FMy - Strona 454

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 mar 2008, 18:06

Zico_FCI pisze:U mnie też często były takie sytuacje, że chcieli i odejść i żeby ich wystawić na listę transferową, a po jakimś czasie porośli o pozostanie w klubie. Taka sytuacja powtarza w przypadku niektórych zawodników mniej więcej co pół roku. Natomiast, że dzień po żądaniu wystawienia na sprzedaż prosił o pozostanie zdarzyło mi się chyba pierwszy raz. Żeby było śmieszniej po dwóch dniach zapragnął zmiany otoczenia. Laughing
U mnie któryś grajek zażądał częstszych występów, ja mu powiedziałem że musi czekać na swoją szansę, on że w takim razie chce odejść, ja zgodnie z życzeniem wystawiłem go na listę transferową a chyba następnego dnia powiedział że jednak chciałby zostać :lol: Najbardziej mnie wkurza sytuacja z Giovinco który tak z 1,5 sezonu albo i lepiej temu zażądał wyższy kontrakt. Powiedziałem że po sezonie (bo to końcówka już była) będę z nimi rozmawiał. On strzelił focha i zażądał wystawienia na listę transferową. Ja olałem jego żądania i przez te kilkanaście miesięcy od tamtej sytuacji wiąże go z klubem bardzo niski kontrakt, nie chce podpisać nowego i gdzieś w opisach ma napisane że chciałby być wystawiony na listę transferową ale nie prosi o to w newsie. Gdyby powiedział mi że chce odejść to już by go nie było ale nie to nie :P
Zico_FCI pisze:Wywal go z listy życzeń to przestaną. Wink
Tak wiem tylko że jak ktoś będzie składał za niego ofertę to dowiem się o tym gdy już będzie zmieniał barwy a tak będę mógł zareagować jak będzie mi potrzebny.

Co do rozmów przed meczem to zawsze mówię że oczekuję zwycięstwa (z kim bym nie grał), jak czasem mówiłem żeby zagrali dla kibiców to grali wielkie nic :roll: W przerwie jak prowadzę 1 bramką to żeby nie spoczęli na laurach. A jak wyżej to że jestem podekscytowany. Jak remis lub przegrywam to żeby dali z siebie więcej bo jestem rozczarowany. Jak daję jakieś zrozumienie lub mówię coś łagodnego to po przerwie właściwie nic nie grają. A jak przegrywam ze słabeuszem to ślę każdemu indywidualnie kuwy :P Po meczu to że dobrze się spisali, jestem rozczarowany lub wyładowuję złość a później w newsach czytam że powiedziałem co myślę o cnocie ich matek - nie ma lekko :P Właśnie to mnie trochę wkurza - czasem klikam na jedną wypowiedź a czytam że powiedziałem zupełnie co innego :roll: Np mówię żeby zagrali na 100% a czytam że powiedziałem iż wyniki nie jest najważniejszy :roll:
Ostatnio zmieniony 28 mar 2008, 20:25 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 28 mar 2008, 18:15

Wilmore pisze:Szybko tylko na to spojrzałem i już widzę, że to do niczego się nie nadaje w moim przypadku - gdy wygrywam jedną bramką u siebie i zachęcam piłkarzy do walki, to ZAWSZE przegrywam mecz.
Każda drużyna ma inny profil psychologiczny, nie ma jednej recepty na sukcesy w rozmowach motywacyjnych - trzeba ekipę "wyczuć", najlepiej w sparingach.
Zresztą to zalezy od wielu czynników (wynik 2 połowy), bo co to da, że ich zachęcimy jak i tak będą słabo grać, po za tym to też zależy od składu oczywiście, kontuzji, ew. kartek. Ale ja to używam ;)
Ostatnio zmieniony 28 mar 2008, 19:07 przez Lisek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 28 mar 2008, 18:37

Co do rozmów przed meczem to zawsze mówię że oczekuję zwycięstwa (z kim bym nie grał), jak czasem mówiłem żeby zagrali dla kibiców to grali wielkie nic Rolling Eyes
Sama rozmowa to przeciez nie klucz do sukcesu:).Jesli grasz z lepsza druzyna to oczekiwanie zwyciestwa nic nie daje,gdyz wywierasz presje wyniku na zespol i u niektorych graczy moze pojawic sie ikonka "focha" :P oraz informacja,ze niepodobaja mu sie rozmowy przedmeczowe - nie jestem pewien,ale chyba wtedy morale spada.Co do tabeli,ktora zamiescił lisek, to rownie dobrze mozna poprosic asystenta o podpowiedz i ew skorygowac.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 mar 2008, 18:42

To właśnie pisałem że jak mówię coś łagodniejszego typu zagrajcie dla kibiców to nie grają nic a najlepiej wychodzi jak oczekuję zwycięstwa. Powiedzenie 'zagrajcie na luzie' nawet nie wchodzi w grę.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 mar 2008, 11:14

Yukasz pisze:Powiedzenie 'zagrajcie na luzie' nawet nie wchodzi w grę.
Kiedy gram ekipą juniorów/drugim zespołem w meczu o stawkę, to grają świetnie tylko po wypowiedzeniu tych słów. :wink:

I stało się. 10 marca 2010 roku Oxford przegrywając 0:2 zdołał się podnieść, strzelić 5 bramek i wygrać 5:2 na trudnym terenie w Port Vale. Te trzy punkty były bezcenne - moi juniorzy grali kolejny mecz, trochę już zmęczeni grą co trzy dni, ale cel osiągnęli - zdobyli 3 punkty i na 8 kolejek przed końcem moja przewaga nad drugim Doncaster wynosi 26 punktów, a nad trzecim Stoke - ponad 30.
Spodziewałem się świetnego wyniku w Division 1, ale nie kolejnego roku absolutnej dominacji w lidze - nie tylko pierwszy skład, ale i utalentowani juniorzy wygrywali, gdy było trzeba. Zdobyliśmy w lidze (stan na 10.03.10) 117 bramek, tracąc tylko 38 (na 38 kolejek), to drugie głównie ze względu na duże problemy z zestawieniem optymalnej obrony w tym sezonie.
Fantastycznie sprawdziły się gwiazdy sprowadzone w zimie - lewy obrońca Tamboura (reprezentant Mali) w 8 meczach zaliczył 7 asyst i grał bezbłędnie. Defensywny pomocnik Bilek na początku nie zachwycał, ale gdy "wszedł" w zespół - okazał się idealnym piłkarzem na tę pozycję w Oxfordzie. Sprowadzeni skrzydłowi - Grendel ze Słowacji i O'Donovan z Irlandii - albo wskoczyli do pierwszego składu i zaczęli czarować (Grendel), albo czarują z ławki (O'Donovan). Ściągnięty na przyszłość ofensywny pomocnik z Belgii - Antheunis - okazał się być talentem dalece lepszym od Zajca i w przyszłości powinien grać lepiej od Słoweńca - już gra tak samo. Za grosze ściągnięty do głębokiej nastoletni Glen czaruje w ataku, wygryzł świetnego snajpera Bozicica i zagwarantował miejsce dla siebie na przyszły sezon dzięki nagłemu rozwojowi. Z nastu piłkarzy do zespołu juniorskiego tylko jeden zawodzi - i to taki, co do którego nie miałem zbyt wielu złudzeń - reszta sprawdza się na poziomie D1 bardzo dobrze.

Plan na ten sezon jest jasny - za dwa tygodnie rozgromić Leeds na Wembley i zdobyć St. Johnstone's Paint, po czym dograć sezon juniorami. W przyszłym roku zmiany będą już kosmetyczne - na pewno odejdzie jeden OP (Lund ze Szwecji, penaltymaker :evil: ) a przyjdzie Otsemobor - nieistotne, za ile, ale mam do niego sentyment i on pasuje idealnie do mojej ekipy. Mam na koncie majątek (ponad 5 milionów funtów), więc szykuje się zmiana też rezerwowego lewego obrońcy - pozbędę się prawdopodobnie kapitana Williamsa i ściągnę kogoś naprawdę dobrego na tę pozycję.
Poza tym zmiany będą naprawdę kosmetyczne - jak się znajdzie okazja, to skorzystam, ale pierwsza "11" jest przygotowana już na Championship od dawna, poza nią mam 6-7 piłkarzy gotowych na to wyzwanie i tylko muszę dokupić rezerwowych OP, OL, może OPŚ lub OŚ (marzy mi się pewien Brazylijczyk, który nie dostaje regularnie pozwolenia na pracę :( )
Jak tak dalej wszystko będzie się rozwijało, to szykuje się kolejny łatwy sezon w wyższej lidze - Championship, nadchodzę! :lol:

Cele na sezon 2010/11:
- Kupić zmienników dla bocznych obrońców.
- Kupić dobrego, rezerwowego, ofensywnego pomocnika (acz tu rozwija mi się młody Słoweniec).
- Rozbudować stadion (klub zaczął przynosić straty przez szeroką, dobrze opłacaną kadrę), obecnie 12 tysięcy jest zapełnione w każdym meczu poza drobniejszymi pucharami, w Championship liczbę chętnych oceniam na około 20 tysięcy na najważniejsze mecze i 17 tysięcy na zwykłe - a obecnie mam tylko 12k, które do niczego nie wystarczają.
- Rozbudowa szkółki młodzieżowej.
- Uzyskanie dwóch klubów filialnych - jednego w kraju, na wypożyczenia, jednego zagranicą na pozwolenie na pracę (cel super trudny do zrealizowania :? ).
- Ewentualna, kolejna, rozbudowa bazy treningowej - mam coraz więcej wielkich talentów, którym ta baza jest mimo wszystko potrzebna.
- Zająć miejsce co najmniej barażowe w Championship.
- Wywalczyć awans do 4 rundy PA - od trzech lat staję na 3 rundzie, to wkurza. :wink:

Kusi mnie strasznie perspektywa objęcia posady managera w innym klubie - zgłosiły się po mnie Chelsea, Man City, Everton i Liverpool - we wszystkich kończą się kontrakty managerów 30.06 i we wszystkich prasa wymienia mnie jako faworyta do objęcia posady - odmawiam póki co. :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 29 mar 2008, 15:10

Jak mnie wkurza Bundesliga, zacząłem grę Wolfsburgiem i już mi 5 osób ze sztabu szkoleniowego inne kluby wykradły :/ :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 mar 2008, 17:11

Obrazek

A mnie wkurza, że np. za tego zawodnika wartego niecałe 10 baniek Lyon sobie życzy …. 188 milionów. :lol: Zresztą teraz bardzo trudno mi znaleźć zawodnika, który by mnie wzmocnił za mniej niż 80 mln.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 mar 2008, 20:58

Wilmore pisze: - Kupić zmienników dla bocznych obrońców.
Są.
Wilmore pisze: - Kupić dobrego, rezerwowego, ofensywnego pomocnika (acz tu rozwija mi się młody Słoweniec).
Stawiam na Słoweńca.
Wilmore pisze:- Rozbudować stadion
Stadion w trakcie rozbudowy o 2k.
Wilmore pisze:- Rozbudowa szkółki młodzieżowej.
Rozbudowana.
- Uzyskanie dwóch klubów filialnych
Jeden już jest, zaraz dostanę propozycje drugiego.

Na rozbudowę stadionu poszły GIGANTYCZNE pieniądze. Prawie 3.5 miliona funtów. Ale na szczęście już poszły precz i zostałem z 6 milionami łącznie po sprzedaży paru graczy z głębszych rezerw i zakupie paru za czapkę gruszek.
Skład jest wyrównany, budżet płacowy nieprzekroczony, ale...
Problem mam z tym budżetem właśnie. Urósł mi on znów do 100 tysięcy funtów tygodniowo, podczas gdy moi piłkarze zarabiają 72 tysiące z tego. Kłopot jest jeden - przed rozbudową stadionu i przy 58 tysiącach tygodniowo traciłem na miesiąc nawet do 80k. :( Teraz to się jeszcze rozrosło i mam cholerną nadzieję, że kibice będą wypełniać stadion po brzegi, inaczej może być chudy sezon.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 29 mar 2008, 21:18

Ja mam z kolei inne pytanie, a raczej prośbę. Posiada ktoś jakieś linki do Champiosnhip Managera 03/04? Nie mogę znaleźć w internecie, w sklepach tego nie kupię, na allegro też nie ma. Wiem, żę był taki temat kiedyś, ale tamta strona z grą już nie działa.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 29 mar 2008, 22:17

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 mar 2008, 0:38

Wilmore mógłbyś powiedzieć na jakich ustawieniach grasz (baza danych, włączone ligi, dodatkowe państwa itp) :?:

Mnie w FM wkurza że wraz z zainstalowaniem gry nie ma żadnych zdjęć zawodników ani log tylko kilkadziesiąt mega trzeba ściągać a w dodatku przez wspaniałe transfery wszystko ściąga się jak krew z nosa ['] :evil:

Grał ktoś w niższych ligach francuskich :?: Jak się grało :?:

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 30 mar 2008, 10:09

Obrazek
WTF? :evil:

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 30 mar 2008, 10:15

Barça_Hincha pisze:Obrazek
WTF? :evil:
:angry2: :zgon:
musisz mieć poprostu trzech wychowanków klubu :lol:

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 30 mar 2008, 11:16

Ale tam są:]

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 mar 2008, 11:33

Kolega pyta o CM 03/04 a ja pojade hardcorem

Ma ktos moze linkacza jakiegos do CM3 ? To bodajrze sezon 98/99 :) Pierwszy moj CM i chcialbym powrocic :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”