1/8 finału LM: Roma - Real - Strona 11

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do ćwierćfinału ?

Real Madryt
26
49%
AS Roma
27
51%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 mar 2008, 18:05

Na tym skupie się po sezonie jak otworzy się okienko transferowe.

Teraz trzymam kciuki za to żeby Milan mimo porażki skupił się do końca na lidze oraz na tym aby Roma zaszła jak najdalej, najlepiej do finału i tam pokonała Arsenal. To takie moje małe życzenie.

W tym wszystkim najgorsze jest to że ci wszyscy eksperci potrzebują jednego meczu który nie wychodzi aby posunąć się do najgorszej krytyki bo tak jest w przypadku Milanu, w przypadku Realu jest raczej rozczarowanie.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 06 mar 2008, 18:11

Czy tylko ja mialem takie głupie wrażenie że drugą bramke strzelił Cicinho?
Co do samego meczu to był świetny. Pal szesc ze bramka Raula byla ze spalonego, przynajmniej emocji troche bylo. Chociaz i tak bylem prawie pewien ze Roma awansuje, bo byla zespolem duzo lepiej poukladanym i nie przyjechala sie do Madrytu tylko bronic. Real niby naciskał(w 2 polowie wrecz cisnal) ale nic z tego nie wynikalo. Jedynie Robinho probowal wg mnie zagrac cos na miare Krolewskich, ktorych pamietam z czasow Vicente Del Bosque.
Nie rozumiem tak niskiej oceny dla Gabriela Heinze. Moze nie jest to obronca , ktory wjezdza na polowe rywala jak chce i bije mocne wrzutki w pole karne(jego wrzutkie przypominaly balony) ale mimo wszystko byl bardzo widoczny i staral sie jak mogl. W porownaniu do Salgado to wypadl duzo lepiej.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 mar 2008, 18:14

Piotr pisze:Czy tylko ja mialem takie głupie wrażenie że drugą bramke strzelił Cicinho?

Też miałem takie wrażenie :lol:

Szpaku zaniemówił, a kamera skierowana byłą na celebrującego Cyca aż nie potwierdzili tego byłem pewien że strzelił 'Sinsinio' :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 mar 2008, 18:25

Roma zasłużenie awansowała. Bardzo ciekawy zespół,przede wszystkim niedoceniany jak jego lider Totti, który wg. mnie już dawno powinien otrzymać jakąs indywidualną nagrodę. No ale przyzwyczajcie się, że w Polsce już tak jest :lol: wy przegraliście z nami 1-7 i nic innego(oczywiście mam na mysli tych, których jedyna wiedza jest to co zobaczą w TVP) się nie liczy. Ronaldo zagrał słabo na San Siro, to szpece jechały ze to ciniak a na youtubie pojawiły się filmiki "Cristiano Ronaldo is not a great player" ciekaw jestem co po tym dwumeczu powiedza o Kace :lol: Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że to gracze Milanu zachwycają kilka razy w roku i byli uważani za geniuszy, a Ci co robią to regularnie za cieniasów :lol:
Co do przyszłej rundy mimo wyników z zeszłego i tego roku, nie chce trafić na Romę. Widać, że Spaletti uczy się na błedach i byłoby niezwykle cieżko, zresztą taki mecz w życiu by się nie powtórzył. A Roma z roku na roku się rozwija i gra coraz lepiej. I przede wszystkim to nie tylko Totti, ale świetny De Rossi, Perotta, Aquliani czy też Vucinic. Teraz wszyscy marzą o wpadnięciu na Schalke, oby to United udało :D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 mar 2008, 18:29

Czlowieku otrzasnij sie. Temat jest o meczu Realu z Roma a ty znowu wyjezdzasz z Manchesterem i Kaka.
Albo idz do psychologa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 mar 2008, 18:49

Chłopaczek się zbulwersował :lol:

chłopak ma jakiś kompleks Kaki i tyle. Niech to z siebie wyrzuci, może poczuje się lepiej :]

Wracając do meritum, Roma ... jakby nas rozstawili, to chciałbym trafić na ten klub. Grają fajną piłkę, ofensywną, 'futbol na Tak', jakby powiedział pewien trenejro :lol:
De Rossi rządzi w środku, ciekawe czy Cesc'a z gry by wyłączył :think:
Flamini musiałby walczyć z Tottim, czy Mancinim. Mancini troche słabo wczoraj zagrał, miewał dużo lepsze mecze.
Roma sie dobrze broniła wczoraj, o dziwo - bo przewaznie [z tego co sie orientuje] to lubią się pogubić w defensywie. Jakbysmy na nich trafili to na Emirates pewnie znów mielibyśmy kilkanaście sytuacji. Może tym razem by się udało jakąś wykorzystać.
Arsenal ma dobry bilans z włoskimi ekipami. Z Interem przed 3 laty chyba najpierw u siebie polegliśmy, ale w rewanżu już było wszystko jak nalezy. Juve przed 2 laty też pokonalismy. Kiedyś ['94] w finale Pucharu Zdobywców Pucharów [pamieta ktoś jeszcze ten puchar ? :D] wygraliśmy z Parmą. Później wygraliśmy z Sampdorią. Teraz Milan odprawiliśmy. Ciekawe jakby to było z Romą. Kiedyś za nimi nie przepadałem, teraz ich nawet lubie.

miałem wrócic do meritum, ale chyba mi to specjalnie nie wyszło :lol:
Ostatnio zmieniony 06 mar 2008, 18:50 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 mar 2008, 18:50

Kompleks Kaki wciaz aktualny u fanow Man U :D

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 06 mar 2008, 19:07

ej o Kace i Man Utd sobie piszcie gdzie indziej. To jest temat ad. dwumeczu Real - Roma...

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 mar 2008, 19:39

Łukasz_ pisze:W tym wszystkim najgorsze jest to że ci wszyscy eksperci potrzebują jednego meczu który nie wychodzi aby posunąć się do najgorszej krytyki bo tak jest w przypadku Milanu, w przypadku Realu jest raczej rozczarowanie.
Hmm dokładnie to samo spotkało w zeszłym sezonie MU i Ronaldo po meczu na San Siro w dużej mierze ze strony kibiców Milanu więc nie wiem skąd to zdziwienie.

Takie rozbieżności w krytyce Milanu i Realu gdyż to ekipa z San Siro w ostatnich latach zdecydowanie zdominowała Ligę Mistrzów. W zasadzie to była drużyna "turniejowa" na te rozgrywki. Jakby nie grali w lidze to zawsze udawało im się bardzo daleko dojść w ChL bądź wygrać te zawody. Dlatego w tym roku odpadnięcie Milanu na tak wczesnym etapie rozgrywek i to w dodatku w tak słabym stylu jest znacznie większym zaskoczeniem niż odpadnięcie Realu, który od 4 lat nie może przeskoczyć 1/8 finału i przynajmniej dla mnie, wciąż sprawia wrażenie drużyny kształtującej się.

Schuster ustawił zespół zachowawczo i się przejechał. Gdyby Real od początku bardziej się odkrył istniało ryzyko, że dostałby kilka bramek, tym bardziej, że Roma grała wczoraj świetnie. Gdybanie co by było nie ma teraz jednak większego sensu. Real odpadł, Roma gra dalej. Ja też nie chce na nich trafić. Przynajmniej nie teraz. Jak już to w półfinale. Ten zespół wciąż się rozwija i ciężko mi to sobie było wyobrazić ale w tym roku są jeszcze lepsi niż w poprzednim.

Na pewno będzie jednak świetne widowisko z udziałem Rzymian w ćwierćfinale bo już wiadomo, że będą dolosowywani do kogoś z czwórki Barca, MU, Chelsea i Arsenal (Liverpool/Inter).

Już pomijając mój Manchester to Barcelona/Arsenal - Roma to byłyby mecze, które baardzo chetnie bym obejrzał.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 06 mar 2008, 21:25

Yukasz pisze:taki Szpaqu nie potrafi wymówić nazwisk piłkarzy Romy i ciągle ich myli bo pierwszy raz w życiu widzi na oczy (cud że nie mówił jak podczas poprzedniej czy jeszcze poprzedniej transmisji Romy na Tonetto że to (dosłownie!) Tonello czy jakoś inaczej nie wymawiał jego nazwiska jak to ma w zwyczaju na jednego grajka mówić jakby to była cała jedenastka)
Hehe... Wczoraj było jeszcze gorzej - zamiast Tonetto był Perrotta. Szpaczyński za cholerę nie odróżniał tych dwóch zawodników.
:D
Ostatnio zmieniony 06 mar 2008, 21:26 przez 10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 mar 2008, 21:26

Bzdura Morrow. Gazety i Europa skupiała się na genialnej grze Milanu, byliście faworytem i odpadliście. Nikt nie pisał o końcach i rewolucjach MU. Milan przez ostatnie 5 lat dominował i to zdecydowanie, teraz gdy w końcu przegrał bo kiedyś to się musiało przytrafić wszyscy się na niego rzucają ale taka kolej rzeczy.

Ciekawa teoria, kibice Milanu uwzięli się na MU i Ronaldo. Z tym drugim mogę się zgodzić a wiesz czemu ? Bo Lupki i Kamile są w nim zakochani, co by nie było to Ronaldo. Zawiódł i dostał fale krytyki ale od wszystkich a nie tylko kibiców Milanu bo stanowimy raczej niewielki % jego anty fanów których ma tak samo wielu jak swoich zwolenników. A wiesz kiedy ja mu ten mecz wypomniałem ? Jak Lupko podobne dziwadła zaczęły wątpić w słuszność złotej piłki dla Kaki wyśmiewając go.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 mar 2008, 16:10

Czlowieku otrzasnij sie. Temat jest o meczu Realu z Roma a ty znowu wyjezdzasz z Manchesterem i Kaka.
Albo idz do psychologa.
Jak widzisz tam jest porównanie tak jak na YouTubie pojawiały się filmiki, że Ronaldo to cienias po JEDNYM słabym meczu, tak samo może teraz pojawią się o Kace. Nazywajcie sobie to jak chcecie kompleksem czy nie, będę teraz smiał i reagował jak inni. Skoro Ronaldo po słabym meczu w Mediolanie był cieniasem, to Kaka po dwóch słabych meczach jest mega cieniasem.
Jak Lupko podobne dziwadła zaczęły wątpić w słuszność złotej piłki dla Kaki wyśmiewając go.
Może dlatego, że przez ostatnie pół roku 2007 grał piach, piach, piach, piach. To to jest nagroda za cały rok 2007 czy za Marzec, Kwiecień i Maj?

może starczy tych :ot: ? // fieldy

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 mar 2008, 16:30

Niech bedzie jest mega cieniasem.Lepiej ci juz?Zlotej pilki i tak mu nie zabierzesz.Ile bys nie plakal w koszulke Cristiano.

Do oceny Ronaldo po tamtym meczu i Kaki po spotkaniach z Arsenalem trzeba zastosowac inna wykladnie.
Ronaldo poprzedni sezon mial swietny prowadzil MU do kolejnych zwyciestw w lidze.W LM tez nie gral najgorzej.Mial byc nie do powstrzymania przeturlac sie po Milanie i zdobyc z MU treble czy inne cuda na kiju.
Jak bylo wszyscy wiemy.

A Kaka?Kaka z tego sezonu to juz nie ten sam pilkarz.Po pierwszym meczu z Arsenalem pisalem ze nie ma co gloryfikowac Flaminiego bo to obecnie to nie taka wielka sztuka wylaczyc Kake z gry.Jest pod forma i nawet leszczyki ze slabych druzny Serie A sobie z nim radza.Skutek 8 ligowych bramek z czego chyba 4 po rzutach karnych.

Kaka sam sie wylaczyl jak caly Milan.Ronaldo zostal wylaczony.Ot co.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 mar 2008, 1:01

fieldy pisze:Ciekawe jakby to było z Romą
Z Romą też wygraliście kiedyś tam a precyzyjniej mówiąc Henry na Olimpico sobie postrzelał :naughty: Więc mamy się za co rewanżować a jako że nie ma już u was Henryego i zremisowaliśmy na waszym starym Kurniku to... :smile2:

A w LM nie miałbym nic przeciwko aby trafić na Liverpool... i pomścić Inter :]

Tak sobie też przypominałem wyniki poprzednich sezonów w LM i patrząc na nie Roma nie miała prawa nawet nawiązać walki z Realem u siebie :P

A na tuttosport pojawiło się info że Real chciałby kupić Albercika za... 25 mln euro :lol2: Chyba zapomniał ktoś dopisać że to jedna z 10 rat (patrząc od strony Realu) :lol:

Dalej czytają kibice Realu tylko o mocnych nerwach

http://blaugrana.pl/blog/

Pierwszy (Real ośmieszony) i ostatni wpis (boski Szpaq plus skrót meczu Real - Roma :lol2: ) dotyczy meczu z Romą :lol:

"W tym momencie obok nich przeszedł Francesco Totti i rzucił w stronę Cage’a: ”Znowu ...” "
:lol2:

Obrazek
:lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”