1/4 finału LM - Arsenal vs Liverpool - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do półfinału?

Arsenal
25
56%
Liverpool
20
44%
ddworakk
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 30 mar 2008, 3:30

Widowisko zapewne bedzie WIELKIE! Pozostaje tylko kwestia czy dla koneserow piłki (chodiz mi tu o taktyki i mecz raczej na 0 z tyłu) czy tez wielki spektakl dla "przecietnego widza".
na 3 dni przed meczem widze sklad:

Almunia
Eboue, Toure, Gallas, Clichy
Hleb, Fabregas, Flamini, Walcott
v. Persie, Adebayor

Chociaz myśle i spodziewam się że nasza defensywa przypomni ta z meczu z Boltonem (Toure, Gallas, Senderos, Clichy).
Możliwe ze zamiast Walcott'a zagra w pomocy... Eboue lub Diaby (chociaz po Boltonie...)

OwenLFC
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

LM

Post Wyświetl pojedynczy post autor: OwenLFC » 30 mar 2008, 10:14

Nie wiem czemu mówicie że Liverpool jest faworytem przecież wszystkie znaki na niebie wskazują na Arsenal! Liverpool ostatnio gra słabiutko na wyjeździe z Arsenalem jeśli dobrze rozumuje to na 7 występów przegrali 6 i tylko jedno zremisowali. W zakładach tak samo stawiają na Arsenal. Ale Liverpool lubi wygrywac z faworytami w CL :D Ja osobiście stawiam że na Emirates będzie 1:1 a na Anfield prz świetnej atmosferze i pomocy kibiców The Reds zapewnią sobie kolejny półfinał wygrywając 2:1 . A tam na nich będzie już czekac Chelsea i jak zwykle będzie powtórka z rozrywki:) YNWA do usłyszenia w środe

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 kwie 2008, 6:23

Przypuszczalne składy na dzisiejsze spotkanie

Arsenal: Manuel Almunia; Kolo Toure, William Gallas, Philippe Senderos, Gael Clichy; Abou Diaby, Alexandr Hleb, Matthieu Flamini, Cesc Fabregas, v. Persie, Emmanuel Adebayor.

Liverpool: Pepe Reina; Jamie Carragher, Martin Skrtel, Sami Hyypia, John-Arne Riise; Fabio Aurelio, Steven Gerrard, Javier Mascherano, Xabi Alonso, Yossi Benayoun, Fernando Torres.

Oczywiście idziemy po zwycięstwo.. nic innego się zdarzyć nie może. :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 kwie 2008, 12:11

Nie wiem jaki skład będzie, wiem jaki bym chciał i domyślam się jaki może wystawić Wenger. Chciałbym Theo od początku, ale pewnie Wenger go posadzi na ławce. Choć coś tam ostatnio mówił, że będzie na niego częsciej stawiał.

wg mnie skład powinien wyglądać tak:

Obrazek

Wydaje mi się, że Wenger jednak Eboue do obrony nie cofnie, niestety.
Diaby nie powinien grać od początku. Chyba, że uraz Hleba okazałby się jednak jakiś poważniejszy, to wtedy zamiast niego.

Obrazek

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 02 kwie 2008, 12:49

No fieldy chyba dobrze ci sie wydaje tez tak mysle mowilem juz o tym wczesniej. Oczywiscie najlepszy bylby wystep Eboue na boku obrony ale chyba ise tego nie doczekamy, poodbnie widizalbym Walcott'a ale opcja ktora napisal Magnum tez jest bardzo realna. Mozliwe ze bedzie to Diaby a Walcott zagra w lidze.
Juz czuje w powietrzu napeicie dzisiejszego spotkania oj bedzie sie dzialo lecz chyba jestem w miare pewien tego ze na Emirates porazki nie doznamy najbardziej prawdopodobny wydaje sie chyba byc remis (jezeli tak to marze 0-0) ale tak skromnie powiem ze spodziewam sie 1 a nawet 2-0.
GO! GO! GUNNERS!

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 kwie 2008, 15:41

Zdecydowanie jestem za tym pierwszym obrazkiem. To ustawienie wydaje sie byc optymalne. Eboue-Theo na prawej to lepiej niz Toure-Eboue. Obaj zawodnicy nie graja na swoich nominalnych pozycjach i to oslabia zespol. Ale nie od dzis to wiadomo. Wenger, plis obudz sie przed tak waznym meczem.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 02 kwie 2008, 17:10

Wedlug mnie bankowo 2 opcja, Wenger boi sie, ze nieopierzony w LM Walcott spali sie psychicznie i bedzie zero pozytku w obronie a przede wszystkim w ataku. Ale tak czy tak, musimy to WYGRAĆ :mrgreen:

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 02 kwie 2008, 17:21

Theo zrobił naprawdę duże postępy, on gra lepiej za każdym razem kiedy wychodzi na boisko. Nie wiem jak będzie w przypadku najbliższych czterech spotkań, być może Theo wejdzie na nie z ławki rezerwowych, a możliwe jest, że któreś z nich rozpocznie od pierwszych minut. Zobaczymy, na pewno wiele zależeć będzie od dzisiejszego meczu i od tego jak się on zakończy."

Więc chyba opcja z Theo odpada w dzisiejszym meczu prawdopodobnie wejdize z ławki, ale poczekajmy moze cos sie wydarzy. Ale wnioskujac jesli Theo wejdize z ławki to Eboue zagra w pomocy (no chyba ze Diaby).
[/quote]

Arsenal kocha piłkę, Liverpool kocha taktykę. Arsenal tworzy, Liverpool przeszkadza. Piłkarze Arsene’a Wengera potrafią się odnaleźć w różnych stylach gry, rywale do perfekcji opanowali jeden: odebrać piłkę, podać jak najszybciej do Torresa lub Stevena Gerrarda, strzelić bramkę i wracać do obrony.

Bardzo mi sie podoba te porownanie.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 02 kwie 2008, 18:01

No, właśnie dla mnie coś średnie te postępy... ;)

W jego wieku Rooney był wicekrólem strzelców Euro 2004, Ronaldo był pierwszoplanową postacią wicemistrzów Europy. Nie mówię oczywiście, że każdy młody zawodnik ma grać jak wówczas ta dwójka, no ale takiej kariery jak Roo i Cristiano, Walcottowi nie wróżę ;) IMO podąży ścieżką Lennona ze Spurs - jeźdźca bez głowy.

Ale to tylko moje zdanie, choć pewnie zaraz się na mnie Kanonierzy rzucą.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 kwie 2008, 20:09

No i niestety Wenger wybrał opcje nr 2.

Obrazek

na ławce: Jens, Song, Gilberto, Hoyte, Diaby, Nicklas, Theo.

Liverpool:
Reina, Carragher, Skrtel, Hyypia, Aurelio, Mascherano, Alonso, Kuyt, Gerrard, Babel, Torres.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 kwie 2008, 20:18

fieldy pisze:opcje nr 2.
No niestety. Nie wiem czemu Wenger upiera się właśnie przy takim wariancie, skoro Eboue na prawej pomocy i Toure na prawej obronie przynoszą drużynie więcej strat niż korzyści. Może w ciągu meczu dokona korekt ... no chyba, że Eboue będzie miał dzisiaj swój dzień.

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 02 kwie 2008, 20:40

Hyypia i Skrtel na środku obrony... czyli w końcu Adebayor się przełamie.

E: 1-0 :)
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2008, 21:08 przez runej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 kwie 2008, 21:01

Ale zamuł ... przełączam na Fener-Chelsea :?

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 02 kwie 2008, 21:31

Jaki zamuł, dobry mecz jest :P

Pierwsza połowa całkiem ciekawa. Aktywny RvP, gdyby weszła ta jego pierwsza próba... o matko :P Ładnie Gerrard zakręcił obrońcami Arsenalu, no i Clichy z Senderosem w dwójkę nie upilnowali Kuyta...
First half dosyć wyrównana, ze wskazaniem na Arsenal

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 kwie 2008, 21:34

Mecz nie jest najwyzszych lotow, ale da sie ogladać. Mam nadizeję, że Arsenal otworzy sie w drugiej polowie, bo z takim wynikiem czy nawet z 2-1 nie maja tak naprawde czego szukac na Anfield. Benitez ich rozpracował ak jak kazdego, nie ma pikenej technicznej pilki z ich strony. Dla mnie zawodza boki, bo malo widzialem podlaczania sie do akcji Kolo czy Clichyego, prawa strona to wogole słabo wygląda.

Szykuje sie powtorka z rozrywki Liverpool- Chelsea.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”