AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 388

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 mar 2008, 23:23

Einar pisze:A co do tego wstrząsu - Bayernowi miejsce poza LM wyszło tylko na dobre.
jak w Milanie dojdzie do wstrząsu i Berusconi z Giallanim dojdzie do wniosku że potrzena jest rewolucja kupią wypalonego Sheve, Zambro, 2 gwiazdy największych ligowych rywali (czyli Cesara z Interu i Ferrariego z Romy) no i oczywiście dozbroją MilanLab żeby Ronaldo grał do 40 (bo to przecierz młody chłopak jest)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 mar 2008, 23:36

TS borys IFC pisze: mancio nie jest takim zlym trenerem. na moje po prostu nie ma zdolnosci psychologa ktore sa w tym zawodzie tak wazne.
No więc jest niezłym trenerem czy nie posiada najważniejszej cechy w obecnym futbolu, więc jest trenerem złym? :wink:
Yukasz pisze:A ja ci powiem ze niektórzy Romaniści z chęcią by widzieli Ancelottiego na ławce trenerskiej Romy
Współczuję im znajomości tematu.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 15 mar 2008, 23:37

jako ustawiacz nie jest taki zly. o to mi biegalo

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 mar 2008, 23:41

TS borys IFC pisze:jako ustawiacz nie jest taki zly. o to mi biegalo
Nigdy nie uznam za dobrego "ustawiacza" trenera, która popełnia takie błędy w taktyce zespołu, jak z Liverpoolem, i zarzyna tak dobry w ofensywie klub, jak Inter, swoją taktyką.
Ale ok, EoT, to temat o lepszej stronie Mediolanu, nie o Interze. Idę się wkurzać w samotności.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 mar 2008, 23:43

ustawiacz czego :?: :lol:
Bo chyba nie taktyki gdzie Mancini nie gra zawsze tak samo, jedynie (znaczy ostatnio regularnie) gdy wylatuje ktoś za czerwoną kartkę i musi zmienić system taktyczni. inaczej nawet jak gra z rywalem najgorszym dla jego systemu taktycznego z możliwych (LFC z takim srodkiem pomocy jaki mają) taktyka jest zawsze taka sama i jak się wygra jest Ok a jak nie no to...
...zdarza się nawet Interowi stracić punkty :wink:

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 15 mar 2008, 23:44

Wilmore pisze:Ale ok, EoT, to temat o lepszej stronie Mediolanu, nie o Interze.
w jednym zdaniu tyle sprzecznosci... :roll: :roll: :roll:

Wilmore pisze:Nigdy nie uznam za dobrego "ustawiacza" trenera, która popełnia takie błędy w taktyce zespołu, jak z Liverpoolem, i zarzyna tak dobry w ofensywie klub, jak Inter,

w pierwszym meczu gralismy w obronie swietnie a to bylo najwazniejsze. w drugim tez gralismy dobrze, sytuacje byly i gdyby tylko nasi pilkarze wiedzieli co rzeba zrobic z pilka gdy sie jest naprzeciwko bramkarza byloby dobrze. co do zarzynania. hmmm. no nie wiem czy my mamy az tak ofensywna kadre. nawet rozgrywjacego z prawdziwego zdarzenia nie mamy. bo jimenez ma tylko potencjal wykorzystal go okresowo w tym sezonie

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 15 mar 2008, 23:48

Wilmore pisze:sędzia naprawdę był bezbłędny.
Dokladnie.
Pato sobie przekombinowal. Zamiast spokojne dac Doniemu sie sfaulowc, ten podskakuje w jakis ekwilibrystyczny sposob, sprawiajac, ze miedzy nim a bramkarzem nie bylo ZADNEGO kontaktu. I dodam jeszcze, ze ZADNA bramka dla Romy nie padla ze spalonego. Jestem tego w 100% pewien.

Wilmore pisze:Bo jest idiotą.

Wilmore pisze:kretyna na ławce
Ale kolego hamuj sie troche. Mozna kogos krytykowac (po tym meczu nawet trzeba) ale wszystko ma jakies granice dobrego smaku. Carlo to jeden z najlepszych trenerow w hstorii Milanu i chocby dlatego powinienes okazywac nalezny mu szacunek. Tez jestes (podobno) trenerem i nie wieze ze podejmujesz same sluszne decyzje-i nikt cie wtedy od idiotow i kretynow nie wyzywa.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 mar 2008, 23:51

Mates pisze:Tez jestes (podobno) trenerem i nie wieze ze podejmujesz same sluszne decyzje-i nikt cie wtedy od idiotow i kretynow nie wyzywa.
Zarabiając dziesiątki tysięcy euro tygodniowo i mając reputację jednego z najlepszych trenerów świata Ancelotti powinien pokazywać o wiele więcej, niż pokazuje jako trener.
Popełnia śmieszne błędy. I tu nie chodzi mi o jakieś drobiazgi - tych się nie da wyeliminować - tylko o naprawdę poważne błędy wynikające z jego głupoty - wstawienie dwóch napastników pod koniec, gdy nie było nikogo do zagrania piłki, postawienie na Favalliego do końca spotkania, gdy nie miał sił w 70 minucie, by kryć i trzymać linię...
To są błędy, jakich potrafi się wystrzegać trener w II lidze polskiej.
Ancelotti je popełnia raz za razem.
I nadal nie wyciąga wniosków.
Dlatego jest idiotą.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 15 mar 2008, 23:53

Wilmore pisze:Dlatego jest idiotą.
Idiota nie wygralby Ligi Mistrzow

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 16 mar 2008, 7:48

Wilmore pisze:wstawienie dwóch napastników pod koniec, gdy nie było nikogo do zagrania piłki, postawienie na Favalliego do końca spotkania, gdy nie miał sił w 70 minucie, by kryć i trzymać linię...

Poczekaj, poczekaj. Przegrywamy 2-1, wchodzi Gila za Ambrosiniego(dobre posuniecie, choc lepszym bylo by gdyby zszedl Rino) i w tym samym momencie kontuzji doznaje Kaka. Carlo ma dylemat-wstawic Paloschiego, ktory mial ostatnio bardzo przyzwoite wystepy, i przesunac do tylu Pato, czy wstawic Gourcuffa, ktory swoimi wystepami daje Carlro mnostwo powodow do odstawiania go na lawke. Ja sie nie dziwie ze Carlo wybral rozwiazanie z Paloschim i dodatkwo przesunal troche do przodu Pirlo(to on mial dogrywac pilki do napastnikow). I nie pisz mi tu ze to byl powazny blad Carlo bo to nieprawda. W sumie gdyby Gila był w lepszej formie to byśmy ten mecz zremisowali.
Jesli zas chodzi o Favalliego to jakos nie widzialem zeby znaczaco opadl z sil- nawet w koncowce meczu wlaczal sie w akcje ofensywne. I z ta linie tez nie wiem o co chodzi. Od razu uprzedze ze przy 2 golu dla Romy nie zaspal Favalli tylko Kaladze.

Wilmore pisze:To są błędy, jakich potrafi się wystrzegać trener w II lidze polskiej.

Patrzcie jakich mamy zajebistych trenerow :roll: Nasi 2 ligowi trenerzy sa lepsi od Carlo Ancelottiego.
DominoWalcz pisze:Wilmore napisał:
Dlatego jest idiotą.

Idiota nie wygralby Ligi Mistrzow

2 razy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 mar 2008, 10:03

Mates pisze:I nie pisz mi tu ze to byl powazny blad Carlo bo to nieprawda.
Mates pisze: Jesli zas chodzi o Favalliego to jakos nie widzialem zeby znaczaco opadl z sil-
Mates pisze:I z ta linie tez nie wiem o co chodzi.
Zaskakuje mnie to, że gdzieś nie wiesz, o co chodzi, skoro przecież Ty wiesz lepiej, nawet wtedy, gdy nie wiesz lepiej.
EoT, nie widzę powodu marnowania czasu na pisanie oczywistości, skoro Ty i tak wiesz lepiej.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 mar 2008, 11:06

Nie z Berlusconim, Giallanim i Ancelottim w Milanie, którzy tworzą kółko wzajemnego lizania się po jajach.
Dzisiaj miałem ponury dzień, ale jak to przeczytałem to się pośmiałem trochę. Szkoda tylko, że to prawda.
to nie jest prawda bo Galliani Berlusconi a zwlaszcza Ancelotii NIE MAJA JAJ.do tej pory nie potrafia sie przyznac do bledow ktore popelnili popelniaja i znajac zycie beda popelniac ktore znaczaca wplyna na przyszlosc Milanu

A ja ci powiem ze niektórzy Romaniści z chęcią by widzieli Ancelottiego na ławce trenerskiej Romy
wescie Carlo dajcie Spalettiego i powodzenia

Carlo to jeden z najlepszych trenerow w hstorii Milanu i chocby dlatego powinienes okazywac nalezny mu szacunek
wyliczajac jaka mial kadre i naklady finansowe w latach 2003-2005 powinien spokojnie 3 razy wygrac lige mistrzow.wygral raz z powodu swoich bledow.chwala mu za wszytko ale to co teraz wyprawia wola o pomste do nieba

wczoraj jeszcze mi tylko brakowala maga futbolu Brocchiego ktory pownien wejsc z Seedorfa i grac z klepki z Pato i Kaka

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 16 mar 2008, 11:54

mete pisze:ale to co teraz wyprawia wola o pomste do nieba
Dobra ale czy to jest powod zeby tak zasluzona badz co badz dla Milanu osobe wyzywac od "kretynow" i "idiotow"? No chyba nie. Carlo zasluzyl na krytyke ale napewno nie w takiej postaci.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 mar 2008, 12:04

mete pisze: to nie jest prawda bo Galliani Berlusconi a zwlaszcza Ancelotii NIE MAJA JAJ.
E tam, nie przesadzajmy.
Żeby dokonać tak karkołomnych zmian, jak wczoraj Ancelotti, trzeba mieć jaja.
mete pisze:
wczoraj jeszcze mi tylko brakowala maga futbolu Brocchiego ktory pownien wejsc z Seedorfa i grac z klepki z Pato i Kaka
Rozgrzewał się intensywnie od przerwy. Ciekaw jestem, co spowodowało, że nie wszedł - straszliwie mnie to zaskoczyło, bo Ancelotti przyzwyczaił mnie do stawiania na niego w lidze w najcięższych momentach licząc na błysk geniuszu Cristiano, o którym mity już krążą.
Mates pisze:No chyba nie.
No chyba tak.
Póki Ancelotti popełniał zwykłe błędy - zwyczajne, które popełniają nawet dużo lepsi od niego - to ok, jest średniej klasy trenerem, nie żadnym geniuszem, błądzić jest rzeczą ludzką.
Ale on w kolejnym spotkaniu (po Arsenalu) popełnia SZKOLNE błędy. Takie, które każdy zauważy oglądając spotkanie. NIC nie usprawiedliwia trzymania Favalliego na boisku, mając na ławce Bonerę i na środku obrony dwóch, którzy mogliby grać na OL. NIC nie usprawiedliwia trzymania na ławce obrońcy, gdy nasz OL zawala dwie bramki. NIC nie usprawiedliwia wystawiania na boisko wolnego Favalliego przy naprawdę błyskotliwych skrzydłowych Rzymian i trzymanie go przez cały mecz, gdy ma się zmiany w zanadrzu.
Druga bramka nie padłaby, gdyby nie Favalli. Przy pierwszej ciała dali wszyscy obrońcy, ale Favalli też mógł temu zapobiec, np. lepiej kryjąc. Nie miał już na to sił.
To samo tyczy się Emersona, który zmienił Seedorfa, który nadal biegał i walczył. Trzeba było zdjąć go później i wprowadzić Gourcuffa, który pomógłby Kace.
Zdejmując Kakę i wprowadzając dwóch napastników Ancelotti się ośmieszył- nie miał kto im piłek zagrywać. Wypuszczenie wyżej Pirlo? Cofnięcie Pato?
Jak nie oglądaliście meczu i nie macie pojęcia o piłce, to nie rzucajcie lepiej takich pomysłów. Pirlo i owszem, poszedł do przodu, ale dopiero w 94 minucie - przy wolnym.
Ancelotti się ośmieszył i ostatecznie zasłużył na etykietkę trenera, który nie panuje nad zespołem z ławki, trenera durnego.
QED.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 16 mar 2008, 12:07

mete pisze:wyliczajac jaka mial kadre i naklady finansowe w latach 2003-2005 powinien spokojnie 3 razy wygrac lige mistrzow.wygral raz z powodu swoich bledow.
:lol: Jak mozna wygrac Lige Mistrzow z powodu swoich bledow? Ja Was na prawde nie rozumiem. Ten sezon Milan ma po prostu slaby i krytyka Ancelottiego jest na miejscu. Ale robicie z niego idiote i nie wiadomo jak slabego trenera. Zero szacunku. Ciekawe w jakim byliscie nastroju w maju 2003 i w maju 2007? Szybko zapominacie ile zrobil Ancelotti dla Waszego klubu i jaka genialna taktyke opracowal dla Milanu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”