"Dla nas brązowy medal mistrzostw świata to historia najnowsza, a dla was – prehistoria. Jesteście zbyt słabi, by wyjść z grupy na Euro 2008" - powiedział Dziennikowi gwiazdor reprezentacji Chorwacji, pomocnik Portsmouth Niko Kranjcar.
Gwiazdor reprezentacji Chorwacji Niko Kranjcar jest przekonany, że podopieczni Leo Beenhakkera nie zrobią jego drużynie żadnej krzywdy. "Nie obchodzi mnie, kto poza nami wyjdzie z grupy na Euro 2008, ale pewnie będą to Niemcy. Wy macie zbyt słabych piłkarzy. Na każdej pozycji mamy lepszego zawodnika niż Polacy" - mówi DZIENNIKOWI 23-letni pomocnik Portsmouth.
Jego krytyka byłaby pewnie jeszcze większa, gdyby wiedział dokładnie, w jakich klubach grają obecnie nasi najlepsi piłkarze. Bo wiedza Kranjcara na ten temat jest trochę nieaktualna. "Kojarzę Krzynówka z Bayeru Leverkusen, jest szybki i przebojowy. No i Ebiego Smolarka. Strzela mnóstwo goli dla Borussii Dortmund. O Borucu też słyszałem, nie przeszedł jeszcze do Milanu?" - lekko ironizuje Kranjcar. "Nie wiem, czy jakikolwiek z waszych piłkarzy ma odpowiednie umiejętności, aby móc grać w Portsmouth. Nie sądzę..."
ehh, ładnie nas zjechał
I przez takich ewenementów jak ten np. straciłem teraz szacunek do Chorwatów
hehehe patologia