Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 31

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 31 sty 2008, 0:21

(L)oczkerson pisze:A co do Balotelliego to fizycznie on wygląda nie na 17 a na 25
Czyżby kolejny skandal a'la Martins lub Adu? :P może walkowerem przejdziemy do 1/2 8)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 31 sty 2008, 0:24

No i co można powiedzieć, szkoda... nie tak miało być :( Caamoranesi niech lepiej wraca się leczyć, na głowe teraz :roll: ale skoro Camor za to dostałczerwień, to co powinien dostać Vieira za wejście na Molinaro??

Toldone będzie dziś noszony na rękach, za obronę strzałów Nedveda i Treze ale jak się takich okazji nie wykorzystuje, to się mści niestety. Co znaczy dobry bramkarz... Podobała mi się gra w I połowie, w II trzeci gol podciął skrzydła naszym. Ranieri troche długo czekał ze zmianami zważywszy, że trza było strzelić dwa gole. Znów trzeba popastwić się nad obroną. Bramki tracimy po indywidualnych błędach. Starzy wyjadacze jak Birindelli czy Legro nie radzą sobie z młokosem, który ledwie powąchał I ligowe boiska (albo i nie powąchał, zadebiutował już??). Do Stendardo nie mam większych zastrzeżeń, chociaż to podanie do Balotelliego przy drugiej bramce nie powinno nawet do niego dojść :roll: Wszedł Camor, nie czuł jeszcze piłki i nie dziwie się ale mogliśmy zobaczyć co znaczy rozgrywający. Rozdawał piłki w środku pola, przetrzymywał, a po czerwonej kartce znów Del Piero wyprowadzał piłki od swojego bramkarza :roll: Nie wstydze się za Juve (może za Camora najwyżej). II połowa juz nie tak dobra ale I w naszym wykonaniu naprawdę niezłą i powinniśmy schodzić do szatni prowadząc. Niestety, wciąż nie mamy tyle do zaoferowania co Inter. Nie mamy tak długiej i szerokiej kadry. Aż żal patrzeć, że grę ciągną piłkarze, którzy za 2 lata będą bujać wnuków na kolanie, gdzie są następcy?? Gdzie rezerwa??
Gratuluję Interowi, zasłużył na awans. Dużo spokoju w grze, nawet jak zamknięci na swojej połowie, nie robi im to różnicy. Trudno zagrozić bramce Toldone, a jak już się uda, to staje na wysokości zadania. W kluczowych momentach meczu Inter wykazał większą dojrzałość. Walczyliśmy, biegaliśmy, na papierze jesteśmy słabsi od Interu niż to wyglądało na boisku. Bardzo wyrównany dwumecz, dramatyczne i piękne widowisko. szkoda, że bez happy endu ale przed nami jeszcze dużo pracy. Piłkarze (większość :P ) swoją wykonują, a działacze?? Tylko przyklasnąć Balotelliemu, zjadł Birindelliego na przystawkę, a Legro jako danie główne. Inter będzie miał z niego duży pożytek. A Ty Secco wypitalaj po Barzagliego i VdV zamiast pieprzyć głupoty, bo mi się niedobrze robi :?

To tak na szybkiego, bo musze spadać. Gratuluje Interowi bo zasłużył, ale i dziękuję Juventusowi za walkę bo większość naprawdę daje z siebie wszystko na boisku. Jakie umiejętności mają, takie mają ale dużo nadrabiają sercem do gry i wolą walki, za to brawa. Bardzo ładny dwumecz, walka, dramaturgia, kartki, 9 goli, wszystko co w footballu najlepsze. Szkoda, że pojedynek przegrany ale tak to bywa. Czekamy na rewanż w lidze :) jeszcze raz gratuluję Interowi. Teoretycznie powinniście nas pojechac ale przyznajcie, że strasznie się meczyliście :P ;) Pozdrawiam :)

PS Zico wyluzuj. Zwróć uwage na emotke i następne zdanie :roll: I nie przywołuj sytuacji z meczy z Parmą, bo była zupełnie inna i sędziego nie zawiesili bez przyczyny ale nie wracajmy do tamtego meczu. Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje :)
Martin Pellegrino pisze:Nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem go grającego z takim zaangażowaniem.
Ostatnio co kolejke :P A Iaquinta nie był na spalonym, były przecież ładne powtórki ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 31 sty 2008, 0:28

Tomusmc pisze:Czyżby kolejny skandal a'la Martins lub Adu?
To raczej wykluczone, bo Mario urodził się we Włoszech i rodzina, która go adoptowała w wieku chyba trzech lat, potrafiła chyba odróżnić trzylatka od dziesięciolatka. :o
maestro pisze:Zico wyluzuj
Też półżartem pisałem.
:wink:
hrabi pisze:Maniche lepszy? Oprocz tego jednego ladnego strzalu zaliczyl tylko mase niecelnych podan.
Strzał w słupek, asysta przy pierwszej bramce i chyba strzał po, którym był karny czyli druga asysta. A co zrobił Deki poza snuciem się po boisku? :roll:
Ostatnio zmieniony 31 sty 2008, 0:34 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3331

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 sty 2008, 0:32

Fajny mecz warto bylo sie na niego przejsc.Brawa dla mlodzika z Interu ktory zagral bardzo dobre zawody.Druga jego bramka wyborna.Tak kryjacego Legro chcemy ogladac zawsze :)

Inter awansowal zasluzenie atoli Stara Dama nie odstawala.Glupie zachowanie Camora zachowal sie jakby zapomnial glowy w szatni.
Wracajac jednak do meritum.Gra turynczykow dlugimi momentami mogla sie podobac.Po trzeciej bramce dla Interu gra troche siadla i pilkarze glownie sie kopali po nogach.Ranieri zrobil co mogl wytoczyl wszystkie dziala jednak okazalo sie to bezcelowe bo poza jednym groznym strzalem Treze Stara Dama juz do konca meczu niewiele miala do powiedzenia.

Inter dalej ciagnie (he he) na trzech frontach Stara Dama moze juz skupic sie tylko i wylacznie na lidze co pozwoli im spokojnie powalczyc o miejsce dajace eliminacje LM bo gre w pucharach maja niemal zapewniona.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 sty 2008, 0:36

Roma za następnego rywala ma Catanię więc wątpliwości chyba nie ma kto będzie grał z tej pary w finale.
A tak na odchodne (jutro i pojutrze mam egzaminy i czas na lekturkę przed snem :( ) chciałem tylko powiedzieć że mimo porażki jestem bardzo zadowolony z gry JUVE bo władować Interowi 4 gole w 2 meczach i stoczyć tak wyrównaną walkę mimo tylu braków to też duże osiągnięcie...
...troszeczkę się wzmocnimy i następnym razem to my będziemy górą :D

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 31 sty 2008, 0:54

(L)oczkerson pisze:PS: Martin gdyby nie Balotelli Inter nie miałaby dzisiaj za wiele do powiedzenia
Balotelli był dzisiaj tylko (albo aż :P ) egzekutorem, natomiast Alex kreował grę i on był największym zagrożeniem czy to podając czy uderzając na bramkę Toldone.

nutcracker
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nutcracker » 31 sty 2008, 1:30

Na zagranicznych stronach, kibice Juve zaklinają się że karny był z kapelusza. Co wy o tym sądzicie?

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 31 sty 2008, 2:11

reka byla ewidentna, wiec nie wiem w czym problem, zawsze znajdzie sie kilku co beda sie czepiac

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 31 sty 2008, 5:50

Sero pisze:A Camoranesi po raz kolejny dał upust swojej frustracji w meczu z Interem.
YHM, szczegolnie w ostatnim meczu ligowym, mijajac 5 gosci po wejsciu z lawki a pozniej strzelajac wyrownujaca bramke

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 31 sty 2008, 16:14

SuperMario :] . On ma siłę dorosłego faceta, aż trudno uwierzyć , że ma 17 lat. Zwykle młode talenty takie jak Bojan czy Messi imponowali bardziej szybkością i zwinnością, ale nie pamiętam tak młodego zawodnika tak dobrze ogrywającego do partnerów, tak dobrze zastawiającego się. W powietrzu też był świetny. Ciekawe jak będzie grać za kilka lat. Martins w jego wieku też już wchodził do zespołu, ale na razie nie zrobił wielkiej kariery.
nutcracker pisze:Na zagranicznych stronach, kibice Juve zaklinają się że karny był z kapelusza. Co wy o tym sądzicie?
Salihamidzic trzymał rękę nad głową , nie ochraniał twarzy, był nawet ruch. Ewidentna ręka, nie wiem jak można mieć wątpliwości. Nawet Kołtoń z Borkiem by podyktowali karny, co chyba rozwiewa wszelkie wątpliwości :lol: . A strzelał Jimenez z tego co widziałem, a nie Maniche.
Sero pisze:Belardi momentami wyglądał jak parodia bramkarza.
czemu? Niezłe zawody rozegrał.

A co do Camoranesiego to nóż się otwiera w kieszeni, beznadziejne zachowanie.

Currahee
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Currahee » 01 lut 2008, 22:40

Belardi parodią :?: Zagrał dobrze, a troszeczke się ośmieszył gdy nie złapał piłki przy bocznej linii pola karnego (wślizgiem w nią uderzył), ale ten błąd nie miał żadnych konsekwencji. Trudno jest zastąpić jednego z najlepszych bramkarzy na świecie, może i nawet najlepszego, w takiej sytuacji wytyka się nawet najdrobniejszy błąd zastępcy, więc nie miejmy do niego pretensji, odwalał swoją pracę najlepiej jak potrafi i chwała mu za to. I w obliczu kontuzji Buffon'a za bardzo się o bramkę nie martwię. Chociaż ciekaw jestem jak poradziłby sobie..........Mirante, bo niektóre jego interwencje w ostatnich meczach w Serie B były z najwyższej bramkarskiej pułki, a teraz słuch o nim w Sampdorii zaginął.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 mar 2008, 23:32

Już jutro kolejny Derby d'Italia a tu taki spokój :P Nie to co na komentach... tam pokemony i znów się pokazały... zero klasy, zero stylu... mam nadzieję, że tu będzie bardziej merytorycznie ;)

Z pewnych względów moja sympatia będzie jutro przy drużynie z Mediolanu :P Nie liczę na widowisko, w którym będzie sporo bramek, ale walki w nim nie powinno zabraknąć. Patrząc na to jak gra ostatnio nasza defensywa to śmiem twierdzić, że raczej nie skończymy spotkanie bez straty bramki. Nadzieją jest tutaj słaba ostatnio skuteczność namaszczonego już na najlepszego napastnika Serie A: Davida "nie jedzie na Euro" Trezeguet. Ja na miejscu Ranieriego dałbym szansę gry Del Piero i Iaquincie, ale trener Bianconerich nie zawsze postępuje racjonalnie :) No, ale dość o drużynie przeciwnika i o pomaganiu jej trenerowi :P

Mam mieszane uczucia co do zestawu napastników. Bezsprzeczne miejsce ma Zlatan i obok niego zagra pewnie ktoś z duetu Crespo, Cruz. Suazo raczej nie dostanie szansy bo jakoś nie widziałem dobrego występu z silnym przeciwnikiem. Za Cruzem przemawia fakt, że ma nosa do strzelania Juvntusowi, ale jest bez formy. Crespo z kolei ostatnio gra bardzo dobrze. Nie strzela może zbyt wielu bramek, ale jego gra może się podobać. W innych formacjach raczej większych niespodzianek nie będzie. Zastanawia jeszcze to czy zagra El Mago. Ostatnio nie grał z Genuą i można się jedynie domyślać dlaczego tak było (brak formy czy chęć oszczędzenia go przed ważnym meczem).

Kto by nie zagrał to zapewne zmobilizuje się maksymalnie i wszelkie dywagacje na temat obecnej formy można odesłać do lamusa. Przede wszystkim będzie się liczyć dyspozycja dnia i niuanse, których moim zdaniem jest więcej po stronie obecnego Mistrza Włoch.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 mar 2008, 19:31

Mimo wszystko postawiłbym na atak Ibra-Cruz. Grają ze sobą praktycznie cały sezon (także najważniejsze mecze) i choć mogą być trochę przemęczeni to na Juve jest inna mobilizacja. A Julio co wyczynia w spotkaniach ze Starą Damą przypominać nie trzeba, to jest coś więcej niż zwykłe szczęście w tych meczach - to patent.

Iaquinta coś tam ostatnio płakał, że za mało gra, choć i tak gdy gra to gra lepiej niż się spodziewał. Wydaje mi się jednak, że jemu przypadnie dziś rola jokera. Czyli Ibra-Cruz : Treze-Del Piero ze wskazaniem na pierwszych :]

Sissoko : "Inter wróg" choć gram przeciwko nim pierwszy raz ...

Ostatnio nasze spotkania są nagłaśniane za sprawą arbitrów. A to karny z dupy dla Interu, a to czerwona za dmuchnięcie dla Interu ... jeśli nie sędziowie to pewnie jak zawsze zadecydują detale i szczęście. Kto je będzie miał powinien wygrać.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 mar 2008, 19:50

Pora taka że już czas najwyższy coś w tym temacie nastukać, bo tej napierdalanki pod newsami to chyba nikomu się czytać nie chce...

Odnośnie samego spotkania, to mam nieodparte wrażenie że mecz o ile nudny nie będzie to raczej wiele piękna w nim nie zobaczymy.
A Dlaczego :?:
I Inter i JUVE formą ostatnio nie porażają, w dodatku JUVE (a i Interowi też) w ostatnim czasie brakuje kreatywności, stąd mysle że będziemy oglądali fizyczne, agersywne spotkanie. Jesli mowa o kadrze JUVE to w obronie obok pewnych Zebiny Legro i Chielliniego gry od pierwszej minuty mam nadzieję że Ranieri postawi na lewej Grygere, bo Molinaro to na tak wazne i trudne spotkanie to zdecydowanie zbyt duże ryzyko, a Zdenek pokazał że grać na tej stronie potrafi i co ważne jest dużo mocniejszy w destrukcji (dobrze gra też w środku a przeciwko Interowi, który więcej gra w ataku środkiem gra skraydłowych blisko środka może być ważne).
W pomocy prawie na 100% Camor, Sissoko, Tiago, Nedved, bo jedyną alternatywą jest poprostu inny system taktyczny (czyli 4:3:3) ale na takie rozwiązanie nie ma raczej co liczyć, bo to zbyt duże ryzyko biorąc pod uwagę z kim i gdzie gramy, innych decyzji presonalnych nie ma co się spodziewać bo Nocerino ostatnio przeciętny, a Palla o ile zagrał dobrze w pierwszym meczu co może skusić nieprzwidywalnego Ranieriego w dalszej części meczu to jednak od pierwszej w miejsce Pavla czy Mauro poprostu prawa wejść nie ma. No i oczywiście trzeba przyznać że w tej formacji zdecydowanie największe osłabienie kadry JUVE bo nie ma Zanettiego, który w tym sezonie był do tej pory świetny (w szczególności w meczach z nejtrudniejszymi rywalami takimi jak Inter właśnie, Roma czy Milan gdzie był zawsze jedyn z najlepszych na boisku) i teraz środek bez niego może sobie nie poradzić, czego się boje bo to w środku rywalizacja powinna być kluczowa dla losów spotkania.
Jesli mowa o formacji ataku to ja bym wolał Del Piero z Iaquintą, bo Alex ze swoją techniką i kreatywnością będzie nieoceniony, a Iaquinta bo jest dużo dynamiczniejszy i aktywniejszy od Treze, któremu przeciwko potwornie silnemi i statycznemu Interowi w destrukcji będzie się grało trudno skoro nigdy nie był przesadnie szybkim piłkarzem. Wszyscy wiemu jednak że Treze u Ranieriego ma mocną pozycje (czy słusznie czy nie to inny temat) i pewnie to on wybiegnie z Alexem w parze.
ostatnie pytanie to tylko czy Ranieri aby napewno nie wyskoczy z jakimś dziwnym pomysłem bo w takich meczach mu się to czasem zdarza :?:

Jesli mowa o Inter to cieszy mnie głownie fakt że Cruz jest w słabszej formie :P i w takim wypadku jak Chiellini zatrzyma Zlatana powinno być dobrze jeśli mowa o zatrzymywaniu formacji ataku Interu.

No i najważniejsze, oby tylko nie było kontrowersji.
Ogólnie obstawiam i liczę na remis.

FORZA JUVE :!: :!: :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”