FMy - Strona 451

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 25 mar 2008, 20:26

Kendo pisze:Potrzebny mi do mojego Rimini jakis tani, solidny defensywny pomocnik i musi byc z kraju, który jest członkiem UE. Z kasą raczej średnio ok. 2 Mln planuje przeznaczyć.Podpowie ktoś?
Marc Crosas, z tym ze do 2 ligi nie bedzie chcial chetnie przejsc, musisz dac wysokie wynagrodzenie ;) ja dalem za niego 1,4mln funtow

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 25 mar 2008, 20:41

Jest taki pan w Lyonie, Benzerga, Omar ma na imie ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 mar 2008, 20:46

rdz pisze:Jest taki pan w Lyonie, Benzerga, Omar ma na imie
a nie w Lille przypadkiem? :think:

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 25 mar 2008, 20:53

A, możliwe, ja go kupowałem jednak z Lyonu ;). Kendo jak chcesz, to ci moge przedyktować troche chłopa z talentów, bo mam na starym sejwie 2016 rok, więc widze jak sie kto rozwinal :P.

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 25 mar 2008, 21:16

A jakiś bramkarz do max 9 mln Ł? Enyeyama chciał jakieś kolosalne zarobki, większe niż sam Bianchi :roll: Więc bez niego.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 25 mar 2008, 21:29

kameni chce klauzule, premie uzalezniona od ilosci meczow z czystym kontem,.... jak mam mu to dac ? :shock: kiedy takiej klauzuli w zyciu nie widzialem...

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 25 mar 2008, 22:29

MeToYou pisze:kameni chce klauzule, premie uzalezniona od ilosci meczow z czystym kontem,.... jak mam mu to dac ? :shock: kiedy takiej klauzuli w zyciu nie widzialem...
jak to takiego czegoś nie widziałeś ?:D ta opcja pojawia się już od kilku wersji.
po prawej stronie tam gdzie masz DODATKOWE czyli te podwyżki procentowe i obniżki i tam sobie wybierz.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 25 mar 2008, 22:35

THEMANIEK pisze:jak to takiego czegoś nie widziałeś ?:D ta opcja pojawia się już od kilku wersji.
po prawej stronie tam gdzie masz DODATKOWE czyli te podwyżki procentowe i obniżki i tam sobie wybierz.
http://img267.imageshack.us/my.php?imag ... 832ax4.jpg

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 mar 2008, 22:49

Chodzi o premie za czyste konto :P

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 25 mar 2008, 22:54

Mam kolejne pytanie do wyjadaczy FM'owych :D. Macie jakies dobre typy na stanowisko scouta i trenerow? Zaczalem grac zespolem z drugiej ligi hiszpanskiej (Castellon) i przydalby mi sie lepszy sztab szkoleniowy. Z gory dzieki.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 mar 2008, 23:12

DominoWalcz pisze:Macie jakies dobre typy na stanowisko scouta i trenerow? Zaczalem grac zespolem z drugiej ligi hiszpanskiej (Castellon) i przydalby mi sie lepszy sztab szkoleniowy. Z gory dzieki.
:lol:
Nikt Ci nie poda najlepszych trenerów, bo tych w przeciwieństwie do piłkarzy jego od groma. Jeśli chcesz konkretnie trenerów do konkretnej części treningu, to przeczytaj ten temat, 3-4 strony temu chyba ktoś udzielił mi odpowiedzi na moje pytanie dot. atrybutów trenerów, jakie muszą mieć, by mieć komplet gwiazdek przy treningu. Później przepisz te atrybuty do filtra wyszukiwania trenerów i robota gotowa - gra Ci sama wynajdzie, kto będzie dobry, później tylko szukasz takiego, kto do Ciebie przejdzie i jest ok.
Osobiście polecam trenerów z Serbii i reszty krajów byłej Jugosławii - oni dopiero mają statystyki i żądają groszy w kontrakcie.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 25 mar 2008, 23:26

RealFan pisze:Chodzi o premie za czyste konto :P
heh nie, za to mu dawalem 12k i nic nie skutkowalo ;) on chcialby , cytuje " uzupelnic swe wynagrodzenie premia uzalezniona od ilosci meczow bez utraty bramki " - moze to jest sugestia gry zebym dal sobie spokoj bo go nie sciagne :P Postanowilem na jegoo miejsce pozyskac 24letniego holendra, keneth vermeer - w debiucie zostal graczem meczu :twisted: a kosztowal 3mln :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 mar 2008, 0:09

MeToYou pisze: heh nie, za to mu dawalem 12k i nic nie skutkowalo Wink on chcialby , cytuje " uzupelnic swe wynagrodzenie premia uzalezniona od ilosci meczow bez utraty bramki " - moze to jest sugestia gry zebym dal sobie spokoj bo go nie sciagne
To jest sugestia piłkarza, żebyś mu dał więcej, niż 12k. Prosi dokładnie o to, by co mecz dostawać za czyste konto konkretne pieniądze.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 mar 2008, 0:20

MeToYou pisze:" uzupelnic swe wynagrodzenie premia uzalezniona od ilosci meczow bez utraty bramki "
A jaka jest różnica między tym co ty napisałeś wyżej a premią za czyste konto :?: Ja czytałem to 5 razy i nadal mi wychodzi że różnic nie ma, więcej czytał nie będę :nein:
Popatrz wyżej w opisie wymagań kontraktowych. Nie masz konkretnych a zawodnik niechętnie do ciebie przejdzie. Te co masz ustawione to nie są jego żądania jakie on chce a jeśli on mówi że chce premie za czyste konto to musisz podnieść to 4,8 tyś które obecnie mu oferujesz bo wg niego jest za niskie. Jak kontrakt będzie odpowiednio wysoki to może zgodzi sie do ciebie przejść.

A ja mam inny problem - na transfery miałem 45 mln ojro. Kupiłem Freda i Zapate za których od razu dałem tak ok 25 mln a pozostałe gdzieś 20 mln mam spłacać przez rok. Tylko że teraz nie mam na transfery ani grosza bo wszystko wyparowało :evil: I moje pytanie - ktoś z was sobie pożyczył ode mnie kasę :?: :glass: Bo innego wyjścia nie widzę gdyż jak wcześniej robiłem podobne transfery to zabierało mi tylko tyle ile płaciłem od razu a reszty rozłożonej na raty nie. WTF?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 mar 2008, 0:29

Yukasz pisze:Bo innego wyjścia nie widzę gdyż jak wcześniej robiłem podobne transfery to zabierało mi tylko tyle ile płaciłem od razu a reszty rozłożonej na raty nie. WTF?
To dziwne, u mnie ZAWSZE było tak, że płacąc za transfery łącznie (gotówka + raty) kwota odliczała się od budżetu transferowego.
Więc jeśli płaciłem za piłkarza milion Ł + 500 tys. w ratach, to od budżetu odejmowałem półtora miliona Ł.
Niezależnie od długości rat.
Gra nie jest głupia, tylko uczciwa, odejmuje Ci tyle pieniędzy, ile wydałeś. Bo ta kasa, którą wydałeś na tych grajków w ratach, też przez Ciebie tak jakby została wydana już - tylko z budżetu w rzeczywistości zniknie później, ale zniknie tak czy owak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”