieniać nic. W sumie go rozumiem, bo Milan wczoraj zagrał żenująco słabo.
Nie wychodziło im niemal nic. Jednak Milan to Milan i dopuki 0:0 widniało na tablicy to wszystko sie mogło zdarzyć. Jednak w ofensywie Milan pokazał tyle co nic, bo nie można liczyć na to, że Pato przejdzie całą defensywę Arsenalu i jeszcze strzeli gola. A to tak trochę wyglądało jeśli chodzi o postawę Milanu. Zresztą sam Pato zmarnował wielką szansę na zostanie bohaterem tego spotkania. Mówię tu oczywiście o sytuacji kiedy chciał, nie wiadomo czemu, lobować Almunie. Jego pech.
Wszyscy piszą o nowych transferach, niektórzy niemal o rewolucji. Ja jednak myślę, że to nie nastąpi. Tzn, uważam, że Milan ściągnie jednego napastnika, a jeśli chodzi o linię pomocy to wszystko jednak pozostanie bez zmian. Przyjdzie też zapewne Ferrari i to będzie tyle. Nie wierzę, że Milan nagle, bo odpadli z LM, zrobi transferów za 100 mln :wink: nie ma takiej opcji. Bardzo dużo teraz bedzie zależało od tego czy uda im sie zająć 4 miejsce w Serie A. Ja osobiście życzę Chłopaczkowi, abyście zagrali w przyszłym sezonie w UEFA Cup, bo tego trofeum jeszcze nie macie :P

Co do dyskusji o tym, która liga mocniejsza, to, sorry, ale dalibyście sobie z tym spokój tutaj.
Dla mnie najmocniejsza jest Bundesliga, wiadomo czemu :D
I również nie mogę zrozumieć pewnych mądrości pana Wilmore. Nie trzeba iść w zaparte :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 mar 2008, 20:24

Akarin od zawsze uważam że Milan jest " przezajebisty " i to chyba nie dziwi. Myślę że podobnie myślisz o Bayernie ? Przyznać fakt że Arsenal wygrał nie jest rzeczą trudną bo nie ma żadnych wątpliwości że byli lepsi. Nie wiem o co ci chodzi ? Jakieś pamiętne spory dotyczące spotkań Milanu z Bayernem ? Z całym szacunkiem ale w tych 2 meczach Milan awansował równie zasłużenie jak wczoraj Arsenal.

misio
Zbanowany

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 05 mar 2008, 20:27

kamilku kochany,chodzi mi o parme sprzed kilku lat,mozliwe ze sie pomylilem i jej rezerwy dotarly tylko do polfinalu

Kamil232 pisze:Extra i dlatego mówię, że Milan był w lepszej sytuacji i nikt nie wie jak to by się skończyło gdyby United które w zeszłym sezonie było niesamowite by zagrało pełnym składem

o [k****]
pol roku bez 8 podstawowych obroncow dla milanu to zadne oslabienie a jeden mecz manu bez 3 obroncow to inny manu.
Kamil232 pisze:O wybacz pomyliłem się, Milan nie gra 2 miesiące i odpoczywa 10, tylko gra 5 miesiący i odpoczywa 7
milan wtedy zaczynal sezon z punktami karnymi,nie mial przygotowac przed sezonem i mial cala obrona kontuzjowana,stad 14 miejsce.gdyby nie grali w ogle byliby ostatni.a tak awansowali na 14 miejsce.
Kamil232 pisze:no wlaśnie utwierdziłeś mnie w przekonaniu. Bez całej obrony Milan 13 miejsce w Lidze, to bez całej obrony dostalibyście wiecej niż Roma.
z tym ze w meczu manu z roma roma miala jakies akcje i na pczatku grala calkiem niezle,stwarzala zagrozenie a kazdy strzal manu to byl gol

natomaist w meczu milanu z manu chlopcy z anglii wygladali jakby mieli opaski na oczach,nie wiedzieli co sie dzieje,ronaldo zostal ponizony przez gatuso,zreszta jak kazdy inny gracz manu przez inych graczy milanu

a co do sily ligi angielskiej,z kim gra anglia w grupie na me08?kogo wylosowali dumni synowie albionu stanowiacy trzon i pierwszy rzad najlepszej ligi na swiecie?

widzisz kamilku,to ze jakis porstouth kupuje zawodnikow za pol budzetu lecce nie oznacza ze jest lepsze od tego lecce.pieniadze to nie wszystko

bez wulgaryzmów prosze ... i nie rozmywajcie tematu // fieldy

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 mar 2008, 20:34

Akarin pisze: I również nie mogę zrozumieć pewnych mądrości pana Wilmore.
To mnie nie dziwi. Nie każdy zna się na piłce. :)
Łukasz_ pisze:Przyznać fakt że Arsenal wygrał nie jest rzeczą trudną bo nie ma żadnych wątpliwości że byli lepsi
Dokładnie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 mar 2008, 20:36

Łukasz_ pisze:Jakieś pamiętne spory dotyczące spotkań Milanu z Bayernem ?
spory były różne :wink: wiem, że Milan awansował z nami zasłużenie :wink:
Łukasz_ pisze:Myślę że podobnie myślisz o Bayernie ?
tak, ale dostrzegam nasze słabości, a mi chodziło o to, że Ty czasami nie dostrzegasz. I o to mi chodziło :wink:
Wilmore pisze:To mnie nie dziwi. Nie każdy zna się na piłce. Smile
:lol: raczysz żartować. Dokładniej mówiąc to chodziło mi o to, że gadasz głupoty.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Re: 1/8 finału LM: Arsenal - Milan (20.02.08)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 gru 2011, 16:14

W przeciwieństwie do Gervinho poza meczem z Chelsea Theo mnie nie przekonuje technicznie. Iworyjczyk ma szerszy wachlarz zagrań, lepsze warunki, też jest bardzo szybki, a Theo nadal nie rozwinął się tak, jak należy. W LM, gdzie szybkość nie będzie już tak istotna, a zespół nie będzie się tak otwierał, zdecydowanie bardziej obawiam się gracza lepiej operującego piłką i bardziej nieobliczalnego.
Po pierwsze, nie jest w ogole powiedziane, ze na San Siro Gervinho zagra. Wyjezdza bowiem na PNA, a Wenger mowil, ze musi dac zawodnikom 2 tygodnie przerwy. Mozliwe tez, ze zlapie tam uraz czy cholera wie co.

Tak czy inaczej, nawet jesli zagra, musi zrobic duzy postep, zeby byc wiekszym zagrozeniem niz Walcott. Bardzo dziwnie brzmi opinia, ze Gervinho jest lepszy technicznie i ma szerszy wachlarz zagran - ogladajac poczynania ich w tym sezonie smiem twierdzic, ze jest zupelnie na odwrot. Ale nie wiem, ile Wilmore meczow ogladales, na pewno mniej niz my, wiec tez ciezko wyrobic sobie rzetelna opinie na podstawie jednego czy dwoch spotkan.
i co najważniejsze tragiczną w defensywie.
Na San Siro w 2008 wybiegla defensywa zlozona z Sagni, Gallasa, Senderosa i Clichy'ego. W tym sezonie mamy lepszego Vermaelena, Koscielnego i prawdopodobnie Santosa na lewa obrone. A nawet Gibbs jest lepszy niz Clichy w mojej skromnej opinii. Dodatkowo w obwodzie sie szweda Mertesacker Ponadto bramkarz. Szczesny > Almunia. Ciezko to nazwac obrona tragiczna.

Oto nasz sklad z 08 na San Siro:
Arsenal: Almunia, Clichy, Senderos, Gallas, Sagna, Diaby, Fabregas, Flamini, Eboue (Walcott 71), Hleb (Silva 89), Adebayor.
Subs Not Used: Lehmann, Van Persie, Denilson, Bendtner, Justin Hoyte.

Ciezko stwierdzic, ze ten zespol byl lepszy od tego, jaki mozemy teraz wystawic jesli nie bedzie tragicznych kontuzji. Moim zdaniem jest on lepszy pomijajac Fabregasa.

Ogolnie to jestem pozytywnie nastawiony. Najtrudniejszy test. Bede szczery - niewiele wiem o Milanie. Nie wiem, jak ich porownac do tego, czym byli w 08. Moim zdaniem tu faworytow nie ma. Ktokolwiek wygra, nie bedzie szoku. Co bedzie to bedzie, ale jeszcze mamy sporo czasu na to.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: 1/8 finału LM: Arsenal - Milan (20.02.08)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 gru 2011, 16:21

Ale nie wiem, ile Wilmore meczow ogladales, na pewno mniej niz my, wiec tez ciezko wyrobic sobie rzetelna opinie na podstawie jednego czy dwoch spotkan.
Oglądałem nie tylko najważniejsze wasze mecze z tego sezonu, ale i sporo meczów Lille sprzed roku, więc opinię na jego temat wyrobiłem sobie już jakiś czas temu. Jest on moim zdaniem zdecydowanie bardziej wszechstronnym, nie tylko taktycznie, piłkarzem od Walcotta, który wciąż nie zrobił postępu, o jaki go posądzałem.
I wystarczająco dużo meczów Arsenalu oglądałem, by być poważnie zaskoczonym czytając takie wypowiedzi:
A nawet Gibbs jest lepszy niz Clichy w mojej skromnej opinii.
W moim przekonaniu o ile Arsenal sprzed trzech lat był ekipą ciekawszą, bo częściej grywali liderzy ze sobą, o tyle Milan już na pewno zrobił duży krok naprzód. Bardzo wiele będzie zależało od tego, kto się zdoła wyleczyć. W listopadzie mówiono, że Cassano może wrócić na przełomie lutego i marca, więc może złapie ogon w rewanżu, będzie bardzo przydatny.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Re: 1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 gru 2011, 18:18

Oglądałem nie tylko najważniejsze wasze mecze z tego sezonu, ale i sporo meczów Lille sprzed roku, więc opinię na jego temat wyrobiłem sobie już jakiś czas temu. Jest on moim zdaniem zdecydowanie bardziej wszechstronnym, nie tylko taktycznie, piłkarzem od Walcotta, który wciąż nie zrobił postępu, o jaki go posądzałem.
Ciekawe. Gervinho jest bardzo ale to bardzo frustrujacy, marnuje okazje na potege, nie potrafi czasem prostej bramki z kilku metrow strzelic. Byc moze potrzebuje jeszcze troche czasu na adaptacje. Nie wiem. Ja osobiscie jestem daleki od jego krytyki jak niektorzy, dam mu czas i mysle, ze sie rozwinie i bedzie nas bradzo cieszyl. Moze juz w lutym?
Stoje jednak przy tym, ze w chwili obecnej Walcott stanowi wieksze zagrozenie. Oczywiscie nie musimy sie zgadzac, to tylko moja opinia.

I wystarczająco dużo meczów Arsenalu oglądałem, by być poważnie zaskoczonym czytając takie wypowiedzi:
Prawda, ze w 07-08 byl bardzo dobry. To byl bodajze najlepszy sezon Clichy'ego w Arsenalu. Ale jesli chodzi o poprzedni sezon czy sezon 09-10, to zdecydowana wiekszosc kibicow Arsenalu wolalaby Anglika zamiast Francuza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”