AS Roma (zbiorczy) - Strona 148

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 22 mar 2008, 16:58

Boże, co za mecz. Tracimy wyrównującą bramkę, a za chwile czerwoną w głupi sposób łapie Perrotta :roll: Na szczęście potem Christian i 3 punkty zostają w Rzymie!

Puenta jest jedna: takimi meczami wygrywa się Scudetto. Dzisiaj: Forza Juve!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 mar 2008, 17:57

No to Giovinco znów ostro postraszył 8) Nie.. :P
Brameczka, piękny słupek.
Nie mogę się doczekać już następnego meczu Sebastiana z Romą 8) Jużw innej koszulce :wink:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 26 mar 2008, 22:09

Tak sobie myślę, że Mercato się zbliża wielkimi krokami, więc wypadałoby co nieco wyskrobać na temat ewentualnych transferów i składu na przyszły sezon ;].

Bramka

Doni - pewniak, w tym sezonie broni póki co bardzo dobrze i jest jednym z najlepszych golkiperów Serie A. Jedynie kończy się z nim kontrakt, więc przydałoby się go przedłużyć ( :P ), choć zawsze jest wyjście awaryjne - Amelia.

Curci - młody i perspektywiczny, u niego jedynie może być problem z siedzeniem na ławce. W razie czego zawsze można wypożyczyć i niech się ogrywa, a co. A drugiego bramkarza będziemy mieli wtedy Julio Sergio lub Zottiego. Nie jest źle.

Obrona

Cicinho - ogółem w tym sezonie gra dobrze w ofensywie i nieco gorzej w defensywie, ale ogólnie daje rade. Przypuszczalnie pierwszy skład w przyszłym sezonie.

Panucci - im starszy tym lepszy ;]. Walczak jakich mało, idealny do łatania dziur w przypadku kartek/kontuzji. Może grać wszędzie w obronie i to jego duża zaleta.

Cassetti - tak jak Panucci, ogromny z niego pożytek, może również grać wszędzie.

Juan - mimo moich początkowych obaw z tym transferem sprawdził się świetnie i jest mocnym punktem bloku defensywnego.

Mexes - klasa sama w sobie, nic nie trzeba mówić. Dodatkowo 100% Romanista.

Ferrari - pierwszy na odstrzał. Słaby, nie sprawdza się, jak gra to niepewny. O dziwo, chce go Milan, wiec dobrze sie składa.

Tonetto - radzi sobie wciąż dobrze, ale zaawansowany wiek robi swoje. Przydałby mu się dobry zmiennik (bo jak Maxa nie ma z konieczności na lewej gra Cassetti, ewentualnie Panucci), albo nawet ktoś do walki o pierwszy skład, grający wymiennie z nim.

Antunes - melodia przyszłości, w tym sezonie rzadko wychodził na boisko. Jestem za wypożyczeniem go do jakiegoś średniaka.

Pomoc

De Rossi - świetny gość. Pewniak do gry w pierwszym składzie, jeden z ważniejszych punktów drużyny.

Aquilani - ogromne postępy zrobił, świetny zawodnik. Inter wprawdzie chce go podkupić, ale zarząd mówi stanowcze: wara :smile2:

Pizarro - ostatnio wygryziony ze składu przez Aquilaniego, ale właściwie gra tyle co w/w dwójka. Wiadomo - kartki, urazy itp. Świetny zawodnik, co tu dużo gadać.

Brighi - nasz czwarty def. pom. na 99% odejdzie - marudzi, że mało gra. Bo i gra mało, tyle że dość przydatny jest, gdy dwóch z trójki DDR, Aq, Piza wyleci.

Taddei - pewniak do gry w przyszłym sezonie, świetny skrzydłowy, Romie oddany w stu procentach.

Giuly - świetny dzoker, dużo walczy, asystuje, strzela bramki, czego chciec więcej. Właśnie tego się spodziewałem po jego transferze. I sie nie zawiodłem.

Perrotta - po zakupie klasowego napastnika i przesunięciu Tottiego do tyłu może stracić miejsce w wyjściowej jedenastce, ale znając rotację Spalla i ilość meczów w sezonie i tak się sporo nagra.

Mancini - chyba największe zmartwienie Romy. Kontrakt jeszcze nie przedłużony i jest opcja, że Amantino latem nasz klub opuści. Szkoda by było, bo to świetny zawodnik i wiele mu zawdzięczamy. Swoją drogą zarząd mógłby trochę sypnąć groszem na jego nowy kotrakt... Jeśli zostanie - pewne miejsce w składzie.

Esposito - miało być nie wiadomo co, jest lipa. Gra niewiele, a jak gra to zawodzi. Miewa przebłyski, ale bardzo rzadkie (vide bramka z Parmą na 3-0 po jego pietce).

Vucinic - nareszcie Mirko w odpowiedniej formie ;]. I strzela w tak ważnych meczach, że głowa mała - w rundzie jesiennej Milan, Lazio, Sporting, w tej Milan i Real. Idealny dżoker, widze go w pierwszej kolejności do wejścia lub nawet w pierwszym składzie w razie odejścia Manciniego.

Atak

Tu zonk, bo tylko jeden napastnik :lol: I to naciągany :lol:

Totti - nic nie trzeba dodawać.

ZAKUPY

1. klasowy napastnik - przede wszystkim cieszy że zarząd jest tego świadom. Wg ostatnich doniesień ma być Borriello, ja tam jestem za :P Choć wymieniani są też tacy piłkarze jak Huntelaar, Amauri czy Gomez.

2. lewy obrońca (patrz: Tonetto) - Vargas, Vargas, Vargas. Zwłaszcza, że ponoć już po słowie z Romą ;].

3. środek obrony (do zalatania dziury po Ferrarim) - Zapate tu bym widział. Znajac dosc czeste absencje Juana (urazy niestety) i Mexesa (kartki... w sumie tez niestety. a i od czasu do czasu sie kontuzja jakas przyplącze) miałby spore szanse na gre. Oczywiście gdy wszyscy zdrowi jako trzeci stoper, pierwszy do wejścia z ławki. Też się ponoć nim interesujemy, wiec git ;].

4. ktoś za Brighiego - w sumie niewielka potrzeba, ale zawsze jakas tam. Może po prostu powrót z wypożyczenia Barusso?

ROMA 2007/08

DONI
Curci

CICINHO MEXES JUAN TONETTO
Panucci Cassetti Ferrari

DE ROSSI AQUILANI
Pizarro Brighi

TADDEI PERROTTA MANCINI
Giuly Esposito Vucinic

TOTTI

AS ROMA 2008/09

DONI
Curci

CICINHO MEXES JUAN TONETTO
Panucci Cassetti Zapata Vargas

DE ROSSI AQUILANI
Pizarro Barusso

TADDEI TOTTI VUCINIC/MANCINI
Giuly Perrotta Esposito (Vucinic)

BORRIELLO

I przydałoby się ankiete zmienić ;].

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 mar 2008, 22:15

Einar pisze: 2. lewy obrońca (patrz: Tonetto) - Vargas, Vargas, Vargas. Zwłaszcza, że ponoć już po słowie z Romą ;].
Heh, to samo się mówi w kontekście Vargasa i Milanu, zabawne. :lol:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 26 mar 2008, 22:16

Eee tam, Milan to każdego chce ;]. IMO za bardzo zarządowi na nim zalezy żeby teraz odpuścić ;].

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 02 kwie 2008, 15:59

Nasteony mecz w lidze z Genua.. niestety obawiam sie ze Rome dotknie syndrom Interu po meczu z Poolem.. czyli zalamka bo bardzo sie na ta LM napalili :/

no wiec po LM po Scudetto.. po sezonie.. szkoda ale takie zycie trzeba isc dalej i kochac Rome :)

FORZA ROMA !!

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 02 kwie 2008, 16:17

Czemu niby po Scudetto? :roll: Jest jeszcze duża szansa. No i zawsze Coppa Italia, w którym możemy jeszcze zagrać derby ;].

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 kwie 2008, 18:25

Vucinic :rydzyk: Aż Spal się podjarał :lol:

Był sobie taki wyrównany meczyk i w 3 minuty trochę się odmieniło :P.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 kwie 2008, 20:52

maciek_88 pisze:Był sobie taki wyrównany meczyk i w 3 minuty trochę się odmieniło Razz.
Ja wiem czy wyrównany, mi to bardziej wyglądało na mecz w którym faworyt, gospodarz meczu zaatakował od pierwszych minut, miał przewagę (może nie zmuszał Rubinho aby wzniósł się na wyżyny umiejętności ale jednak grał tylko jeden zespół) a później padł gol będący uwieńczeniem tej przewagi :P
maestro pisze:Yukasz, masz już mokro po tym golu Vucinica?? :P

:rydzyk:
Jakoś się powstrzymałem :pinokio: :lol: Bardziej miałem taką minę :shock: bo wydawało mi się że przyjęcie piłki przez Mirko niemal kończy całą akcję i będzie ją trzeba konstruować od nowa a tu taki gol... :shock: Drugi raz taką taki sam wyraz twarzy miałem gdy straciliśmy dwie bramki jeszcze szybciej niż je strzeliliśmy :shock: No kuwa ten mecz po raz n-ty pokazał że jesteśmy dobrzy ale nie wielcy. Nikt wielki nie pozwoliłby sobie ta taki odwrót losów meczu :evil: żal.it chciałoby się napisać :lol: To tak jak w siatkówce, łatwo wygrywasz 2:0 i przeważnie drużyna myśli że rywal leżąc będzie się jeszcze kopał :roll: I właśnie później niezależnie z kim by sie grało ciężko jest się ponownie wspiąć na wyżyny umiejętności i zamiast łatwego meczu to Genua nie słaba przecież drużyna miała kolejne akcje na strzelenie gola. Jednak od czego jest Tadek (gol i wywalczony karny) :rydzyk: Biję się w pierś że przyszło mi na myśl aby poszukać lepszego od niego :suicide: A De Rossi jak się cieszył :smile2: Widać było że mocno jemu(im) ulżyło bo z szybko strzelonych bramek i wygranego meczu mogliśmy go przegrać (tak też traktowałbym remis :evil: ).

Szkoda że Borriello dziś mnie nie przekonał do siebie :roll:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 05 kwie 2008, 21:05

Wszystko dobre co sie dobrze konczy ... ale mowiac szczerze postawaeRomy od momentu strzelenia drugiej bramki do momentu strzelenia przez Genoe drugiej bramki mozna skomentowac jedneym gromki :arrow: żenua :roll:

Moim zdaniem Spal troche przekombinowal z ustawieniem :? ... za duzo roatcji, za duzo nowych pozycji dla poszczegolnych pilkarzy. No bo umowmy sie ze:
Casetti to nie jest lewy obronca
Giuly to nie jest srodkowy ofensywny pomocnik ... tak szczerze to on wiecej niz jokerem wchodzacym z lawki nie jest :roll:
Perrotta juz zapomial jak sie gra na DM

I moim zdaniem to kopanie sie w czolo przez wiekszosc emczu wlasnie z tego wynikalo. Potem jak Spal wrocil do w miare normalnego ustawienia, z Perrotta na AMC, Brighi jako drugi DM i Mancini na AML to gra zaczela w miare wygladac.

Co do Borriello to fakt ze nie stzrelil nic i jeszcze akrnego zrobil, ale mimo wszytsko czesto byl przy pilce, madrze gral i widac ze w Cagliari bardzo duzo od niego zalezy.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 05 kwie 2008, 21:25

Roma zagrala pieknie.. ale do strzelenia 2 goli.. a pozniej ?? nie wiem staneli.. mysleli ze przeciwnik sie polozy ?? chcieli juz odpocywac do meczu w LM ?? o malo co skonczylo by sie kolejnym FRAJERSKIM umoczeniem puntkow :/

oni sie k*** nigdy nie naucza noz ja p*** wku*** mnie jak malo.. w 60 sec 2 gole tylko ROma :/

mentalnosci mistrza ten zespol nie ma.. no ale skonczylo sie sczeliwie

na pocieszenie gol Vucinica stadiony swaita.. chyba gol sezonu bez kitu..

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 kwie 2008, 23:49

Totnik_ASR pisze:mentalnosci mistrza ten zespol nie ma..
Mi się wydaje że tu największą rolę odgrywa nasz kołczu zwany Spallem :] Są różni trenerzy, jednym mało gdy zespół wygrywa 5:0 i pilnują aby drużyna cały czas grała swoje a nie się rozluźniała jak choćby Benitez którego niedawno reakcja na gola wyglądała tak że przekazywał kolejne uwagi i nawet się nie uśmiechnął. Wydaje mi się że każdemu można zaszczepić grę na maksa przez cały czas tylko jeszcze trzeba to umieć robić. Jak choćby Lozano który zrobił z naszej reprezentacji czołową drużynę i gramy o niebo lepiej niż jak prowadziły nas polskie popierdółki :roll: A to że Roma potrafi frajersko nie wygrywać meczów to wiadomo nie od dziś :angry2: No trudno z tym że jest to bardzo irytujące w końcowym rozrachunku może brakować właśnie tych kilku punkcików :evil:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 06 kwie 2008, 9:14

http://pl.youtube.com/watch?v=2Y0EarRonHU

VUUUUUUUUUUUUCINIC !!

Spal??? co on im kaze grac jak frajerzy w szatni?? watpie..

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 kwie 2008, 18:13

Einar pisze:Owszem ManU pokazuje miejsce w szeregu Romie - czołowa ósemka drużyn europejskich. A taki Celtic? Drużyna opierająca się na bramkarzu i góra dwóch zawodnikach umiejących kopnąć prosto piłkę? Dwa razy ledwo wyczłapali się z grupy i dwa razy polegli w 1/8. Lazio? Nie rozśmieszaj mnie. Spójrz na tabelę ligową lepiej. Albo i na LM - jak tam w tym sezonie rzymskie kluby? Który zaszedł dalej? Rangersi to drużyna może nieco lepsza od Celtów, ale na razie stać ją jedynie na ćwierćfinał Pucharu UEFA, a nie Champions League Porto w sposób maksymalnie frajerski odpadło w tym sezonie z LM... choć paru piłkarzy fajnych mają i ogólnie wmiare ciekawą drużynę brak jeszcze im doświadczenia. O Schalke najlepiej świadczy gra tej drużyny w przewadze przeciwko wspomnianemu Porto w 1/8 finału. Werder w tym sezonie to w ogóle jakaś porażka. Odpadnięcie z średniej grupy (znaczy sie z takiej, z której Roma by wyszła bez problemów) i potem blamaż w UEFA Cup. Jedyną drużyną spośród tych które wymieniłeś, którą ewentualnie można postawić na równi z Romą to Fenerbahce. Bo to naprawdę dobra ekipa.

Nie bede zasmiecał tematu ZU, wiec spokojnie napisze tutaj. Nie dostrzegam nie liczac Manciniego, De Rossiego i tottiego pilkarzy o klasie światowej. Nie bede sie bawil w wyliczanki i jaki kto ma potencjal, czy Aquilani bedzie taki czy owaki. Nie potrafie wymienic 11 pilkarzy Romy. Jesli piszesz ilu pilkarzy o jakiej klasie maja inne zespoly sprawdz jaki potencjal posiada Roma. Dla mnie nie wiekszy niz Porto czy pozostale ekipy. W czym jest taka roznica, ze zadanie o rownosci tych klubow z Roma mnie osmiesza, czy Roma az tyle wiecej osiagnela w ostatnich latach od w/w klubow. Byc moze tylko ja tego jakos nie pamietam. Celtic 3 rok z rzedu chyba wychodzi z grupy i odpada ze swiatowa czolowka. Ze zdobywcami LM w ostatnich latach. to, że sa slabsi technicznie i graja nudna pilke, to oznacza, ze sa slabsi moze. Dla mnie to jeden i ten sam worek.

Powiadasz, ze Barcelona została ustawiona w jakis sposob przez Liverpool. Sprawdz najpierw co osiagnal Liverpool w ostatnich sezonach.

Yukasz pisze:Eee tam Jarzinho jeszcze nie tak dawno udowadniał mi że Grant i jego Chelsea stać na wygrywanie tylko z drużynami pokroju Derby a dziwnym przypadkiem są już na drugim miejscu i tracą 2 (za kilka godz pewnie 5) pkt do MU

Nie pisałem czasami, ze Grant nie potrafi wygrac z czołowymi klubami. To taka mala roznica.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 kwie 2008, 19:01

Jarzinho pisze:Nie dostrzegam nie liczac Manciniego, De Rossiego i tottiego pilkarzy o klasie światowej. Nie bede sie bawil w wyliczanki i jaki kto ma potencjal, czy Aquilani bedzie taki czy owaki. Nie potrafie wymienic 11 pilkarzy Romy. Jesli piszesz ilu pilkarzy o jakiej klasie maja inne zespoly sprawdz jaki potencjal posiada Roma. Dla mnie nie wiekszy niz Porto czy pozostale ekipy.
Tak an wstępie to nie rozumiem jak można oceniać wielkość zespołu na podstawie tego jakich ma piłkarzy bo co to ma wspólnego z wynikami drużyn :?: : No właśnie nic! Choćby dzisiejszy mecz II ligi pokazał jak sie ma ocena drużyny na podstawie piłkarzy tam grających. Kasiasta Arka z zawodnikami z przeszłością w I lidze zremisowała z beniaminkiem II ligi - Zniczem złożonym głównie z młodych zawodników którzy nigdy nie grali na tym szczeblu. Zaraz pewnie mi napiszesz o wielkości Milanu jako czołowej drużynie Europy. No to w każdych rozgrywkach w tym sezonie a w poprzednim także we Włoszech (puchar + liga) możesz sobie zobaczyć jak się mają nazwiska do gry. Otóż najważniejsze jest aby drużyna jako drużyna grała dobrze niezależnie kto w niej gra. Jakby nazwiska grały to z waszą genialną czwórką bylibyście daaaleko przed Villarealem i walczyli o wygranie ligi :glass: A jak chcesz porównywać zawodników to wg ciebie światowej klasy Mancini jednak w tym sezonie tego nie pokazuje a ostatnio zamiast niego więcej gra Vunicnic - wg ciebie gorszy. Poza tym Mexes i Juan są tacy słabi z tym że niejedna teoretycznie lepsza drużyna chciałaby ich mieć. Mexesa na pewno a Juana myślę że też bo ma bardzo dobry sezon i w parze z Mexesem prezentuje się lepiej niż Francuz z Chivu jak razem grali a na początku sezonu lepiej niż Mexes. Wymień mi podobnych piłkarzy w Celticu, Rangersach, Schalke, Werderze, Lazio i innych które wymieniłeś.
A gdzie zaliczysz Real który w ostatnich latach podbija Europę a w ostatnich dwóch Roma jest od niego wyżej :?:
Przyznam że miałem nadzieję że po prostu się napinasz bo Twój wywód był napisany w temacie Realu ale jak dalej drążysz temat to widzę że się grubo myliłem. A sama dyskusja i porównanie w niej zespołów pokroju Celticu, Rangersów, Schalke, Werderu, Lazio jest ta samo śmieszne jak to że np. byś chciał przyznać Szpaqowi Nobla za to że wielkim dziennikarzem jest albo żenujące teorie lupka :roll:
Jedynie mógłbym się zgodzić że Porto jest porównywalne :wink:
Jarzinho pisze:Nie pisałem czasami, ze Grant nie potrafi wygrac z czołowymi klubami. To taka mala roznica.
...i wygrywa z drużynami pokroju Derby. A Arsenal to też Celtic tyle że taki angielski :?: A Liverpool wg ciebie światowa czołówka bo wygrał z Barcą akurat w tym sezonie musiał uznać wyższość Chelsea :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”