AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 384

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 mar 2008, 0:27

RealFan pisze:Tylko Gourcuff to byl transfer tani, a Nasri... nie liczylbym tutaj na promocyjna cene.
Toteż nie wierzę w jego transfer (Seedorf na ławce? :lol: ), ale kogoś w jego wieku, zdolnego, za niewielkie pieniądze - już tak.
Przynajmniej jeśli działacze Milanu myślą od czasu do czasu. Muszą bowiem widzieć, że brakuje nam niesamowicie OPŚ. :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 mar 2008, 6:47

Wilmore pisze:choć nie wiem dokładnie, jak się prezentuje
W ogóle się nie prezentuje bo już od dobrych kilku miesięcy ma jakąś kontuzje, o której nikt nic nie mówi. Po prostu w pewnym momencie znikł i tyle go widziano. :lol: Poza tym on 34 lata i gra lewej pomocy/obronie.

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 15 mar 2008, 8:44

Sam Kaka powiedział że potrzebne są wzmocnienia. To też napewno da zarządowi do myślenia.
Wzmocnienie ataku dwójką Sheva-Borrielo (w sumie to starymi znajomymi) może nie będzie takie złe? Choć jak wiadomo doskonale, Shevchenko to ryzyko - nie wiadomo co teraz prezentuje.

Zambrotta - byłoby super! Myślę że to jest najpewniejszy transfer tego lata.
Ciągle wierze w talent Gourcuff'a, nie chce żeby odszedł. Jednak jeśli nie pokazałby swoich umiejętności w pierwszej połowie nowego sezonu, to trzeba go będzie sprzedać :?

Silvio mówi że z kasą nie za bardzo u nas w klubie - sprzedajmy Oliviere!
Nie dostaniemy 30 mln Euro , ale kilka zapewne. I właśnie pieniądze z transferu Oliviery powinny zostać oddane Barcelonie - za Zambrotte.

Ja jeszcze wspomne o bramkarzu - Dida powinien odejść, jego czas się skończył. Napewno zapisał się w historii jako jeden z lepszych (nawet najlepszych) bramkarzy świata.

Boruc,Amelia,Neuer - kogoś z tej trójki chciałbym zobaczyć w następnym sezonie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 mar 2008, 10:26

mowi sie ze Marsylia chce od nas Gourcuffa wiec im go damy plus troche kasy i oni nam dadza Nasriego.sciagamy spowrotem Di Gennaro i mamy 4 ofensywnych pomocnikow

mowi sie tez o Tiago Nevesie.osobiscie go nie znam ale jezeli on przyjdzie to nie wiem ile jest miejsc dla graczy z poza unii i moze zabraknac miejsca dla chociazby Szewy.

za darmo jest z dobrych graczy Ferrari i Flamini wiec brac obu i wtedy wywalic Brocchiego i mamy dobra pomoc

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2425
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 mar 2008, 10:37

mete pisze:za darmo jest z dobrych graczy Ferrari i Flamini wiec brac obu i wtedy wywalic Brocchiego i mamy dobra pomoc
Flamini przedluzy kontrakt i nie bedzie tematu. Arsenal nie jest glupi.

A gdyby jakims cucem Flamini kontraktu nie przedluzyl to bedzie go chcial kazdy wielki klub w Europie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 mar 2008, 11:05

A gdyby jakims cucem Flamini kontraktu nie przedluzyl to bedzie go chcial kazdy wielki klub w Europie.
narazie czytalem glownie o zainteresowaniu Milanu i Jventusu i bodajze Realu.wiec szansa jest i to wielka a ze za darmo wiec kontrakt mozna mu zaoferowac dobry

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 mar 2008, 11:25

Zico_FCI pisze:Poza tym on 34 lata i gra lewej pomocy/obronie.
Toteż mówię, drugi Favalli. Jeśli już co okienko mamy sprowadzać starego przeciętniaka, to Cesarowi mówię tak - ale nie jako podstawowemu wzmocnieniu OPŚ :wink: Mam do niego sentyment z Lazio, chyba że to nie ten Cesar? :lol:
Ciągle wierze w talent Gourcuff'a, nie chce żeby odszedł.
I sztab szkoleniowy też wierzy, więc o jego pozostanie w Milanie jestem spokojny.
nestinho_acm pisze: Silvio mówi że z kasą nie za bardzo u nas w klubie - sprzedajmy Oliviere!
Nie dostaniemy 30 mln Euro , ale kilka zapewne.
Ba, nawet kilkanaście. Mam dziwną pewność, że parę niezłych klubów z Hiszpanii będzie chciało go ściągnąć i drogą licytacji podbiją cenę.
Ale ja nadal go chcę zobaczyć w Milanie w przyszłym sezonie. Nawet kosztem przyjścia Boriello, który nie dostanie tego, czego chce - dużej ilości meczów w pełnym wymiarze.
Ale wiem, to pobożne życzenia.
nestinho_acm pisze:I właśnie pieniądze z transferu Oliviery powinny zostać oddane Barcelonie - za Zambrotte.
IMO Zambrotta będzie sporo tańszy od Oliveiry.
nestinho_acm pisze:
Boruc,Amelia,Neuer - kogoś z tej trójki chciałbym zobaczyć w następnym sezonie.
Boruc? Neuer? :lol: Dziękuję, mamy już jednego bramkarza, który ma wielkie umiejętności i jeszcze więcej błędów popełnia.
Boruc w Milanie przydałby się tylko dlatego, żę puszczaliby nas regularnie w TVP. Poza tym Amelia, Diego Alves, ten Francuz młody - to bramkarze, jacy są nam potrzebni.
mete pisze:mowi sie ze Marsylia chce od nas Gourcuffa wiec im go damy plus troche kasy i oni nam dadza Nasriego.
Ale Marsylia chce Gourcuffa, żeby współpracował z Nasrim, nie są tacy głupi, żeby pozbywać się Samira ot tak.
mete pisze:sciagamy spowrotem Di Gennaro i mamy 4 ofensywnych pomocnikow
Taa, z tego jeden wielki, jeden wypalony, jeden utalentowany i di Gennaro, w którym nie pokładam żadnych nadziei - ale oby mnie zdziwił - jeśli kogoś ściągnąć, to raczej po to, żeby był z Gourcuffem, di GEnnaro jeszcze nie dorósł do gry w Milanie.
mete pisze:osobiscie go nie znam ale jezeli on przyjdzie to nie wiem ile jest miejsc dla graczy z poza unii i moze zabraknac miejsca dla chociazby Szewy.
Jeden spoza Unii rocznie. Więc albo Sheva albo ktokolwiek inny.
Kto zacz Tiago Neves?
mete pisze: za darmo jest z dobrych graczy Ferrari i Flamini wiec brac obu i wtedy wywalic Brocchiego i mamy dobra pomoc
:lol: Flamini? Po co nam on? :lol: Mamy Ambrosiniego, Gattuso, nawet Emersona - na cholerę nam na ławce Francuz z ambicjami? Jeśli miałby odejść Ambro lub Rino, to ok, ale oni na pewno zostają w Milanie.
A Flamini nie ma co się marnować na ławce.
Transferowi Ferrariego mówię zdecydowane tak.
A Brocchi prawie na pewno zostanie - wychowanek. Jednak oby został jako alternatywa dla DP, a nie jako zmiennik Kaki/Seedorfa. :roll:
mete pisze:wiec szansa jest i to wielka a ze za darmo wiec kontrakt mozna mu zaoferowac dobry
Jest, tylko - po co?
Na ławce nie jest nam potrzebny piłkarz tej klasy, bo nam rozpieprzy atmosferę. Na ławce nam jest potrzebny właśnie taki Brocchi - czwarty piłkarz na tej pozycji, gra przeciętnie, ale wychowanek, niech się obija dalej, byle limit wychowanków się nadal zgadzał.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 mar 2008, 11:47

Wilmore ale weź pod uwagę ze jak tylko jakaś kontuzja się przytrafia, któremuś z waszych DM-ów to wejście Emersona czy Brocchiego bardzo mocno odbija się na poziomie gry Milanu w drugiej lini i chyba posiadanie 4 klasowych zawodników na 3 pozycje to nie jest jakiś problem wielki, zresztą teraz Milan by był w dużo lepszej dyspozycji gdyb Pirlo czy Gattuso nie byli przemęczeni, czego można by unikną regularnym wprowadzaniem Flaminiego, który jest wystarczająco dobrym graczem nie tylko na Cagliari czy Empoli...

Odnośnie bramki to dla mnie raczej za wielką transakcję Milan uzna podpisanie kontraku z Kalacem i trzymanie na ławie Didę.

A co do obrony to Milan potrzebuje jednak nie tylko Zambro, ale jeszcze z 1 czy 2 graczy naprawdę o dużych umiejętnościach bo srodek z Nestą, Kaladze, Bonerą i prawie napewno Ferrarim (oraz Maldinim choć on ostatnio na lewej biega) o ile jest solidna w porywach do silna to jednak nie potęzna z czego Milan przez lata słynął, lewa strona też wybitna nie jest...

do Ataku to dla mnie Milan jak nie kupi Drogby to zaliczy klęskę tramnsferową bo nawet przyjście kogoś z 2 Borellio/Olivieira i niepewnego Shevy to trochę mało (ps. wie ktoś czy Andriy ma włoski paszport bo tyle lat grał w Serie A że mógł jednak zrobić )

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 mar 2008, 11:50

Jeden spoza Unii rocznie. Więc albo Sheva albo ktokolwiek inny.
Kto zacz Tiago Neves?
Tiago to gracz Fluminense(nie wiem jak sie pisze) podobno gwiazda copa libertadores 20 bramek w 60 meczach ligi brazylijskiej ofenswyny pomocnik.osobiscie go nie widzialem wiec wolalbym kogos z Europy
Toteż mówię, drugi Favalli. Jeśli już co okienko mamy sprowadzać starego przeciętniaka, to Cesarowi mówię tak - ale nie jako podstawowemu wzmocnieniu OPŚ Wink Mam do niego sentyment z Lazio, chyba że to nie ten Cesar?

on nam nie potrzebny lepiej sprowadzic spowrotem Grimiego i dac mu szanse

Taa, z tego jeden wielki, jeden wypalony, jeden utalentowany i di Gennaro, w którym nie pokładam żadnych nadziei - ale oby mnie zdziwił - jeśli kogoś ściągnąć, to raczej po to, żeby był z Gourcuffem, di GEnnaro jeszcze nie dorósł do gry w Milanie.

kasy duzo nie bedzie a kadra szeroka bedzie potrzebna.Galliani powiedzial ze beda walczyc o mistrza.do tego Davide jest wychowankiem wole jego niz Brochcciego(jako zawodnika z statusem wychowanka)

Flamini? Po co nam on?
Emerson zagral kiilka dobrych meczy i tyle tez czesto nie dostepny.spodziewalem sie od niego wiecej.niech odjedzie i na jego miejsce Flamini.mamy Gattuso i Ambrosiniego.liczac ze na LM bedzie potrzebnych dwoch w pierwszym skladzie to wielkie wzmocnieniem do tego za darmo a Ambrosini mial czesto kontuzje teraz juz ma 31 lat nie wiadomo jak z jego zdrowiem a nie co sezon jest okazja sciagnac tam mlodego w miare doswiadczonego pilkarza i do tego Flamini kiedys chyba nawet gral na lewej obronie w Arsenalu wiec i u nas od biedy moglby zagrac.jakby przyszedl to przynajmniej nie musialbym ogladac Brocchiego

Odnośnie bramki to dla mnie raczej za wielką transakcję Milan uzna podpisanie kontraku z Kalacem i trzymanie na ławie Didę.
w jednym z wywiadow Sylvio powiedzial ze Gilardino moze sprubowac sil w Fiorentinie wiec nie sciagniecie wzamian Freya lub Montolivio bedzie wielkim grzechem bo napewno kwota za Alberto przy potencjalnymn trasferze sie nam nie zwroci

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 mar 2008, 11:59

A to by było dla Milanu najlepsze rozwiązanie , tylko mnie zastanawia czy Viola naprawdę jest Gilardino zainteresowana :?: przecierz oni też oczy mają ich dyrektor sportowy regularnie dobre transfery robi a oddanie Freya lub Montolivo za Gilardino i parę mln euro to potencjalna transfera wtopa sezonu....

PS: o to chodzi z tym Tiago Nevesem, bo nic nie słyszameł, wiadomo za ile :?: ile ma lat i takie tam :?:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 mar 2008, 12:01

(L)oczkerson pisze:Milan by był w dużo lepszej dyspozycji gdyb Pirlo czy Gattuso nie byli przemęczeni, czego można by unikną regularnym wprowadzaniem Flaminiego, który jest wystarczająco dobrym graczem nie tylko na Cagliari czy Empoli...
1. Flamini to żaden zmiennik dla Pirlo.
2. Flamini to piłkarz na LM, więc w Milanie może rozpieprzyć fajną atmosferę w szatni - Ambro i Gattuso to dla niego na razie za wysoka półka.
3. Flamini musiałby być skończonym idiotą, by przychodzić do Milanu grającego 2 lub jednym DP i przychodzić na pozycję 3 DP.
4. Emerson to dobry piłkarz, wartościowy rezerwowy. Nawet jeden z lepszych rezerwowych w Milanie. Jako zmiennik dla Pirlo - :lol: , ale już jako zmiennik Gattuso czy Ambro - świetny.
A Brocchi na ligę wystarczy spokojnie jako DP. Na OPŚ jest żenujący, ale na DP tylko słaby - na Cagliary czy inne Empoli starczy.
(L)oczkerson pisze: Odnośnie bramki to dla mnie raczej za wielką transakcję Milan uzna podpisanie kontraku z Kalacem i trzymanie na ławie Didę.
Też się tego niestety obawiam, ale (!) Milan ostatnio przygląda się dużej ilości piłkarzy - transferu Llorisa się nie spodziewam, bo to za obiecujący piłkarz na Milan, ale Diego Alves czy Amelia już mogą być.
Jednak jeśli mamy sprowadzić kogoś przyszłościowego, to ja chcę już Storariego prędzej (IMO stać go na wygryzienie Kalaca z bramki) albo nawet Abbiattiego (choć on ostatnio powiedział, że nie chce wracać).
Problemem jest Dida. Każdy bramkarz z wypożyczenia będzie automatycznie skazany na pozycję nr. 3 - Abbiatti się na to nie zgodzi, Storari może tak...
mete pisze: on nam nie potrzebny lepiej sprowadzic spowrotem Grimiego i dac mu szanse
Ale ja mówię o nim jako o OPŚ. Na OL oczywiście wolę Grimiego, to nie podlega dyskusji.
mete pisze:do tego Davide jest wychowankiem wole jego niz Brochcciego(jako zawodnika z statusem wychowanka)
Masz rację, nie pomyślałem o tym. Faktycznie, lepiej ściągnąć Davide jako OPŚ i pozbyć się Cristiano, ale wtedy zostajemy z trzema DP - co najmniej jednego brak. :roll:
mete pisze:spodziewalem sie od niego wiecej.
Gra mało, ale jak gra - to naprawdę dobrze. Chyba że zastępuje Pirlo, to wtedy ma wytłumaczenie dla słabej gry - na tej pozycji nigdy się nie sprawdzi.
mete pisze:Ambrosini mial czesto kontuzje teraz juz ma 31 lat
TYLKO 31 lat. Spokojnie 3-4 lata może grać na najwyższym poziomie na tej pozycji.
Flaminiego oczywiście bym chciał w zespole, bo to niezły piłkarz, ale po pierwsze - nie zgodzi się na siedzenie na ławie raczej, jeśli będzie go chciało Juve do pierwszego składu od razu - a dwa, boję się, że jeśli już przyjdzie, to się będzie wykłócał o miejsce w pierwszym składzie. :roll:
mete pisze:
w jednym z wywiadow Sylvio powiedzial ze Gilardino moze sprubowac sil w Fiorentinie wiec nie sciagniecie wzamian Freya lub Montolivio bedzie wielkim grzechem bo napewno kwota za Alberto przy potencjalnymn trasferze sie nam nie zwroci
Taa, tyle że Viola nam Montolivo nie odda - Freya też raczej nie - a Gilardino będzie chciała w zamian za gotówkę. Obu w Milanie BARDZO bym chciał widzieć, ale prędzej Freya zobaczę, Montolivo się nie interesujemy podobno. A szkoda. :(
(L)oczkerson pisze:Viola naprawdę jest Gilardino zainteresowana
Viola = Prandelli = wieczne zainteresowanie Gilardino.
Masz jeszcze jakieś wątpliwości? :wink:
(L)oczkerson pisze:potencjalna transfera wtopa sezonu....
Albo transfer życia. Gilardino + Prandelli = grad bramek.
(L)oczkerson pisze: PS: o to chodzi z tym Tiago Nevesem, bo nic nie słyszameł, wiadomo za ile
W sumie jeśli to Brazylijczyk, to na pewno nie przejdzie - będziemy stawiać na Shevę - chyba że ściągniemy Drogbę, to wtedy będziemy mogli negocjować.
Cholerny limit obcokrajowców. :roll: OPŚ, podobno zdolny, faktycznie, mete miał rację z nim, że Milan się nim interesuje, ale... Brak miejsca dla non-UE na razie, bo myślimy o Andriyu.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2008, 12:04 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 mar 2008, 12:02

PS: o to chodzi z tym Tiago Nevesem, bo nic nie słyszameł, wiadomo za ile ile ma lat i takie tam
z tego co czytalem na acmilan.pl to jest ofensywnym pomocnikiem ma 23 lata i stylem gry ponoc przypomina Nedveda w Brazylii ma ponoc ksywke Nedveds ale tak jak pisalem wczesniej nigdy go nie widzialem

jeszcze slowo do Flaminiego.on nie musilaby byc koniecznie rezerwowym to jest dobry pilkarz i moglby powalczyc o miejsce w skladzie i wytwotzyla by sie walka o miejsce w skladzie co by napewno dalo pozytywny skutek bo teraz nie ma kto grac wiekszosc zawodnikow nawet bez formy wie ze bedzie gralo.

Ale ja mówię o nim jako o OPŚ. Na OL oczywiście wolę Grimiego, to nie podlega dyskusji.
tak jako pilkarz na coppa italia i w razie koncowki ale nie kosztem innego transferu pomocnika.najpierw dobry pomocnik kory wywrze presje na Seedorfie pozniej Cesar

Masz rację, nie pomyślałem o tym. Faktycznie, lepiej ściągnąć Davide jako OPŚ i pozbyć się Cristiano, ale wtedy zostajemy z trzema DP - co najmniej jednego brak.

Flamini
TYLKO 31 lat. Spokojnie 3-4 lata może grać na najwyższym poziomie na tej pozycji.
chodzilo mi ze jak na swoj wiek przeszedl duzo powaznych kontuzji dlugo nie gral i nie wiadomo jak bedzie z jego zdrowiem.w tej chwili Ambrosini to jeden z najlepszych DP na swiecie i nie ma do tego watpliwosci .do tego bardzo go lubie za przywiazanie do Milanu
Ostatnio zmieniony 15 mar 2008, 12:14 przez mete, łącznie zmieniany 2 razy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 mar 2008, 12:06

mete pisze:on nie musilaby byc koniecznie rezerwowym to jest dobry pilkarz i moglby powalczyc o miejsce w skladzie i wytwotzyla by sie walka o miejsce w skladzie co by napewno dalo pozytywny skutek bo teraz nie ma kto grac wiekszosc zawodnikow nawet bez formy wie ze bedzie gralo.
Wiem.
Ale Gattuso i Ambrosini grają w pierwszym składzie z definicji u Ancelottiego. Bez cudów, nie posadzi któregoś z nich na ławce, żeby stawiać na Flaminiego, macie złudzenia? :lol:
Poza tym mamy przejść na grę jednym DP. Wtedy na ławce siądzie Ambrosini i... Co wtedy? Flamini trzecim DP?
Francuz naprawdę musiałby być totalnym idiotą, żeby się na to zgodzić.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 mar 2008, 12:10

Wilmore jakoś w meczach z Milanem tego że gorszy nie było widać tak po prawdzie to w rewanrzu był chyba najlepszym obok Cesca piłkarzem na boisku.
Co do emersona to o ile prezentuje się dobrze to jednak po pierwsze jeden jedyny przyzwoity zmiennik dla takich graczy jakich Milan ma w środku (i którzy też muszą czasem odpocząć) to zdecydowanie za mało no i on ma jednak 32 lata...
Zresztą jak nie chcecie niszczyć unikalnej atmosfery w szatni to zostańce do 2020 z Brocchim, Cafu, Faviallim, Inzaghim, Serginho, Didą itp. pytanie czy to dobra droga.
I co do zmiennika dla Pirlo to takowego nie znajdziecie bo Pirlo jest jedynym graczem w swoim rodzaju, więc chyba w takich okoliczściach można uznać że jesli ktos za niego ma wejść to lepiej zeby to był Flamini niż przykładowo Brocchi (a może i nie bo on jest zmiennikiem Kaki :lol: )

A co do tego że Ancelotti zawsze gra Gattuso i Ambrosinim to jest to wielki problem Milanu i Ancelotti jeśli chce odności sukcesu musi to zmienic
Odnośnie jednego Dm'a to ja nie wierzę, po pierwsze to Ancelotti, po drugie to oznacza większą ilość ofensywnych pomocników, których nie ma w Milanie wystarczająco duzo
Ostatnio zmieniony 15 mar 2008, 12:17 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 15 mar 2008, 12:11

Jak Wasze przeczucie przed meczem z Roma? Zapowiada sie ciekawy mecz. 20:30 CANAL+ SPORT 2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”