Futbol Emigracyjny - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 mar 2008, 16:33

Moim zdaniem bardzo naiwne jest sadzenie, ze on zagra dla Polski. Dla nas moglby zagrac tylko w przypadku, gdyby mial 100% pewnosc, ze do kadry Wloch nigdy sie nie przebije.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 mar 2008, 19:24

Piłkarze Calgiari pokonali Torino 3:0 w niedzielnym meczu Serie A. Dwie bramki dla gospodarzy zdobył Robert Aquafresca, którego grę obserwował asystent Leo Beenhakkera, Dariusz Dziekanowski.

Gospodarze pierwszego gola strzelili w 11 minucie. Do bramki gości trafił Jeda. Kolejne dwie bramki były autorstwa Roberta Aquafreski. Najpierw piłkarz o polskich korzeniach strzelił w 22. minucie z rzutu karnego, następnie ustalił wynik na 3:0 w 57. minucie.

W 75. minucie Roberta zmienił Foggia.

Robert Aquafresca jest przymierzany do reprezentacji Polski. Napastnik Calgiari ma polskie korzenie i polski paszport. Jego mama jest Polką. Sam zawodnik doskonale zna nasz język i bardzo często przyjeżdża do Polski.
Napewno wywarł odpowiednie wrażenie na sztabie :D

Oto jego popis :)

Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 16 mar 2008, 22:23

RealFan pisze:Dla nas moglby zagrac tylko w przypadku, gdyby
... czuł się polakiem.To smutne ,że reprezentacje stają się klubami.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 mar 2008, 21:48

A Acquafresca znowu strzela w Serie A :) Cagliari prowadzi z Atalantą 1-0 8)

Coś mi się zdaje że juz możemy sobie odpuścić nawet wszelkie spekulacje a temat naszej kadry :lol:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 mar 2008, 22:09

kaczy pisze:A Acquafresca znowu strzela w Serie A :) Cagliari prowadzi z Atalantą 1-0 8)

Coś mi się zdaje że juz możemy sobie odpuścić nawet wszelkie spekulacje a temat naszej kadry :lol:
Zapowiada się z niego naprawdę niezły grajek, ale na reprezentacje Włoch to chyba za mało. Będzie raczej rezerwowym. W Polsce grałby za to w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 mar 2008, 9:07

Acquafresca dziękuje Polsce
- Dziękuje Polsce, ale pozostanę Włochem - powiedział w środę Robert Acquafresca i uciął spekulacje o grze w reprezentacji Polski.

Do takiej decyzji namówili go prezes włoskiej federacji piłkarskiej Giancarlo Abete i Gianfranco Zola, który razem z Pierluigim Casiraghim prowadzi reprezentację U-21. Już wkrótce Acquafresca ma dostać powołanie na młodzieżowe mistrzostwa Europy i Igrzyska Olimpijskie w Pekinie.

I wszystko w tym temacie ...

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 20 mar 2008, 9:15

kaczy chyba tylko Ty jesteś zawiedziony, bo kto na forum oprócz Ciebie wierzył w jego grę dla naszej reprezentacji :roll: :lol: ?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 lip 2008, 13:25

Acquafresca: wybrałem Włochy bez wahania
- Byłem zaszczycony, gdy Polska zaproponowała mi grę w swojej reprezentacji i występ na Euro 2008, ale bez wahania wybrałem Włochy. Myślę, że zasłużyłem na błękitną koszulkę Italii - mówi Acquafresca.

- Dla mnie gra na Igrzyskach jest spełnieniem marzeń. Nie mogę się doczekać rozpoczęcia turnieju - zapewnia piłkarz Cagliari, którego mama jest Polką. Na olimpiadzie Włosi zagrają w grupie D z Hondurasem, Koreą Południową i Kamerunem.
:twisted: Moofasa chyba miał rację

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”