---> Rap <--- - Strona 79

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 mar 2008, 16:49

sram na to czy sie magik przewraca czy nie. napisałem że, Małolat jest dobrym raperem i tyle. Nie wybitnym, ale również nie najgorszym. Idąc dalej, Magik wybitnym również nie był, porównując go chociażby do Eldo, Mesa czy Pezeta. Porównanie Małolata z Magikiem również nie ma sensu. Dobra zwrotka Małolata to np gościnny występ u chłopaków z 2cztery7

El Siete
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Siete » 12 mar 2008, 17:21

mes to jest chyba największa komercha jaką słyszałem także prosze Cie nie mow mi ze jest lepszy od Magika ,Pezet fakt faktem lubie go słuchac ale w ostatniej płycie sie zeszmacil na maxa a Eldo...hmm jedynie w grammatiku cos działa a solo to juz nie bardzo

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 mar 2008, 17:32

dobrze kolego, najpierw wytłumacz co to znaczy komercha w Twoim odczuciu, potem powiedz czy słyszałeś Eternię Eldo, a na końcu oświeć mnie co takiego zrobił Pezet, że jednocześnie się zeszmacił?

Awatar użytkownika
Czesta
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czesta » 12 mar 2008, 17:36

El Siete pisze:hmm jedynie w grammatiku cos działa a solo to juz nie bardzo

Mówi Ci coś choćby płyta o nazwie "27" ? Jeśli nie, to proponuję przesłuchać, może co nieco zmienisz zdanie o Leszku.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 mar 2008, 19:04

I Eternia i 27 to IMO dobre przykłady na zaprzeczenie tezy El Siete. Ale myślę, że to i tak nic nie da.

A tak w ogóle to skąd możesz wiedzieć, co by się Magikowi podobało, a co nie? Byłeś jego przyjacielem,czy co? Np. Fokus był. I nie przeszkadza mu to nagrywać z bratem Małolata. Może trochę okrężnie do tego podszedłem, ale ani ja ani ty nie możemy powiedzieć kiedy Magik przewraca się w grobie. W ogóle porównanie z dupy wzięte.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 mar 2008, 20:32

Cris7 pisze:I Eternia i 27 to IMO dobre przykłady na zaprzeczenie tezy El Siete. Ale myślę, że to i tak nic nie da.

no a w Polsce, jest mało przykładów, które zaprzeczą, że Eternia należy do 5 najlepszych płyt w historii polskiego rapu :))

El Siete
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Siete » 12 mar 2008, 22:04

chłopaki spokojnie nie powiedziałem że Eldo jest słaby Eternie znam praktycznie na pamięc takze prosz mi tu na ambicje nie wjeżdzac jednak wydaje mi sie że z Grammatikiem lepiej Leszkowi wychodzi takie jest moje odczucie także spokojnie nie musicie miec takiego samego zdania....Pezet dla mnie zeszmacił sie ostatnią płytą bo słuchałem jej bardzo wiele razy i za kazdym kolejnym przesłuchaniem nasuwa mi sie myśl że nagrał tą płyte tylko po to żeby..........była.Kawałki są naprawde słabe

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 mar 2008, 22:09

No mi się wydaje dość dziwne, gdy najpierw piszesz, że to co wydaje Eldo solowo jest "nie bardzo", a później że znasz Eternię na pamięć.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 mar 2008, 22:27

El Siete pisze:Pezet dla mnie zeszmacił sie ostatnią płytą bo słuchałem jej bardzo wiele razy i za kazdym kolejnym przesłuchaniem nasuwa mi sie myśl że nagrał tą płyte tylko po to żeby..........była.Kawałki są naprawde słabe

:zgon: Daruj sobie. Powiedz mi czym się zeszmacił na tej płycie. Też mogę sobie rzucać takimi bezpodstawnymi tekstami. Płyta Pezeta jest bardzo dobra. Jedna z najlepszych w ostatnim czasie.

Małolat słaby... dobre :lol:

El Siete
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Siete » 12 mar 2008, 22:34

tak guru płyta pezeta jest jedną z najlepszych w ostatnich latach jeden kawałek wart na tej płycie to "gdyby mialo nie byc jutra" reszta to takie staranie sie o nasladownictwo stylu gosci zza oceanu... teksty o tym jak ubrany wchodzi do klubu czy jak to panny nie zdejmują przy nim stringów (czy jak to sie tam odmienia) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8686
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 mar 2008, 22:36

. teksty o tym jak ubrany wchodzi do klubu czy jak to panny nie zdejmują przy nim stringów
Z całym szacunkiem El Siete, ale za młody jestes i zapewne w takim klubie nigdy nie byłes, w ktorym gdzie tylko bys nie spojrzal, wszedzie skąpo ubrane laski, a co druga podchodzi do baru i pyta czy postawi sie jej drinka. On nie pisał textow, ze jemu sie to baaardzo podoba, on opisal rzeczywistosc, z ktora sie stykal na codzien w W-wie. Album Pezeta bardzo dobry IMHO, jak wszystkie zreszta.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 mar 2008, 22:42

El Siete, masz poczytaj i zobacz czemu Pezet postąpił tak a nie inaczej

http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy ... &startsz=x

El Siete
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Siete » 12 mar 2008, 22:48

stary ja nie wnikam w to w jakich on bywa klubach bo zwyczajnie mnie to nie obchodzi i miałem na mysli zupełnie co innego fakt że takimi tekstami nie robi sie dobrego rapu dla mnie ta płyta jest słaba co tu dużo mówic i tyle.Skoro Ciebie ciekawi słuchanie o tym jak bawi sie Pezet ok moze tak byc jednak wydaje mi sie że jest to jedna z bardziej komercyjnych płyt na rynku

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 mar 2008, 23:07

takie pierdolenie... wytłumacz co to jest komercja, bo dla mnie ta płyta jak na Polskie realia nie jest w ogóle komercyjna.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 mar 2008, 23:08

Jak sie dobrze sprzedaje to jest komercyjna, co nie oznacza ze zła.Tyle mądrości ode mnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”