FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 579

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 mar 2008, 13:53

Akurat podbiłem do Ciebie w 'Waszym' temacie :lol:

W takim układzie może i nie byłaby to głupia opcja. Na pewno byłby tańszy od Alvesa a Maicon jest nie do wyjęcia.

PS:
Obrazek
*butifarra - kiełbasa katalońska

:lol2:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 26 mar 2008, 15:12

Bask pisze: W GD na Camp Nou to kto był partnerem Milito na środku obrony :?: :roll:
Zapomniałem dodać w tym roku ale to szczegół :P moja wina :)

Benitez kandydatem na trenera :rotfl4: to by były jajca rotacja niczym obecnie w Liverpoolu i może GIO by grał zdecydowanie więcej. Mam nadzieje że to jest tylko głupi wymysł prasy i Laporta nie bierze tego pod uwagę. Szanuje Beniteza jednak on do stylu Barcelony nie pasuje.

Już wolę zdecydowanie Żose Murinio :) ale o trenerach my tu gadu gadu a Ryjek ma szanse na zostanie choć nie wielkie ale ma !!

Ciekawi mnie że też że nagle Henry a teraz Milito dostają kontuzje przed reprezentacją. Sprytni są :P na Betis pewnie będą w 100% gotowi.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 mar 2008, 15:15

Tobik33 pisze:a Ryjek ma szanse na zostanie choć nie wielkie ale ma
:?: :?: :?:
Wobec ostatnich doniesień i słów Laporty można powiedzieć, że zdecydowanie większe są szansę, że Rijkaard zostanie niż przyjdzie nowy trener :roll: :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 26 mar 2008, 15:20

a co ma innego mówić ? jesteśmy na ostatniej prostej w sezonie mamy jeszcze spore szanse na wywalczenie tytułów. Więc Laporta nie skreśli od tak Ryjka. Jeżeli jednak nic nie wygramy to i kibice w Hiszpanii (a wiadome jest że nie są oni bez głosu) skreśla Ryjka którego uważają obecnie za najsłabsze ogniwo. II sezon bez tytułów przy takim składzie to było by nie za fajnie :|

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 mar 2008, 15:26

Tobik33 pisze:a co ma innego mówić ?
Nie chodzi mi o słowa zaufania Laporty do Ryjka bo to już przerabialiśmy :]
Chodzi mi o np. takie zdania:
"I do not share his dissatisfaction. This year, it remains to be seen what will happen. I think there is some satisfaction if we look at that in five years we have won two leagues and a Champions"
Szczególnie to:
Require win more titles is excessive
itd.
:] :] :]

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 26 mar 2008, 15:31

Tobik33 pisze:II sezon bez tytułów przy takim składzie to było by nie za fajnie :|
Zespół macie dobry tylko trenera słabego mam nadzieje,że odejdzie kandydatów pewnie znalazło by się sporo.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 26 mar 2008, 15:33

bufu czy słabego ? raczej nie prędzej powiedziałbym że Ryjek się w jakimś stopniu wypalił :P Nie zdziwię się jeżeli zatrudni go taka Chelsea i wygra z nią Champions League.

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 26 mar 2008, 15:36

Tobik33 może masz racje. A Twoim zdanie powinien zostać czy odejść nawet jak by zdobył jakiś puchar.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 26 mar 2008, 15:41

Cóż za trenerami przemawiają wyniki a zwycięstwo w CL czy PD automatycznie przedłużało by jego pracę w Barcelonie. Laporta i spółka raczej by go nie zwolnili jedynie on sam może zapragną by czegoś innego ?

Jeżeli Ryjek wygra któreś z tych rozgrywek to niech zostanie. Takie mam zdanie jeżeli jednak nie wygra a gra będzie taka jaka jest( bo jeżeli gra by się zdecydowanie poprawiła to miałby szanse zostać) to cóż ja bym się z nim pożegnał.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 mar 2008, 15:43

Milito doznal jakiegos urazu na zgrupowaniu kadry i jego wystep w meczu z Betisem stoi pod znakiem zapytania. Kolejna kontuzja w defensywie i bedzie dziurawo:P Oby Iniesta i Xavi z Puyolem wrocili cali i zdrowi do Bcn bo nasza druzyna zacznie przypominac ser szwajcarski

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 26 mar 2008, 15:44

Tobik33 w tym sezonie macie wahania formy, a za to odpowiada trener. Już dawno byli byście przed Realem gdyby nie kilka wpadek.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 mar 2008, 15:51

Chciałbym nakreślić tutaj pewien scenariusz bo niektórzy chyba mocno się boją (cieszą?), że Ryjek zostanie bo Laporta nie chce z niego zrezygnować. Oto scenariusz:

Real wygrywa La Liga. Barcelona zajmuje 2-3 miejsce. Ligi Mistrzów również nie wygrywamy (przyjmijmy, że odpadamy w następnej rundzie). Stosunek Joana do Franklina mimo tego nie zmienia się. Laporta jest konsekwentny. Kibice jednakże mają inne zdanie. Pojawiają się białe chusteczki. Rijkaard nie chce dalej prowadzić zespołu. Rijkaard odchodzi.

Ten scenariusz jest prawdopodobny. Generalnie nakreśliłem go po to, aby uzmysłowić niektórym (pozdro Bask), że Laporta może sobie wiele chcieć, ale nawet piastując tak wysoką funkcję nie może wszystkiego. Zwłaszcza w Hiszpanii, w Barcelonie. Od samego Mistera zależy nie mniej niż od Joana.

Mój scenariusz zakłada porażkę na wszystkich frontach. Jeżeli uda się coś wygrać to sytuacja trenera ulegnie zmianie i to chyba oczywiste.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 mar 2008, 16:01

Mentor jak zwykle przedstawia optymistyczna wersje wydarzen:p

Wydaje mi sie ze Ryjek ma klase i chyba sam odejdzie jezeli nic nie osiagnie. Zdaje sobie sprawe z potencjalu druzyny i celow jakie ma przed soba Barcelona.

Ja calkowicie wierze w zdobycie lm gdyz wystarczy nam rozegrac 2 swietne mecze i 3 srednie na naszym obecnym niskim poziomie zeby wygrac to trofeum. Rijkaard zdaje sobie chyba z tego sprawe i to bedzie jego glowny cel na koniec rundy no i oczywiscie mecz 7 maja(kto wymyslil zeby GD odbywaly sie w srodku tygodnia:()

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 mar 2008, 16:09

Bienias pisze:Mentor jak zwykle przedstawia optymistyczna wersje wydarzen:p
Optymistyczny? Porażka na wszystkich frontach (drugi rok z rzędu!) to optymistyczny scenariusz? Daj spokój Bienias. Ja po prostu w porównaniu do niektórych nie jestem zwolennikiem wyrzucenia Franka za wszelką cenę (w tym wypadku cena to porażka na wszystkich frontach). Wolałbym, abyśmy odzyskali koronę w Hiszpanii albo wygrali LM i zostali z Ryjkiem na kolejny sezon niż przegrali wszystko i zmienili trenera. Mam nadzieję, że wystarczająco jasno się wyraziłem :think:
Bienias pisze:wystarczy nam rozegrac 2 swietne mecze i 3 srednie
Zaiste banalna sprawa :lol:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 mar 2008, 16:11

Pamiętajcie, że Mou podejmie decyzję w ciągu 2 tygodni. W tym czasie raczej sytuacja w Barcelonie się nie wyklaruje, więc żegnaj Mou :lol: :P Choć zobaczymy jeszcze :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”