FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 558

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 05 mar 2008, 20:09

Asteniu pisze:Nie wiem, wiec sie pytam. Nie mozna zrobic tak :

Henry na prawej, Ronaldinho na lewej (?) i Eto'o w srodku ?
U Ryjka nie można :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 mar 2008, 21:23

Ano nie można aczkolwiek ja w porównaniu do przedmówcy nie widzę w tym tylko impertynencji trenera. Henry po prostu na prawej nie pociągnie.

Oczywiście gdyby Bask był trenerem to wszystko by się udało, ale nie mamy takiego szczęścia :/

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 05 mar 2008, 21:33

Już chyba lepiej żeby Bojan/Gio grali na prawej stronie niż żeby Henryk czy Eto'o mieli się tam marnować. Możnaby spróbować Ronaldinho na prawej a Hery'ego na lewej - ale też jakoś tego nie widzę.
Mentor pisze:impertynencji trenera
Pojęcia Ci się chyba pomyliły. Bo kogo Rijkard miałby obrażać wystawiając Francuza na prawej?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 05 mar 2008, 21:40

Mentor pisze:Oczywiście gdyby Bask był trenerem to wszystko by się udało
To zajebiecie. Melisa by Ci sie Mentor przydała bo po wczorajszym meczu nadpobudliwy jakiś jesteś :wink: Niczego nie trzeba było się doszukiwać w mojej wypowiedzi. Po prostu Ryj nie wystawi Henryka na prawej stronie. Zresztą jak mamy rozmieszczać Dinho, Henryka i Eto to i tak Ryjek nie ma w sumie co zrobić, bo żaden z nich nie gra dobrze na prawej stronie ataku niestety :? Najgorzej jeśli Dinho będzie grał w środku, ale mam nadzieje, że tak się nie stanie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 mar 2008, 21:46

Może i racja. Indolencji chyba będzie lepiej. Dawaj mnie do Złotych Ust :P

Więcej wódki!

iceald pisze:Już chyba lepiej żeby Bojan/Gio grali na prawej stronie niż żeby Henryk czy Eto'o mieli się tam marnować.
Zdecydowanie. Bojan również lepiej spisuje się na środku, ale z dwojga złego wolałbym Kameruńczyka na środku a Bojana na prawej. O Gio nawet nie wspominam bo uznaję za naturalne, że trzeba mu dać szansę na prawej.
iceald pisze:Możnaby spróbować Ronaldinho na prawej a Hery'ego na lewej - ale też jakoś tego nie widzę.
Wystawienie Dinho na prawej śmierdzi mi podobną kupą co Leo na lewej. Jestem na nie.
Bask pisze:Niczego nie trzeba było się doszukiwać w mojej wypowiedzi.
Co nie zmienia faktu, że nie zaproponowałeś standardowego wyjaśnienia (Henry na prawej = słaby pomysł) tylko zawarłeś tam nie wiem z jakiej racji wątek Rijkaarda.

Jeżeli jednak się mylę to zapytam. Skoro u Ryjka nie da rady (Henry na prawej) to u kogo da radę (Henry na prawej)?
Bask pisze:To zajebiecie
Nie chcę żebyś mnie zajebał : (

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 05 mar 2008, 21:56

Mentor pisze:Jeżeli jednak się mylę to zapytam. Skoro u Ryjka nie da rady (Henry na prawej) to u kogo da radę (Henry na prawej)?
Napiszę może tak, żeby już nikt nie doszukiwał się w moim poście przekazu podprogowego: U nikogo prawdopodobnie Henry nie grałby dobrze na prawej. Tak jak mówiłem jeśli w ataku ma grać Henry, Eto i Dinho to żaden z nich nie gra dobrze na prawej stronie ataku.

Co do Gio to na lewej nawet nieźle grał, ale jak nie ma Messiego to pewnie dostanie jakieś szanse na prawej stronie.

Mentor pisze:Nie chcę żebyś mnie zajebał : (
A ojciec zawsze mówił: Nie bij :!: Przetłumacz :lol: Btw miało być zajebiście :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 mar 2008, 22:03

Bask pisze:jeśli w ataku ma grać Henry, Eto i Dinho to żaden z nich nie gra dobrze na prawej stronie ataku.
I w tym momencie Ryjek ma problem bo jakby nie patrzeć to jest nasza najlepsza trójka napastników a skoro powinni grać najlepsi to wiadomo o co kaman. Jeżeli Ryjek zdecyduje się pozostawić jednego z nich na ławce i spróbować wystawić w ataku Bojana, Gio czy też Iniestę to w razie kiepskiego rezultatu znowu sfrustrowane masy będą go (Ryja) 'fuerować' :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 mar 2008, 23:04

Oby tylko do głowy nie przyszedł pomysl jak ten z meczu z Atletico, tzn Eto'o- prawa, Henry- lewa, Ronaldinho- środek. To była katastrofa, bo Henry grał sałbo, Eto'o byc moze jeszcze słabiej, a Ronaldinho sporo tracil na przydatnosci, bo był odciety od podań ze skrzydeł, a i środek nie grał najlepiej.

Tak przynajmniej Ronaldinho na lewej to chyba lepiej niż Henry+Eto'o na skrzydłach, a i ktoś z dwojki Eto'o/Titi na środku bedzie mial wiecej podań ze skrzydel.

Barce czeka teraz seria 3 bardzo wymagajacych rywali, Villarreal walczy o LM, Almeria nie przyjmuje warunkow rywala, tylko narzuca swoja gre, a naprawde potrafia grać w pilke, no i Valencia, ktorej prorytetem jest CdR.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 07 mar 2008, 16:22

Co tutaj tak cicho ? :lol:

Poulsen jest bardzo bliski transferu do Barcelony. Duńczyk ma klauzulę na poziomie 10 mln euro, a jeszcze działacze Blaugrany będą negocjować kwotę transferu :) Ja będę bardzo zadowolony, jeśli Poulsen zostanie nowym graczem Barcelony. Trochę niedoceniany gracz, świetny w odbiorze i destrukcji, trochę gorzej mu idzie w rozegraniu, ale w końcu to defensywny pomocnik :) Christian to prawdziwy "rzeźnik". Od biedy może grać też jako środkowy obrońca i właśnie ..... podobno jednak działacze zrezygnowali na tę chwile z zakupu Garaya. Niby miał zastąpić Thurama, no ale widocznie wszyscy uznali, że Poulsen wraz z Marquezem będą od potrzeby grać i na środku obrony i jako DM :) W końcu to i tak Yaya będzie pierwszym DM :) Rezygnacja z Garaya pozwala na zaoszczędzenie kasy na jakiś większy zakup - może Alves :P

Obrazek
Za tą fotkę warto zapłacić 10 mln :lol2:

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 07 mar 2008, 16:28

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2008, 17:00

Zgadzam się z teorią poprzednika. Garay jest fajny a zapowiada się jeszcze lepiej i chciałbym go widzieć u nas, ale nie za wszelką cenę. Media coś tam donoszą o związku ( :lol: ) Rafy z Ezequielem. Ja jestem zdecydowanie za pozostaniem Kaisera a jeżeli to oznacza rezygnację z Garaya to nic. Bierzmy Polusena i będzie dobrze.

Tak w sumie to i tak prawie wszystko kręci się wokół tego kto będzie trenerem Barcelony w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 mar 2008, 17:27

Poulsen to jedna z najlepszych opcji transferowych dla kazdego wielkiego klubu. Patrzac na klauzule i umiejetynosci to jest to promocja nad promocjami. Choc wg. mnie Duncyzk sam nie wie czego chce, kto pamieta jego perypetie z transferem do Villarrealu czy Milanu. Sam podkreslał, że chce zostac w Sevilli i myslę, że on w swojej karierze niekoniecznie idzie za kasa czy sukcesami, poprostu chce grac tam gdzie mu odpowiada.

Oczywiscie jestem za w kwesti transferu. Edmilson jestem przekonany odejdzie po sezonie, thuram odejdzie, wiec bedzie luka. Poulsen jako zmiennik Toure i Rafa do walki z Milito i Puyolem.
Jeszcze Dani Alves i tyły zapełnione, ale zobaczymy jak bedzie Garay takze prawie był.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 07 mar 2008, 18:08

co do Garaya to widziałem w tym sezonie ok. 10 meczów Racingu i jakoś mi ten transfer nie podchodzi, nie jest to jakśs fenomen a poprostu solidny defensor, rowniez popełnia błędy i w hierarchi napewno nie stawiałbym go nad Rafą. Do okienka jeszcze daleko i z pewnością pojawi się pare ciekawszych opcji, najwyżej Rejkard zagra zmiennika a Mou zagra na ławce :lol:
Bask pisze:Tylko wielki Mou może zbawić Blaugranę
\o/

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2008, 18:36

kon2r pisze:co do Garaya to widziałem w tym sezonie ok. 10 meczów Racingu i jakoś mi ten transfer nie podchodzi, nie jest to jakśs fenomen a poprostu solidny defensor, rowniez popełnia błędy i w hierarchi napewno nie stawiałbym go nad Rafą.
Tyle tylko, że w przypadku Garaya nikt nie stawia go nad Rafą. Ezequiel miałby być zastępcą odchodzącego po sezonie Thurama a jednocześnie bardzo dobrą opcją na lata. Na dzień dzisiejszy Garay to nie tyle zawodnik o wielkich umiejętnościach co bardzo dużym potencjale. Prędzej czy później na pewno by się przydał. Póki co oczywiste jest, że Garay nie jest tak dobry jak Rafa, ale musimy patrzeć nie tylko na 'dziś', ale i na 'jutro'.
Tylko wielki Mou może zbawić Blaugranę
Mou zbawi nas przyczyniając się do zakończenia kariery wszystkich niewygodnych nam arbitrów. To lepsze niż pakiet Laporty. Yes, yes, yes :kaziu:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 mar 2008, 23:41

Jesli Garay ma przyjsc za te 18 mln, ktore sie czesto przewijaja to ja dziekuje za taki transfer. Wole juz troche dolozyc i miec Alvesa, tym bardziej, ze obecnie mamy jednego prawego obronce i to w sredniej formie, ktory mozliwe, ze po sezonie odejdzie.

Co do Poulsena to umiejetnosci ma duze, jednak nie bardo podchodzi mi ten transfer ze zwgledu na jego zbyt ostra gre i czasami po prostu chamstwo. Bardziej marza mi sie Mascherano badz De Rossi, chociaz oni nie sa do wyjecia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”