Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 383

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 25 mar 2008, 16:57

guru
na coś te 80 mln funtów trzeba wydać 8)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 mar 2008, 17:05

guru
na coś te 80 mln funtów trzeba wydać Cool

Trzeba wydać część pieniędzy, ale z głowa. IMO kilku zawodników powinno opuścić klub i trzeba sprowadzić lepszych zastępców. Już o tym pisałem na innym forum, więc tylko skopiuje posta.

Wzmocnienia:

Jakiś solidny bramkarz, tak na uzupełnienie po odejściu Lehmanna.

Lewe skrzydło- ślepy by to zauważył. Chciałem N'Zogbie, bo to zawodnik z tych takich zawziętych. Nie odpuszcza. Podoba mi się też jego ciąg na bramkę. Wenger mówił coś o Ben Arfie. Też nie głupi pomysł.

Zostanę przy lewej stronie. Zmiennik dla Clichyego. Francuz na szczęście jeździ w tym sezonie aż miło i nie łapie jakiś tak dłuższych kontuzji. Tak zawsze nie będzie, a zmiennika nie ma, bo Traore nie można nim nazwać. Ja na miejscu Wengera postarałbym sie o Shoreya. Z tego co wiem gra na DMie też nie jest mu obca. W każdym bądź razie jest uniwersalny.

Kolejnym zawodnikiem jest zmiennik dla Fabregasa. Hiszpan cały sezon wali na pełnych obrotach i nie ma się co tu dziwić, że przechodził okres gdzie po prostu grał bardzo słabo jak na jego możliwości. Nazwisk nie będę wymieniał, bo jest kilku zawodników odpowiednich na tą pozycję.

No i w końcu prawe skrzydło. Jest Hleb, który tam teraz nie gra, ale ten sam Hleb też nie daje rady grać na wysokich obrotach przez cały sezon. Jakiś dobry zawodnik na prawe skrzydło by się przydał. Taki do rotacji. Nie wiem, może Milner. Zawsze mi się podobał ten chłopak i najwyższa pora uciekać z tonącego statku.

Atak nie wygląda najlepiej patrząc na zdrowi Robina, dodając do tego Eduardo, który do gry nie wróci przez długi czas. Ade, Bendtner i Theo (w obliczu sprowadzenia zawodnika na prawe skrzydło Theo powinien zacząć więcej grać w ataku). Tyle z pewniaków. Będzie jeszcze Vela, ale na niego nie można raczej liczyć. Nie wiadomo jak się zaaklimatyzuje. On będzie bardziej uzupełnieniem składu.

sprzedaż/wypożyczenia:

Lehmann- kończy mu się kontrakt i odejdzie.

Denilson- niby komentarz jest zbędny, bo po co kopać leżącego, ale ja w niego nie wierze.Nie wiem, może potrzebuje regularnej gry ,ale u nas tego nie dostanie. Powinniśmy go na razie wypożyczyć do jakiegoś innego klubu. Najlepiej drużyna z dołu tabeli PL.

Gilberto- sami widzimy jak jest. Sprzedać go trzeba i tak będzie najlepiej.

Diaby- kozak, ale to za mało. Do tej pory trudno powiedzieć na jakiej pozycji on gra. Poza tym więcej się leczy niż gra. Moim zdaniem wypożyczenie dobrze mu zrobi o ile sam zawodnik będzie takowym zainteresowany.

Hoyte- niby chce u nas zostać, chociaż nie gra. Nawet jak dostanie tą szansę to wypada słabo. Najlepszym posunięciem byłaby jego sprzedaż.

Traore- wypożyczenie. Wielki talent, bo potencjał w tym zawodniku jest ogromny. Jednak na dzień dzisiejszy widać braki w ograniu u niego. Wigan z chęcią by go wzięło.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 mar 2008, 17:22

Abou bym zostawił, nie mamy az tak szerokiej kadry, aby nagle wypozyczyć tych co graja póki co słabiej. Nie osłabia tak druzyny jak Eboue na prawym.

Marzy mi się Petrov z City, ale to raczej nierealny transfer. Taki piłkarz wpasowałby sie do nas idealnie - podobnie jak Ben Arta - stylem gry pasuje do Arsenalu :] chociaz nie wiem, czy Wengera nie odstraszy cena - wiadomo jakich kwot żąda za swoich piłkarzy Alaus.

Co do zmiennika dla Cesca - Diaby powinien własnie takim być.

ddworakk
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 25 mar 2008, 18:12

guru mamykrotka lawke a po twooich wypozyczeniach to bysmy praktycznie zadnej nie mieli...
Diabyego napewno bym zostawil bo to dobry chlopak ( w sensie zawodnik) wydaje mi ise z emozemy na niego liczyc! Gilberto to oczywiscie raczej w The Gunners juz sobie nie pogra no i nie ma oc sie dziwic bo nawet w tych momentach w ktorych mial w tym sezonie pomoc raczej nie spelnil tego co w nim pokladano!
Traore i Hoyte z nimi narazi eligi nie wygramy a mecz z MU w FA Cup pokazal ze z takimi bokami obrony do rywalizowania z najlepszymi nam daleko...
Co od bramkarzy mamy Almunie ktory wg m nie w tym sezonie jest mocnym punktem i gra bardzo dobrze, mamy Fabiana ktory tez rosnie na klasowego bramkarza i narazie wzmocnien mysle ze nie trzeba!
Nasza obrona jest zcesto krytykowana mi osobiscie ten sklad sie podoba, nasza def jest ok i podoba mi is egra Clichego czy Sagny a watpie ze znajdziemy lepsza pare srodkowych niz Gallas i Toure! Cofnał bym Eboue na swoja dawno pozycje jako zmiennika dla Sagny lub Clichego bo tam gral naprawde dobrze! A co do zakupow to napewno skrzydlowego tkaiego z prawdziwego zdarzenia, nieustepliwego, syzbkiego, bramkostrzelnego moz ejakiegos obronce, ale na dzien dizisiejszy to tylko nasze spekulacje Wenger i tak z reguly zaskakuje transferami a my raczej tego nie przewidzimy. Chociaz moze w tym sezonie jakies bardziej znane nazwiska...?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 mar 2008, 18:44

ddworakk pisze:guru mamykrotka lawke a po twooich wypozyczeniach to bysmy praktycznie zadnej nie mieli...

ławki nie mamy krótkiej, tylko za słabą. :] Sorry, ale jaki jest użytek z Denilsona, Gilberto, Hoyte, Traore, czy nawet Diaby? Chociaż ten ostatni jeszcze najlepiej się z nich prezentuje.
ddworakk pisze:Co od bramkarzy mamy Almunie ktory wg m nie w tym sezonie jest mocnym punktem i gra bardzo dobrze, mamy Fabiana ktory tez rosnie na klasowego bramkarza i narazie wzmocnien mysle ze nie trzeba!

Źle mnie zrozumiałeś, ale jakoś nie jestem zaskoczony. Potrzebny jest jakiś solidny bramkarz na uzupełnienie. Nie chodzi mi tu o nr 1, bo mamy Almunie. Ktoś o podobnych umiejętnościach jak Fabian.
ddworakk pisze:Nasza obrona jest zcesto krytykowana mi osobiscie ten sklad sie podoba, nasza def jest ok i podoba mi is egra Clichego czy Sagny a watpie ze znajdziemy lepsza pare srodkowych niz Gallas i Toure!

:lol2: Nazwiska nie grają. Paradoksalnie wolę jak z jednym z nich gra Senderos. jak są długie piły na napastników on potrafi je wybić, a Gallas z Toure głupieją, czy też bawią się. Poza tym Toure i Gallas mają ciągi do przodu. Senderos zazwyczaj zostaje z tyłu. Niestety ma patent na głupie błędy, tz babole, ale inni też popełniają, tylko nie rzucają się tak w oczy. Konsekwencje są takie same. W ogóle u nas na obronie panuje jakiś taki dziwny chaos. :roll:
ddworakk pisze:Cofnał bym Eboue na swoja dawno pozycje jako zmiennika dla Sagny lub Clichego bo tam gral naprawde dobrze!
No bez zmiennika dla Sagny się nie obejdzie. Mówiło się o sprzedaży Eboue. W sumie bym nie płakał za ni, ale znowu trzeba szukać obrońcy (zmiennika).
ddworakk pisze:Chociaz moze w tym sezonie jakies bardziej znane nazwiska...?
Mnie tam nie zależy na znanych nazwiskach. Chciałbym podobnych transferów jak w poprzednim sezonie (Eduardo, Sagna, Diarra), tylko więcej.
fieldy pisze:Marzy mi się Petrov z City, ale to raczej nierealny transfer.
Też kiedyś o nim myślałem. Transfer jak najbardziej realny. Można go wyrwać z City, tylko najpierw trzeba tego chcieć. Co do prawego skrzydła przypomniał mi się jeszcze jeden z czołówki moich kandydatów- Valbuena. 8)
fieldy pisze:Co do zmiennika dla Cesca - Diaby powinien własnie takim być.
Tylko Diaby jak jest potrzebny zazwyczaj się leczy. Może dlatego, że zawsze się leczy. :think:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 25 mar 2008, 18:52

ddworakk pisze:Cofnał bym Eboue na swoja dawno pozycje jako zmiennika dla Sagny lub Clichego
Myślisz, że Eboue tak chętnie usiądzie na ławce? Byłoby podobnie jak z Gilberto.

Co do składu: Wenger nie jest ślepy i widzi co się dzieje. Przez jakiś czas tak patrzał na tą kasę i chyba wolał ją zostawić na później... to później chyba własnie nadeszło. Trzeba będzie wydać trochę kasy tym bardziej, że są ku temu powody. Kontuzja Eduardo, za krótka ławka jak na walkę na tylu frontach, kontuzje... to nie może tak być.

Nasze słabe punkty:
NIEWĄTPLIWIE EBOUE... przecież to jest jest zawodnik: po pierwsze na prawą pomoc, po drugie: do takiej drużyny jak Arsenal. Jak widzę co on tam wyrabia to aż mnie krew zalewa.

Atak: wiemy jak bardzo Robin jest kontuzjogenny. Do tego doszła wspomniana przeze mnie wcześniej kontuzja Chorwata i zostali nam...kto?
Bendtner-nie oszukujmy się... on może wejść na boisko ale w 87 minucie.
Adebayor ma rewelacyjny sezon ale to też nie jest tak że nie potrzebuje on zmiennika. Theo to nie jest zawodnik (jak narazie) który w takiej drużynie jak ta z Emirates może wychodzić w podstawowym składzie.

Zmienników potrzebują: Clichy, Fabregas, na atak potrzebny jest raczej kompletny gracz a nie byle jaki zmiennik, Hleb no i zapomnieliście o kimś: Rosicky.

EDIT:
Jak już wspomnieliście o Senderosie. Ten chłopak nie może odejść bo jest on nam potrzebny.

Chaos w obronie - czyż masz na myśli to co ja :?: Chelsea :roll:
Tyle ja na ten temat.
Mam nadzieje że Arsene nie 'pożydzi'.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 mar 2008, 19:00

Hanni pisze:no i zapomnieliście o kimś: Rosicky.
A Rosa to gdzie niby gra jak nie na lewym skrzydle? Nikt o nim nie zapomniał. Cały czas się mówi o lewym skrzydłowym.
Hanni pisze:Wenger nie jest ślepy i widzi co się dzieje.
Niestety, śmiem w to wątpić.
Hanni pisze:Przez jakiś czas tak patrzał na tą kasę i chyba wolał ją zostawić na później... to później chyba własnie nadeszło. Trzeba będzie wydać trochę kasy tym bardziej, że są ku temu powody.
Chciałbym w to wierzyć.

Trzeba kupić kilku zawodników. Nawet jak zaczniemy teraz lepiej grac, w przyszłym sezonie będzie tak samo. Musimy lepiej przetrwać tz "dołek", MU na początku sezonie nie zachwycało, ale jakoś wygrywali. u nas obniżka formy i totalna klapa.
Hanni pisze:Hleb
Hleb to taka cicha woda. Ma już 28 lat, jest ambitny. Nie będzie cały czas siedział w klubie, który rzekomo walczy o najwyższe cele, a od 3 lat daje dupki. Niedawno był na lodach z jakiś wysłannikiem Interu. jak odejdzie nie będę zdziwiony, a to byłaby straszna sprawa. Wenger musi kupić kilku zawodników, bo z czasem trudno będzie zatrzymać tych lepszych. jak tak dalej pójdzie to będziemy traktowani jak taki klub "przejściowy" w karierze zawodnika.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 25 mar 2008, 19:06

guru pisze:MU na początku sezonie nie zachwycało, ale jakoś wygrywali. u nas obniżka formy i totalna klapa.
Spokojnie... zatną się jeszcze nie raz. Czeka ich spotkanie z Romą. W zasadzie 2. Myślałeś co będzie o tym jak przegrają? Jeśli tak się stanie
to zostanie nam tylko Liga Mistrzów. ManU wydało trochę kasy i za wszelką cenę będą chcieli coś ugrać w tym sezonie jak i następnym. A my musimy się wzmocnić. Po prostu musimy-to jest Premiership. Tutaj cały czas trzeba grać na wysokich obrotach.
guru pisze:Wenger musi kupić kilku zawodników, bo z czasem trudno będzie zatrzymać tych lepszych. jak tak dalej pójdzie to będziemy traktowani jak taki klub "przejściowy" w karierze zawodnika.

No i czy gracze pokroju takie Ben Arfy nie są alternatywą? Kogo widzielibyście u nas na napadzie?

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 25 mar 2008, 20:12

Masz racje że pewnie sie zatną ale czy Arsenal będzie grał tak dobrze jak na początku sezonu ? wątpię w to szczerze.

Wenger może i kogoś kupi jednak nie można nastawiać się na jakieś mega transfery bo wiadomo jak szasta on pieniędzmi.

Jeżeli Adebayor i Fabregas zaczną znowu grać na najwyższych obrotach to macie jeszcze sporo szans. Jednak obecnie wyżej stoi u mnie MU.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 25 mar 2008, 20:20

chciałbym wrócić do meczu z Chelsea - pamietam jak ktoś kiedyś porównywał Drogbe do Ade , myśle że ostatni mecz pokazał czym się Ci zawodnicy róznią i o ile wieksze umiejetnosci posiada Didier.
pamietam też wasze przekonanie o powrocie do ustawienia 4-4-2 po powrocie Robina , niestety nic z tego , Wenger niestety w starciach przeciwko najlepszym gra 4-5-1 a Robin a wczesniej Eduardo sa lewoskrzydłowymi. jest to ustawienie, które ma zapewnic swobode Hlebowi , który niestety gra jedno wielkie gówno, nie moge juz patrzec na jego gre - na poczatku sezonu nie wymieniłbym go na CR7. o Eboue nie chce mi sie nawet pisać ale jestem mocno zdziwiony że dograł mecz do końca . nie wiem co w nim widzi Wenger wystawiajac go na prawej pomocy.
Rosicky - ile on juz sie leczy ? ile w zeszłym sezonie sie leczył? dlaczego nie kupilismy Ribery'ego?

jakie wzmocnienia ? marzą mi się Bodmer (Lyon),Ribery, Maxi Rodriguez (Atletico), Silva i Villa (Valencia) w miejsce Gilberto, Rosicky'ego i Robina.
nie wspominam o Hoyte , Denilsonie i innych wynalazkach bo dla mnie ich miejsce jest z dala od klubu.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 mar 2008, 20:31

George Jung pisze:chciałbym wrócić do meczu z Chelsea - pamietam jak ktoś kiedyś porównywał Drogbe do Ade , myśle że ostatni mecz pokazał czym się Ci zawodnicy róznią i o ile wieksze umiejetnosci posiada Didier.
:lol2: Drogba miał swój ostatni przebłysk w karierze. W zeszłym sezonie strzelił 20 goli w PL i strasznie go okrzyczano. Dla porównania Ade już nie strzelił w kilku meczach gola i ma o jedną bramkę mniej. Generalnie to Ade w tym sezonie gra na pełnych obrotach. Przydałoby się mu trochę odpoczynku. Jak Ade nie walczy na, gra słabo to wiadomo, że jest przemęczony. Tak samo Hleb. Brak zmienników. Robina się nie czepiaj, bo dopiero co wrócił po kontuzji. Formacja 4-4-2 i tak na dzień dzisiejszy jest optymalna.
George Jung pisze:dlaczego nie kupilismy Ribery'ego?
Tego nikt nie wie. Wystarczyło zaproponować dobry kontrakt i zapłacić OM tyle co Bayern.
George Jung pisze:marzą mi się Bodmer (Lyon),Ribery, Maxi Rodriguez (Atletico), Silva i Villa (Valencia)
Tylko Ribery by do nas pasował. Silva, Villa... nazwiska nie grają. Bodmer? Po co?
Tobik33 pisze:Jeżeli Adebayor i Fabregas zaczną znowu grać na najwyższych obrotach to macie jeszcze sporo szans. Jednak obecnie wyżej stoi u mnie MU.

Tu nie chodzi o Fabregasa i Ade, a o całą drużynę. Hleb gra słabo, Ade gra słabo, na prawym skrzydle biega człowiek, który osłabia zespól. To wszystko na raz strasznie osłabia zespół. Co do Fabregasa, to prezentuje się ostatnio przyzwoicie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 mar 2008, 21:21

Mathieu Bodmer miał do nas trafić jeszcze jak grał w Lille [czy Lens, nie znam sie na ligue1 :D] teraz z tego co się orientuje, to nie błyszczy już tak jak przed sezonem, czy dwoma. Juz prędzej wolę Ben Arfę.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 26 mar 2008, 1:12

Zgadzam sie ze Eboue nie blyszczy, nie przesadzalbym rowniez z oslabianiem Arsenalu prze ztego pilkarza! Poprostu w kilk amiesiecy nie zrobimy z bocznego obroncy skutecznego skrzydlowego!
Nigdy w zyciu nie oddałbym RvP czy Rosickyego, ok ten sezon nie nalezy do udanych w ich wykonaniu ale to nie ich wina te kontuzje...
A Robin jest wielkim zawodnikiem i jescze w tym sezonie to pokaze!

DZIWNE JEST TO ZE MIESIAC TEMU KAZDY ZACHWYCAL SIE DRUZYNA!!!
TERAZ GDY PRZYSZLA ZADYSZKA POL SKLADU CHCEMY WYMIENIC LUB SPRZEDAC!

Nikt nie zagra przez clay sezon rewelacyjnie utrzymujac wysoka forme!
Nie oddałbym z ekipy nikogo poza Lehmanem i Gilberto ale ich chcialem sprzedac jeszcze przed sezonem!

Musimy wzmocnic ławke jakosciowo i odrobine ja wydłuzyc a pilkarze ktorych mamy sa wystarczajaco dobrzy!
Niestety musze przyznac z wielka przykroscia ze my nie mamy jakiejs mocy w zatrzymywaniu tych pilkarzy Tevez czy Saha nie mysla o odejsciu z MU mimo ze siadaja na ławce czesto! W Ronaldo, Giggs, Park Ji-Sung, Carrick, Scholes, Fletcher, Anderson, Nani, Hargreaves niektorzy znich siadaja na lawkach a nie mysla o odejsciu po pol roku! Dlaczego w Arsenalu kazdy zawsze chce odchodzic bo Wenger go nie wystawi raz czy drugi... to mnie boli!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 mar 2008, 9:51

ddworakk pisze:Nie oddałbym z ekipy nikogo poza Lehmanem i Gilberto ale ich chcialem sprzedac jeszcze przed sezonem!
Przed sezonem chciałeś się pozbyć Gilberto ? Przecież przed sezonem wszyscy mówili o odejściu Flaminiego i pamietam, że niektórzy po mnie strasznie jechali, gdy mówiłem, że się może przydać :lol: Gilberto przed sezonem w opinii kibiców był pierwszym DM w drużynie. Dopiero ja stracił miejsce w pierwszej "11" i czasem grał na obronie :zgon: a czasem tylko na DM [i też zawodził] okazało się, że Gilberto juz u nas błyszczeć nie będzie.
W poprzednim sezonie był pewnym punktem drużyny, dlaczego chciałes aby został sprzedany ?

ddworakk pisze:Zgadzam sie ze Eboue nie blyszczy, nie przesadzalbym rowniez z oslabianiem Arsenalu prze ztego pilkarza!
Ale taka jest niestety prawda - Eboue osłabia zespół jak gra na prawym skrzydle. Może nie we wszystkich meczach, bo z Milanem nie zagrał tak źle jak wcześniej [choć też stać go na więcej]. Eboue marnuje w ataku 99% piłek. Albo źle poda do kolegi, albo źle dośrodkuje, albo uderzy prosto w bramkarza i te nie ma kłopotów z obroną strzału, albo też po prostu strzeli Panu Bogu w okno.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 26 mar 2008, 12:41

Gilberto nigdy jakos za specjalnie mi nie lezal nie wiem dlaczego, w dodatku przed sezonem kupilismy Diarre (Flamini i Denilson w zapasie) spodziewalem sie ze Gilberto duzo nie pogra. Szkoda mi w sumie straty Diarry bo mogł nam wiele dobrego jescze przyniesc, a Gilberto jest 2 klubie 6 lat a nic tylko mowi o odejsciu ciagle, zero jakiegos przywiazania...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”