FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 559

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 mar 2008, 0:25

Mentor pisze: Mou zbawi nas przyczyniając się do zakończenia kariery wszystkich niewygodnych nam arbitrów. To lepsze niż pakiet Laporty. Yes, yes, yes :kaziu:
ale tez moze na nowo wskrzesic nasze przepalone gwiazdki

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 mar 2008, 1:07

iceald pisze: Możnaby spróbować Ronaldinho na prawej a Hery'ego na lewej - ale też jakoś tego nie widzę.
Dokładnie tak to miałem napisać, ale coś mi nie wyszło :P Ronaldinho na prawej, Henry na lewej i Eto'o w srodku.

A teraz przyszedl mi jeszcze jeden pomysl :) Iniesta lubie sie czesto zapedzac na skrzydlo, w reprezentacji gra duzo ofensywnej niz w Barcelonie, moze Henry lewa, Eto'o srodek, Iniesta prawa, a Ronaldinho do pomocy, albo na lawke lub za Henka.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 mar 2008, 1:10

Asteniu pisze:
A teraz przyszedl mi jeszcze jeden pomysl :) Iniesta lubie sie czesto zapedzac na boki obrony, w reprezentacji gra duzo ofensywnej niz w Barcelonie, moze Henry lewa, Eto'o srodek, Iniesta prawa, a Ronaldinho do pomocy, albo na lawke lub za Henka.
Ale mix. W takim ukladzie gralibysmy 2 zawodnikow w pomocy :shock:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 mar 2008, 12:08

mistyk pisze:obecnie mamy jednego prawego obronce i to w sredniej formie, ktory mozliwe, ze po sezonie odejdzie.
A Puyol?
mistyk pisze:Co do Poulsena to umiejetnosci ma duze, jednak nie bardo podchodzi mi ten transfer ze zwgledu na jego zbyt ostra gre i czasami po prostu chamstwo. Bardziej marza mi sie Mascherano badz De Rossi, chociaz oni nie sa do wyjecia.
Fajnie. Mi się marzy Essien i milion w totka, ale tu chyba nie o to chodzi. Powinniśmy rozpatrywać realne opcje a nie nasze marzenia. Realną opcją jest zawodnik, który zgodzi się na przejście do nas, zgodzie się na rolę rezerwowego i nie będzie kosztował fortuny.

Już widzę jak ubóstwiany (jeszcze nie tak jak Totti, ale jednak) w Rzymie De Rossi idzie do nas na ławkę rezerwowych :]
Bienias pisze:ale tez moze na nowo wskrzesic nasze przepalone gwiazdki
Tylko Mou może tego dokonać?

Asteniu pisze:A teraz przyszedl mi jeszcze jeden pomysl Smile Iniesta lubie sie czesto zapedzac na skrzydlo, w reprezentacji gra duzo ofensywnej niz w Barcelonie, moze Henry lewa, Eto'o srodek, Iniesta prawa, a Ronaldinho do pomocy, albo na lawke lub za Henka.
Nic nowego. Iniesta grywał już na prawym ataku kilka razy, ale przesunięcie Dinho do pomocy nie wchodzi raczej w grę. Czterech napastników to chyba jednak za dużo :lol:

Co do Ronaldinho na prawej to powtórzę jeszcze raz, że śmierdzi mi to czymś podobnym do Leo na lewej. Kiepski ruch raczej.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 mar 2008, 12:44

mistyk pisze:
Asteniu pisze:
A teraz przyszedl mi jeszcze jeden pomysl :) Iniesta lubie sie czesto zapedzac na boki obrony, w reprezentacji gra duzo ofensywnej niz w Barcelonie, moze Henry lewa, Eto'o srodek, Iniesta prawa, a Ronaldinho do pomocy, albo na lawke lub za Henka.
Ale mix. W takim ukladzie gralibysmy 2 zawodnikow w pomocy :shock:
No jak ? Mam to rozumieć że Ronaldinho na środku pomocy nic nie gra i dlatego żadnego pożytku z niego by nie było ?

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 mar 2008, 13:00

mistyk pisze:Bardziej marza mi sie Mascherano badz De Rossi
Co do De Rossiego to IMO po doświadczeniach z Zambrottą lepiej nie ryzykowac z kolejnym zawodnikiem teoretycznie świetnym (jednym z najlepszych na swojej pozycji na świecie), ale który całą dotychczasową karierę grał we Włoszech...

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 08 mar 2008, 14:03

Janio pisze:Co do De Rossiego to IMO po doświadczeniach z Zambrottą lepiej nie ryzykowac z kolejnym zawodnikiem teoretycznie świetnym (jednym z najlepszych na swojej pozycji na świecie), ale który całą dotychczasową karierę grał we Włoszech...
z tym ze Zambrotta to boczny obronca we Włoszech graja oni raczej bardziej defensywnie w Hiszpanii wymaga sie od nich latania po calej dlugosci
pamietam jak Rejkard mowil by Yaya staral sie nie przekraczac srdkowej linii zbyt czesto a wiec z tym nie bylo by problemow... tak jak w LaLiga jak i Serie A nie sadze by gra DM'ow roznila sie az tak bardzo by mieli oni jakis straszny problem z aklimatyzacja

ale skonczmy juz temat De Rossiego :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 mar 2008, 14:12

Asteniu pisze:No jak ? Mam to rozumieć że Ronaldinho na środku pomocy nic nie gra i dlatego żadnego pożytku z niego by nie było ?
...

Operujemy chyba na innych poziomach abstrakcji. Rozpatrując dany problem staraj się brać równocześnie pod uwagę więcej zmiennych to może uda nam się kiedyś dogadać.

Sprawa jest banalna. Ronaldinho to napastnik. Gra jak napastnik. Jest cholernie ofensywnie usposobiony i największe zagrożenie sprawia atakując bramkę przeciwnika. Oczywiście potrafi świetnie podać, ale czy to wystarczający powód, aby wystawić w pomocy na środku boiska? Chyba nie bardzo. Pomocnicy mają nieco więcej zadań niż popychanie piłki do przodu i na boki. Wystawiając R10 w pomocy mamy dwa wyjścia:

1) Ograniczamy jego zapędy ofensywne rezygnując tym samym z jego największych zalet.
2) Pozwalamy grać swoje godząc się tym samym na to, że w środku pola raz za razem powstawać będzie luka bo Dinho znajdzie się pod polem karnym.

Ronaldinho mógłby grać jako bardzo ofensywny pomocnik, ale po co nam to? Równocześnie możemy zagrać klasycznym 3-5-8.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 mar 2008, 15:04

Mentor pisze: ...

Operujemy chyba na innych poziomach abstrakcji. Rozpatrując dany problem staraj się brać równocześnie pod uwagę więcej zmiennych to może uda nam się kiedyś dogadać.
Kompletnie nie rozumiem jak to mam interpretować, a już słowo "dogadać" wprawiło mnie w osłupienie. :shock:
Mentor pisze:Sprawa jest banalna. Ronaldinho to napastnik. Gra jak napastnik. Jest cholernie ofensywnie usposobiony i największe zagrożenie sprawia atakując bramkę przeciwnika. Oczywiście potrafi świetnie podać, ale czy to wystarczający powód, aby wystawić w pomocy na środku boiska? Chyba nie bardzo. Pomocnicy mają nieco więcej zadań niż popychanie piłki do przodu i na boki. Wystawiając R10 w pomocy mamy dwa wyjścia:

1) Ograniczamy jego zapędy ofensywne rezygnując tym samym z jego największych zalet.
2) Pozwalamy grać swoje godząc się tym samym na to, że w środku pola raz za razem powstawać będzie luka bo Dinho znajdzie się pod polem karnym.
Nawet jakby Ronaldinho został z przodu to zawsze jest jeszcze dwóch środkowych pomocników którzy są w stanie rozbić atak rywali, czyli nie jest tak źle. Z tego co pamiętam to dwa lata temu było tak że nikt nie potrafił zagrać pilki Ronaldinho bez faulu, a Ronaldinho potrafił świetnie odbierać piłke rywalowi. Co prawda teraz to jest inny Ronaldinho. Mi się wydaje że Ronaldinho dobrze spisywał by się w środku pomocy, choć masz racje że na skrzydle jest jeszcze groźniejszy, tym bardziej gdy w środku ma siętakich zawdników jak Xavi, Iniesta czy Deco.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 mar 2008, 15:35

Mentor pisze:
Bienias pisze:ale tez moze na nowo wskrzesic nasze przepalone gwiazdki
Tylko Mou może tego dokonać?

.
Jest jeszcze paru szkoleniowcow ktorzy moga tego dokonac ale do nich nie zalicza sie niestety Ryjek. Chcialbym sie mylic ale wyniki a raczej styl naszych gwiazd nie napawa w optymizm

PS: zdrowka zycze

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 mar 2008, 15:55

Mentor pisze: A Puyol?
Z calym szacunkiem dla naszego kapitana, to jednak wole jak gra na srodku obrony. Owszem, w razie koniecznosci moze zagrac na prawej. W ofensywie gra nawet lepiej niz Zambro, daje wieksze wsparcie Messiemu, jednak grajac na prawej stronie nie jest tez juz tak dobry w defensywie. Mimo wszystko wolalbym klasycznego bocznego obronce.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 mar 2008, 16:51

Asteniu pisze:Nawet jakby Ronaldinho został z przodu to zawsze jest jeszcze dwóch środkowych pomocników którzy są w stanie rozbić atak rywali, czyli nie jest tak źle. Z tego co pamiętam to dwa lata temu było tak że nikt nie potrafił zagrać pilki Ronaldinho bez faulu, a Ronaldinho potrafił świetnie odbierać piłke rywalowi. Co prawda teraz to jest inny Ronaldinho. Mi się wydaje że Ronaldinho dobrze spisywał by się w środku pomocy, choć masz racje że na skrzydle jest jeszcze groźniejszy, tym bardziej gdy w środku ma siętakich zawdników jak Xavi, Iniesta czy Deco.
Sam widzisz. Ronaldinho na skrzydle jest groźniejszy a w pomocy raczej grałby gorzej niż np: Iniesta tak więc taki ruch byłbym IMO zupełnie bez sensu. Nie chodzi tutaj o to czy R10 poradziłby sobie w pomocy. Chodzi o to czy byłoby to dla nas korzystne. Uważam, że nie.
Bienias pisze:Jest jeszcze paru szkoleniowcow ktorzy moga tego dokonac
Więc dlaczego mamy się decydować na Mou a potem wstydzić za jego błazenadę?
Bienias pisze:PS: zdrowka zycze
Dziękować. Szlag już mnie trafia a na dodatek jutro najpewniej ominie mnie wyprawa do pubu na mecz :/ Kryzys [']
mistyk pisze:Z calym szacunkiem dla naszego kapitana, to jednak wole jak gra na srodku obrony.
A ja sam nie wiem bo w tym sezonie Puyol generalnie nie gra tak idealnie jakbym sobie tego życzył. Milito na środku spisuje się dużo lepiej a Marquez na pewno nie gorzej. Na prawej z kolei Puyol radziłby sobie lepiej niż Zambro tak więc wszystko zależeć będzie od tego czy sprowadzimy w lecie prawego obrońcę i kto nim będzie.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 08 mar 2008, 19:54

Mentor pisze:Dziękować. Szlag już mnie trafia a na dodatek jutro najpewniej ominie mnie wyprawa do pubu na mecz Confused Kryzys [']
ja przez caly tydzien z grypa lezalem :P Barcelonisci jednak swoje odcierpiec musza;D
Mentor pisze:więc wszystko zależeć będzie od tego czy sprowadzimy w lecie prawego obrońcę i kto nim będzie.
nie wiem czemu,ale jakos nie chce kolejnej gwiazdy i grajka za duze pieniadze :roll: mamy wystarczajaco duzo zawodnikow z wielkimi nazwiskami.Niech dany zawodnik nazwisko sobie wyrobi grajac u nas,a nie przechodzil juz go majac,przez co placimy grube miliony. Tak mysle o rynku francuskim; mimo,ze nie orientuje sie za bardzo w Ligue 1 , to jednak uwazam,ze w kraju De Gaulla jakichs dobrych grajkow wynalezc mozna na kazda pozycje. Tak mysle tradycyjnie o Lyonie, jeszcze Marsylii, Bordeaux

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 mar 2008, 20:41

Mentor pisze:A ja sam nie wiem bo w tym sezonie Puyol generalnie nie gra tak idealnie jakbym sobie tego życzył. Milito na środku spisuje się dużo lepiej a Marquez na pewno nie gorzej. Na prawej z kolei Puyol radziłby sobie lepiej niż Zambro tak więc wszystko zależeć będzie od tego czy sprowadzimy w lecie prawego obrońcę i kto nim będzie.

Do Zambrotty ostatnio- w tyn roku nie mozna miec wiekszych zastrzezen. Jedynie spotkanie z Levante mu nie wyszło, ale tak gra naprawde dobrze, Puyol w ostatnich tygodniach zaliczyl niestety wiecej wpadek. Mial ogromne problemy grajac na prawej w spotkaniach z Sevilla czy pierwszym z Celticiem, na srodku takze nie jest to co wymaga sie od niego. Osobiscie wolabym ogladac tam jednak Włocha, chyba, ze ten wroci do dyzpozycji z jesieni. Z Capdevila juztro moze być problem

Valdés, Pinto, Abidal, Thuram, Milito, Sylvinho, Zambrotta, Edmílson, Touré Yaya, Xavi, Iniesta, Deco, Gudjohnsen, Giovani, Ronaldinho, Henry, Eto'o, Bojan.

Mam nadzieje, ze Ryj nie szykuje zadnej niespodzianki personalnej i taktycznej i Barca wyjdzie z ustawieniem.

Valdes- Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal- Toure, Xavi, Iniesta- Henry/Giovani, Eto'o i Ronaldinho.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 mar 2008, 20:58

Puyol zawieszony, wiec na srodku zagra Thuram.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”