Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 151

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 mar 2008, 14:28

To już zależy od założeń taktycznych. Jak np. wygrywamy, ten który jest łącznkiem ma po prostu więcej zadań defensywnych, więc po prostu Anderson miał więcej zadań w defensywie i stąd też jako, ze jest lepszy w tej formacji od Teveza to on zagrał. Więc wiadomo, że inaczej się gra jak się atakuje inaczej jak broni. Mnie się ta taktyka podoba i mam przekonanie, że nas zaprowadzi daleko. Po stokroć wole ją niż kombinowanie z Rooneyem na skrzydle i Ronaldo w ataku. A tak to zagęszczamy środek mamy tam trzech walczaków i dlatego min. z Arsenalem Fabregas nic sobie nie pograł.

Tymczasem wspominany Anderson doczekał się już piosenki od fanów :D

tam jest więcej filmików. Fanom MU nie uszło uwadze, jak czy to w Porto czy u nas Ander son son świetnie sobie radził przeciwko Fabregasowi 8-)

a tu ciekawa przyśpiewka oby się spełniła ;)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 07 mar 2008, 23:28

Kamil232 pisze:Mnie się ta taktyka podoba i mam przekonanie, że nas zaprowadzi daleko.

A mi się wydaje, że u siebie powinniśmy grać dwoma napastnikami, natomiast na wyjeździe jak najbardziej taką jak w spotkaniu z Lyonem moża stosować. Jest skuteczna.
Co do Sahy - nie lubię psioczyć, ale uważam, że jeśli nadal będzie łapał co chwila kontuzje, to jego dni są policzone. Bardzo bym chciał zobaczyć w trykocie United Benzemę. Kosmos nie człowiek.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 mar 2008, 1:27

Tego lata Benzema jest moim zdaniem nie do wyciągnięcia. Przynajmniej dla Manchesteru. Może udałoby się Chelsea albo Realowi, choć też w to wątpię ale na pewno nie MU. Aulas obok Del Nido to chyba najtrudniejszy negocjator jeśli chodzi o kupowanie piłkarzy. Transfer tym bardziej nierealny bo sam Karim raczej nie ma zamiaru nigdzie się wybierać, przynajmniej w najbliższym czasie a jeśli już to sam zainteresowany deklarował, że bardziej go ciągnie do Primera Division albo Serie A aniżeli do Premiership. Poza tym chłopak w tym sezonie gra naprawdę fantastycznie i rokuje na wielką gwiazdę światowej piłki ale nie zapominajmy, że mimo bardzo młodego wieku to dopiero jego pierwszy sezon na tak wysokim poziomie. Zobaczymy co pokaże w przyszłym roku. Za to nie przestaje mnie zadziwiać Huntelaar i myślę, że w niego warto by zainwestować pieniądze. W zasadzie pewne jest, że chłopak w lecie trafi do jakiegoś wielkiego klubu, z którego pewnie bedzie nie do wyciągnięcia na kilka ładnych lat a jeśli już to za grube pieniądze. Talent w każdym razie młody Holender ma wielki. 2 lata temu w lidze 34 bramki, w zeszłym roku "tylko" 21, w tym w 27 meczach 27 trafień. Gość jest jak maszyna a jako, że Ajax nigdy zbyt dużo kasy za swoich piłkarzy nie żąda....Jeśli już mamy kupić jakiegoś napastnika to dla mnie oprócz wspomnianego Benzemy warty uwagi jest tylko Klaas Jan.

Saha to piłkarz nietuzinkowy, który ma potencjał żeby grać na bardzo wysokim poziomie ale chyba nie ma kibica United, którego nie irytowałaby jego wieczna kontuzjogenność. To już trwa za długo i jeśli Francuz w drugiej części sezonu nie znajdzie jakiejś niesamowitej formy to pewnie trzeba będzie się z nim pożegnać bo szkoda jego potencjału a i MU wiele pożytku z niego nie ma. Może gdzieś indziej by znalazł patent na to żeby ciągle się nie łamać.

Póki co na atak jednak nie narzekam, choć w poprzednim sezonie prezentował się chyba ciut lepiej, zobaczymy jak to bedzie wyglądało na koniec sezonu. Ronaldo strzela na zawołanie choć to nie jest napastnik, Roo to pewniak niezależnie od tego kogo bysmy nie mieli w kadrze a Tevez nie zawiódł moich oczekiwań.

Priorytetem na okno transferowe pozostaje prawa obrona. Marzy mi się Lahm ale znając życie Klinsi nie puści swojego pupilka i kupimy Bosingwę.

Co do aktualności to za kilkanaście godzin gramy z Pompeys na OT w ramach ćwierćfinału Pucharu Anglii. Oczywiście liczę na to, że Diabły nie zawiodą i awansują dalej. Skoro już walczymy na 3 frontach to trzeba zrobić wszystko co można aby wygrać każde z trofeów choć chciałbym aby Fergie dał pograć jutro od początku np. Kuszczakowi, Pique, Simpsonowi czy Saszy.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 08 mar 2008, 5:24

Morrow pisze:Tego lata Benzema jest moim zdaniem nie do wyciągnięcia

Warto dodać, że Benzema to kolejny piłkarz mający swoje korzenie w Algierii. Czytałem te informacje, w których Francuz wypowiadał się niezbyt przychylnie o Premiership, gloryfikując jednocześnie rozgrywki w słonecznej Hiszpanii i w malowniczych Włochach.
Oprócz wspomnianego Benzemy Hatem Ben Arfa byłby kolejną perełką dla Manchesteru. A już w pełni zadowolony bym był, gdyby do tej dwójki dołączył Sami Nasri. Skoro Arsenal inwestuje w młodych Francuzów, dlaczego United nie ma zacząć ?
Morrow pisze:Priorytetem na okno transferowe pozostaje prawa obrona
Dobrze w ostatnich spotkaniach prezentuje się Wes Brown i chyba zmienię zdanie co niego. Pamiętam jego początki, kiedy pierwszy raz wychodził w pierwszym składzie, mecze transmitował wtedy Canal +.
Lahma ciężko będzie wyrwać z rąk Bayernu. Nie po to inwestowano w klub grube miliony ściągając między innymi Klose, Toniego i Ribery'ego, żeby teraz łatwą ręką oddać reprezentanta Niemiec.

Ferguson podał datę odejścia z Old Trafford. O odejściu mówi się już od kilku lat, ale aż ciarki przechodzą mi po plecach kiedy pomyślę, że następcą Szkota miałby zostać Queiroz. Po dwóch latach kadencji Portugalczyka mielibyśmy małą Portugalię w sercu Wysp Brytyjskich. Koszmar

Keano
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keano » 08 mar 2008, 12:01

Brown spisuje sie przyzwoicie, w glownej mierze dzieki regularnym wystepom. Moim zdaniem nie jest to grajek na miare najsilniejszego zestawienia pierwszej 11 United. Mowa oczywiscie o prawej obronie, bo Rio i Vida raczej nie zostana przez niego wypchnieci ze skladu. Brown ja zbyt niedokladny i nieporadny w ofenywie. Jego wrzutki ze skrzydla maja bardzo niski procent dochodzenia do celu. Z gra z klepki tez nie jest najlepiej. W obronie czesto sie zle ustawie, ma problemy ze skrzydlowymi schodzacymi do srodka. Malo tez blokuje wrzutek. Nawet teraz, gdy gra regularnie, dzieli go krok milowy od formy Garrego z tamtego sezonu. Wiec jesli Garry w koncu wroci za te dwa tygodnie, przewiduje dla Browna grzanie lawy.

Nie chce zeby odchodzil, bo to wychowanek, chlopak z Manchesteru i jest juz w druzynie chyba 10 lat ( debiut jakos w 99roku ). Ma swoje zalety. Uniwersalnosc i sila ( to jak Hleb sie od niego odbijal w kazdym meczu bylo poprostu piekne:) ) Ale to nie wystarczy na regularna gre,jesli wroci Neville. Brown to poprostu idealny material na rezerwowego obronce, dlatego mam nadzieje ze podpisze ten kontrakt.

Czy warto wzmocnic prawa obrone w lecie? Wydaje mi sie ze tak. Nevilla ma swoje lata, o brownie pisalem wyrzej, a simson jeszcze nie jest chyba gotow by grac regularnie w pierwszym skladzie. Powinnismy zainwestowac w takiego "prawego" Evre. To byloby najlepsze z najlepszych rozwiazan. A wiec skauci do pracy!!

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 mar 2008, 12:35

Oprócz wspomnianego Benzemy Hatem Ben Arfa byłby kolejną perełką dla Manchesteru. A już w pełni zadowolony bym był, gdyby do tej dwójki dołączył Sami Nasri. Skoro Arsenal inwestuje w młodych Francuzów, dlaczego United nie ma zacząć ?

Hmm wszyscy, których wymieniłeś to wielkie talenty ale pomijając już fakt, że są w zasadzie nie do wyciągnięcia dla nas (Benzema, Ben Arfa bo w Lyonie, Nasri bo pewnie Real mimo zakupu Sneijdera po niego sięgnie) to czy Ci piłkarze są nam potrzebni? No może Benzema gdybyśmy sprzedali Sahę byłby przydatny. Ale Ben Arfa? Skrzydłowy, który może grać jako ofensywny pomocnik. Skrzydła mamy ładnie obsadzone bo jest Ronaldo, Nani, Giggs, Park i od biedy Fletcher albo Eagles. Na środku wiadomo jaka jest sytuacja, 5 piłkarzy walczy o 2-3 miejsca w wyjściowej "11". Może gdybyśmy nie kupili latem Naniego wtedy transfer Ben Arfy miałby jakiś sens. Z Nasrim podobna sytuacja. Zwyczajnie nie ma dla niego miejsca.

Co do prawej obrony to Brown w tym sezonie gra naprawdę nieźle ale biorąc pod uwagę jego chimeryczność i niepewny kontrakt to trzeba się rozejrzeć za jakimś klasowym obrońcą. Tym bardziej, że Neville mimo tego ,że jest żywą legendą United ma już 33 lata na karku i w dodatku często łapie kontuzje. Zbyt często. Jeśli nie Lahm albo Bosingwa to może warto poszperać w lidze francuskiej. My ściągnęliśmy Evrę, Arsenal Sagnę a talentów tam pewnie jeszcze na tych pozycjach bez liku.

Emerytura Fergusona? Niby powiedział, że odejdzie za 3 lata ale ile to już razy planował swoje odejście. Były takie okresy kiedy sam domagałem się zmian ale jakoś ciężko wyobrazić sobie kogokolwiek innego na miejscu Szkota. Myślę, że za 3 lata jeśli MU będzie spisywał się dobrze a Fergiemu zdrowie dopisze to Szkot jeszcze zostanie.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 08 mar 2008, 12:50

Mi się wydaje że trochę niepotrzebnie jest robiona taka nagonka na obrońce Manchesteru. Owszem, zgadzam się że ten zawodnik nie jest jakąś gwiazdą i nie błyszczy w każdym meczu. Z drugiej jednak strony nie widziałem w jego wykonaniu jakieś katastrofalnej pomyłki. Zawodnik ten robi błędy i nie ma co go równać z poziomem jaki prezentuje Evra, Vidic czy Rio, lecz z drugiej strony trzeba tez pamiętać że mamy w składzie starszego Nevilla, bądź co bądź, legendę ManU. A więc Brown ma się od kogo uczyć i skoro SAF go wystawia to znaczy, że widzi w nim potencjał. Gdyby było inaczej, nie sprowadził by w oknie tylu ofensywnie grających graczy, tylko kogoś na prawą flankę. Póki co lepiej znaleźć jakiegoś napastnika, bo Saha nie gra już tego co kiedyś i ciągle się leczy.
Tak jeszcze na marginesie dodam bo czytałem posty, że też jestem zwolennikiem Rooneya jako Ofensywnego Pomocnika. Moim marzeniem jest ściągnięcie do United jakiegoś wysokiego napastnika np Hutelaara. Wtedy Mielibyśmy na bokach: Ronaldo, Nani (vel Giggs) środek Rooney vel Andreson i napad Huntalaar i Tevez. Drżyjcie stadiony świata!

Tymczasem dzisiaj mecz o półfinał PA. Gramy z Portsmouth. Sądzę że United jeśli SAF wystawi w miarę silny skład wygra ten mecz. Przemawia za nami brak kontuzji (wraca Giggs) oraz forma jaką prezentują zawodnicy. W ekipie naszych rywali zabraknie natomiast Jermaina Defoe’a, co jest wielką stratą. W tym sezonie odnieśliśmy z nimi zwycięstwo 2-0 ale trzeba pamiętać o remisie 1-1, co oznaczać może że rywale wcale tak łatwo się poddadzą i na boisko trzeba wyjść skoncentrowanym. Myślę że jeśli Czerwone Diabły na serio mówią o zdobyciu w tym sezonie potrójnej korony, to dzisiaj nie odpuszczą i zobaczymy dobry mecz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 mar 2008, 13:03

Postaram się odnieść do poruszonych przez was kwestii.

Najpierw o Fergusonie. Oczywiście chciałbym, aby był z nami cały czas, bo przez całe moje życie to właśnie Szkot jest menedżerem United. Myślisz Manchester mówisz sir Alex Ferguson. Jest niesamowitą częścią tego klubu i również na dzień dzisiejszy nie potrafię sobie wyobrazić nikogo innego na jego miejscu. Być może tragedia by się nie stała, jakby za te wspominane 3 lata odszedł na emeryturę. Ale czy będzie potrafił rozstać się z United? Już kilka razy przekonaliśmy się jakie to dla niego trudne. I też ciężko się dziwić. Tu jest jego miejsce.

Teraz może o transferach. Wydaje mi się, że trochę Loczek odpłynąłeś :wink: Benzema? OK, rozumiem dlaczego. Dwóch napastników na światowym poziomie to może być mało w razie kontuzji któregoś z nich. Saha to dla mnie również świetny napastnik, ale wszyscy dobrze wiemy jaki jest jego problem. Dlatego też piszę o tylko dwóch napastnikach(Tevez, Rooney rzecz jasna). Pod pomysłem sprowadzenia Benzemy nawet bym się podpisał. Ligę francuską oglądam dość rzadko, ale pewnie za darmo nie dostaje świetnych recenzji. A grą w tegorocznej edycji Ligi Mistrzów zrobił na mnie wrażenie. W pierwszym spotkaniu grał bez kompleksów, zastawiał się, a nawet przepychał z Vidicem na plecach. Stylem gry pasowałby mi do ligi angielskiej. Inna sprawa, że sam wspominał o tym, że widziałby się w innym klimacie. No to już jego decyzja. Starać się o niego powinniśmy. Ale już Ben Arfa, Nasri... Wydać na każdego z osobna trzeba by ogromną kasę. A chyba nie po to w zeszłym oknie sprowadzaliśmy Naniego i Andersona, aby teraz dołożyć jeszcze dwóch młodych Francuzów(nie będę zaglądał w pochodzenie), którzy byliby raczej powielaniem tego co już mamy. Być może i w lepszej wersji. Ale ja wierzę w Naniego i Andersona. Nawet w tego drugiego jeszcze bardziej i nie narzekam na środek pola jaki posiadamy. Nasri to wielki talent - zgoda. Ale IMO nie do końca nam potrzebny na dzień dzisiejszy.

Jeśli chodzi o inne transfery to rzeczywiście należy poważnie zastanowić się nad prawą obroną. Wes mimo wszystko gra tam z konieczności, choć nie powiem żeby prezentował się słabo. Ma lepsze i gorsze spotkania. Ale też jest problem taki, że nie wiadomo czy jego przyszłość wiąże się z Old Trafford. Coraz bardziej wydaje mi się, że nie. Simpson za mało jeszcze grał, aby udowodnić co tak naprawdę potrafi. A Garry, nawet jak wróci do sprawności to przecież nie na dłużej niż rok może dwa. Lahm jak najbardziej. Aczkolwiek byłoby naprawdę dużo kłopotów z jego sprowadzeniem, a też nie wiadomo czy sam Niemiec chciałby odchodzić z Bayernu. Dani Alves jest chyba już zaklepany dla Barcy, a poza tym nie byłbym zachwycony takim transferem. Zobaczymy jaki ma Fergie pomysł z rozwiązaniem tego problemu.

Aha, i jeszcze wspominaliście o Hunterze. W okienku letnim optowałem za jego sprowadzeniem i moje zdanie się nie zmieniło. Byłbym za, bo Holender udowadnia, że ma smykałkę do zdobywania goli :wink: I wcale nie przypomina mi Ruuda, co niektórzy mu przypisują. A i wyciągnięcie go byłoby łatwiejsze niż w przypadku Benzemy, a i koszty na pewno niższe. Sam Huntelaar chyba też dorósł do przeprowadzki, bo coś przebąkiwał w wywiadach.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 08 mar 2008, 13:18

Loczek pisze:Oprócz wspomnianego Benzemy Hatem Ben Arfa byłby kolejną perełką dla Manchesteru. A już w pełni zadowolony bym był, gdyby do tej dwójki dołączył Sami Nasri. Skoro Arsenal inwestuje w młodych Francuzów, dlaczego United nie ma zacząć ?

a kto i gdzie by ich pomiescil wszystkich naraz ? :|
Keano pisze:Brown ja zbyt niedokladny i nieporadny w ofenywie. Jego wrzutki ze skrzydla maja bardzo niski procent dochodzenia do celu. Z gra z klepki tez nie jest najlepiej. W obronie czesto sie zle ustawie, ma problemy ze skrzydlowymi schodzacymi do srodka. Malo tez blokuje wrzutek. Nawet teraz, gdy gra regularnie, dzieli go krok milowy od formy Garrego z tamtego sezonu

I to sa glowne mankamenty. Tak jak kolega powiedzial - przyzwoity , a my potrzebujemy o klase albo 2 klasy lepszego. Garego wrzuty tez nie sa na wysokim poziomie, ale jesli mam porownac ich wklad w gre to nie do opisania.

Prawa obrona to priorytet. Lahm ? Chyba nierealne. Huttona nam Spursi zakosili. Inne opcje ? :| Jakos nie widze. Alvesa chyba tez raczej nie wyciagniemy. Mi marzylby sie Miguel, ale taki z forma z Euro 2004

Atak ? Jak juz wczesniej wspominalem - sa 2 opcje . Albo kogos kupimy albo poradzimy sobie z tym co juz mamy . Dojdzie Manucza , mamy mlodziutkiego Brandego. To moze wypalic, ale moze tez nie wystarczac

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 08 mar 2008, 13:35

Odnosnie prawej obrony - jest to zdecydowany priorytet.
Lahmowi niedlugi konczy sie kontrakt, jesle bedzie chcial odejsc do Bayer sprzeda go juz teraz poki bedzie mogl dostac jakas kase za niego.
Jesli nie Lahm to pewniakiem wydaje sie tez Bosingwa. Podstawowy zawodnik Porto i rep. Portugali. Swietnie sie ostatnimi czasy prezentuje.

Co do odejscia Fergusona, jego 3 lata to tak jak "2 tygodnie" Nevilla.

A napastnik w lato przyjdzie i to na 99%. Manucho w ogole nie gra w grecji, wątpie aby u nas dostał szasne, najwyzej jakies wyporzyczenie.
Mlodzi Brandy, Wellback czy Cambell maja male szasne zeby sie u nas wybic, niestety...

No a zaraz zaczyna sie 1/8 FA CUP:
VdS-Brown-Rio-Vidic-Evra-Ronaldo-Scholes-OH-N ani-Tevez-Roo,
Kuszczak,O'Shea,Anderson,Carrick,Saha

Gramy mocnym skłądem, nie daje Portsmouth zbyt duzych szans na korzystny rezultat.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 mar 2008, 13:40

John Travolta pisze:A napastnik w lato przyjdzie i to na 99%. Manucho w ogole nie gra w grecji, wątpie aby u nas dostał szasne, najwyzej jakies wyporzyczenie.

Napastnik jest wam potrzebny, ale nie taki z najwyższej półki, bo będzie tłok. Z Benzemy najlepiej zrezygnować. Drogi i na dodatek jasno dał do zrozumienia, że "prosta piłka w Anglii" go nie interesuje. Fuera! :x

Co do prawej obrony, to Lahm byłby idealnym kandydatem.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 08 mar 2008, 13:59

guru pisze:Napastnik jest wam potrzebny, ale nie taki z najwyższej półki, bo będzie tłok.

Dlatego myślę o Huntelaarze. Młody, początkujący napastnik, któremu wróży się wielką karierę jest wręcz wskazany w United :]

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 mar 2008, 15:27

John Travolta pisze:Lahmowi niedlugi konczy sie kontrakt, jesle bedzie chcial odejsc do Bayer sprzeda go juz teraz poki bedzie mogl dostac jakas kase za niego.
Nie Bayer, a Bayern, bo z Bayeru to na prawą obronę możecie kupić co najwyżej Conzao Castro, którego Lverkusen i tak nie sprzeda :wink:
Druga sprawa, lahm dostał propozycję nowego kontraktu i mamy jeszce jeden atut: Jurgen Klinsmann :] . Jestem niemal pewien, że Phillip przedłuży kontrakt i zostanie z nami do końca kariery. Zarząd obiecał, ze zrobi wszystko aby go zatrzymać. I ja jestem pewien, że tak się stanie. Więc o Lahmie możecie pomarzyć.
A i jeszcze jedna sprawa, jak za Owena daliście 25 mln to Phillipa musielibyście dać tak z 35.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8667
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 mar 2008, 15:40

Kuszczak czerwona kartka :rotfl: Dobrze mu tak, całemu Manchesterowi tez :lol: Nie interesuje mnie czy kartka sluszna, gdyz meczu nie ogladam/lem, ale przyda mu sie, moze troche spokornieje Tomuś.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 08 mar 2008, 15:44

cloner pisze:Kuszczak czerwona kartka Rotfl Dobrze mu tak, całemu Manchesterowi tez Laughing Nie interesuje mnie czy kartka sluszna, gdyz meczu nie ogladam/lem, ale przyda mu sie

cloner pisze:Nie ma to jak kultura osobista. Ciekawe czy znasz takie pojęcie Think Obawiam sie, ze nie.

Napływ emocji. Przepraszam. Widać tyle umiesz napisać na temat. W Twojej wypowiedzi brak jeszcze słów : "niech spadają na drzewo","hihihi dosali dostali <jupi>"

Kuszczak [*]
Ostatnio zmieniony 08 mar 2008, 15:49 przez Bassu, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”