Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 161

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 mar 2008, 13:55

kaczy zaskoczę Cię :P

1. (poprzednio 3.) Chelsea Londyn (Anglia) - 279 pkt.
2. (4.) AC Milan (Włochy) - 278
3. (1.) Sevilla FC (Hiszpania) - 276
4. (2.) Manchester United (Anglia) - 274
5. (5.) Boca Juniors Buenos Aires (Argentyna) - 252
6. (7.) AS Roma (Włochy) - 240
7. (9.) FC Barcelona (Hiszpania) - 236
8. (6.) Inter Mediolan (Włochy) - 229
9. (10.) Liverpool FC (Anglia) - 225
10. (11.) Arsenal Londyn (Anglia) - 223.

RANKING Z DNIA bodajże 3 MARCA 2008.

Ale sami wiecie do czego te rankingi się nadają...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 05 mar 2008, 14:26

kaczy pisze:Zobacz sobie kto prowadzi od dłuższego już czasu w rankingu IFHS...
ten ranking układaja Międzynarodowe Zrzeszenie Durni i Osób nie znających się na Futbolu (IFFHS) - nikt przy zdrowych zmysłach sie nie sugeruje tym zestawieniem prócz genialnej prasy sportowej w polsce.

Bądz osób które uważają ze Boca Juniors Buenos Aires to lepszy klub od np. Barcelony czy Realu

W temacie Sevilli - Ramon Monchi dyrektor sportowy Sevilli to człowiek odpowiedzilany za 'budowe' potęgi tego klubu wraz z Juende Ramosem który jak sie okazuje (wbrem temu co o nim myślałem) jest świetnym trenerem.Duet tych panów zapewniał Sevilli sukces.

Prawdą jest to co mówił Ramos - ze z Sevilla nic wiecej nie osiągnie m.in dla tego ze zespół nie został dostatecznie dobrze wzmocniony na LM a i Monchi z Ramosem błedy transferowe popełnili - Kone, Khalid Boulahrouz - to nieudane transfery, brak zmiennika dla Fabiano i Kanoute

Jimenez to trener tymczasowy - nie ma zbytnio pojęcia o trenowaniu takiego klubu jak Sevilla za długo nie mógł bazować na samograju jaki mu zostawił Ramos. A ostani bład Jimeneza to puszczenie Kerżakowa który był jedynym sensowna alternatywą dla słabego FAbiano i bez formy Kanoute (zmęcznie?)

IMHO Sevilla w tym roku nie dostanie sie do LM, i na pewno z klubu odejdzie od 2-4 piłkarzy na 99% - Alves (który sie juz w klubie ewidentnie męczy) pewnie Kanoute (który 'kocha' anglie na nowo) moze Palop, moze Poulsen (ponoć Barcelona ma na duńczyka ochotę)

Przyszłosc Sevilli to Diego Capel wokół którego trzeba budować nowa ekipe - jak narazie Monchi chce Ujfalusnego z Fiorentiny (w lecie czech bez kontraktu)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 05 mar 2008, 23:04

Trwa druga połowa dogrywki ostatniego już dzisiaj meczu Porto-Schalke.
Porto gra w 10 i mimo wszystko sprawia lepsze wrażenie, ale chyba na dobranoc znowu dane nam będzie obejrzeć konkurs rzutów karnych .

ps.
Aha, no i już się nie bawie w żadne przewidywania i sny :?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 mar 2008, 23:36

Schalke w 1/4! Pierwszy mecz zakończył się wynikiem 1:0 dla Schalke. Dzisiaj w 86' gola dla Porto strzelił Lopez, co dało nam dogrywkę. Żadna ekipa nie strzeliła bramki w doliczonym czasie gry, więc mieliśmy rzuty karne. Schalke wygrało w nich 4:1 :o Nuer [czy jak mu tam] obronił dwa karniaki. Ten Alvesa był blisko środka, ale strzał Lopeza pięknie wyciągnął.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 mar 2008, 23:43

guru pisze:Schalke w 1/4! Pierwszy mecz zakończył się wynikiem 1:0 dla Schalke. Dzisiaj w 86' gola dla Porto strzelił Lopez, co dało nam dogrywkę. Żadna ekipa nie strzeliła bramki w doliczonym czasie gry, więc mieliśmy rzuty karne. Schalke wygrało w nich 4:1 Nuer [czy jak mu tam] obronił dwa karniaki. Ten Alvesa był blisko środka, ale strzał Lopeza pięknie wyciągnął.

Tak naprawde to był chyba najbardziej wyrownany dwumecz. Schalke w pierwszym spotkaniu moglo wygrac wyzej. Tak samo dzisiaj Porto. Brakowało skutecznosci. Inna sprawa dzisiaj kilka błedow Webba i jego kolegow na lini. Rzuca sie po pierwsze brak czerwonej kartki za interwencje poza polem karnym Hiltona. Spokojnie za faule mogł wyrzucic Westermanna i Jonesa po stranie Niemców.
Mecz mogl sie podobać szczegolnie dobrze wypadli dwaj Portugalczycy- Quaresma i Bosingwa to oni mogli wyrzucic przeciwnikow z LM. Jak widać karne takze trzeba ćwiczyć. Wczoraj Sevilla dzisiaj Porto nie wykorzystali niepewnych bramkarzy przeciwnikow, a ci stali sie bohaterami. :o

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 mar 2008, 0:10

guru pisze:Nuer [czy jak mu tam] obronił dwa karniaki.
Neuer :wink: karne wybronił bardzo ładnie,a do tego świetnie sytuacje sam na sam z Quaresmą i Luchp (?). A w FF zdobył tylko 5pkt :roll:
Cieszę się bardzo, że Schalke awansowało. Liczyłem na nich, co prawda mogli to zremisować i po 90 być w 1/4, ale sędzia Webb popisał się i nie dał czerwa Heltonowi.
Mam nadzieję, że Schalke w kolejnej rundzie trafi na Romę. Nie dlatego, że Roma najsłabsza z wszystkich, czy coś, ale dlatego, że znów będzie pojedynek włosko-niemiecki :wink: poza tym byłby wyrównany i ciekawy mecz.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 06 mar 2008, 0:24

Akarin pisze:Mam nadzieję, że Schalke w kolejnej rundzie trafi na Romę. Nie dlatego, że Roma najsłabsza z wszystkich, czy coś, ale dlatego, że znów będzie pojedynek włosko-niemiecki poza tym byłby wyrównany i ciekawy mecz.
Też chcę Schalke ;]. Jak dla mnie obok Fenerbahce najsłabsza drużyna ćwierćfinałów.

Wprawdzie Porto - Schalke tylko dogrywkę widziałem (no i skrót), ale to co tam sie dzialo :roll: Najpierw jedni dostają czerwoną kartkę żeby za chwilę strzelić gola. Potem Schalke broni się w przewadze całą dogrywkę, a to co Quaresma zrobił przy tej sam na sam to chyba tylko on wie. Mówiąc krótki mecz - a przynajmniej dogrywka - na niskim poziomie. Na prawdę Schalke to dla Romy wymarzony rywal. A, no i chyba najmocniejszy punkt Schalke, Neuer, to jedyne czego sie obawiac mozna...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 06 mar 2008, 0:34

Też chcę Schalke ;]. Jak dla mnie obok Fenerbahce najsłabsza drużyna ćwierćfinałów.

Według mnie najsłabsza ze wszystkich drużyn. Fenerbahce u siebie jest bardzo groźne. Nie chciałbym trafić na Turków. Mam nadzieje, że nie trafimy na żadną drużynę z Premiership, szczególnie na Manchester.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 06 mar 2008, 0:38

guru pisze:

Według mnie najsłabsza ze wszystkich drużyn. Fenerbahce u siebie jest bardzo groźne. Nie chciałbym trafić na Turków. Mam nadzieje, że nie trafimy na żadną drużynę z Premiership, szczególnie na Manchester.
W sumie racja. Jedno pytanie tylko: to w ćwierćfinałach mogą już grać drużyny z tego samego kraju? Bo w zeszłym roku nie mogły chyba? :think:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 06 mar 2008, 0:52

Einar pisze:Jedno pytanie tylko: to w ćwierćfinałach mogą już grać drużyny z tego samego kraju?
Podobno mogą.

Ja mam inne pytanie: czy w tej fazie są jakieś drużyny rozstawione czy po prostu każdy może wpaść na każdego ?

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 06 mar 2008, 0:54

Wracając jeszcze do Sevilli. Tej drużynie brakuje trenera z charyzmą i odpowiednimi umiejętnościami. Jimenez musi się jeszcze wiele uczyć, gdyż popełnia zbyt wiele błędów czy to personalnych (np. oddanie Kerzhakova) i taktycznych (choćby z te z ostatniego meczu jak np. wprowadzenie Reanto, który od mniej więcej jakiś 6 miesięcy nie dość, że gra rzadko, to jeszcze nie pokazuje kompletnie niczego, kiedy na tym boisku już się znajdzie). Sevilla wciąż gra świetną piłkę w ataku. Na prawej rządzą Alves z Navasem, na lewej niestety osamotniony Capel, gdyż ani Drago (w ofensywie nie prezentuje się za dobrze), ani Adriano (czasami coś mu wyjdzie jednak zdecydowanie za rzadko) w akcjach ofensywnych są raczej bezproduktywni. Jakby był Puerta... nie wahałbym się w tym momencie użyć stwierdzenia, że Sevilla miałaby pod względem ofensywy najlepsze skrzydła na świecie. Niestety jego już nie ma i musimy sobie radzić z tym co mamy a, że mamy niewiele to już inna sprawa. Jeśli chodzi o słabą obronę to wciąż trzeba czekać na powrót Navarro, który z powodu kontuzji pauzuje już jakieś pół roku. Ktoś musiał go zastąpić na środku obrony. Najczęściej gra Drago (najlepiej czuje się na lewej stronie), który wspólnie z Escude tworzą parę środkowych obrońców. Niestety obaj są lewonożni i do tej pory grali w innych miejscach boiska. Stąd takie błędy w defensywie. Oczywiście mamy jeszcze innych ale np. Mosquera jak dla mnie nigdy nie będzie podstawowym zawodnikiem żadnej, liczącej się drużyny europejskiej z taką koordynacją ruchową... Fazio to melodia przyszłości. Ok. Ma już 21 lat ale czyni systematyczne postępy. Pytała o niego nawet Barca jednak umiejętności są jeszcze zbyt małe, by być podstawowym zawodnikiem Sevillistas.

Podsumowując. Już to chyba pisałem w temacie o Sevilli ale muszę się powtórzyć, gdyż naprawdę największym problemem SFC jest brak trenera, który będzie potrafił zmobilizować tą drużynę do walki przez okrągłe 90 minut i większym skupieniu o taktyce już nie wspominając.

Do niektórych...;]

Sevilla była, jest i będzie wielką drużyną...:]

Niektórzy twierdzą też, że nie awansujemy do LM w przyszłym sezonie. Spokojna głowa. Wspomnicie moje słowa na koniec sezonu. Strata nie jest zbyt duża a z wszystkich rozgrywek została nam już tylko PD.:] Będzie dobrze. Byleby tylko zajęcie czwartego miejsca przez Jimeneza nie uratowało jego posady...;f Zmiana trenera bowiem być musi...;]

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 mar 2008, 1:37

Mówiłem że jakieś wirtualne tabele mogą robić ale nie wiedziałem czy teraz czy za rok ale okazuje się ze teraz :arrow: (klikajcie bo kopiować komenty wszędzie się da tylko nie pod fotka a przepisywał nie będę) http://www.pilka.pl/index.php?mid=51&show=638 (koment nr 12)

I tak:

Chelsea - 12
Schalke - 8
Barcelona - 14
MU - 14
Romcia - 12
Fenerbahce - 10
Arsenal - 12
Inter - 10
Liverpool - 10

Jak się nie stuknąłem to tak to wygląda czyli Roma pewnie będzie 5 :lol: chyba że Liverpool wygra z Interem albo Inter wygra i awansuje ale dla mnie to już nie ma różnicy bo Roma będzie dolosowana :evil: Ponadto na 100% rozstawiona Barca i MU oraz Arsenal chyba... lub Chelsea :think:

Losowanie 14.03 :!:
Ostatnio zmieniony 06 mar 2008, 1:39 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 06 mar 2008, 1:38

Kiedy losowanie? W piątek?

Boże ześlij nam Schalke i chroń od Angoli :lol:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 06 mar 2008, 1:47

Diablo_ASR pisze:Kiedy losowanie? W piątek?
14.03 :)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 mar 2008, 10:19

Diablo_ASR pisze:Boże ześlij nam Schalke i chroń od Angoli
Jeśli to co pisze Yukasz jest prawdą to na Schalke nie licz. :lol: Macie 75% szans na trafienie na angielską drużynę.

http://www.90minut.pl/ranking_uefa.php?i=1&id_sezon=71

Yukasz pisze:Ponadto na 100% rozstawiona Barca i MU oraz Arsenal chyba... lub Chelsea
Rozstawione będą Barca, MU, Chelsea i Arsenal. Chyba, że Liverpool wygra z Interem, wtedy to The Reds będą rozstawieni zamiast Arsenalu.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2008, 10:51 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”