Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 154

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 mar 2008, 20:50

Karny sluszyny, czerwona kartka dla mnie także. Kuszczak zachował sie malo odpowiedzialnie, te wyjscie bez przemyslenia, a i nie jestem pewny czy Baros az tak bardzo szukal kontaktu.
Sedzia wypaczyl wynik meczu, no nie wiem, cos tam było po z Distinem, ale tak nie przypominam sobie jakis blednych decyzji. To wina MU bo ostro sie podjarali, zauwazyli, że Portsmouth sie broni i atakowali ciagle 9 pilkarzami. To dla mnie lekcewazenie rywala, pominajac fakt, że obecnosc Barosa wskazywala, że goscie beda czekac na wlasnie taka sytuacje. Trzeba bylo pozostawic choc jednego obronce przy Czechu.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 mar 2008, 6:51

Yukasz pisze:Kuszczak rzucił sie pod nogi Barosa przez co ten się przewrócił zahaczając o jego głowę

Brzydki Kuszczak wyhaczył pięknego Barosa - a ten go przeleciał, długi Ferdinand grał prawie jak Schmeichel a Ferguson prawie wyszedł z siebie i stanął obok. To by było ciekawe, jeden by poszedł na emeryturę a drugi dalej by prowadził United.

0:1, klęska, tragedia, obstrukcja, koniec marzeń o potrójnej koronie. Jednak Fergie potwierdził moje słowa - United ma świetną paczkę, ale gra w kratkę.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 09 mar 2008, 21:24

Manucho wreszcie strzelił dla Panaty w meczu z Larisą Maćka Żurawskiego :P Tutaj bramka:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 09 mar 2008, 22:45

Giggsy King pisze:Manucho wreszcie

jak mogl "wreszcie" cos strzelic jak to byl jego debiut ? :|

Ogladalem 1 polowe meczu tylko . Niczym szczegolnym sie nie wykazal, malo pewnosci siebie. No ale brameczka w debiucie jest 8) czekam na wiecej 8)

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 09 mar 2008, 22:48

Źle się wyraziłem. Wreszcie zagrał. No ale to tak trudne do połapania się było ;/

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 mar 2008, 0:58

Czerwona kartka dla Kuszczaka nie zasłużona. DO Barosa dopadał już Anderson, a w bramce stał Rooney. Absolutnie nie powinna być czerwieni. Gola spieprzył najpierw Anderson bo frajersko dał sie zrobić w środku, a poźniej Rooney, który nie wiem po co biegł do Krancjara skoro tam był Anderson, trzeba było kryć Barosa :|
Dla mnie sprawa jest jasna. Trzeba nam napastnika ze świetną skutecznością ala Solskjaer czy Ruud. To już nie pierwszy mecz w sezonie w którym ciśniemy, a nie możemy strzelić gola. Tak być nie może. Taki lis pola karnego zawsze coś strzeli. Mam już dośc zmarnowanych sytuacji przez Teveza i Rooney'a ileż można? maja Solskjaera w sztabie niech się od niego uczą, bo on z tyloma sytuacjami co oni zmarnowali w tym sezonie to by miał tyle goli co Ade+Ron razem wzięci. Jeśli napastnicy szczególnie Roo nie poprawią swojej skuteczności, to obawiam się, ze to szczególnie w LM będzie miało katastrofalne skutki.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 mar 2008, 7:25

Kamil232 pisze:Czerwona kartka dla Kuszczaka nie zasłużona. DO Barosa dopadał już Anderson, a w bramce stał Rooney. Absolutnie nie powinna być czerwieni. Gola spieprzył najpierw Anderson bo frajersko dał sie zrobić w środku, a poźniej Rooney, który nie wiem po co biegł do Krancjara skoro tam był Anderson, trzeba było kryć Barosa :|
Dla mnie sprawa jest jasna. Trzeba nam napastnika ze świetną skutecznością ala Solskjaer czy Ruud. To już nie pierwszy mecz w sezonie w którym ciśniemy, a nie możemy strzelić gola. Tak być nie może. Taki lis pola karnego zawsze coś strzeli. Mam już dośc zmarnowanych sytuacji przez Teveza i Rooney'a ileż można? maja Solskjaera w sztabie niech się od niego uczą, bo on z tyloma sytuacjami co oni zmarnowali w tym sezonie to by miał tyle goli co Ade+Ron razem wzięci. Jeśli napastnicy szczególnie Roo nie poprawią swojej skuteczności, to obawiam się, ze to szczególnie w LM będzie miało katastrofalne skutki.
No nareszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i zauważył, że potrzeba nam kolejnego napastnika. Jak już pisałem Benzema byłby idealnym wzmocnieniem, ale im bardziej go chcemy, tym bardziej Francuz ucieka.
Kiedyś kiedy był Cole i Yorke w obwodzie mieliśmy Sheringhama i Solskjaera. Później był Forlan, Bellion ( chociaż ten akurat kariery nie zrobił niestety ), a dziś oprócz tych dwóch co ukradli Arsenalowi punkty nie mamy nikogo w obwodzie. Trzeba oprócz prawego obrońcy kupić napastnika. Bez dwóch zdań. Inaczej będziemy się pałować, jeśli Saha nadal będzie leżał w szpitalu a np Tevez złapie kontuzję. Bo kto wtedy w ataku ? Ronaldo się nie sprawdza na tej pozycji, a Anderson to nie gwiazda FM'a którą ustawimy w napadzie i pyknie przeciwnikowi 10 goli w 7 minut

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 mar 2008, 15:14

cloner pisze: A co do Man Utd, to dobrze, ze przegrali, im wiecej niespodzianek, tym ciekawiej :P
Gdybym kibicował Polonii Bytom też cieszyłbym się z każdej niespodzianki

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 mar 2008, 15:31

Chodzi mi przedewszystkim o bramkostrzelnego napastnika, takiego lisa pola karnego. Benzema mnie zachwycił, ale raczej nie do wyciągniecia. Może Huuntelar? kogoś takiego nam potrzeba, kto będzie kończył akcje a nie marnował setkę za setką. Żałuje, że Torres nie chciał?(gdzieś czytałem wypowiedź Fergiego, że dopiero koloniia Hiszpanów w LFC przekonała go do przejścią do nich) bo to co ten typ teraz wyczynia to poezja. Nie chodzi już nawet oto, że ostatnio z pionkami strzela te gole. Chodzi o zachowanie pod bramką, o ten spokój, to co ostatnio strzelił gola z NUFC. Nasi napastnicy to by pieprzneli prosto w bramkarza, a on pyk balans ciałem i gol. Oczywiście, może nieco przesadzam, Rooney również potrafi kapitalnie zachować się pod bramką vide. np. drugi gol z Milanem, czy tez bramki z Boltonem w zeszłym sezonie. Ale zdecydowanie zdarza mu się to za rzadko, a w tym sezonie w swojej nieskuteczności przechodzi już samego siebie. Musi być jakiś bat na nich wszystkich taki nowy Solskjaer(chodź wiadomo, ze on był jeden) typ który może będzie mniej wszechostronny, ale będzie umiał władować bramkę jak będzie miał jedną okazje.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 mar 2008, 16:04

Huntelaar przewija się przez spekulacje od dwóch lat i na gadaniu się niestety kończy. Solskjaera drugiego nie było, nie ma i nie będzie. Zresztą sami sobie odpowiedzmy na pytanie - który piłkarz chciałby przesiadywać wszystkie sezony na ławce i wchodzić na końcówki spotkań ? No i do tego musi być skuteczny w tych końcówkach. Solskaer był wyjątkowy.
Mnie interesuje co zrobią działacze FA z Fergusonem. Po ostatnim spotkaniu ostro skrytykował poczynania sędziego i pewnie po raz kolejny będzie musiał się grubo tłumaczyć. Do Fergusona dołączył również Ronaldo :
As Manchesteru United, Cristiano Ronaldo, z wielkim rozczarowaniem i wściekłością oznajmił po dzisiejszym spotkaniu z Portsmouth, iż postawa sędziów być może zmusi go do zmiany nastawienia do gry. Portugalczyk twierdzi, że arbitrzy nie chronią najlepszych zawodników, nie stosując się tym samym do wskazówek władz ligi.

23-latek skomentował postawę sędziego Martina Atkinsona w meczu 1/4 finału Pucharu Anglii, w meczu, po którym United w kontrowersyjnych okolicznościach pożegnało się z FA Cup.

Cristiano ma wielkie pretensje do ogółu sędziów, iż ci nie pomagają bardziej utalentowanym zawodnikom.

Czasem twierdzę, że to najlepsza liga świata, a czasem muszę powiedzieć, że sędziowie nas nie chronią. Po tym, co stało się Eduardo, boję się grać swojej piłki.

Wczoraj arbiter był niewiarygodny. W ciągu 5 minut byłem faulowany trzy razy, ani razu nie usłyszałem gwizdka, a potem nie został podyktowany rzut karny. Bardzo trudno grać w takich warunkach.

Mam wrażenie, że bardziej bronią obrońców, zaczynam myśleć nad zmianą mojej gry. Kiedy Diarra mnie faulował, nawet nie zamierzał trafić w piłkę, mimo to nie został ukarany. To jakiś żart. To zdarza się tak często, a arbiter nawet nie kiwnie palcem.

Gdyby powtórzyli to spotkanie ... :D

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 mar 2008, 16:48

Powtórzenie meczu? nie ma na to szans:] Mnie się wydaje tak, wielu z nas zachywca sie Premiersihip bo jest tam bardzo męska gra i sędziowie pozwalają na więcej. Ale z drugiej strony wychodza właśnie potem takie kontuzje...także jeśli sędziowie w PL stali by się aptekarscy być może PL straciło by swój urok. Ale bez wątpienia coś z sędziowaniem w PL trzeba zrobić.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 mar 2008, 22:19

Kamil232 pisze:Powtórzenie meczu? nie ma na to szans:]

Ja wiem, że szanse są takie same jak szanse na to, że Rasiak zostanie królem strzelców Premiership, ale każdy marzyć może :wink:
Kamil232 pisze:Ale bez wątpienia coś z sędziowaniem w PL trzeba zrobić.
To już nie pierwszy raz kibice, działacze, piłkarze i sztab szkoleniowy mają pretensje do sędziego o sposób prowadzenia meczu. Skoro chcieli wprowadzić ostatni mecz w sezonie na obczyźnie, może nadszedł czas wprowadzenia na angielskie stadiony sędziów z Włoch, Niemiec, Hiszpanii itd ?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 10 mar 2008, 22:28

Loczek pisze:może nadszedł czas wprowadzenia na angielskie stadiony sędziów z
Loczek pisze:Hiszpanii
:o
Uwierz mi nie chciałbyś sędziów z Hiszpanii w Premiership :wink:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 mar 2008, 22:30

Surprised
Uwierz mi nie chciałbyś sędziów z Hiszpanii w Premiership Wink
Z Polski też nie. Kluby by zbankrutowały a sędziowie by jeździli Maybachami itd

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 mar 2008, 22:45

Loczek pisze:może nadszedł czas wprowadzenia na angielskie stadiony sędziów z Włoch,
:lol:
Żeby Inter zgarnął też mistrzostwo Anglii?
Że gra w Serie A?
Uwierz mi, dla włoskich sędziów nawet to nie jest problemem :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”