Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 160

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 mar 2008, 22:57

atrzac na ich forme wolalbym zeby grali z AV niz z mocniejsza Roma
he? masz coś do formy Scholsey'a? Bo jak dla mnie dziś kolejny bardzo dobry mecz.

Martwią urazy Rio, Evry, Carricka, Van Der Sara przed spotkaniem z Roma, gdzieś coś też słyszałem o kontuzji Naniego... :/:/:/ czyżby powtórka z rozrywki z zeszłego sezonu, gdzie przed Milanem wysyp urazów uniemożliwił nam wygranie LM? ;/ tragedyja...nie ma nic gorszego niż coś takiego...najbardziej bolą urazy w defensywie, bo pokazujemy w tym sezonie ze jesteśmy w niej swietny i ona jest kluczem do wszystkiego. Oby Rio i Pat byli gotowi...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 mar 2008, 23:07

Kamil232 pisze:czyżby powtórka z rozrywki z zeszłego sezonu, gdzie przed Milanem wysyp urazów uniemożliwił nam wygranie LM? ;/
Ty naprawdę wierzysz w to, że ponieśliście klęskę z Milanem na San Siro tylko przez to, że było parę urazów w Manchesterze?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 mar 2008, 23:10

Ty naprawdę wierzysz w to, że ponieśliście klęskę z Milanem na San Siro tylko przez to, że było parę urazów w Manchesterze?

Nie no co Ty. Kaka' wszystkich przyćmił, a kogo woził to bez różnicy.

Manchester pewnie wygrał 4:0. Każdy inny wynik byłby dla mnie zaskoczeniem. Villa ostatni gra słabo, Manchester przeciwnie. Dodajmy do tego swoje boisko i patent na daną drużyną= pogrom. Tak też i było.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 29 mar 2008, 23:10

Takie samo usprawiedliwienie będzie po klęsce z Romą :o

Manchester dziś pokazał klasę, choć jak już pisałem z Aston Villą zawsze im sie gralo łatwo, wiec wynik nie jest zadną niespodzianką. Co to za urazy o których piszecie (Rio, Evra, vdS, Carrick)? Coś poważnego? Zagrają z Romą?

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 mar 2008, 0:40

Kamil232 pisze:he? masz coś do formy Scholsey'a? Bo jak dla mnie dziś kolejny bardzo dobry mecz.

he ? naliczylem dopiero 2 takie spotkania :| z Derby i z Lpoolem. Reszta sezonu to kontuzja i wystepy ponizej krytyki. Dzisiejszy wystep ocenie jak zobacze
Wilmore pisze:Ty naprawdę wierzysz w to, że ponieśliście klęskę z Milanem na San Siro tylko przez to, że było parę urazów w Manchesterze?
ulala , no dlaczego ?:D

Keano
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keano » 30 mar 2008, 11:32

Troche malo mu ich naliczyles. Scholes wczoraj absolutnie genialny.

Nasza obecna sytuacja jest swietna. Wreszcie trafilsmy na szczytowa forme, mamy 5(6) pkt nad drugim zespolem z lepszym bilansem bramek o prawie 20 goli!!! Najlepszy atak i obrona, kontuzje nawet nam tak nie dokuczaja, choc Sir powiedzial ze po Villi 5 grajkow ma drobne urazy. Mam nadzieje ze sie wykuruja na wtorek.

Jesli utrzymamy tą forme, to nie bedac nawet zbyt pewnym siebie mozna napisac, ze puchar za mistrzostwo zostanie na OT.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 mar 2008, 11:48

boskigonzo pisze:
ulala , no dlaczego ?Very Happy
Nie zamierzam wchodzić w kolejną bezpłodną polemikę, ale kilkoma drobnymi urazami nie wytłumaczy nawet najzagorzalszy gimfan ManU przyczyny nagłego, jednodniowego spadku formy całej drużyny ManU.
Nie wiem, może cała pierwsza jedenastka i rezerwowi zamiast trenować modlili się o wyleczenie tych kilku drobiazgów? I dlatego nietrenowali?
A może po prostu Milan ich totalnie zdominował, niezależnie od tego, czy zdrów i w formie, czy nie?
Tak, tak chyba wyglądała rzeczywistość...

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 mar 2008, 12:17

Mecz zdominowany przez United :]

Bardzo dobra gra w ataku, momentami cudowna. Taką drużyne aż chce się oglądać.
Środek pola w składzie Carrick-Scholes to jest optymalne rozwiązanie. Trzeba w najtrudniejszych meczach grać własnie takim zestawieniem w środku pola. Fajnie się składa bo Owen-Andi również razem świetnie grali. Wychodzi że mamy dwie świetne pary w środkowej strefie.

Rooney, jakie ten chłopak ma możliwość. Jeszcze żeby nabrał pewnosci siebie przy sytuacjach 1 na 1 z bramkarzem.
Statystyki: 10 goli i 11 asyst to dorobek Roo w EPL, a ja ciągle mam mu coś do zarzucenia, ale to chyba dlatego od niego wymagam najwięcej :)
Jeżeli poprawi skuteczność, Ronaldo zejdzie na drugi plan :] Myśle że jeszcze w tym sezonie Roo dobije do 15 goli w Premiership.

Ronaldo, troche przygaszony ale bramka i 3 asyst zaliczył...słabo :wink:

Obecnie w ataku mamy taką wymienność pozycji że sie w trakcie meczu połapać nie moge. Jeszcze Nani wyzdrowieje to już będzie masakrycznie.

W Championship 14 bramke strzela Fraizer Campbell, musi dostać szanse w następnym sezonie. Bendtner w Birmingham pokazał się z dobrej strony dostał szanse w Arsenalu. Friazer już strzelił od niego więcej goli więc trzeba mu zaufać. Dodam że Ebanks-Blake również nasz wychowanek jest liderem strzelców w Championship :]

Awatar użytkownika
plinert
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: plinert » 30 mar 2008, 13:31

Rossi pisze:
W Championship 14 bramke strzela Fraizer Campbell, musi dostać szanse w następnym sezonie. Bendtner w Birmingham pokazał się z dobrej strony dostał szanse w Arsenalu. Friazer już strzelił od niego więcej goli więc trzeba mu zaufać. Dodam że Ebanks-Blake również nasz wychowanek jest liderem strzelców w Championship :]

Zgadzam sie w 100%, tan chlopak jest niesamowity i powinien powoli pukac do I składu..... tym bardziej ze przy czestej absencji sahy brakuje zmiennikow..

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 mar 2008, 14:25

Rossi pisze:Statystyki: 10 goli i 11 asyst to dorobek Roo w EPL, a ja ciągle mam mu coś do zarzucenia, ale to chyba dlatego od niego wymagam najwięcej Smile

On nigdy nie byl sępem pola karnego, za to zawsze zajebiscie dogrywal :) Tez wymagam od niego wiecej , ale czasem wystarcza mi to jak patrze na tego kolesia, jak gania za innymi i walczy o piłke jak o chleb. Cos niesamowitego :)

Rossi pisze:W Championship 14 bramke strzela Fraizer Campbell, musi dostać szanse w następnym sezonie. Bendtner w Birmingham pokazał się z dobrej strony dostał szanse w Arsenalu. Friazer już strzelił od niego więcej goli więc trzeba mu zaufać. Dodam że Ebanks-Blake również nasz wychowanek jest liderem strzelców w Championship Krzywy

Odwieczny problem - dac szanse wychowankowi , moze sie oplaci, moze nie , czy tez kupic kogos na goraco, sprawdzonego , ogranego. Po sezonie bedzie 4 napastnikow w tym Saha czyli wlasciwie 3 . Potrzeba 4 do brydza. Szczerze mowiac widzialem Campbella na tourne przygotowawczym i zrobil na mnie dobre wrazenie. W CC strzela , wiec czemu nie ? Jest jeszcze przeciez mlodziutki Brandy :)

Tak z ciekawosci zapytam - ile ma bramek Ebanks-Blake ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 mar 2008, 14:45

boskigonzo pisze:Po sezonie bedzie 4 napastnikow w tym Saha czyli wlasciwie 3
Mam pytanie - czy Tevez jest wypożyczony do ManU, czy został już wykupiony?
Jeśli jest nawet wykupiony, to jakich napastników macie? Rooney, Tevez, Saha i kto jest czwartym? Ten z Angoli?

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 mar 2008, 14:48

boskigonzo pisze:Tak z ciekawosci zapytam - ile ma bramek Ebanks-Blake ?

Ebanks-Blake strzelił juz 20 goli dla Wolverhampton. To tam Frankowski coś strzelić nie mógł :lol:

Pamiętam że Ebanks-Blake świetnie współpracował z Rossim w rezerwach. Potem złamał noge i poszedł w odstawke. Następnie było Plymouth a teraz Wolves. Jeżeli Wilki nie wywalczą awansu to może ktoś z EPL go kupi, może Keano :wink:

Fraizer w Antwerpi strzelił 21 bramek teraz w Chamionship 14 więc SAF musi mu zaufać.

Z młodych to jest jeszcze Brandy na wypożyczeniu w Swansea. Chyba tam za dużo nie gra, choć gole już strzelał w L1.

Młody Włoch Frederico Macheda ostatnio zadebiutował w rezerwach, strzelił bramke. Troche inny typ napastnika niż Rossi ale też bardzo utalentowany. Jest Welbeck, który coraz lepiej poczyna sobie w rezerwach więc któryś z młodych snajperów powinien "wypalić" :)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 30 mar 2008, 15:04

Wspaniały mecz z AV, nie bedę sie rozpisywał, cieszy tylko znakomita forma Roo i Ronaldo. Pierwsze bramka - cudo, i jeszcze ta asysta przy trzeciej bramce - masakra.
Odnosnie kontuzji, miejmy nadzieje ze Rio i Evra wrócą bo tych graczy nie da sie zastąpic(chociaz Silvestre w rezerwach juz wrocil do formy, ostatnio cudna asysta przy bramce Frederico Machedy). Bez Carricka tez damy rady OH-Anderson-Scholes dadza rade.
W Romie za to nie zagra Totti, spore osłabienie, chociaz Vucinic na pewno godnie go zastąpi.

Odnosnie młodych graczy w United w przyszlym sezonie, ich pozycja napewno znacznie sie porawi bo teraz bedzie moglo na lawce zasiadac 7 graczy zamiast 5.
W tym sezonie cięzko jest mi naliczyc mecze w których po pierwszej polowie mielimy pewne 3 punkty i az prosilo sie o wejscie Wellbacka.
W przyszlym sezonie mlodzi na pewno dostana swoje szanse.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2008, 15:08 przez John Travolta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 30 mar 2008, 15:08

John Travolta pisze:W Romie za to nie zagra Totti,

Co co co? :shock:

EDIT

:angry2: A tak sie ładnie dzień zapowiadał :lol: Cóż, trzeba będzie pokazać, że Roma to nie tylko Totti. A u was jakie szanse, że VDS, Rio i Evra zagraja?

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 30 mar 2008, 15:15

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 10,00.html

Raczej pewna informacja, na pewno nie zagra w Rzymie, nie wiadomo jeszcze jak bedzie z rewanżem.

Cięzko ocenic szanse na wystep Rio, Carricka i Evry, Ferguson sciągnął ich wczoraj w 60 minucie, ale to bylo tak asekuracyjnie, wiec podejzewam ze zagraja, nie wiem jeszcze jak z Giggsem on zszedl 5 minut przed koncem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”