Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 181

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 mar 2008, 14:23

Michał M pisze:wyobrażasz sobie co się będzie wtedy działo? Razz
wolę nie :P

Reszta skłądu jest niemal znana. Ja osobiście chciałbym, aby Ze zaczął na ławie :wink: bo jego ostatnie dwa występy były słabe. Mało w defensywie, mało w ofensywie. Czyli słabo. Za niego mógłby zagrać Sosa albo Schweini.
Ale znając życie i tak zagra Ze :P
Michał M pisze:Mój pomysł - sprzedać Sagnola, na prawą flanke puścić Lahma (a w niektórych meczach tez Lella), przywrócić Goerlitza - a po kolejnym sezonie spuścić na drzewo albo Lella albo Goerlitza, w zalezności od tego, który okaże się gorszy.
mój pomysł: dać jeszcze jeden sezon. Przecież on dopiero w połowie sezonu wrócił po ciężkiej kontuzji. Pauzował niemal 9 miesięcy. Mówi się, że dochodzenie do formy po tak długie kontuzji zajmuje tyle ile trwała kontuzja.
Jestem dobrej myśli jeśli chodzi o Francuza. I nie zdziwię sie jak w przyszłym sezonie zobaczymy znowu "starego" Sagnola.

z dobrymi wrzutkami :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 mar 2008, 17:29

Zagraliśmy nieziemsko.
Jedynie Adler z Leverkusen istniał. Jakby nie wybronił n naszych strzałów to skończyłoby się 6/7 do 1. Bo ten jeden gol się Leverkusen należał :P
Wszyscy zagrali świetnie. Nie będę bawił sie w wyróżnianie, bo nie ma sensu. Wszyscy klasa światowa.
Nie wiem jakim cudem Vidal skończył mecz na boisku.
Lukas wszedł i w ciągu minuty mógł strzelić 2 bramki :wink: nie weszło, bo Adler bronił genialnie.

Bayern \o/

Straciliśmy głupią bramkę z niczego. Ale na szczęście dobrze się skończyło. Dzisiaj pokazaliśmy jak gra mistrz Niemiec. Nie ma bata aby ktoś nas zatrzymał. Pareta \o/

W UEFA Cup z Getafe też pojedziemy :]

A z Borussią za miesiąc zdobędziemy pierwszy tytuł :]

Oczywiście z taką grą :P

Bo zagraliśmy genialnie. Leverkusen nie istniało w żadnej formacji poza bramkarzem. Gdyby nie Adler to nikt nie mógłby narzekać jakby wynik brzmiał 6:0.
To co przy obu bramkach zagraliśmy to \o/.

Maxymalną radość osiągnąłbym jakbyśmy tej przypadkowej bramki nie stracili. Ale i tak jestem bardzo zadowolony.

Bayern \o/

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 mar 2008, 19:38

Miałem oglądać ten mecz na żywo w tv (pierwszy w obecnym sezonie), bo koledze rozszerzyli program w kablówce, ale ładna pogoda wygrała. Wynik cieszy, cieszą bramki Luci. Jest dobrze, za tydzień derby na Frankenstadion i dzisiejszy wynik należy co najmniej powtórzyć.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 168

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 mar 2008, 13:46

Akarin pisze:I nie zdziwię sie jak w przyszłym sezonie zobaczymy znowu "starego" Sagnola.
z dobrymi wrzutkami :P
Obyś się nie mylił :wink: Moje przeczucia na razie są inne.
olson pisze:Miałem oglądać ten mecz na żywo w tv (pierwszy w obecnym sezonie), bo koledze rozszerzyli program w kablówce, ale ładna pogoda wygrała.
:won: I taki mecz przepuściłeś? :wink:
Akarin pisze:Oczywiście z taką grą :P
Tylko żeby jeszcze ta skutecznośc się poprawiła :pray: Przecież powinnismy odpalić aptekarzy z bagażem 4-5 goli (co najmniej).

Powoli zaczyna sie kręcić karuzela transferowa wokół naszych graczy - najpierw było o Lucio, który jednak dostał dzisiaj zakaz odejścia, później Ribery wobec wielu różnych plotek zadeklarował wierność Bayernowi :love:

Teraz jednak na tapecie jest Lahm - wydaje mi się, że będzie go ciężko utrzymać. Jak do końca kwietnia nie będzie żadnych ruchów w kwestii przedłużenia kontraktu, to oznacza to wg mnie, że Phillipp będzie chciał nas opuścić. A wtedy trzeba będzie go sprzedać, żeby przynajmniej coś zarobić i kupić nowego lewego obrońcę (sam Jansen to za mało).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 mar 2008, 13:50

Czy to oznacza, że Barcelona ma szanse na pozyskanie Lahma :>

http://www.blaugrana.pl/index.php?goto= ... &kom=pokaz

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 26 mar 2008, 14:19

Mentor pisze:Czy to oznacza, że Barcelona ma szanse na pozyskanie Lahma :>

http://www.blaugrana.pl/index.php?goto= ... &kom=pokaz
pewnie jakies tam macie :P ale jezeli Ulli sie uprze, a pewnie tak bedzie to chcac pozyskac naszego skrzydlowego w tym sezonie Barca bedzie musiala przygotowac duzo$$$ :twisted: ... ciekawe jak sie zachowa Lahmisko po przedstawieniu mu nowej ofertki :idea: dziwie sie tez troche, gdyz ostatnio Lahm nie gra jakos oszalamiajaco... pamietamy wszyscy co wyrabial Willy w trakcie jego powanych romansow z Juvee :wink: ...

pzdr.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 mar 2008, 15:08

Mentor pisze:Czy to oznacza, że Barcelona ma szanse na pozyskanie Lahma :>
Ale raczej nie za 9 milionów :wink: Znając Ulliego, wtedy się uprze i będzie wolał (paradoksalnie) oddać Lahma za darmo, ale za rok. Casus Ballacka mi się przypomina :roll:
Gomez pisze:dziwie sie tez troche, gdyz ostatnio Lahm nie gra jakos oszalamiajaco...
Dokładnie, tak naprawdę dobry mecz to jedynie ostatni z Leverkusen, a pozostałe...szkoda gadać. Może sensowniej by go było wystawiać na prawą stronę - czuje się raczej lepiej, jak nie musi ciągle przestawiać nogi :think:
No ale z drugiej strony, wciąż drzemie w nim spory potencjał - ma 25 lat, więc szczyt kariery wciąż przed nim.

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 26 mar 2008, 15:23

Myślę,że Lucio i Lahm nie odejdą Uli zaproponuje im konkretne kontrakty i raczej zostaną. Wydaje mi się,że te odejścia to ściema chcą tylko wymusić na zarządzie aby trochę więcej im dał pieniędzy tak mi się wydaje obym miał racje. Ribery nigdzie się nie wybiera bo podobno Uli mu obiecał,że ściągnie kogoś jego pokroju tak gdzieś przeczytałem tylko nie pamiętam gdzie. Więc Uli do dzieła. Liczę na Ciebie nie tylko ja ale wszyscy kibice BAYERNU.

PS:
Kogo wy byście widzieli w Bayernie podajcie 2 nazwiska?

Ja bym chciał Samira Nasri lub Modrica lub Deco i De Rossi by było zajefajnie

Awatar użytkownika
KMJ
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KMJ » 26 mar 2008, 15:43

bufu pisze:Kogo wy byście widzieli w Bayernie podajcie 2 nazwiska?
Lepszego bramkarza od Rensinga, np chociazby Boruca o ktorym ostatnio glosno bylo. Michael jest jak dla mnie za slabym graczem biorac pod uwage cele Bayernu na arenie miedzynarodowej.

I jeszcze przydalby sie jakis kreator srodka pola, van Bommel sie nie sprawdza, Demichelis nie pasuje do tej roli wiec taki ktos o zdolnosciach jak Ballack a jeszcze lepiej jak Effenberg by sie przedal.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 mar 2008, 15:45

bufu pisze:Ja bym chciał Samira Nasri lub Modrica lub Deco i De Rossi by było zajefajnie
Chcieć to ja bym chcial gwiazdkę z nieba 8) A serio - ja podam raczej pozycje, które mnie interesują, a nie nazwiska. Żadna nowość - bardzo dobry prawoskrzydłowy + świetny DM.
Na piłkarzy, których wymieniłeś, szanse są raczej mizerne - Nasri będzie w cenie Francka, a wątpię, czy Ulli tak naprawdę chce kupić jeszcze takiego piłkarza. Zresztą Nasri to bardziej OM, a takiego (chyba?) szukac nie będziemy. Modric - może być nawet droższy od Nasriego i jeszcze bliżej mu do środka pola. De Rossi jest nie do wyjęcia z Romy. A Deco? Nie wiem czy na obecnym etapie bym go jeszcze chciał, zresztą znów jest to środkowy pomocnik, a nie boczny. Także pytanie, które najpierw trzeba zadać - jaka będzie taktyka w pomocy w przyszłym sezonie :?: Długo się jeszcze pewnie nad tym będziemy głowić :wink:

A w ogóle to skończy się tak, że będziemy szukać lewego obrońcy zamiast Lahma, a nie pomocników...

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 26 mar 2008, 15:51

Michał M fakt wszystko zależy od Klinsmanna jakim ustawieniem będziemy grać. Miejmy nadzieje,że jak przyjdzie Jurgen to Bastian odbuduje swoją formę to może on by grał na prawym skrzydle.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 26 mar 2008, 15:53

Witam,

Dawno sie nie odzywalem na forum ale ostatnie plotki chcialbym skomentowac

Wg mnie Lahm zostanie, chce tylko wynegocjowac lepszy kontrakt i tylko o to sie rozbija. Mysle, ze bedzie chcial ponownie wspolpracowac z Klinsmanem. W koncu to z nim osiagnol swoj najwiekszy sukces i dzieki niemu osiagnal status gwiazdy.

Co do Lucio to tu sprawa jest bardziej skomplikowana. generalnie chodzi o to samo, czyli wynegocjowanie lepszego kontraktu ale tu Klinsman moze stwierdzic ze lepiej sprzedac Lucio i kupic za to "swojego" tzn Mertesackera.

Jest jeszcze kwestia Sagnola szczerze watpie w jego odejscie. Tu w Monachium ma szanse na stworzenie legedy. Niemal na 100% bedzie w przyszlym sezonie kapitanem, Bayern buduje silny team i bedzie sie liczyl w LM a odchodzac do Barcelony bo o tym sie mowi najwiecej bedzie tylko jednym z wielu gwiazdorow. Wg mnie wybierze jednak budowe wlasnej legedy w Bayernie tak jak Liza :)

Co do transferow to spodziewam sie (tylko sie nie smiac :P) raczej kierunku z Barcelony niz do... Mysle o Deco, ktory nie ma najlepszej sytuacji w Barcie, jest doswiadczony i Uli juz kiedys go chcial kupic. Idealny kandydat za ok 10 mln euro na 3 sezony do czasu az rozwinie sie Kroos. Jego glowna zaleta to doswiadczenie w LM, ktorego nam obecnie brakuje

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 mar 2008, 15:55

KMJ pisze:Lepszego bramkarza od Rensinga, np chociazby Boruca o ktorym ostatnio glosno bylo. Michael jest jak dla mnie za slabym graczem biorac pod uwage cele Bayernu na arenie miedzynarodowej.
udowodnij. Albo lepiej- uzasadnij. Chętnie posłucham.
KMJ pisze:, van Bommel sie nie sprawdza,
A o jakiej roli Marka mówisz? Jako rozgrywający?

Lahm pewnie pomarudzi i przedłuży kontrakt. Sprawa jest taka, że zaoferowano mu nowy kontrakt a dalej to nie wiadomo, bo jeszcze nic nie wiadomo.
Phillip ostatnio nie grał najlepiej, zresztą zastępujący go Marcell też jakoś specjalnie porywająco nie grał. Lahm siadł na ławie za to, że w meczu z Cottbus zagrał słabo. Tyle, ze każdy tam zagrał słabo.
Teraz, mam nadzieję, Lahm wróci na lewą stronę i pokaże znowu sie z dobrej strony. Przyszłosć ma przed sobą. Przyszłość w barwach Bayernu :]

Aha jeszcze odniosę sie do tego co niektórzy piszą o transferach. Deco? A po co? Żeby Toni siedział na ławie przez cały czas? Żeby się ograł i rozwinął sprowadzono Tima. On zastąpi Ze, a potem będzie mniej grał kosztem Kroosa. I tak ma być. Bo mielibyśmy trochę za dużo tych środkowych pomocników jakby przyszedł Portugalczyk. Trzeba dodać, że też swoje by kosztował. Prędzej spodziewam się transferu jakiegoś skrzydłowego.
ciekawe rzeczy tam piszą :roll: ale dobrze się dowiedzieć, że Lahm gra u nas na prawej stronie, Jansen okupuje lewą a Phillip jest prawonośny :spoko:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 mar 2008, 16:13

Akarin pisze:Lahm pewnie pomarudzi i przedłuży kontrakt. Sprawa jest taka, że zaoferowano mu nowy kontrakt a dalej to nie wiadomo, bo jeszcze nic nie wiadomo.
Dokładnie tak. Tyle, że jak nie zobaczę w ciągu najbliższych kilkunastu dni informacji o przedłużeniu kontraktu przez Lahma względnie jakiegoś dementi na temat Barcelony, to będę miał poważne wątpliwości. Tak jak było w przypadku Ballacka - kwestia była ciągnięta w nieskończoność, aż skończyło się wiadomo jak :? Nie jestem optymistą w tym temacie.
Akarin pisze: zresztą zastępujący go Marcell też jakoś specjalnie porywająco nie grał.
Stąd moja opinia, że jakby co trzeba pomyśleć o drugim lewym obrońcy - Dede byłby w sam raz - doświadczony, nie marudziłby jakby od czasu do czasu siedział na ławie, w razie czego mógłby grac w pomocy. 10 mln (a może i mniej) i jest nasz 8)
Akarin pisze:Teraz, mam nadzieję, Lahm wróci na lewą stronę i pokaże znowu sie z dobrej strony.
A ja bym puścił go jeszcze na prawą. Może właśnie Lahm wolałby w przyszłości grac na prawej stronie, a w Bayernie nie ma na to gwarancji :think:
przembal pisze:Klinsman moze stwierdzic ze lepiej sprzedac Lucio i kupic za to "swojego" tzn Mertesackera.
Co nie byłoby takie proste. Już widze, jak Brema śpiewa nam 15 mln za Merte i co wtedy? Zresztą kolejny sezon, w którym przychodzi kolejny nowy obrońca?:

2004 - Lucio
2005 - Ismael
2006 - van Buyten
ostatnio - Breno

Ciągle będziemy sprowadzać nowych obrońców zamiast wzmocnić drużynę, gdzie rzeczywiście trzeba :?:
przembal pisze: Wg mnie wybierze jednak budowe wlasnej legedy w Bayernie tak jak Liza :)
Na razie to porównanie jest średnio na miejscu. Niech Willy najpierw odbuduje swoją formę, a potem będziemy mówić o budowaniu legendy. Do Lizy to brakuje mu jeszcze baaardzooo duuuużoooo.
przembal pisze:Mysle o Deco, ktory nie ma najlepszej sytuacji w Barcie, jest doswiadczony i Uli juz kiedys go chcial kupic.
Co Wy z tym Deco :?: Kiedyś to było kiedyś, teraz nie widzę Deco w naszej drużynie. Chyba, żeby kosztował tyle co Mark :>
KMJ pisze: Demichelis nie pasuje do tej roli
Nic dziwnego, skoro jest środkowym obrońcą, a w pomocy gra od święta jako DM :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 mar 2008, 15:28

Hamit Altintop po kontuzji odniesionej w dniu wczorajszym nie zagra do końca sezonu :!: Super, wypada nam w ten sposób jeden z najbardziej zaangażowanych graczy :(

Nie ma to jak mecze towarzyskie, cholera :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”