---> Rap <--- - Strona 81

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 mar 2008, 23:04

El Siete pisze:wp, radziłbym zakończyć OT // fieldy

dzięki za pomoc :D

na rozładowanie emocji.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 mar 2008, 0:01

franz jak pamietam temat plyty Pezeta juz wczesniej byl poruszany, a zeby docenic go jako rapera przesluchaj jego poprzednie plyty.
Muzyka rozrywkowa i tak jest kozakiem i taka ZYCIOWA :wink:

El Siete nie rozumiem ciebie. Malolat tez ma zyciowe teksty a uwazasz ze jest slabiakiem a taki Dge ktorego notabene sluchasz czesto rymuje o tzw dupie maryny?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 mar 2008, 1:00

franz pisze:Jeździ trabantem i nie rapuje o chlaniu i dymaniu, ale ma szansę na poprawę.
Franz, jesteś zajebisty. Po każdym meczu Legii wbijasz na forum za 2 dni i piszesz jak to się nie zajebałeś w cztery dupy, bla bla bla, a Pezetowi zarzucasz taki styl życia. Wiem nie napisałeś tego bezpośrednio, ale Pezet rapuje o tym co go otacza, o swoim życiu. Ty uważasz że jego teksty są proste. Nie są proste, ale na pewno prawdziwe.

El Siete, nie odpowiedziałeś jeszcze na moje wcześniejsze pytanie. Wciąż nie podałeś argumentów.
El Siete pisze:.komercja w moim zamyśle polega w tym przypadku na fakcie iż nie jest to płyta na której nie dominują przemyslane rzeczowe ŻYCIOWE teksty jak to bywa w konkretnym rapie dla mnie to co zrobił Pezet to szczeniactwo, które może sie podobac jego fanom ale ja słuchając rapu od 95r. moge śmiało powiedziec że ta płyta jest zwyczajne słaba.

Masz dziwne pojęcie o rapie. To że słuchałeś go sobie w 95 r specjalnie mnie nie rusza. Znam kawałki z tamtych czasów i nie są one wcale lepsze od tych, a nawet powiedziałbym że gorsze. Ciągłe smuty o biedzie. Oczywiście chodzi mi tu o nasz rynek. Np w USA jest odwrotnie. Teraz to istna komercha, a kiedyś był hip hop.
kulekfcb pisze:
Guru do mnie nie przemawia. :?

To jest gość

jeszcze jeden z jego lepszych kawałków-->

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 mar 2008, 11:15

Drinka?!
Od tego sie to zaczyna, ale co Ty mozesz wiedziec.
Ty skąpo ubrana szmato! Może po prosty ominiemy te zbędne formalności i od razu mi obciągniesz. (Wersja którsza: "Ssij mój ch...")
Nie wszystkie laski, ktore są skąpo ubrane to szmaty :P
Colner, powiedz mi dlaczego mam wrażenie, że mój kot jest bardziej dojrzały emocjonalnie od Ciebie? Zgrywasz twardziela-jełopa, bo masz przerost tarczycy, czy faktycznie jesteś takim debilem? To było pytanie retoryczne. (To znaczy takie na, które nie musisz odpowiadać, odpowiedz jest oczywista)
Nie wiem dlaczego masz takie wrazenie, ja tylko napisalem kilka słów o plycie Pezeta, ja raczej nie mam takiego zycia. Co prawda imprezuje w weekendy, ale nie korzystam z przypadkowych znajomosci klubowych ;) Niepotrzebne mi takie laski.

Aaaa, i nie interesuje mnie to, iz chciales zrobic z tego pytanie retoryczne. Napisales takie bzdury, ze musialem sie do tego jakos ustosunkowac.
Dla takich własnie postów wart czytać to forum. Myslicie, że najzacniejsi są Chłopaczek, piwus, KJ, fieldy itd. NIE! To cloner jest esencją tego forum!
To ja akurat wiem, to dla mnie tu wiekszosc wchodzi. A gdy cloner nic nie napisze, to wtedy wiekszosc sie nudzi i wychodzi, a tak moze poczytac i czasem sie posmiac. Jedni sie smieja, bo ich to naprawde smieszy, ale inni - niestety w wiekszosci - z politowania nad osobnikiem.

I tyle. A rapu nie slucham, bo mnie franz wku*wia :lol: Przerzucilem sie na metal :twisted:

Awatar użytkownika
chesteros
Skład B
Skład B
Lokalizacja: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 ORA, England :)
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chesteros » 14 mar 2008, 12:25

Dawno tu nie byłem i widzę, że od tego czasu (podniety Pelsonem itp.) trochę się zmieniło :D Guru respect za Immortal Technique, ale ja bym go nie zestawił z Guru a to dlatego, że jak dla mnie to inny typ rapera. Immoratal rapuje podobnie jak Aesop Rock albo nawet Sage Francis. Ja np. jeżeli chodzi o rap to najbardziej jaram sie true schoolem :) Mało znane podziemne ekipy, ale jak dla mnie pierwsza klasa!:

Granite State
http://pl.youtube.com/watch?v=pHHYojWdlX0

Free Speech:
http://pl.youtube.com/watch?v=o4C9wFknb ... re=related

Chłop z Lightheaded, Othello :) :
http://pl.youtube.com/watch?v=eH9F4UmKe ... re=related

Miłego.

El Siete
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Siete » 14 mar 2008, 13:00

guru ja nie pisze pewnych kwesti po to żeby Ciebie one ruszały.To czy jestes poruszony czy tez nie mam zwyczajnie w nosie.A jeżeli chodzi o rap to wybacz ale sądząc że stare kawałki są słabe zwyczajnie sie ośmieszasz... nie zapominaj skąd wywodzi sie rap!!!!

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 14 mar 2008, 16:34

Bienias pisze:franz jak pamietam temat plyty Pezeta juz wczesniej byl poruszany, a zeby docenic go jako rapera przesluchaj jego poprzednie plyty.
Wiem, że był poruszany wczesniej i ja nie mam zamiaru go odgrzebywać, to ktoś się przyczepił. Moje zdanie na temat płyty "Muzyka Rozrywkowa" zaprezentowałem kilka stron wstecz i nie mam zamiaru do tego wracać. Poprzednie płyty może przesłucham o ile czas pozwoli.
guru pisze:Po każdym meczu Legii wbijasz na forum za 2 dni i piszesz jak to się nie zajebałeś w cztery dupy

Po pierwsze nie po każdym meczu, tylko po każdym haniebnie przegranym meczu, choć ostatnio ich się dużo zrobiło. Po drugie co te moje picie ma do rzeczy?! Ja nie nagrywam o tym płyt i nie rapuje o tym na koncertach. Po dziesiąte chlanie nie było głównym zrzutem wobec ostaniej płyty Pezeta.

Pozatym co to za porównanie? Ja jestem arystokratą a nie biedakiem z blokowiska... w moich żyłach płynie błękitna krew... z dziada pradziada wszyscy łoją dykte! :lol:
cloner pisze:Nie wszystkie laski, ktore są skąpo ubrane to szmaty
Serio? Nie wiedziałem. Dzieki za info ziomek.
cloner pisze:Przerzucilem sie na metal
No i git. Ave Satan!

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 14 mar 2008, 21:29

guru pisze:jeszcze jeden z jego lepszych kawałków-->
Noo, ten kawałek to mistrzostwoo, ale uważam, że IT ma wiele lepszych kawałków np.

Tak w ogóle to Revolutionary Vol. 2 > Revolutionary Vol. 1
Szkoda, że nic nie słychać o trzeciej części...

Polecam mało znany zespół, a mianowicie Blue Scholars. Rok temu wydali album pt" Bayani" - jedna z najlepszych produkcji zeszłego roku IMO

Awatar użytkownika
chesteros
Skład B
Skład B
Lokalizacja: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 ORA, England :)
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chesteros » 14 mar 2008, 23:14

Blue Scholars jest spoko, ale jeśli chodzi o produkcje Sabziego to wolę Common Market :D

misio
Zbanowany

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 26 mar 2008, 18:27

uwaga konkurs!

kto pierwszy mi pomoze dostanie nagrode

chodzi mi o pewna piosenke ktorej tytulu zapomnialem.nie jest to zaden znany raper(o ile jest to w ogole raper),wydaje mi sie ze bit do tej piosenki pochodzi z innej,a spiewa(rapuje)o tym ze kiedys mial szczesliwe zycie ale poklocil sie z zona i gdy wracal po robocie do domu wchodzil tylko do swojego pokoju w ktorym jego zona nie sprzatala zostawial rzeczy i wychodzil jarac z kumplami.bardzo kochal swoja mala coreczke i tylko to trzymalo go przy zyciu.a w ostatniej zwrotce spiewal chyba o tym jakby bylo wspaniale gdyby mogl gdzies wyjechac na wycieczke ze swoja ukochana corka.

kto zna odpowiedz jaki to tytul lub artysta dostanie nagrode...

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 26 mar 2008, 20:19

Mi tam pasuje piosenka Eminema - When I'm gone, ale to miał być :arrow:
misio pisze:zaden znany raper
:wink: :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 mar 2008, 20:29

mi rowniez. Moofasa pytaj o nagrode :lol:

misio
Zbanowany

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 26 mar 2008, 21:19

zapomnialem dodac-chodzi o utwor w jezyku polskim,przypomnial mi sie jakis cytat wyrwany ze srodka tej piosenki

"...sie zawijam,biore rower i mnie ni(e) ma..."

a oto inny cytat

"...tam znajdziemy szczescie...nowy czlowiek w nowym miejscu..."

a wiec konkurs trwa nadal,a nagroda jest baaardzo atrakcyjna

Awatar użytkownika
KMJ
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KMJ » 26 mar 2008, 21:21

misio pisze:a wiec konkurs trwa nadal,a nagroda jest baaardzo atrakcyjna
To moze napisz jaka to nagroda bo polowa ludzi na forum mysli pewnie ze sciemniasz. Zreszta co tu ukrywac?

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 01 kwie 2008, 19:42

Kojarzycie pewnie 'Zazdrość' OSTRego :wink: Tam na początku pierwsze 30 sekund słowa są odwrócone aby był efekt Backmasking'u, i właśnie trafiłem na youtube na 'normalną' wersję początku tej piosenki.

Jak myślicie o kim Adam tak mówi? W komentarzach ludzie myślą że na Obóz TA ale mi sie zdaje że OSTR dobrze żyje ze Spinache'm a poza tym nagrywał z ŁDZ all-stars a tam jest Spinache a czy inni raperzy z tego składu to już nie mam pojęcia :roll: I macie może ten diss o którym Ostry mówi?

[EDIT]

Link zmieniony :wink:

I nie pierdoły :?
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2008, 19:56 przez Moofasa, łącznie zmieniany 3 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”