Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 34

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 mar 2008, 15:37

Co do Chelsea to juz pisałem chyba w temacie Barcelony, że chcialbym ich najbardziej na obecnym etapie LM. Poprostu wyniki z najlepszymi czy z tym, ktorzy chca dolaczyc do czołoki maja tragiczne. Zawodnicy chyba sami ustalaja sobie załozenia taktyczne, bo watpie, aby Grant mial pomysł na gre Londynczyków.

Co do nowego bramkarza, to Ramos pewnie bedzie szukał w Hiszpanii, zreszta jak na inne pozycje. Pewnie z Sevilli chetnie wyciagnalby takiego Poulsena, czy Alvesa. Mzoe jednak Carsona z Liverpoolu. Aston Villa z tego co mi wiadomo, nie zaplaci 10 mln Ł za niego i kupuje jakiegos Amerykanina. W przypadku Premiership to nic nowego. Scott obok Jamesa wyglada naprawde na dobrego bramkarza.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 22 mar 2008, 15:45

Darren Bent zapewnil dzis Kogutom zwyciestwo. Najpierw bramka i pozniej ladna asysta. Byc moze Juande Ramos bedzie mu dawal wiecej szans? Samo spotkanie nudne, gracze Tottenhamu wykorzystali chyba limit emocji w srode w meczu z Chelsea. Szkoda, ze nie zagral Defoe, bo mogloby byc ciekawiej.

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 24 mar 2008, 14:53

DominoWalcz pisze:D. Szkoda, ze nie zagral Defoe, bo mogloby byc ciekawiej.
Jak mogl grac skoro od stycznia tego roku reprezentuje Portsmouth :!: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 24 mar 2008, 14:58

Samael pisze:Jak mogl grac skoro od stycznia tego roku reprezentuje Portsmouth Exclamation Shocked Shocked

No a Tottenham grał właśnie z The Pompey więc dowiedz się najpierw porządnie zanim coś napiszesz ( taka mała rada ;) )

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 24 mar 2008, 15:32

majer13 pisze:
Samael pisze:Jak mogl grac skoro od stycznia tego roku reprezentuje Portsmouth Exclamation Shocked Shocked

No a Tottenham grał właśnie z The Pompey więc dowiedz się najpierw porządnie zanim coś napiszesz ( taka mała rada ;) )
Dzieki za rade - mea culpa.Fakt grali z Portsmouth :oops:

spurs
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spurs » 24 mar 2008, 19:33

Nie pisałem dawno. Miałem małe problemy, ale teraz będę starał ie pisać regularnie.

Do rzeczy. Ostatni mecz z Portsmouth był niezły. Bardzo, in plus, zaskoczył mnie Bent. Nawet strzelił bramkę, ale to ciągle za mało jak na pieniądze na niego wydane. Mam nadzieje, że od przyszłego sezonu jak dobrze przepracuje okres przygotowawczy będzie grał lepiej, tak jak w Charltonie. Szkoda byłobym wywalic taką kase w błoto. Z dobrej strony poraz kolejny pokazał sie Hutton. Póki co gra b.dobrze i oby grał coraz lepiej

Słabo zagrał Lennon. Niby cos tam biegał, dośrodkowywał, ale widać, że jest jakby przemęczony. Nie gra już dobrze od pewnego czasu. Gdyby pojawiła się jakas dobra oferta za niego można byłoby ją rozważyć.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 24 mar 2008, 19:43

spurs pisze: Bardzo, in plus, zaskoczył mnie Bent
Mi obecnie bardzo podoba się gra Toma Huddlestone :) Nie mówie tu tylko o tym ostatnim meczu z Pompy. Po przyjsciu Ramosa, Tom jakoś odżył. Hiszpan mu zaufał i ten odwdzięcza się dobra grą. Swietnie stałe fragmenty, dobre podania, warunki też niczego sobie ciekawy zawodnik :P

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 24 mar 2008, 19:54

spurs pisze:Słabo zagrał Lennon. Niby cos tam biegał, dośrodkowywał, ale widać, że jest jakby przemęczony.
Przemęczony to on raczej nie jest ale jego dośrodkowania są katastrofalne. Przypomina mi on trochę Jesusa Navasa też taki drybling aczkolwiek Navas potrafi zdecydowanie lepiej dośrodkować niż Lennon. Wcale nie dziwie się Ramosowi że chce go sprzedać. Dla mnie już zdecydowanie lepiej radzi sobie na lewym skrzydle Steed który jak wiadomo jest nominalnie prawym pomocnikiem. 10 mln funtów myślę że są w stanie tyle zapłacić za Anglika kluby Angielskie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 mar 2008, 20:19

spurs pisze:Słabo zagrał Lennon. Niby cos tam biegał, dośrodkowywał, ale widać, że jest jakby przemęczony. Nie gra już dobrze od pewnego czasu. Gdyby pojawiła się jakas dobra oferta za niego można byłoby ją rozważyć.
A po drugie trochę ciężko nazywać to dośrodkowaniami. Nie wiem czy chociaż jedna z takich piłek trafiła do adresata. Przeciwnicy nauczyli się stylu gry i zwodów Lennona i mija ich już tylko w rozpędzeniu. Trochę razi monotematyczność w jego grze. A szkoda, bo nie będę ukrywał, że zawsze broniłem talentu tego chłopaka. Tyle, że w tej obronie brakuje mi powoli argumentów. Sezon naprawdę słaby w wykonaniu Lennona. Był już w pewnym momencie mocnym rezerwowym w reprezentacji, a teraz przegrywa rywalizację chociażby z Bentleyem. I trudno się dziwić Capello.

EDIT: Zgodzę się z Rossim co do Toma. Na mnie też robi duże wrażenie. Przyznam, że gra bardzo dojrzale i odpowiedzialnie. Często atakuje, ale sprawdza się też świetnie w destrukcji. A poza tym gra świetne piłki. Zarówno prostopadłe, przewiercające obronę, jak i z rzutów rożnych.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 24 mar 2008, 20:24

Ramos musi z nim poważnie porozmawiać. Wydaje mi się że brakuje mu takiego mentora :) który pomagać mu będzie w trudnych chwilach. Juande jest na pewno takim kimś. Tylko czy Lennon będzie chciał słuchać ?

spurs
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spurs » 24 mar 2008, 20:34

No tak. Te dośrodkowania Lennona były tragiczne, kompletnie mu nie wychodziły, ale nie ma nikogo tak dobrego na jego pozycje, nawet jak jest bez formy. Nie chce aby bo go lubie, ale jak tak będzie grać nadal to za te 10 milinów może go sprzedać Ramos. Wtedy na jego miejsce sprowadzić mógłby Navas.

Z Hiszpanii teraz pewnie w lecie przyjdzie zaciąg piłkarzy, żeby tylko nie naściągał sałbych graczy bo takich to można na wyspach znalezć i to taniej. Chętnie widziałbym Kameniego. To chyba najlepsza opcja, bo nie widzę innego dobrego bramkarza, tym bardziej takiego juz ogranego na wyspach. Robbo nie jest zły, on bywa tragiczny, mimo że go lubie

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 mar 2008, 20:50

Mówi się raczej, że Ramos poważnie interesuje się Downingiem. On mógłby grać na lewym skrzydle i wówczas na prawą przesunąłby się Malbranque, który raczej nie zawodzi w tym sezonie. Przynajmniej w meczach, które widziałem.

Co do bramkarza to nie jest to chyba taki duży problem. Jeśli chce Kamieniego to go spokojnie wyciągnie. A ten myślę, że powinien się sprawdzić. Chociaż Jarzinho pisał, że myśli też o Greenie i ja bym również wybrał Anglika.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 24 mar 2008, 21:26

Cris7 pisze:Chociaż Jarzinho pisał, że myśli też o Greenie i ja bym również wybrał Anglika.
Green bedzie za drogi. Zreszta jak kazdy Anglik. Watpie czy Ramos wyda grube miliony na bramkarza i to z Premiership gdzie zawodnicy kosztuja nieadekwatnie do umiejetnosci (Bent).

Lennon to taki jezdziec bez glowy. Troche mi przypomina takiego kolesia z Legii (chyba Grosicki sie nazywa), ktory biegnie na prawym skrzydle do choragiewki, i kopie gdzie popadnie pod bramke. Obejrzalem 1 mecz Legii i tylko biegal ciagle do przodu i do przodu. :lol:

spurs
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spurs » 24 mar 2008, 22:13

Green bedzie za drogi.
Pieniądze to raczej nie problem dla Tottenhamu. Myślę, że Green jest dobry ale można kupić kogoś lepszego. Może niekoniecznie Kameniego. Marzy mi się Gomes z PSV. Pewnie dużo by chcieli za niego, ale warto bo z Cernym i Robinsonem daleko zajść się nie da. Trzeba tylko zatrzymać kilku podstawowych graczy, dokupić 4-6 nowych (w tym bramkarza) i sprzedać zbędnych jak Lee, Rocha czy Stalteri

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 25 mar 2008, 10:26

Green bramkarzem jakimś wybitnym na pewno nie jest i kupienie go za duże pieniądze będzie według mnie błędem. Kameruńczyk z Espanyolu to obecnie numer jeden. Klauzulę ma nie wielką jak na swoje możliwości więc Ramos który pewnie zrobi zaciąg piłkarzy z Hiszpanii skorzysta z tego.

Gomes dla mnie bramkarzem z najwyższej półki nigdy nie był. Solidny bramkarz który potrafi zagrać fenomenalnie ale i wpuścić takiego klopsa co się wielu nie śniło

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”