Korona Kielce (zbiorczy) - Strona 45

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 06 lut 2008, 13:53

ehhh widze że tamat zakurzony,czas go odświeżyć :) \
Jak wszczyscy dobrze wiecie Korona po rundzie jesiennej zajmuje 5 miejce w OE z 32 puntkami i ze strata 5 punktów do Legii,która zajmuje upragnione przez nas 2 miejsce(o pierwszym nawet nie mówię,bo to nie ma sensu).Moim zdaniem runda jesienna w wykonaniu Koroniarzy była średnia.Korona(chyba już jak zwykle)wygrywa wszystkio ze słabymi i średniakami,a blamaże przężywa z zespołami ze swojego rejonu w tabeli(Groclin,Lech,Wisła,Zagłebie Lubin,Bełchatów,wyjątek Legia)wszystko to przez nieudolnośc odrabiania strat przez Koronę.Nawet przyjście Świerczewskiego nie odmieniło charakternie scyzoryków,nieraz zespół,przypominał bezradne dzieci we mgle.Wszystko to spowodowane niedoświadczeniem,brakiem cwaniactwa i szczęścia(przykład mecz z Lubinem,ktory mogliśmy rozstrzgnąć w pierwszej połowie).Jesli Korona myśli o europejskich pucharach powinien wzmnocnić:
-lewą obronę
-środek pomocy
-atak(szczególnie po wypożyczeniu Kowalczyka do Widzewa)
A jeśli już nie kupować,to dawać szansę piłkarzom z młodej ekstraklasy,ktorzy przecież są liderem :!: (Jacek Kiełb,Marek Fundakowski i wiele innych,wierze że byliby w stanie dobrze grać w OE)
Chyba już wszyscy wiedza że w Koronce od rundy wiosennej w bramce będzie grał Kowalewski,który wykopie z bramki(nareszcie :jupi: :mike:
:!: )Macieja Mielcarza"Mlecarza" i myślę że to właśnie Kowalewski będzie duchem tej drużyny i wyrobi jej charakter.
Z pewnością najlepszym piłkarzem rundy jesiennej był Edi,który już stał się ulubieńcem Kieleckiej publiczności
Także dobrze spisywał się najlepszy strzelec kieleckiej drużyny czyli Marcin Robak
Jeszcze będę się starał na biężąco pisać wydarzenia,transfery itp.z obozu Kieleckiej druzyny
zapraszam do dyskusji o "Złocisto-Krwistych" :!:

i proszę modów o usunięcie tej przestarzałej ankiety

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 mar 2008, 11:22

Dariusz Wdowczyk zatrzymany przez CBA

" CBA zatrzymało Dariusza Wdowczyka - wieloletniego reprezentanta Polski, a obecnie trenera piłkarzy drugoligowej Poloni Warszawa o siódmej rano w jego warszawskim mieszkaniu. Zatrzymanie ma związek z aferą korupcyjną w Koronie Kielce. To zupełnie inne śledztwo niż to prowadzone w sprawie domniemanego szefa piłkarskiej mafii - Ryszarda F. "Fryziera". "

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,5064483.html

No to ładnie się porobiło :twisted:

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 28 mar 2008, 13:18

Za niedługo przyjdzie czas na zgodowiczów czyli Cracovię :))

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 28 mar 2008, 14:13

Się ch*** 3 ligi doczepiają , jak by zaczeli dokładnie kontrolować drużyny grające w 3 lidze i niżej to by musieli większość zdegradować jeszcze niżej .

Najwyżej sie znowu będzie śmigać na mecze z Niedźwiedziem czy Proszowianką . Hohoho co to były za mecze .

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 mar 2008, 14:18

Scyzoryk pisze:Się ch*** 3 ligi doczepiają , jak by zaczeli dokładnie kontrolować drużyny grające w 3 lidze i niżej to by musieli większość zdegradować jeszcze niżej .
No to Ci przekręt, normalnie skurczybyki, chcą ukarać zespół, jeśli kupował mecze, no ja ich nie rozumiem, zamiast męczyć się na kontrolowaniu zespołów, które męczą się w III lidze i nie robią nagłych awansów, to się czepiają klubu, który nagle cudownie awansował wysoko, głupki normalnie, nie mają co robić.
:roll:
Rozumiem, gdyby Korona siedziała w III lidze i kupiła parę meczów - to możnaby uznać za czepialstwo w sytuacji, gdy taka Jaga czy Cracovia czeka na swoją kolej - ale Korona to czołówka ligi, w której znalazła się - rzekomo - bezprawnie. Więc wszelkie działania zmierzające do ukarania jej są całkowicie sensowne i racjonalne - a to, że paru scyzoryków się zdenerwuje... Całe szczęście nikogo w prokuraturze nie interesuje. :wink:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 28 mar 2008, 15:51

Nie ma sie co oszukiwac ... od dawna bylo wiadome ze awanse Cracovii jak i rok pozniej Korony byly od poczatku ustawione. Przy takiej kasie jaka zaiwestowano w kluby awans z 3 ligi byl obowiazkiem. Dzialacze poprostu wyszli z zalozenia ze najlatwiej bedzie go poprostu kupic. I 3 liga grala a i tak wszyscy wiedzieli ze Cracovia i rok pozniej Korona sa nie do ruszenia bo musza awansowac i tyle. Smutne to ale prawdziwe.

Jak sie patrzy z dzisiejszego punktu widzenia to szkoda poniewaz te kluby juz maja ugruntowana pozycje w lidze, sa stabilne i degradacja oslabi sportowo nasza lige. Ale tak naprawde ciezko znalezc jakies rozsadne wyjscie aby rozliczyc ta korupcje w polskiej pilce.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 28 mar 2008, 16:00

Wilmore pisze:No to Ci przekręt, normalnie skurczybyki, chcą ukarać zespół, jeśli kupował mecze, no ja ich nie rozumiem, zamiast męczyć się na kontrolowaniu zespołów, które męczą się w III lidze i nie robią nagłych awansów, to się czepiają klubu, który nagle cudownie awansował wysoko, głupki normalnie, nie mają co robić.

Tak tak czyli mecze mogą kupować zespoły ale tylko kiedy bronią się przed spadkiem :D

Nagły cudowny awans ... w pierwszym sezonie sponsoringu Kolportera II miejsce w tabeli więc awans w następnym to był na pewno niespodziewany i sensacyjny w składzie z zawodnikami I ligowymi i z dobrym trenerem . Poza tym te zarzutu względem nas dotyczą III ligi a nie II .

Jeżeli zarzuty się potwierdzą to ja jestem za tym żeby nas ukarali (w zależności od skali to pewnie będzie kara finansowa i ujemne punkty albo degradacja) , jestem za tym żeby karać wszystkie zespoły zamieszane w korupcje nie ważne w której lidze , a nie tylko te którym udało sie awansować do II czy I ligi .

<b>Oświadczenie Rady Nadzorczej i Zarządu Kolportera Korony Kielce</b>
W związku z zarzutami korupcyjnymi postawionymi pracownikom klubu Rada Nadzorcza oraz Zarząd Kolportera Korony SA podjęli zdecydowane działania w celu ukarania wszystkich osób zamieszanych w ten haniebny proceder.

Kierownik drużyny Paweł Wolicki i asystent trenera Arkadiusz Bilski zostali w trybie natychmiastowym zwolnieni z pracy. Obecni zawodnicy klubu, którzy uczestniczyli w rozgrywkach III ligi zostali zawieszeni w prawach zawodnika do czasu zakończenia wewnętrznego śledztwa zmierzającego do pełnego wyjaśnienia czy i w jakim zakresie brali udział w procederze korupcyjnym. Deklarujemy, że w przypadku potwierdzenia się zarzutów wobec tych osób, zostaną wyciągnięte wobec nich najsurowsze konsekwencje.
Jednocześnie wyrażamy głębokie oburzenie postępowaniem osób, które zawiodły pokładane w nich zaufanie i złamały zasady elementarnej uczciwości, lojalności wobec pracodawcy i sportowego "fair play". Podkreślamy, iż jesteśmy i zawsze byliśmy za ukaraniem wszystkich osób oraz klubów zamieszanych w aferę korupcyjną. Jesteśmy zdecydowanie przeciwni abolicji - tylko stanowcze i konsekwentne działania oczyszczą piłkarskie środowisko i wyeliminują raz na zawsze przestępczy proceder , którego i nasz klub stał się ofiarą. Dlatego jeśli w wyniku nieetycznych działań podjętych przez niektórych pracowników i zawodników dojdzie do ukarania naszego klubu, decyzję taką przyjmiemy z ubolewaniem i pokorą.

Prezes Rady Nadzorczej
Krzysztof Klicki

Prezes Zarządu
Adam Żak

Awatar użytkownika
persil
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: persil » 28 mar 2008, 16:25

To wychodzi na to że z obecnego zespołu to chyba Hermes, Rutka i Bednarek zostaną odsunięci?? Bo tylko oni grali w III lidze jeśli mnie pamięć nie myli??

A co do ukarania, to również myślę, że jeśli wina leży po naszej stronie, to nawet degradacja będzie w tym wypadku słuszna. No ale nie szafujmy wyrokami :), poczekajmy na oficjalne oskarżenia prokuratury.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 28 mar 2008, 16:41

Jak jeszcze się okaże że nawet Hermes jest w to umoczony to ja już ... ehhhh .

Wdowczyk może pociągnie za sobą Legię hehe .

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 28 mar 2008, 16:52

:? no to zajebiście.........teraz nawet ja jako kibic Korony chce aby zostali zdegradowani.....bo sprawiedliwośc musi być,piłke nożna rozgrywa się na boisku,a nie w gabinetach dyrektorskich.Ale mnie to denrwuje że przez takie trio jak:Wdowczyk,Wolicki,Bilski musimy teraz spadac z ligi :!: Oszukali nas,ci(a własciwie ten-Bilski)z legendy Korony,stali się dla mnie zwykłymi oszustami.Oby teraz krzysiu Klicki że rzuci tego wszystkiego,bo futbol w Kielcach szybko się skończy :mać:
P.S-ja tylko czekam jak się wezmą za Legię i Wisłę i się chyba niedkoczekam :x

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 mar 2008, 19:38

Marco pisze:Za niedługo przyjdzie czas na zgodowiczów czyli Cracovię
Po tym zatrzymaniu ruszyla machina na nowo, ja wyczekuje powiazan Lecho-Amiki bo nie wuierze ze jadro zla po ustawie jest czyste

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 mar 2008, 20:57

Scyzoryk pisze:
Tak tak czyli mecze mogą kupować zespoły ale tylko kiedy bronią się przed spadkiem Very Happy
Nie zrozumiałeś, co napisałem, nie dziwi mnie to.
EoT.
Kubańczyk pisze:teraz nawet ja jako kibic Korony chce aby zostali zdegradowani.....bo sprawiedliwośc musi być,piłke nożna rozgrywa się na boisku,a nie w gabinetach dyrektorskich.
Brawo za postawę. :!:
P.S-ja tylko czekam jak się wezmą za Legię i Wisłę i się chyba niedkoczekam Mad
Ano nie doczekasz się. Te kluby naprawdę nie miały powodu, by kupować mecze - skandaliczny był dla mnie tylko mistrz ostatni Legii, ale był czysty niestety. ;)
czeher pisze: Po tym zatrzymaniu ruszyla machina na nowo, ja wyczekuje powiazan Lecho-Amiki bo nie wuierze ze jadro zla po ustawie jest czyste
Lecho-Amici nie mają prawa się czepiać - chyba że Amica kupowała - bo to na Wronkach jest licencja.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 mar 2008, 21:01

Wilmore pisze:Lecho-Amici nie mają prawa się czepiać - chyba że Amica kupowała - bo to na Wronkach jest licencja.
No wlasnie o tym pisze :!: Przeciez Fryzjer zaczal eskapady od kuchenek
Rzecznik prasowy Kolportera Korony Kielce potwierdził, że Paweł W. i Arkadiusz B. w rozmowie z władzami klubu przyznali się do stawianych im zarzutów korupcyjnych - poinformował serwis internetowy "Echa Dnia".
W piątek władze Korony w trybie natychmiastowym zwolniły z klubu kierownika drużyny Pawła W. oraz asystenta trenera, a wcześniej kapitana zespołu Arkadiusza B. po tym, jak postawiono im zarzuty korupcyjne. Dotyczą one sezonu 2003/2004, kiedy kielczanie walczyli o awans do drugiej ligi.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 28 mar 2008, 21:17

Wilmore pisze:Nie zrozumiałeś, co napisałem, nie dziwi mnie to.

To weź mi wytłumacz bo chyba naprawdę nie rozumiem co tutaj napisałeś
No to Ci przekręt, normalnie skurczybyki, chcą ukarać zespół, jeśli kupował mecze, no ja ich nie rozumiem, zamiast męczyć się na kontrolowaniu zespołów, które męczą się w III lidze i nie robią nagłych awansów, to się czepiają klubu, który nagle cudownie awansował wysoko, głupki normalnie, nie mają co robić.
I jaki znowu nagły awans ? PZPN zabrania awansu co rok o klasę rozgrywkową wyżej ?

Korona jest nie dobra bo awansowała w 3 lata do 1 ligi . Tylko ona w IV grupie III ligi kupowała spotkania , a jeśli nawet nie to inne kluby należy zostawić w spokoju bo one nie awansowały ...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 mar 2008, 22:25

Scyzoryk pisze: To weź mi wytłumacz bo chyba naprawdę nie rozumiem co tutaj napisałeś
Scyzoryk pisze: Korona jest nie dobra bo awansowała w 3 lata do 1 ligi . Tylko ona w IV grupie III ligi kupowała spotkania , a jeśli nawet nie to inne kluby należy zostawić w spokoju bo one nie awansowały ...
Totalnie niczego nie rozumiesz i nie zamierzam Ci tego tłumaczyć dokładnie - i tak do Ciebie nie dotrze.
Powiem jednak tak - hasła "Korupter Karny Kielce" i nagły awans z trzeciej ligi do czołówki pierwszej to wystarcza za powód do podejrzeń w Polsce.
Dwa, że awanse takie, jak Korony, nie zdarzają się poza FM'em w Polsce bez pomocy sędziów.
Trzy, że nikt nie napisał, że przekręty były tylko w III lidze, ale że na razie badają tylko III ligę - to poważna różnica.
Korona kupowała, to zdegradować. Bez litości dla nikogo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”