Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 165

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 mar 2008, 13:23

Yukasz pisze:Kutwa w ciągu 12 miesiecy zagramy z MU 6 razy :roll:

A pojeb komentujący jak zwykle musiał przypomnieć o porażce sprzed roku. Szkoda że nie wspomniał ja w tym roku na OT Roma będąc równorzędnym rywalem pechowo przegrała :won:

A tak w ogóle to dobrze że są pary które jeszcze nigdy ze sobą nie grały... i jest Roma - MU :maruda: Bójcie się :twisted:
:lol:

Uśmiechnąłem się, gdy wylosowaliśmy Romę. Bardzo nie chciałem angielskiej drużyny i moje życzenie się spełniło. Może być Roma. Z Realem prezentowała się nieźle, ale teraz będzie musiała się bardziej postarać. Zwłaszcza, że wszyscy będą przypominać zeszły sezon, co nałoży na Rzymian dodatkową presję.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 14 mar 2008, 13:25

Jak dla mnie najciekawsza para jest zdecydowanie Arsenal - Liverpool, Barca i Chelsea powinny bez problemu sie przeprawic przez ćwierćfinał. Duze nadzieje pokładam jednak w Romie :P moim zdaniem graja znacznie lepiej niz przed rokiem i napewno beda stawiac opór 8) a kto wie może nawet i wyjdą zwycięsko z pojedynku, chociaż Manchester gra rewanż u siebie co może ułatwić im nieco zadanie.... pożyjemy zobaczymy.

Miny działaczy Schalke nie były za ciekawe po poznaniu rywala... w sumie trudno sie dziwić, pewnie liczyli na Fenerbahce :P Niemcy sa zdecydowanie nasłabsza ekipa w stawce...

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 14 mar 2008, 13:25

Liczyłem na trochę łatwiejsze losowanie dla United, no ale cóż, przynajmniej jak przejdziemy to zasłużenie będziemy w 1/2, pokonując naprawdę mocnych rywali a nie jakiś "leszczów"na których i w 1/8 i 1/4 trafiły bardzo zacne ekipy :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 mar 2008, 13:26

Albo ManU ich troche zlekceważy [pewnie nie cały, ale może np Ronaldo :P]

Pierwszy mecz Roma gra u siebie, przed rokiem wygrali 2:1, a powinni 4:1.
Jak teraz wygrają różnicą 2 goli ... a stać ich na to na ich terenie, to ... może być ciekawie. Chyba nikt sie nie spodziewa powtórki sprzed roku :D

Jeden duży pozytyw z tym Liverpoolem - nie trzeba będzie daleko jeździć.

Jedna angielska ekipa na bank w finale, bo nawet jak Fener wyeliminuje Chelsea :lol: to jeszcze będzie Arsenal, albo Liverpool w 1/2.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2008, 13:28 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 14 mar 2008, 13:27

Yukasz pisze:Szkoda że nie wspomniał ja w tym roku na OT Roma będąc równorzędnym rywalem pechowo przegrała Teściowa
Szkoda ze nie przypomnial meczu na Olimpico gdzie MU rezerwowym skladem wywalczylo remis, chociaz byla realna szansa na 3 pkty

Mimo wszystko ciesze sie z losowania :D

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 mar 2008, 13:30

Ciekawe losowanie. Roma ma bardzo szybką okazje do rewanżu ale będą się musieć się nieźle sprężyć.
Barca i Chelsea teoretycznie powinny łatwo przejść.

Arsenal i Liverpool ? Tutaj chyba każdy może awansować ale będę kibicował Arsenalowi z wiadomych przyczyn.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 14 mar 2008, 13:30

Teraz Chelsea musi wygrać z Fener żeby w półfinale znowu trafić na Liverpool 8) . Trzeba w drodze do finału tradycyjnie już wyeliminować Romana i jego chłopaków.

A tak poważnie to wylosował Liverpool najgorzej z możliwych, chyba że Arsenal w końcu złapał lub złapie jakiś kryzys. Grać przez cały sezon tak młodą 11 musi się prędzej czy później odbić czkawką. Początek kwietnia to najlepszy ku temu moment.
Powiem szczerze i otwarcie z Arsenalem w ich najwyzszej formie Liverpool szanse ma niewielkie i tu akurat taktyka Beniteza będzie przeszkadzać. Arsenal to zbyt niekonwencjonalna ekipa by zneutralizować ją nawet najlepszymi założeniami taktycznymi.
Ale z drugiej strony Benitez w Europie nie raz zaskakiwał, by tylko przypomnieć dwumecz z Barceloną. Dobrze tez że pierwszy mecz gramy na wyjeździe. Ogólnie szlagier tej fazy.

Co do reszty to spore emocje u postronnego kibica wywołać powinien mecz Roma ManU i tu liczę na Romę. Jak już pisałem lubie rzymian czego nie moge powiedzieć o ManU. I mimo świadomości, że jako kibic angielskiej piłki raczej wskazane byłoby kibicować Anglikom to już 4 drużyny w ćwierćfinałach wystarczą. A i tak są duże szanse że 4 raz z rzędu w finale będzie Angielska ekipa. Wystarczy że Chelsea wyeliminuje Fener.

Podobało mi się jak na początku koleś wymieniał zespołu, które zostały, doszedł do Angielskich i mówi coś w ten deseń:
"...jest Manchester United 2-krotny zwycięzca puchary, Arsenal Londyn finalista z przed dwóch lat, Liverpool 5-krotny zdobywca Ligi Mistrzów... no i... Chelsea... niegdysiejszy półfinalista..."

"F*ck off Chelsea FC
You ain't got no history
5 European cups, 18 Leagues
that's what we call history!"

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 14 mar 2008, 13:31

"Sweet", jak mawia Cartman. Trafiliśmy na najsłabszego, teoretycznie, rywala. Niemcy na pewno nie wyjdą tylko "dopełnić formalności", ale powinniśmy ich pokonać bez wielkich problemów - zwłaszcza że rewanż gramy u siebie. Ogólnie teraz to "Alleluja i do przodu".
Nie podejmuję się typować kto zwycięży w drugiej parze do tego półfinału, ale wolałbym aby była to Roma. I to bynajmniej nie dlatego że uważam ich za słabszego przeciwnika niż MU, ale z całej angielskiej ligi jedynym klubem który wywołuje u mnie jakiekolwiek pozytywne uczucia, jest Arsenal. Dlatego też chciałbym zobaczyć w drugim półfinale parę Arsenal-Fener. Chociaż szanse na to za duże nie są.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 mar 2008, 13:32

Cris7 pisze:Zwłaszcza, że wszyscy będą przypominać zeszły sezon, co nałoży na Rzymian dodatkową presję.
Dlaczego? Presja będzie po waszej stronie, to wy jesteście faworytem. Mam nadzieję że to piłkarze MU będą pamiętali ubiegłoroczne mecze i nas zlekceważą (o kibiców jestem jakoś spokojny że tak podejdą do tej pary :lol: ). No i graliśmy z wami w grupie i jakoś nasi nie mieli pełnych portek a zagrali bym powiedział że dużo lepiej niż wskazuje na to wynik. Więc myślę że o tamtym pojedynku nie ma śladu. No cóż teraz będzie trzeba wygrać u siebie i jak w meczu z Realem zagrać podobnie na wyjeździe. A pokonanie Realu w jakim by nie grał składzie i w jakiej by nie był formie to zawsze pokonanie Realu i na pewno doda nam sił przed MU. A skoro pokonaliśmy Real którego nie znoszę to czemu nie mielibyśmy przejść MU który równie bardzo lubię :P
Ja jestem optymista przed tym meczem, jakoś bardziej obawiałem się Chelsea. A jak będzie zobaczymy, najwyzej zrewanżujemy się za rok :lol:

Kiedy losowanie PUEFA :?:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 14 mar 2008, 13:36

Kiedy losowanie PUEFA
O 14 . Kanał, rzecz jasna, ten sam :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 mar 2008, 13:36

masacra pisze:Grać przez cały sezon tak młodą 11 musi się prędzej czy później odbić czkawką
Zamiast rzucać stereotypami sprawdź średnią wieku tej "11".
Bo młodzi w "11" są Cesc i Clichy. Krótka ławka - tu moze być problem.
średnie losowanie jak dla mnie, mogło być gorzej, ale mogło być zdecydowanie lepiej.
Trudno - trzeba pokonać Liverpool i tyle. Pierwszy mecz u siebie, będzie trzeba jakąs zaliczkę przed rewanżem zrobić.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 14 mar 2008, 13:37

boskigonzo pisze:Szkoda ze nie przypomnial meczu na Olimpico gdzie MU rezerwowym skladem wywalczylo remis, chociaz byla realna szansa na 3 pkty
A po co cokolwiek przypominac :roll: Jest nowy sezon, przed Roma i Man Utd. 2 mecze w ktorych moim zdaniem nie ma zdecydowanego faworyta... Włosi przecież sie nie popłaczą patrząc na zeszły sezon, moim zdaniem wrecz przeciwnie, beda chcieli rewanzu. U siebie są mocni, a Manchester momentami zbyt pewny siebie, a przynajmniej kibice i Ronaldo

Jesli Liverpool i Chelsea awansuja do kolejnej rundy, można się obawiac półfinału zakończonego 1-0 :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 14 mar 2008, 13:38

Kiedy losowanie PUEFA Question
Za 20 minut.

A losowanie bardzo dobre, cieszę się że na Angoli trafimy najprędzej w finale :) Roma i Barca jak najbardziej do przejścia, tym bardziej ci drudzy z obecną formą. Co nie znaczy oczywiście, że będzie łatwo.
fieldy pisze:Pierwszy mecz Roma gra u siebie, przed rokiem wygrali 2:1, a powinni 4:1.
Jak teraz wygrają różnicą 2 goli ... a stać ich na to na ich terenie, to ... może być ciekawie.
Wtedy graliśmy przez 70 (?) minut w dziesiątkę ;)

Awatar użytkownika
Szurkowski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szurkowski » 14 mar 2008, 13:44

Yukasz pisze:A skoro pokonaliśmy Real
Real i Liga Mistrzów :roll: każdy wie ze od ładnych paru lat grają wioskę w LM :P ja się w sumie nie zdziwiłem że Roma przeszła dalej. MU - Roma? faworyt oczywisty, i awans dla mnie tez oczywisty. MU zagra w półfinale z Barca, IMO.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 mar 2008, 13:47

boskigonzo pisze:Szkoda ze nie przypomnial meczu na Olimpico gdzie MU rezerwowym skladem wywalczylo remis, chociaz byla realna szansa na 3 pkty
Nie przypominam sobie tego meczu :lol: Tu chodzi o mecz na OT i to czy Roma potrafiła się podnieść po tamtej porażce i o niej zapomnieć. Wy graliście w pełnym składzie a sam mecz pokazał że zapomnieliśmy więc nie wiem po co wytykac jeden mecz. Ale w sumie się nie dziwię, w końcu kibice Romy sami to robią, ba niektórzy przed wyjazdem do Madrytu mówili że może powtórzyć sie wynik z OT więc ten mecz w tym stuleciu nie zniknie z pamięci kibiców. A na Olimpico z tego co pamiętam to mimo że prowadziliście to jednak mieliście wiele szczęścia. Zresztą to był mecz o nic, a pierwszy po ubiegłorocznej potyczce był mecz na OT i tam Roma jechała zmazać plamę. Dla mnie pokazali że śladu w ich głowach już nie było. Ale teraz i tak to będą zupełnie inne mecze więc nic mnie nie zdziwi.

A Barca jak w poprzedniej fazie znwu trafia na najłatwiejszego rywala :maruda: I jak chcę zobaczyć mecz Barca - MU to ci drudzy muszą wyeliminować Romę ech... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”