Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 164

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 14 mar 2008, 9:49

Ten Cate versus Ryjek
Chyba Avram vs Ryjek

Ten Cate jest tam tylko przydupasem :P

LM jest ostatnio specyficzna, Liverpool w ang lidze sobie nie radzi a w LM gra swietnie, to samo Barcelona w La Liga im nie idzie tak jak by chcieli, ale w LM troszke lepiej choc nie wydaje mi sie by byli druzyna ktora moze wzniesc puchar.

Jakie bym chcial pary

Barcelona vs Man Utd

Roma vs Arsenal

Liverpool vs Chelsea

Fener vs Schalke

Było by ciekawie :wink:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 mar 2008, 10:03

ddworakk pisze:
Morrow pisze: Co prawda powinniśmy ich w tym sezonie ograć na Emirates i wygraliśmy 4:0 w FA Cup
Sugerujcie sie tym 4-0 a na pewno daleko zajdziecie.
Tak to jest jak ktoś wybiera sobie z wypowiedzi tylko to co mu pasuje. Wystarczyło żebyś doczytał zdanie do końca...
Morrow pisze:(...) ale LM to zupełnie inna bajka a Kanonierzy grają naprawdę świetnie.
Dla mnie wniosek z tego zdania jest jeden - nie sugerować się "prawie" wygranym meczem na Emirates i zwycięstwem w FA Cup ale jak widzę muszę Ci wytłumaczyć to łopatologicznie.
ddworakk pisze:(przypomnijmy sobie jakie problemy kadrowie mial wtedy Arsenal ilu pilkarzy do dyspozycji mial Wenger) zreszta na 3 dni przed meczem z Milanem
Co Ty w ogóle bredzisz? A MU nie miał 3 dni później meczu z Lyonem? Zresztą nie przesadzaj z tymi osłabieniami:

Arsenal: Lehmann - Hoyte, Gallas, Toure, Traore - Eboue, Fabregas (Flamini 70'), Silva, Hleb (Adebayor 70') - Eduardo (Senderos 71'), Bendtner

Dla porównania w MU murawy nawet nie powąchali Ronaldo, Tevez, Giggs czy Hargreaves. Arsenal po prostu odpuścił ten mecz, dostał baty i tyle co wcale nie oznacza, że ogramy ich jeżeli trafimy na nich w LM czy też na własnym stadionie w lidze. Koniec OT.

Co do losowania. Nie chciałbym żeby Fener i Schalke trafiły na siebie. Turcy co prawda grają miły dla oka ofensywny futbol (choć obrona woła pomstę do nieba) ale jakoś wolałbym żeby nie grały w półfinale po takim dwumeczu a jeśli już mają wejść do 1/4 to niech "zasłużą" sobie na to eliminując jakiegoś faworyta.

Nie chciałbym też żeby Chelsea trafiła na którąś z tych 2 drużyn. Coś im za wygodnie w tym roku.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2008, 11:50 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 mar 2008, 11:17

Znając życie Chelsea trafi na Liverpool :)

Bardzo bym chciał aby Barca trafiła na Manchester albo Arsenal, z pewnością byłaby to najlepsza para z całych ćwierćfinałów ;) i oby tak się stało :) dozobaczenia po losowaniu :D

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 14 mar 2008, 11:48

kaczy pisze:Bardzo bym chciał aby Barca trafiła na Manchester albo Arsenal, z pewnością byłaby to najlepsza para z całych ćwierćfinałów

IMO każda para ćwierćfinałowa bez udziału Schalke i Fener będzie najlepsza ;]

Po krótkiej analizie przeciwnicy od najlepszego do najgorszego dla Romy:

1. Schalke - wymarzony przeciwnik, najsłabsza drużyna

2. Fenerbahce - wiadomo, że w Turcji ciężki teren, ale mimo wszystko są spokojnie do ogrania. Nie ten poziom co reszta drużyn (prócz Schalke)

3. Barcelona - bo po pierwsze w kryzysie (choć do ćwierćfinału się wszystko może zmienić), a po drugie z Anglikami nam sie dobrze nie gra. Zreszta mam mocne przeczucie, ze to bedzie Barca.

4. Arsenal - bo to drużyna z najmniejszym doświadczeniem (z tych co zostały - Schalke, Kebaby - wiadomo). Złożona z młodych zawodników, a przy okazji gra ładny dla oka futbol - to byłby świetny dwumecz.

5. Manchester - bo Diabły powinniśmy mieć rozpracowane, a poza tym należy nam sie rewanż (spotkania grupowe niestety nim nie były - za mała stawka). Myślę, że nasi podeszliby bardzo zmotywowani do tego dwumeczu.

6. Liverpool - fajnie by było sie zrewanżować za finał sprzed 24 lat ( :P ) No i - co jak co - wole ich niż Chelsea. Zreszta choć zawsze zachodzą daleko w ChL, to teraz muszą walczyć o czwarte miejsce w lidze.

7. Chelsea - choć z drugiej strony The Blues nikogo znaczącego jeszcze nie wyeliminowali. Olympiakos, Rosenborg czy będąca w olbrzymim kryzysie Valencia to raczej słabe drużyny. Chociaż Chelsea obawiam sie najbardziej, ale jak kazdy rywal, są do przejścia.

Mówiąc krótko kogo byśmy nie wylosowali trzeba dać z siebie 110% i przejść dalej :P

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 14 mar 2008, 12:17

Co do meczu Arsenal - MU tego 0-4 no sklad Arsenalu w tym meczu napewno nie wygladal zle i ja o tym doskonale wiem ale pamietam rowniez ilu zawodnikow z tego skladu gralo na granicy kontuzji jak do ostatniej chwili Wenger nie wiedizal kto zagra bo w druzynie mial szpital...
W pewnym momencie otwarci mowil ze do dyspozycji ma zaledwie 13 zawodnikow... Wiec nie mowmy ze z MU zagral ten "normalny" Arsenal jakiego znamy, do tego zla dyspozycja dnia i fatalny wynik stal sie faktem! Ale coz oczywiscie MU wygral az 4-0 i trzeba mu to przyznac nie wypieram sie tej porazki ale tez mnie specjalnie nie zabolala bo wiadomo bylo ze jest trudno a tamten okres dla klubu mozna nazwac "wiatr w oczy"!

Morrow
Tak to jest jak ktoś wybiera sobie z wypowiedzi tylko to co mu pasuje. Wystarczyło żebyś doczytał zdanie do końca...
no tak w daleszj czesci zdania padlo
(...) ale LM to zupełnie inna bajka a Kanonierzy grają naprawdę świetnie.
Ale napisales tylko o Lidze Mistrzow ze tam Arsenal gra swietnie a zlekcewazyles Lige! Mozna z tego wywnioskowac ze w LM Arsenal jest ciezkim rywalem a na Old Trafford 13 kwietnia juz tak ciezko nie bedzie bo przeciez:
"prawie" wygrany mecz na Emirates (jak mowisz) no i 4-0 w FA Cup
Przed 13 kwietniem obie druzyny 8/9 kwietnia zagraja rewanzowy mecz 1/4 Ligi Mistrzow! Duzo bedize zalezalo od stanu zdrowia obu ekip! A jakby trafily na siebie w LM to ten sezon bedize mozna nazwac pojedynkiem AFC z MU :D napewno byloby to bardzo ciekawe!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 mar 2008, 12:26

Własnie, po namyśle wolałbym teraz łatwiejszego rywala: Schalke, Fener, Roma ... niż Barce, ManU, Chelsea, Liverpool

Znów mamy niekorzystny terminarz.

1/2 kwietnia 1 mecz 1/4 LM
5 kwietnia - mecz ligowy z Liverpoolem
8/9 kwietnia - rewanż 1/4 finału LM
13 kwietnia - wyjazd na Old Trafford.

Także jak nam przypadnie ciężki rywal w LM, to zapewne pożegnamy się albo z LM, albo z mistrzostwem. Bo przy naszej kadrze i kontuzjach nie damy rady zagrać 4 tak ważnych meczów na pełnych obrotach w ciągu 11/12 dni :!:

dlatego teraz lepiej wylosować Schalke, spokojnie ich przejść :P

bo później terminarz wygląda lepiej.

19 kwietnie Reading u siebie
22/23 1/2 finału LM
26 - Derby - wyjazd
28/29 rewanż LM

I tu mógłby być silniejszy rywal. No, na pewno będzie, bo to już 1/2 :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 mar 2008, 12:30

Z tego co wiem to jest temat o Lidze Mistrzów a nie o Premiership to raz a dwa:
Morrow pisze:Arsenal po prostu odpuścił ten mecz, dostał baty i tyle, co wcale nie oznacza, że ogramy ich jeżeli trafimy na nich w LM czy też na własnym stadionie w lidze.

Niczego nie zlekceważyłem. Arsenal bedzie niezwykle groźny zarówno w lidze jak i w LM dlatego też napisałem, że wolałbym na nich nie trafić. Czytaj uważnie zanim zaczniesz cytować jakieś fragmenty, to nie boli. Tyle w tym temacie.

Post skierowany do ddworakka, żeby nie było. Fieldy oczywiście musiał mi się po drodze wwalić :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 mar 2008, 12:51

Jarzinho pisze:Pamietam zeszly sezon i ogladalem dwumecz Liverpoolu z Interem. Wole Manchester.
Taa za to Milan w Londynie zagrał strasznie otwartą piłkę i nie starali się wybijać rywala z uderzenia. Zresztą w innych parach niektóre zespoły grały podobnie ale zawsze mówi się że to Liverpool gra antyfutbol :roll:
Jarzinho pisze:Reszta jest do ogrania z łatwoscia jaka byla przeciwko Celticowi.
A kto najlatwiejszym rywalem, zdecydoanie Chelsea z zajebistym duetem na ławce. Chyba, że Sheva zostanie nagrodzony i z kapitana rezerw zrobia go ponownie napastnikiem pierwszego skladu, a Barcelonie potrafi strzelac.
:spoko: Fajnie a lepiej z punktu widzenia Londyńczyków żeby na ławce Chelsea siedział Mourinho i grali padakę jak na początku sezonu czy nawet woźny za którego kadencji idzie im dobrze? :> Zresztą wasz trener też jest zajebisty, nie bez powodu już na pół roku przed zakończeniem sezonu większość kibiców Barcy chciała go posłać tam gdzie widać ciemność a teraz codziennie zastanawiają się który trener byłby dla was najlepszy. I ja myślę że mielibyście z Chelsea trudniej niż z niejednym rywalem - raz to forma (ich i wasza) a dwa to Ten Cate który zna Barcelonę jak własną kieszeń :> No ale nie ma Mou wiec są słabi.
Dla mnie prócz Schalke i może Fener które jest zagadką każdy może wygrać z każdym.
No i porozmawiaj sobie z kibicami Realu o lekceważeniu rywali, w końcu oni byli już w ćwierćfinale... :lol:
kaczy pisze:Wracając do tych ankiet to już raz na Włoskiej stronce ponad 90% bała się Polski w grupie na Euro Lol
Tylko że to nie jest ankieta z brukowej la gazzetty a ze strony Romy więc sądzę że jest bardziej wiarygodna od innych.

Jako że historia lubi się powtarzać wydaje mi się że Liverpool trafi na Chelsea, my pewnie na jakichś Angoli. Ale imo najciekawszą parą byłaby Barcelona - MU. Chciałbym zobaczyć takie starcie w ćwierćfinale, półfinale czy nawet w finale.
fieldy pisze:Także jak nam przypadnie ciężki rywal w LM, to zapewne pożegnamy się albo z LM, albo z mistrzostwem. Bo przy naszej kadrze i kontuzjach nie damy rady zagrać 4 tak ważnych meczów na pełnych obrotach w ciągu 11/12 dni Exclamation
Ja będziecie w formie to wygracie wszystkie mecze. Roma ma powalony terminarz a do tego doszedł dwumecz z Realem i jakoś dajemy radę (prócz meczu z Juve ale forma zaczęła przychodzić po tym meczu).

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 mar 2008, 13:00

Mam nadzieję, że nie będzie pary Liverpool-Chelsea bo :suicide:

Edit:

Lypa, żadnej bardzo ciekawej pary.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 mar 2008, 13:13

Kutwa w ciągu 12 miesiecy zagramy z MU 6 razy :roll:

A pojeb komentujący jak zwykle musiał przypomnieć o porażce sprzed roku. Szkoda że nie wspomniał ja w tym roku na OT Roma będąc równorzędnym rywalem pechowo przegrała :won:

A tak w ogóle to dobrze że są pary które jeszcze nigdy ze sobą nie grały... i jest Roma - MU :maruda: Bójcie się :twisted:

Hehe na 4 druzyny z tej samej drabinki mamy 3 angielskie :lol:

I bzdurą jest że kibice Romy nie chcieli trfić na MU, bo takich było nawet sporo aby mieć możliwość rewanzu za ubiegły rok, no ale tamten japacyk musi sprowadzać wszystko do jednego meczu :zgon:

Kiedy losowanie UEFA :?:
Ostatnio zmieniony 14 mar 2008, 13:18 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 mar 2008, 13:17

A Arsenal zagra z Liverpoolem 3 razy w ciągu tygodnia :D

co to będzie za tydzień.

LM, liga i rewanż w LM

losowanie nie było zbyt sprzyjające, zarówno z Liverpoolem jak i ewentualnie później z Chelsea, lub Fener - pierwsze mecze gramy u siebie. Ale nie ma co płakać, z Milanem też graliśmy najpierw u siebie :]

ManU widzę już w finale. Rome powinni wyeliminować, a później Barca ... myśle, ze też są ich w stanie pokonać. No i grają oba mecze najpierw na wyjeździe.

Barca najlepiej wylosowała, najpierw wyjazd do Schalke, a rewanż u siebie, chyba nie ma wątpliwości, ze awansują.

Mam nadzieje, że Arsenal nie karze nam znów oglądac półfinału Liverpool - Chelsea :D

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 14 mar 2008, 13:20

Powtorka z Roma ? Prosze bardzo :D

Kibice Barcelony juz moga powoli wyslawic swoich pilkarzy, wymyslac nowe MEXYKI ,REMIXY itd itp . Mam nadzieje jednak ze Schalke sprawi niespodzianke i bedzie DUPA :lol:

Arsenal - Lpool , calkiem ciekawie bedzie. Jeszcze nigdy nie graly te zespoly ze soba w LM . Podejrzewam ze oba spotkania beda remisowe , a o awansie zadecyduja mecze na wyjazdach. Mimo wszystko za Lpoolem

Chelsea - Fener - od poczatku stawialem na Fener . Mam nadzieje ze napsuja niezle ch$$$ krwi

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 14 mar 2008, 13:20

A wiec 3 mecze z rzedu The Gunners zagra z Liverpoolem tak?

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 14 mar 2008, 13:22

Damy radę 8)
a tak liczylem ze wylosujemy Schalke.
Jak będziemy mieli całą kadrę na mecz to spokojnie możemy powiedzieć że jesteśmy w półfinale.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 mar 2008, 13:23

Oj...nie chciałem Romy. Co za dużo to nie zdrowo...ktoś tam wyżej napisał i ma rację, boję się...bedzie piekielnie cieżko.....mam złe przeczucia, no ale zobaczymy.

Natomiast szcześcia Chelsea mnie przeraża...w FA CUP zawsze dostawali kmiotów i teraz najpierw Olimpiakos, a teraz Fener...nosz kur;/ to samo Barcelona...Celtic, a teraz Schalke <sciana>I jak to porównać do nas, Arsenalu czy Romy....eh, no ale jeśli mamy wygrac to mamy i nie ma co płakać. Ale coś mam złe przeczucia...w ciągu roku trzeci raz być lepszym w dwumeczu? ajjat:D boje się, ale ufam ze tak będzie.

Pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”