FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 563

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 mar 2008, 23:10

Berik pisze:strzelac z dystansu? ciekawe ile takich prob bylo? 0?
Nie było Deco = nie było strzałów z dystansu :P

Zresztą to też nie taka prosta sprawa bo uderzając z dystansu trudno jest tak kopnąć piłkę, aby ta poleciała w światło bramki a nie w któregoś z zawodników. Nie mniej jednak zgadzam się, że należałoby próbować nieco częściej niż wcale.
Berik pisze:w miare niezlej pilki biorac pod uwage ostatnie spotkania
Ostatnimi czasy raczej nie gramy niezłej piłki. Więcej zależy od rywala niż od nas.

Za Rijkaarda już raczej poprawy (znacznej) nie będzie. Holender to super gość i bardzo wiele mu zawdzięczamy, ale wygląda na to (już od pewnego czasu), że nie potrafi On wykrzesać z piłkarzy tyle ile trzeba. Dograjmy ten sezon do końca nie rezygnując z walki (bo cóż innego nam pozostało?) i tyle. Może uda się pozostawić niezłe wrażenie w LM albo ten nieszczęsny Puchar Króla zdobyć :think:

Zresztą w lidze też jeszcze pewnie zmieni się nastrój bo Real wcale nie gra za dobrze i pewnie punkty jeszcze straci. Problem w tym, że my na pewno również.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2008, 23:13 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 09 mar 2008, 23:12

Od dziś nauczyłem się, że można uderzyć w trakcie meczu pięścią w twarz przeciwnika i dostać żółtą kartkę :o To nowe prawo Burrulla :o

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 mar 2008, 23:13

Berik pisze:LM jest stracona-chyba,ze wylosujemy Schalke,ale i tak pozniej zostaja polfinaly jeszcze :lol:
Tego bym nie powiedzial. Wiele bedzie zalezec od losowanie i wcale nie musimy wylosowac Schalke, zeby awansowac. Wystarczy, ze trafimy na druzyna, ktorych styl bedzie nam odpowiadal. Zreszta na tym etapie LM to kazdy moze wygrac z kazdym (moze oprocz Schalke).

Dobranoc

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 mar 2008, 23:14

Prawo Burulla jest takie, że faule na Andresie się nie liczą :wink:

Dałem EDIT w poprzednim poście.

harvester
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: harvester » 09 mar 2008, 23:21

Narzekacie tak bardzo na sedziow, ale tak naprawde Perez Burrul nie wypaczyl wyniku tego spotkania. Smutna (z perspektywy fana Barcy) prawda jest to, ze Barcelona gra bardzo chaotycznie. Akcje nie zazebiaja sie tak jak powinny, nawet akcja bramkowa to raczej zasluga umiejetnosci Iniesty niz jakiegos ladnego druzynowego zagrania.

Ponadto mnostwo strat - dawno nie widzialem na Camp Nou tylu niecelnych zagran (wymuszonych zreszta agresywna gra pilakrzy Villa w pressingu).

Brak Messiego, az nadto widoczny :( On jest postacia, ktora gwarantuje element zaskoczenia w dzisiejszej Barcelonie. Gra kombinacyjna, szybkie (celne!) odegrania i prostopadle pilki - tego obecnie brakuje Barcy.

Niestety schemat, w grze zespolu jest bardzo widoczny i grajacy pressingiem rywal, ktory nie ma problemu z gra pilka potrafi dzis ograc Barce.

Budujaca jest postawa Roniego, ktory swietnie podaje, prezentuje calkiem niezla dynamike i duzo walczy. Zawodzi znow niestety Henry - co sie stalo z tym graczem po odejsciu z Arsenalu?

Moim zdaniem, niestety chyba nadchodzi kres Barcy pod wodza Franka Rijkaarda. To on odpowiada za taktyke, ktora jest dla przeciwnikow doskonale znana. Co wiecej, nie dokouje on zadnych modyfikacji - gramy (a raczej probojemy) dokladnie to samo co 3 sezony temu i jest to bardzo przewidywalne (pomijam genialne zagrania poszczegolnych graczy).

Wnioski raczej smutne, mimo ze sytuacja teoretycznie nie jest najgorsza jesli spojzec na LM i CdR. Barcelona potrzebuje nowego pomyslu na siebie i dzis bylo to az nadto widoczne.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 mar 2008, 23:25

Od dziś nauczyłem się, że można uderzyć w trakcie meczu pięścią w twarz przeciwnika i dostać żółtą kartkę Surprised To nowe prawo Burrulla

Dzisiaj się nauczyłem że za celową próbę pozbawienia kogoś 'męstwa' na boisku czerwoną kartkę dostaje tylko Rooney :roll:

Mentor pisze:Prawo Burulla jest takie, że faule na Andresie się nie liczą Wink

Gole przeciw Barcelonie w 90 min też 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 mar 2008, 23:30

Kaczy skończyłeś się już napinać czy e tam? Nie to żebym Cię zaczepiał czy coś, ale może lepiej będzie jak napniesz się raz a solidnie i pójdziesz spać a nie co kilka minut wchodzisz i piszesz post nie wnoszący nic do dyskusji. Kilka już się takich uzbierało.
kaczy pisze:Gole przeciw Barcelonie w 90 min też
Wypisz sobie błędy arbitra na kartce i licytuj się przed lustrem. Ja wyrosłem już z takich zabaw.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 mar 2008, 23:33

Mentor pisze:Wypisz sobie błędy arbitra na kartce i licytuj się przed lustrem. Ja wyrosłem już z takich zabaw.

A jednak dałeś się wciągnąć w moją grę :lol:

Idę chyba zaraz spać :) swoją drogą dawno solidnej napiny tu nie było :lol: nawet po GD was oszczędziliśmy :D

Jeszcze raz sobie przypomnijcie transparenty które na początku spotkania w tv były pokazane :twisted:

GRAZIE VILLAREAL :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 mar 2008, 23:35

harvester pisze:
Moim zdaniem, niestety chyba nadchodzi kres Barcy pod wodza Franka Rijkaarda. To on odpowiada za taktyke, ktora jest dla przeciwnikow doskonale znana. Co wiecej, nie dokouje on zadnych modyfikacji - gramy (a raczej probojemy) dokladnie to samo co 3 sezony temu i jest to bardzo przewidywalne (pomijam genialne zagrania poszczegolnych graczy).
Dokladnie. pisalem to juz w poprzednim sezonie ale wielcy znawcy FCB wiedza wszystko najlepiej. Moment po wygraniu LM byl tym momentem w ktorym zjeba***my 2 lata. Potrzeba nam nowych pilkrzy ktorzy beda ambtni i glodni sukcesow. brakuje nam wlasnie pilkarzy ktorzy beda potencjalnymi gwiazdami.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 09 mar 2008, 23:49

Bask pisze:Od dziś nauczyłem się, że można uderzyć w trakcie meczu pięścią w twarz przeciwnika i dostać żółtą kartkę. To nowe prawo Burrulla
Tak samo jak wejsc wyprostowana noga w bramkarza kiedy ten ma juz pilke w rekach i tez dostac zolta :] Ale w sumie spoko, ze tylko mu wjechal w kolano, mogl przeciez zabic.
Ronaldinho tez dziwnie zahaczyl Vente za linia autu, Eto'o kopie po gwizdku do bramki majac zolta kartke, itd, itd. No coz, Burrull uwzial sie na Barce.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 mar 2008, 23:58

Za dziwne zahaczanie powinni od razu dawać dyskwalifikację na kilka spotkań. Dziwaki.

Eto'o kopnął tuż po gwizdku. Rzeczywiście wielka rzecz. Wdając się w takie szczegóły możemy też zadać sobie pytanie czy, aby na pewno Raul był wczoraj faulowany w polu karnym :> Moim zdaniem faul zaczął się przed polem karnym. Ostatecznie na jego pograniczu. Szczegóły i szczególiki.

Zgadzam się tylko co do tego wejścia w bramkarza. Powinien zabrać nogę. To było debilne. Tyle tylko, że za takie zagrania częściej widuję żółte kartki. Za uderzenie przeciwnika bez piłki żółta kartka to rzadkość.

Inna sprawa, że Twoja wypowiedź tylko potwierdza to o czym piszemy. Nikt nie napisał, że sędzia wypaczył wynik meczu.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 10 mar 2008, 0:02

Krzysztof Jarzyna pisze:Tak samo jak wejsc wyprostowana noga w bramkarza kiedy ten ma juz pilke w rekach i tez dostac zolta Krzywy Ale w sumie spoko, ze tylko mu wjechal w kolano, mogl przeciez zabic.
Były już takie sytuacje i kończyło się tylko żółtą kartką co nie zmienia faktu, że Eto zachował się niewłaściwie.

Krzysztof Jarzyna pisze:No coz, Burrull uwzial sie na Barce.
:lol: Tak widzę, że zakupiłeś w ESKK kurs małego jasnowidza :]
Nigdzie nie powiedziałem, że Burrull uwziął się na Barcę, ale Ty pewnie wiesz dokładnie o czym pomyślałem(dzięki kursowi) i zdecydowałeś się nam napisać :] Hala.

Co do uderzenia Franco to nigdy nie widziałem, żeby za uderzenie pięścią w twarz ktoś dostał żółta kartkę. Za takie coś zawsze jest czerwona kartka. Scholes kiedyś w lidze angielskiej zamarkował uderzenie i też dostał czerwoną kartkę, a Franco uderzając prosto w twarz żółtą :]

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 10 mar 2008, 0:06

Sytuacji z Milito i Franco nie widzialem dokladnie, bo tylko na jednej powtorce i to z jakiejs dziwnej perspektywy z okolic bramki Lopeza. Jezeli rzeczywiscie go uderzyl, to proste, ze powinien wyleciec. Tylko, ze Milito tez jakos tak dziwnie sie zaczal zwijac po kilku sekundach. Ale jak juz pisalem - nie wiedzialem tego dokladnie wiec nie wypowiadam sie.
Bask pisze::lol: Tak widzę, że zakupiłeś w ESKK kurs małego jasnowidza :] Nigdzie nie powiedziałem, że Burrull uwziął się na Barcę, ale Ty pewnie wiesz dokładnie o czym pomyślałem(dzięki kursowi) i zdecydowałeś się nam napisać :] Hala.
Wlacz czasem myslenie i nie probuj byc na sile zabawny, bo wychodzi kupa :/

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 mar 2008, 0:10

Milito to chyba wręcz za mało 'przyaktorzył' :lol: Zazwyczaj w takich sytuacjach piłkarze odwalają większy teatr. Kto wie czy gdyby nie wczuł się lepiej w rolę do sędzia by się nie pokusił o czerwo, ale to głupie dywagacje.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 10 mar 2008, 0:10

Krzysztof Jarzyna pisze:Tylko, ze Milito tez jakos tak dziwnie sie zaczal zwijac po kilku sekundach
Zgadza się. "Przyaktorzył" słabo. Co nie zmienia faktu, że za uderzenie pięścią w twarz jest czerwona kartka :]
Krzysztof Jarzyna pisze:Wlacz czasem myslenie i nie probuj byc na sile zabawny, bo wychodzi kupa Confused
Ogarnij się człowieku bo to nie jest śmieszne :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”