FMy - Strona 452

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 26 mar 2008, 0:42

podaj screenika jakiegos :)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 mar 2008, 0:53

Gra nie jest głupia, tylko uczciwa, odejmuje Ci tyle pieniędzy, ile wydałeś. Bo ta kasa, którą wydałeś na tych grajków w ratach, też przez Ciebie tak jakby została wydana już - tylko z budżetu w rzeczywistości zniknie później, ale zniknie tak czy owak.
Ja to rozumiem i tak jest realniej ale jak to ktoś powiedział że można stosować taki trick a dzięki temu dokonać większych zakupów bo mniej wydajesz na piłkarzy (reszta idzie na raty a jest brana chyba z miesięcznych rozliczeń ale co najważniejsze nie z budżetu transferowego) . Bo jak ma odejmować całą kwotę (gotówka płacona od razu + raty) to nie widzę sensu tych rat gdyż przez to że ich od razu nie oddam na piłkarza nie urośnie mi żaden procent ani nic innego.

Awatar użytkownika
Bianco
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bianco » 26 mar 2008, 1:16

Ja gram obecnie w FM2008 Stade Rennes :) Przed chwileczką zdobyłem Puchar Ligi :) Pierwsze miejsce w lidze z 7 pkt przewagi nad RC Lens. W Uefa pokonałem Marsylie która odpadła z LM teraz trafiłem na Lyon . Mam nadzieje,że wygram Uefa i puchar francji no i oczywiście Ligue1 wtedy będę świętować zdobycie Poczwórnej korony xD

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 26 mar 2008, 1:49

St. Albans szczęśliwie zakończyło rozgrywki Coca-Cola League 2 na 4 miejscu- uprawniającym do gry w barażach(chociaż przez długi czas byliśmy nawet 1si).

Pierwszy mecz barażowy z Hull, ryzykanckie 1-3-5-2 i po koncertowej grze duetu Bogunovic(2 gole)-Mężyk(3 bramki) rozbijamy Hull na wyjeździe 6:0- co jest dotychczasowym najwyższym zwycięstwem mojego St.Albans! Rewanż pozostaje tylko formalnością, lecz zawodnicy muszą być skoncentrowani- nie takie rzeczy w tej grze się zdarzały!

Rewanż zaczynamy takim samym składem i ustawieniem co pierwszy mecz- zwycięskiego składu się nie zmienia. 1:0 dla Hull, lecz w 44 minucie Christanval(największa gwiazda CC L2) ogląda czerwoną kartkę i Hull drugą część spotkania musi grać w 10! Marek Suker- 1:1. Hull strzela na 2:1. St.Albans w finale, lecz półfinał okupiony kontuzjami Rasmussena i Mężyka...czeka nas już tylko finał za 10 dni z Lincoln(z którym w lidze dwukrotnie minimalnie wygrywałem).

10 dni spokoju i maksymalnej koncentracji. To historyczna chwila w dziejach klubu, zaczęło się...Gramy mocno asekuranckim 1-3-5-2...
13 minuta- Bledzewski długim wykopem do Mężyka 1:0! 29, Davis ze środka pola sprytnie do Mariusza M. i 2:0! Człowiek który był średnim rezerwowym w trakcie sezonu i tak naprawdę nie otrzymał szansy udowadnia grą w półfinale i teraz w finale, że zasługuje na grę w pierwszej 11stce!
75 minuta- Lincoln zdobywa bramkę dającą im nadzieję...
w 83 i 84 minucie Mariusz Mężyk zdobywa 2 bramki-ale obie wg. Howarda Webb'a ze spalonego...a Lincoln ma sytuacje-lecz notorycznie pudłuje.
95 minuta- Mężyk pokazuje Lincoln ich miejsce w szeregu, kompletuje hat-tricka i przesądza o historycznym awansie do Coca-Cola League 1 czyli trzeciej ligi! Teraz czas na świętowanie sukcesu i wzmocnienie zespołu- tak łatwo już nie będzie :)

EDIT:
02:50 na zegarze...
Ta gra mnie przeraża...zobaczcie na godzinę pisania posta...do teraz siedziałem nad transferami :P Jak to dobrze że mam cały tydzień wolny od uczelni...PREMIERSHIP nadchodzę :P
Mucha, Czarnecki, Magiera, Woźniak, Kłus, Dennehy, Garra Dembele i jeszcze milion złotych do wydania...coraz bardziej zżywam się z St.Albans!

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 26 mar 2008, 9:56

Yukasz pisze:Bo jak ma odejmować całą kwotę (gotówka płacona od razu + raty) to nie widzę sensu tych rat gdyż przez to że ich od razu nie oddam na piłkarza nie urośnie mi żaden procent ani nic innego.
No ale odsącza ci cała kase z budzetu transferowego, ale ze stanu konta odciąga ratowo ;).

Swoją drogą, tak czytałem o tym HC trybie, i ktoś myka napisał niezłego (nie wiem czy go znacie - pewnie tak, ale warto powtorzyc dla nowicjuszy :P). O ile płacenie w ratach od razu odwala cały szmal z transrerowego budzetu, o tyle jeśli damy, że płacimy po powiedzmy 50 bramkach w lidze, albo po 50 wystepach, to tak sie nie dzieje, tylko czeka w końcu do tych 50 bramek. A więc, kupujemy jakiegoś wyczesanego napastnika, dajemy oferte na astronomiczną sume, która zapłacimy kiedy ten ustrzeli 50 bramek w lidze i ? I sprzedajemy go po 49 bramce :P. Wiem wiem, odkryłem Ameryke :oops: 8) :)

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 26 mar 2008, 10:19

Hehe jak ja kupuje wyczesanego napastnika to napewno nie po to zeby go opchnac po 49 golach ;)

Awatar użytkownika
Bianco
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bianco » 26 mar 2008, 11:48

Swoją drogą, tak czytałem o tym HC trybie, i ktoś myka napisał niezłego (nie wiem czy go znacie - pewnie tak, ale warto powtorzyc dla nowicjuszy :P). O ile płacenie w ratach od razu odwala cały szmal z transrerowego budzetu, o tyle jeśli damy, że płacimy po powiedzmy 50 bramkach w lidze, albo po 50 wystepach, to tak sie nie dzieje, tylko czeka w końcu do tych 50 bramek. A więc, kupujemy jakiegoś wyczesanego napastnika, dajemy oferte na astronomiczną sume, która zapłacimy kiedy ten ustrzeli 50 bramek w lidze i ? I sprzedajemy go po 49 bramce :P. Wiem wiem, odkryłem Ameryke :oops: 8) :)
Dobry myk :) Chyba tak spróboje zrobić ^^

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 mar 2008, 11:50

jeśli tak kupisz bramkarza, albo obrońce to fajny z napastnikiem i ofensywnym pomocnikiem już nie tak bardzo bo tracic zawodnika np.w połowie sezonu tylko dlatego że dużo strzelał już jest beznadziejnym posunięciem...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 mar 2008, 12:28

Yukasz pisze:to nie widzę sensu tych rat gdyż przez to że ich od razu nie oddam na piłkarza nie urośnie mi żaden procent ani nic innego.
Jak wejdziesz głębiej w finanse, to zobaczysz - możesz nie chcieć np. spaść poniżej 0 w stanie klubowego konta, co spowodowałoby gwałtowne zmniejszenie możliwej płacy, itp. Raty to rozsądna rzecz, ale ja jej rzadko używam, bo nie kupuję graczy za wielkie pieniądze.
jeśli tak kupisz bramkarza, albo obrońce to fajny z napastnikiem i ofensywnym pomocnikiem już nie tak bardzo bo tracic zawodnika np.w połowie sezonu tylko dlatego że dużo strzelał już jest beznadziejnym posunięciem...
Dlatego lepiej grać bez takich tricków, gra realniejsza, przyjemniejsza, a dobrego napastnika można kupić za grosze, tylko trzeba umieć szukać i modyfikować taktykę pod grajków, jakich możemy mieć.
Ja po ściągnięciu paru szybkich i świetnych snajperów zmieniłem taktykę, przez co w kolejnym sezonie król strzelców roku ubiegłego już się nie nadawał do niczego - ale za to zamiast jednego piłkarza z 30 bramkami mam trzech z 20, więc efekty takich zmian są. Tylko trzeba pomyśleć. :wink:

No niestety, jeden z moich ulubieńców - Gorazd Zajc - odchodzi z klubu po roku pobytu. Ściągałem go za jakieś 200 tysięcy funtów, po roku odchodzi za wielkie pieniądze - mam trzy oferty, z tego jedną bardzo dobrą (Fulham płaci prawie trzy razy tyle, co pozostałe kluby), do tego dwie późniejsze oferty od klubów z Championship, obie na okrągły milion gotówką. Wolę oferte Fulham, które co prawda nie płaci gotówką, ale w ratach + występy w reprezentacji mogę łącznie dostać nawet około 2.5 mln. Ł. :shock:
Szkoda mi strasznie Gorazda, bo miał zadatki na wielkiego (!!) piłkarza, w Oxfordzie świetnie grał i idealnie pasował do mojej koncepcji. Teraz mam zagwozdkę - czy ściągać obiecującego Polaka grającego w Chorwacji, którego obserwuję już od dawna, czy zaufać obecnemu składowi (wariant oszczędnościowy) i w lecie podjąć decyzję, co i jak zrobię.
Raczej jednak pozostanę przy obecnej kadrze, Polak mi nie zwieje, a mam dwóch młodych rozgrywających, którzy mogą błyszczeć.

Exodus z klubu trwa - odeszło już 10 piłkarzy.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 26 mar 2008, 15:38

Pokaz skille Gorazda, ciekawe czy jest tak wyczesany jak w poprzednich wersjach ;)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 26 mar 2008, 15:41

DominoWalcz pisze:Mam kolejne pytanie do wyjadaczy FM'owych :D. Macie jakies dobre typy na stanowisko scouta i trenerow? Zaczalem grac zespolem z drugiej ligi hiszpanskiej (Castellon) i przydalby mi sie lepszy sztab szkoleniowy. Z gory dzieki.
wejdź w "posady" i dodaj ogłoszenie. Na pewno wtedy kogoś znajdziesz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 mar 2008, 18:50

ale się zdenerwowałem :evil:
grałem Parmą, szło mi kapitalnie w pierwszy sezon skończyłem na 5 miejscu z 2 punktami do 4 JUVE z którym przegrałem w ostatniej kolejce, w następnym byłem już na 2 i zdobyłem Uefa, 3 sezon zacząłem od zdobycia Superpucharu Europy, potemy był Triumf w Serie A z 94 punktami i finał LM gdzie byłem zdecydowanie lepszy, ale ostatecznie przegrałem z Arsenalem, szło mi fenomenalnie i tak naprawdę byłem pewien ze jeszcze wiele sezonów zagram Parmą i....
nie mogę gry wczytać bo się źle zapisała :evil: :evil: :evil:

Zaczynam jeszcze raz :x

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 26 mar 2008, 19:03

To chyba najwieksza lipa jaka moze byc. Zawsze jak czytam jak ludzie pisza o utracie sejwa przyrzekam sobie ze bede zawsze miec dwie kopie. Potem i tak zapominam :lol:
Ostatnio tez stracilem pierwsza gre Newcastle, ale za to potem widzialem jakich bledow unikac na poczatku i w drugim sejwie bylo juz znacznie lepiej :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 mar 2008, 19:17

mi się to pierwsz raz przytrafiło i zły jestem jak diabli, bo stworzyłem w ekstremalnie krótkim czasie (ledwie w 3 lata) ze sredniaka naprawdę bardzo bardzo dobrą drużynę :x , a wcześniej albo mi się w 08 szybko nudziło bo zbyt silne ekipy wybierałem, albo mi coś nie wychodziło (bo kontuzje, bo zarząd mi co chwila kluczowych zawodników za groszę sprzedawał, albo bo nikt do mnie przyjść nie chciał)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 mar 2008, 19:21

Zajc wylądował w Fulham za rekordową dla Oxfordu kwotę 2.6 miliona funtów + milion w dodatkowych klauzulach.
Chłopak dokonał cudu, wynegocjował niebywały kontrakt, jego manager jest sukinsynem, bo zawrócił chłopakowi w głowie i wyrzucił z Oxfordu, ale zarazem zdolnym sukinsynem.
http://img166.imageshack.us/img166/2536/zajcbq8.jpg

Przy okazji - exodus trwa, kolejni frajerzy żegnają się z Oxfordem, zaś do mnie przyłącza się rzesza utalentowanej młodzieży z kraju. Przed chwilą podpisałem kontrakt z super utalentowanym napastnikiem ze Szkocji - Glenem - ale ciągle rozglądam się za kolejnymi wzmocnieniami moich rezerw, a więc piłkarzami z wysp brytyjskich <19 lat :wink:
Mam już przyuważoną grupkę 10-15 juniorów, mam nadzieję ściągnąć wszystkich i z nich zrobić team Oxford 2014 :wink:
Wzmocnień rezerw nie planuję - wyrzuciłem/sprzedałem 15 piłkarzy, kolejni na wylocie, więc musiałbym być wariatem, żeby teraz ściągać znów chłam, który za rok wyrzucę. Teraz mam taki zespół, że potrzebuję ewolucji - silniejszy za słabszego, a nie rewolucji, jak w poprzednich latach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”