---> Rap <--- - Strona 80

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 mar 2008, 23:18

Berele, chciałem, żeby on odpowiedział :) bo czuje, że nie byłby w stanie wytłumaczyć mi tego pojęcia.

Dokładnie jest tak jak mówisz, tylko płyta Pawła jest specyficzna na swój sposób, i niewiele ludzi, poza jakimiś tam fanami czy słuchaczami ją kupimy. Przecież mama nie kupi tego córce, która uczęszcza do 2 klasy gimnazjum.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 mar 2008, 23:27

El Siete jak juz wyglaszasz jakies tezy mniej lub bardziej absurdalen to wez je poprzyj jakimis argumentami bo w tej chiwli swoimi postami sprawaisz wizerunek gorszy niz w twoim niemaniu plyta Pezeta

El Siete
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Siete » 13 mar 2008, 11:03

wiesz czym dla mnie jest komercja? czymś co robi sie pod publike juz nie dla samej pasji tylko dla hajsu i nie po to żeby ukazywac poglądy tylko po to żeby innym sie spodobało tyle ode mnie

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 mar 2008, 14:51

więc chyba nie sądzisz, że Pezet zrobił to pod publike. Ta płyta jak już wspomniałem nie trafi do szerokiej publiczności, nie będzie puszczana często w tv nie wspominając o radiu, więc jaka to komercja.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 mar 2008, 17:00

cloner pisze:Z całym szacunkiem El Siete, ale za młody jestes i zapewne w takim klubie nigdy nie byłes, w ktorym gdzie tylko bys nie spojrzal, wszedzie skąpo ubrane laski, a co druga podchodzi do baru i pyta czy postawi sie jej drinka.

Drinka?!

Ty skąpo ubrana szmato! Może po prosty ominiemy te zbędne formalności i od razu mi obciągniesz. (Wersja którsza: "Ssij mój ch...")

Proste niczym rap Pezeta!

Colner, powiedz mi dlaczego mam wrażenie, że mój kot jest bardziej dojrzały emocjonalnie od Ciebie? Zgrywasz twardziela-jełopa, bo masz przerost tarczycy, czy faktycznie jesteś takim debilem? To było pytanie retoryczne. (To znaczy takie na, które nie musisz odpowiadać, odpowiedz jest oczywista)

Dla takich własnie postów wart czytać to forum. Myslicie, że najzacniejsi są Chłopaczek, piwus, KJ, fieldy itd. NIE! To cloner jest esencją tego forum!

Przechodzę do meritum...

Wie ktoś co się dzieje z raperem Łona? Wiem, wiem to lamus. Nie lansuje się w klubie pełnym skąpo ubranych laseczek ale wybaczcie mu jest po prostu za młody i nigdy w takim klubie nie był. Jeździ trabantem i nie rapuje o chlaniu i dymaniu, ale ma szansę na poprawę. Tak więc wie ktoś czy palnuje on jakąs nowa płytę a jesli tak to kiedy, gdzie i jak?

Chyba nie zrobił sobie 2 letniej przerwy, jak pomiędzy płytami "Koniec żartów" a "Nic dziwnego" i między "Nic dziwnego" a "Absurd i nonsens". Jesli tak to lipa.

El Siete
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Siete » 13 mar 2008, 20:00

i w tym sie mylisz wiadomo że nie będzie sie tego grało w mediach bo wiadomo że w zetce sie pezeta nie gra ...komercja w moim zamyśle polega w tym przypadku na fakcie iż nie jest to płyta na której nie dominują przemyslane rzeczowe ŻYCIOWE teksty jak to bywa w konkretnym rapie dla mnie to co zrobił Pezet to szczeniactwo, które może sie podobac jego fanom ale ja słuchając rapu od 95r. moge śmiało powiedziec że ta płyta jest zwyczajne słaba.Jezdzijcie po mnie jak chcecie ale szczerze powiem że wole słuchac klasyków w stylu Killaz Group czy Zachodnia częsc Polski niż tego albumu bo słuchając tej płyty przypomina mi sie jeszcze jak dostalem kasete od Karramby nazywała sie chyba Mickey Mouse i była tak samo słaba.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 mar 2008, 20:30

franz pisze:
Proste niczym rap Pezeta!
Tu mam zupełnie inne zdanie. Ale podejrzewam, że swoją tezę opierasz na znajomości tylko i wyłącznie jego ostatniej płyty. Polecam dwie poprzednie solówki. A także Płomień. Ale przede wszystkim te solówki to jak dla mnie jedne z najlepszych płyt z polskiego rapu. <chwila namysłu> No może jeszcze trochę takich by się znalazło. Ale moim zdaniem stoją na wysokim poziomie zarówno za sprawą Noona jak i tekstów i stylu Pezeta.

franz pisze:Wie ktoś co się dzieje z raperem Łona?
A to trudno powiedzieć. Pewnie pracuje nad nowym materiałem, ale na razie żadnych zapowiedzi nie słyszałem. A na stronie chłopaków ostatni wpis jest z zeszłego roku :roll: Podobnie na stronie Asfalt.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 mar 2008, 20:46

franz pisze:Wie ktoś co się dzieje z raperem Łona? Wiem, wiem to lamus. Nie lansuje się w klubie pełnym skąpo ubranych laseczek ale wybaczcie mu jest po prostu za młody i nigdy w takim klubie nie był. Jeździ trabantem i nie rapuje o chlaniu i dymaniu, ale ma szansę na poprawę. Tak więc wie ktoś czy palnuje on jakąs nowa płytę a jesli tak to kiedy, gdzie i jak?

Łona jest jednym z bardziej oryginalnych raperów w Polsce jeśli nie naj. A żadne słuchy nie chodzą o jego nowej produkcji ;)

El Siete pisze:mercja w moim zamyśle polega w tym przypadku na fakcie iż nie jest to płyta na której nie dominują przemyslane rzeczowe ŻYCIOWE teksty

a co to są za teksty ? Kaczora Donalda?
El Siete pisze:Jezdzijcie po mnie jak chcecie
sam to robisz mieszając sie z Eldo.

El Siete
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Siete » 13 mar 2008, 21:07

kulekfcb z Tobą nie dyskutuje bo bez kitu przerażasz stary bo cwaniaczyc to ja tez potrafie tylko że ja tez potrafie rozmawiac na poziomie po Twoich postach tego raczej nie widac "Kaczora Donalda" heh zabiłes mnie tym pograj lepiej w PESA i sie rozluznij troche.Ema

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 13 mar 2008, 21:21

El Siete pisze:kulekfcb z Tobą nie dyskutuje bo bez kitu przerażasz stary bo cwaniaczyc to ja tez potrafie tylko że ja tez potrafie rozmawiac na poziomie po Twoich postach tego raczej nie widac "Kaczora Donalda" heh zabiłes mnie tym pograj lepiej w PESA i sie rozluznij troche.

To sie do Złotych Ust nadaje... Mógłbyś wrzucić jakieś znaki interpunkcyjne (mam na myśli kropki i przecinki)? Ułatwi to nam zrozumienie tego, co pragniesz przekazać.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2008, 21:23 przez Einar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 mar 2008, 21:22

Cris7 pisze:Ale podejrzewam, że swoją tezę opierasz na znajomości tylko i wyłącznie jego ostatniej płyty.
Masz racje. Poprzednich solówek nie znam a więc powinnienem napisać "Proste niczym rap Pezeta!(na płycie "Muzyka Rozrywkowa")" Ot, taka mała niescisłość.
Cris7 pisze:A na stronie chłopaków ostatni wpis jest z zeszłego roku Podobnie na stronie Asfalt.
Właśie dlatego pytam, bo w necie cichutko na jego temat. Chyba jednak Łona zrobił sobie dłuższa przerwe.
kulekfcb pisze:Łona jest jednym z bardziej oryginalnych raperów w Polsce jeśli nie naj

Wiem. To była tylko ironia.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 mar 2008, 22:04

kulekfcb napisał:
Łona jest jednym z bardziej oryginalnych raperów w Polsce jeśli nie naj

Wiem. To była tylko ironia.

Wiem. To było jej potwierdzenie :)

El Siete pisze:kulekfcb z Tobą nie dyskutuje bo bez kitu przerażasz stary bo cwaniaczyc to ja tez potrafie tylko że ja tez potrafie rozmawiac na poziomie po Twoich postach tego raczej nie widac "Kaczora Donalda" heh zabiłes mnie tym pograj lepiej w PESA i sie rozluznij troche.Ema

pocwaniaczmy razem :D mały beef ?:D

El Siete
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Siete » 13 mar 2008, 22:16

poczekaj spróbuje napisac cos na Twoim poziomie ....hmmmm o mam! to będzie świetne !! uwaga....... żal.pl pojechałem Ci co?;] heh Żenada.Pozdrawiam serdecznie ludzi,którzy mają do napisania cos więcej niż teMpe odgryzanie sie na poziomie przedszkolaka:)

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 mar 2008, 22:38

El Siete pisze:napisania cos więcej niż teMpe odgryzanie
wolę tĘpe odgryzanie
:wink:

El Siete
Junior
Junior