ale tez moze na nowo wskrzesic nasze przepalone gwiazdkiMentor pisze: Mou zbawi nas przyczyniając się do zakończenia kariery wszystkich niewygodnych nam arbitrów. To lepsze niż pakiet Laporty. Yes, yes, yes :kaziu:
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 mar 2008, 0:25
ale tez moze na nowo wskrzesic nasze przepalone gwiazdkiMentor pisze: Mou zbawi nas przyczyniając się do zakończenia kariery wszystkich niewygodnych nam arbitrów. To lepsze niż pakiet Laporty. Yes, yes, yes :kaziu:
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 mar 2008, 1:07
Dokładnie tak to miałem napisać, ale coś mi nie wyszłoiceald pisze: Możnaby spróbować Ronaldinho na prawej a Hery'ego na lewej - ale też jakoś tego nie widzę.
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 mar 2008, 1:10
Ale mix. W takim ukladzie gralibysmy 2 zawodnikow w pomocyAsteniu pisze:
A teraz przyszedl mi jeszcze jeden pomyslIniesta lubie sie czesto zapedzac na boki obrony, w reprezentacji gra duzo ofensywnej niz w Barcelonie, moze Henry lewa, Eto'o srodek, Iniesta prawa, a Ronaldinho do pomocy, albo na lawke lub za Henka.
mistyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 mar 2008, 12:08
A Puyol?mistyk pisze:obecnie mamy jednego prawego obronce i to w sredniej formie, ktory mozliwe, ze po sezonie odejdzie.
Fajnie. Mi się marzy Essien i milion w totka, ale tu chyba nie o to chodzi. Powinniśmy rozpatrywać realne opcje a nie nasze marzenia. Realną opcją jest zawodnik, który zgodzi się na przejście do nas, zgodzie się na rolę rezerwowego i nie będzie kosztował fortuny.mistyk pisze:Co do Poulsena to umiejetnosci ma duze, jednak nie bardo podchodzi mi ten transfer ze zwgledu na jego zbyt ostra gre i czasami po prostu chamstwo. Bardziej marza mi sie Mascherano badz De Rossi, chociaz oni nie sa do wyjecia.
Tylko Mou może tego dokonać?Bienias pisze:ale tez moze na nowo wskrzesic nasze przepalone gwiazdki
Nic nowego. Iniesta grywał już na prawym ataku kilka razy, ale przesunięcie Dinho do pomocy nie wchodzi raczej w grę. Czterech napastników to chyba jednak za dużoAsteniu pisze:A teraz przyszedl mi jeszcze jeden pomysl Smile Iniesta lubie sie czesto zapedzac na skrzydlo, w reprezentacji gra duzo ofensywnej niz w Barcelonie, moze Henry lewa, Eto'o srodek, Iniesta prawa, a Ronaldinho do pomocy, albo na lawke lub za Henka.
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 mar 2008, 12:44
No jak ? Mam to rozumieć że Ronaldinho na środku pomocy nic nie gra i dlatego żadnego pożytku z niego by nie było ?mistyk pisze:Ale mix. W takim ukladzie gralibysmy 2 zawodnikow w pomocyAsteniu pisze:
A teraz przyszedl mi jeszcze jeden pomyslIniesta lubie sie czesto zapedzac na boki obrony, w reprezentacji gra duzo ofensywnej niz w Barcelonie, moze Henry lewa, Eto'o srodek, Iniesta prawa, a Ronaldinho do pomocy, albo na lawke lub za Henka.
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 mar 2008, 13:00
Co do De Rossiego to IMO po doświadczeniach z Zambrottą lepiej nie ryzykowac z kolejnym zawodnikiem teoretycznie świetnym (jednym z najlepszych na swojej pozycji na świecie), ale który całą dotychczasową karierę grał we Włoszech...mistyk pisze:Bardziej marza mi sie Mascherano badz De Rossi
Janio
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 08 mar 2008, 14:03
z tym ze Zambrotta to boczny obronca we Włoszech graja oni raczej bardziej defensywnie w Hiszpanii wymaga sie od nich latania po calej dlugosciJanio pisze:Co do De Rossiego to IMO po doświadczeniach z Zambrottą lepiej nie ryzykowac z kolejnym zawodnikiem teoretycznie świetnym (jednym z najlepszych na swojej pozycji na świecie), ale który całą dotychczasową karierę grał we Włoszech...
kon2r
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 mar 2008, 14:12
...Asteniu pisze:No jak ? Mam to rozumieć że Ronaldinho na środku pomocy nic nie gra i dlatego żadnego pożytku z niego by nie było ?
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 mar 2008, 15:04
Kompletnie nie rozumiem jak to mam interpretować, a już słowo "dogadać" wprawiło mnie w osłupienie.Mentor pisze: ...
Operujemy chyba na innych poziomach abstrakcji. Rozpatrując dany problem staraj się brać równocześnie pod uwagę więcej zmiennych to może uda nam się kiedyś dogadać.
Nawet jakby Ronaldinho został z przodu to zawsze jest jeszcze dwóch środkowych pomocników którzy są w stanie rozbić atak rywali, czyli nie jest tak źle. Z tego co pamiętam to dwa lata temu było tak że nikt nie potrafił zagrać pilki Ronaldinho bez faulu, a Ronaldinho potrafił świetnie odbierać piłke rywalowi. Co prawda teraz to jest inny Ronaldinho. Mi się wydaje że Ronaldinho dobrze spisywał by się w środku pomocy, choć masz racje że na skrzydle jest jeszcze groźniejszy, tym bardziej gdy w środku ma siętakich zawdników jak Xavi, Iniesta czy Deco.Mentor pisze:Sprawa jest banalna. Ronaldinho to napastnik. Gra jak napastnik. Jest cholernie ofensywnie usposobiony i największe zagrożenie sprawia atakując bramkę przeciwnika. Oczywiście potrafi świetnie podać, ale czy to wystarczający powód, aby wystawić w pomocy na środku boiska? Chyba nie bardzo. Pomocnicy mają nieco więcej zadań niż popychanie piłki do przodu i na boki. Wystawiając R10 w pomocy mamy dwa wyjścia:
1) Ograniczamy jego zapędy ofensywne rezygnując tym samym z jego największych zalet.
2) Pozwalamy grać swoje godząc się tym samym na to, że w środku pola raz za razem powstawać będzie luka bo Dinho znajdzie się pod polem karnym.
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 mar 2008, 15:35
Jest jeszcze paru szkoleniowcow ktorzy moga tego dokonac ale do nich nie zalicza sie niestety Ryjek. Chcialbym sie mylic ale wyniki a raczej styl naszych gwiazd nie napawa w optymizmMentor pisze:Tylko Mou może tego dokonać?Bienias pisze:ale tez moze na nowo wskrzesic nasze przepalone gwiazdki
.
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 mar 2008, 15:55
Z calym szacunkiem dla naszego kapitana, to jednak wole jak gra na srodku obrony. Owszem, w razie koniecznosci moze zagrac na prawej. W ofensywie gra nawet lepiej niz Zambro, daje wieksze wsparcie Messiemu, jednak grajac na prawej stronie nie jest tez juz tak dobry w defensywie. Mimo wszystko wolalbym klasycznego bocznego obronce.Mentor pisze: A Puyol?
mistyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 mar 2008, 16:51
Sam widzisz. Ronaldinho na skrzydle jest groźniejszy a w pomocy raczej grałby gorzej niż np: Iniesta tak więc taki ruch byłbym IMO zupełnie bez sensu. Nie chodzi tutaj o to czy R10 poradziłby sobie w pomocy. Chodzi o to czy byłoby to dla nas korzystne. Uważam, że nie.Asteniu pisze:Nawet jakby Ronaldinho został z przodu to zawsze jest jeszcze dwóch środkowych pomocników którzy są w stanie rozbić atak rywali, czyli nie jest tak źle. Z tego co pamiętam to dwa lata temu było tak że nikt nie potrafił zagrać pilki Ronaldinho bez faulu, a Ronaldinho potrafił świetnie odbierać piłke rywalowi. Co prawda teraz to jest inny Ronaldinho. Mi się wydaje że Ronaldinho dobrze spisywał by się w środku pomocy, choć masz racje że na skrzydle jest jeszcze groźniejszy, tym bardziej gdy w środku ma siętakich zawdników jak Xavi, Iniesta czy Deco.
Więc dlaczego mamy się decydować na Mou a potem wstydzić za jego błazenadę?Bienias pisze:Jest jeszcze paru szkoleniowcow ktorzy moga tego dokonac
Dziękować. Szlag już mnie trafia a na dodatek jutro najpewniej ominie mnie wyprawa do pubu na meczBienias pisze:PS: zdrowka zycze
A ja sam nie wiem bo w tym sezonie Puyol generalnie nie gra tak idealnie jakbym sobie tego życzył. Milito na środku spisuje się dużo lepiej a Marquez na pewno nie gorzej. Na prawej z kolei Puyol radziłby sobie lepiej niż Zambro tak więc wszystko zależeć będzie od tego czy sprowadzimy w lecie prawego obrońcę i kto nim będzie.mistyk pisze:Z calym szacunkiem dla naszego kapitana, to jednak wole jak gra na srodku obrony.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 08 mar 2008, 19:54
ja przez caly tydzien z grypa lezalemMentor pisze:Dziękować. Szlag już mnie trafia a na dodatek jutro najpewniej ominie mnie wyprawa do pubu na mecz Confused Kryzys [']
nie wiem czemu,ale jakos nie chce kolejnej gwiazdy i grajka za duze pieniadzeMentor pisze:więc wszystko zależeć będzie od tego czy sprowadzimy w lecie prawego obrońcę i kto nim będzie.
Berik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 mar 2008, 20:41
Mentor pisze:A ja sam nie wiem bo w tym sezonie Puyol generalnie nie gra tak idealnie jakbym sobie tego życzył. Milito na środku spisuje się dużo lepiej a Marquez na pewno nie gorzej. Na prawej z kolei Puyol radziłby sobie lepiej niż Zambro tak więc wszystko zależeć będzie od tego czy sprowadzimy w lecie prawego obrońcę i kto nim będzie.
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 mar 2008, 20:58
mistyk
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio