Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 176

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 mar 2008, 16:06

Dziwne i to bardzo, co robił tam autokar sympatyków Juve jak to Juve miało podejmować Parmę a nie odwrotnie. Grając u siebie na stadion chyba nie ma potrzeby dojeżdżać autokarami :lol:
maestro pisze:smutne, że takie rzeczy się dzieją... Sad
Jeśli był to zwykły wypadek a zakładem że tak jest to może to zabrzmi brutalnie ale jest to normalne - co chwilę na świecie ginie ktoś w wypadku samochodowym :(

Tak patrzę na tabelę i się niepokoję - wszyscy patrzą czy Roma dogoni Inter a jeśli wygracie z Parmą będziecie tracili do Romy 4 pkt :evil: WTF :?:

Wyedytowalem swojego posta. Ponoc jest to info z oficjalnej strony Juve ale wloskiego nie znam. //maestro

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 30 mar 2008, 16:13

Yukasz pisze:Dziwne i to bardzo, co robił tam autokar sympatyków Juve jak to Juve miało podejmować Parmę a nie odwrotnie. Grając u siebie na stadion chyba nie ma potrzeby dojeżdżać autokarami

Może to kibice importowani z Mediolanu :lol:

Cóż, IMO z powodu zwykłego wypadku nie powinno sie od razu odwoływać całego meczu, no ale Włosi po wydarzeniach w Katanii i zamieszkach po zabójstwie kibica Lazio są mocno uczuleni na tym punkcie...
Yukasz pisze:Tak patrzę na tabelę i się niepokoję - wszyscy patrzą czy Roma dogoni Inter a jeśli wygracie z Parmą będziecie tracili do Romy 4 pkt WTF
Spoko, terminarz mamy lepszy, bedzie zreszta pelna mobilizacja teraz na kazde spotkanie :wink: Predzej to Inter bedzie trzeci 8)

EDIT

Jeśli tak sie przedstawia ten wypadek to zmienia to postać rzeczy :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 kwie 2008, 12:10

Policja kłamała ze strachu
Piotr Kowalczuk 01-04-2008, ostatnia aktualizacja 01-04-2008 01:36

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych rozważa wprowadzenie zakazu organizacji wycieczek na mecze.

Do tragedii doszło w niedzielę przed 13.00 koło Asti, między Turynem a Piacenzą, na terenie Autogrillu (to sieć złożona z restauracji, baru, sklepu i stacji benzynowej). Podobnie jak cztery miesiące temu przy autostradzie w konsekwencji starć kibiców zginął młody człowiek.

Najpierw do Autogrillu zjechał autokar z kibicami Juventusu zmierzającymi z Cremy do Turynu na mecz swojej drużyny z Parmą. Kilka minut później na parking wjechały dwa autokary z fanami Parmy. Natychmiast zaatakowali oni butelkami i pałkami salwujących się ucieczką z restauracji do autokaru kibiców Juventusu i kierowcę. Ten ruszył natychmiast. Nie zdążył nawet zamknąć drzwi. Pod koła wpadł usiłujący zatrzymać autokar 28-letni fan Parmy Matteo Bagnaresi. Zginął na miejscu. Kierowca twierdzi, że w panice go nie zauważył.

Gdy dwie godziny później na stadionie w Turynie ogłoszono, że z powodu tragedii mecz został odwołany, fani Juve skandowali: „Jednego mniej”.

Bagnaresi jest znany policji. Należał do klubu kibiców Parmy. W 2005 r. otrzymał trzyletni zakaz wstępu na imprezy sportowe za udział w awanturze po meczu Parma – Juventus. W niedzielę jechał na swój pierwszy mecz po karencji. Pochodził z tzw. dobrej rodziny. Ojciec jest inżynierem, matka nauczycielką w liceum. Sam niedawno skończył studia. Pracował jako ekspert bezpieczeństwa i higieny pracy. Politycznie związany był ze skrajną lewicą. Należał do Kręgu im. Mariano Lupo.

Lupo był zamordowanym w 1972 r. przez bojówki skrajnej prawicy aktywistą organizacji terrorystycznej Lotta Continua zbliżonej do Czerwonych Brygad. Bagnaresi brał udział w demonstracjach podczas szczytu G8 w Genui siedem lat temu i wielu innych starciach z policją.

W tym roku co weekend z okazji meczów futbolowych w drogę wyrusza około 50 tysięcy kibiców. Podróżujący w zorganizowanych grupach fani po drodze napadają na Autogrille. Cztery miesiące temu policjant zastrzelił wyjeżdżającego z Autogrillu kibica Lazio Gabriele Sandriego w chwilę po szarpaninie z fanami Juve, bo myślał, że znów chodzi o napad.

Wówczas, wieczorem w Rzymie, doszło do regularnej bitwy z policją i dewastacji okolic Stadionu Olimpijskiego, m.in. siedziby Włoskiego Komitetu Olimpijskiego, bo fani szukali odwetu. Może dlatego w ostatnią niedzielę policja, chcąc uniknąć zamieszek, do późnego wieczoru kłamała w żywe oczy, utrzymując, że chodzi o nieszczęśliwy wypadek, a nie konsekwencję napadu fanów Parmy na kibiców Juve.

Teraz wszystkie włoskie kluby kibica ogłosiły Bagnaresiego kolejnym futbolowym męczennikiem, choć w gazetach można przeczytać, że padł ofiarą bandyckiej futbolowej subkultury, a o kłopot prosił się sam.

Piotr Kowalczuk z Rzymu
http://rp.pl/artykul/114411.html

Jeśli tak było to sam szukał śmierci i ją znalazł :roll:

I mała ciekawostka :lol: :arrow:
Jak podaje dzisiejszy Il Romanista władze rzymskiego klubu zdecydowały sie przyjąć sięgającą 5 milionów euro ofertę Juventusu odkupienia Amantino Manciniego.W ramach tej transakcji z Juve do Romy przejdzie ulubieniec trenera Luciano Spallettiego Vincenzo Iaquinta.Transfer dojdzie do skutku podczas najbliższego okienka transferowego.Amanitno będzie zarabiał ponad 5 milionów za sezon plus premie

-Oddałem Romie kilka najlepszych lat mojego życia.Mam nadzieje, że ktos to doceni i nie spotka mnie takie pożegnanie jak Chivu.

-Nie byliśmy wstanie dojść do porozumienia w sprawie nowego kontraktu chociaż zgodziłem sie na mniej ale to wciąż było mało a Juventus zaakceptował moje wymagania niemal natychmiast.

-Juventus to wielki klub i będę zaszczycony grając dla nich.Bardzo chcę zdobyć scudetto- oznajmił uszczęśliwiony zawodnik

Rosella Sensi skomentowała sprawę w dosadny sposób.

-Z niewolnika nie ma pracownika.Proponowaliśmy Amantino naprawdę sporę pieniądze ale odrzucał każdą naszą ofertę i dlatego zaakceptowaliśmy ofertę Juventusu-zakończyła wyraźnie przybita pani prezes
Swoją drogą to Mancini ma zapisaną w kontrakcie klauzulę pozwalającą mu odejść za całe 5 mln :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 kwie 2008, 12:19

dzisejszy dzień będzie pełen takich kwiatków, dlatego ja się jakoś ogarne (bo dopiero wstałem) i wypad na miasto....
....wracam jakoś jutro :D

A odnośnie tego wypadku, to wiele on mówi i jesli to prawda to nie mogę pozbyć się wrażenia że on sam zdecydował

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 kwie 2008, 21:30

Jesteśmy po pierwszej połowie i ja straciłem wszelką nadzieje, Amauri najboleśniej dla nas udowodnił kibicom JUVE powątpiewającym czy był by dobrym transferem strzelając tak poprostu 2 gole, ten pierwszy poprostu piękny i Buffon zrobić nic nie mógł, potem okrpnie wyglądające starcie Nedveda z Guanem po którym obaj obaj musieli zejść z boiska, JUVE niby ma optyczną przewagę, ale nic z tego wynika, większość strzałów odbija sie od obrońców, a jak już coś nie odbije się od nich to mało dokładnie....
Słowem zostaliśmy wypunktowani i szanse choćby na remis są mizerne...
:evil: :x

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 06 kwie 2008, 21:35

No i jest wielki uj, jak zwykle :? Amauri załątwił dziś sobie transfer do Turynu.

Nie wyróżnię nikogo, bo nikt na to nie zasłużył. Zganić natomiast należy parę naszych stoperów. Pierwsza bramka na ich konto, głównie Legro, bo był bliżej. Dlaczego stali tak daleko od Amauriego?? :shock: Tak pozwolić podejść pod pole kane... :? A Amauri już zrobił co do niego należało. Bramka miodzio, tylko przyklasnąć. Drugi gol to już chyba Chiellini, bo nie upilnował Amauriego, który zupełnie nie pilnowany nie dał szans Gigiemu. Gramy fatalnie, nic nie tworzymy w ataku. Po raz kolejny irytuje popieprzona taktyka Ranieriego czyli dłuuuugie piłki od naszych obrońców, do... no właśnie, do kogo?? Ano wprost na głowy obrońców Palermo. Mało gry piłką. Może częściej się przy niej utrzymujemy ale nic z tego nie wynika, wszystko wolno i niedokładnie, a Palermo 2 groźne akcje i dwa gole :roll: Del Piero znów gra momentami na linii ze swoimi obrońcami, bo nie ma komu rozgrywać. Po raz kolejny wkurza Camor, bo dostaje żółtą kartkę za dyskusje. Żeby jeszcze za faul, ale dostawać w każdym meczy kartki za dyskusje?? Później pauzuje co 2 kolejki, Ranieri powinien z nim zamienić słówko na ten temat. No i mam nadzieję, że tak Nedvedowi jak i Guanie nic się nie poważnego nie stało. Starcie wyglądało groźnie, tego drugiego w pośpiechu znieśli z boiska, obaj nie mogli kontynuować gry. Iaquinta wszedł i na dobrą sprawę nie mamy już kim zaskoczyć gospodarzy w ofensywie. Pozostaje jedynie marne pocieszenie, że II połowy gramy zazwyczaj lepiej niż I ale ciężko będzie wygrzebać się z tego gówna...

Tiago za Nocerino i Hasan za Grygere... no zobaczymy, nie mamy już zmian
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2008, 21:39 przez maestro, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 kwie 2008, 21:37

Ja już pisałem w komentarzach po tych naszych buńczucznych wypowiedziach o 2 miejscu, że 4 pkt w najbliżzych 2 meczach brałbym w ciemno. Przy pierwszym golu mimo wszystko dał ciała Legro, bo pozwolił Amauriemu zejśc na prawą nogę przy 16 metrze. Drugiego nie widziałem, bo dzisiaj SopCast mnie zawiódł i meczu nie dane jest mi oglądnąc. Zaraz poszukam 2 gola to sobie wyrobię opinię, co tam się stało.

Myśl Ranieri co zrobic po przerwie, ze zmianami nawet nie ma co czekac, może Marchionni na skrzydło a Camor do środka za Nocerino - nie wiem...

EDIT

No i 2 gol na konto Giorgio trzeba niestety zapisac.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 06 kwie 2008, 21:43

...no a zarzad mowi ze do srodka wystarczy nam Olof. Diego czy innego grajka za powazna kase nie bedzie, przyjdzie zajebisty Harry Kewell za darmo, wroci moze Giovinco i na tym sie skonczy. Gigli powie ze pozyskalismy 3 wielkich mistrzow, i mozemy walczyc o Scudetto.

Edit. Dobrze jednak ze mamy Del Piero, bo cienko bym to wszystko widzial bez niego.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 kwie 2008, 21:46

Maciek 2 gol zdecydowanie na jego konto, stał w miejscu jak słupek a Amauri eksplodował z dobry metr ponad jego głowe.
Zresztą Amauri to dla mnie najlepiej grający głową zawodnik w Serie A, nie tylko ze względu na siłe, sprawności i skoczność, ale i szokującą moc i precyzje jego głowek bo już parę takich i ładniejszych głowek zaliczył

A Del Piero na 2:1, jeśli dobrze słyszałem wcześniej to jego 550 mecz (to napewno) i 250 gol (tego nie jestem pewien), przy bramce brawa dla Sissoko za przechwyt i dobre wejście do ofensywy, a dla Alexa za spokój

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 06 kwie 2008, 21:50

(L)oczkerson pisze:słyszałem wcześniej to jego 550 mecz
553 i właśnie pobił rekord Scirei (552) a gol 232 jak się nie mylę :think:

Wracamy do gry. Cóż za akcja Sissoko :shock: Tiago pogral 2min i tez przypierniczyl glową heh trza uważać, bo nie mamy już zmian. Jedziemy z nimi :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 kwie 2008, 21:51

a racja :oops:

ALEX :!: :!: :!:
Grande Il Capitano :!:
I jedziemy po zwycięstwo :!: :twisted:

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 06 kwie 2008, 22:08

Sissko jest genialny. Najlepszy transfer Juve od 2 lat :D No i oczywiscie Forza Alex :)

Szkoda ze Legro spudlowal :P

EDIT:
AAAAAAAAAAALEX, jak to nie wpadlo?! Trezegol w srodek :( 2 polowa swietna :)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 kwie 2008, 22:24

Mam dośc.

Najpierw http://www.d1g.com/video/show/?id=1913402

90 minuta - [']

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2860

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 06 kwie 2008, 22:26

bez sensu....zapieprzają całą drugą połowę, strzelają 2 bramki, robią nam nadzieję po czym w końcówce tracimy bramkę i punkty zostają u przeciwnika...bez sensu

a zawsze jak Ranieri i spółka mówią że walczymy o scudetto czy cośw tym stylu, to przegrywamy najbliższy mecz...też bez sensu

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 kwie 2008, 22:29

bez sensu....zapieprzają całą drugą połowę, strzelają 2 bramki, robią nam nadzieję po czym w końcówce tracimy bramkę i punkty zostają u przeciwnika...bez sensu
Ale za to jaka bramke ,zapomniales dodac :D

Great Mtch bez dwoch zdan ,az milo go ogladac bylo ,a dziwne skoro Juve gralo , ale mimo wszystko troche akcji spierniczyliscie :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”