AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 402

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 kwie 2008, 11:52

Ważne 3pkt. Bałem się tego meczu. Zresztą teraz każdy mecz jaki Milan rozgrywa budzi we mnie niepokój. Pieniędzy u bukmachera na pewno na nich nie zostawie :D

Ładny mecz, dobra gra. Kalac może chyba sobie zapisać pierwszą bramkę na swoje konto odkąd zastąpił Dide. Mogło być więcej, ciszyła gra Kaki. Pirlo w końcu z wolnego stworzył zagrożenie. Mogło być ogólnie wyżej ale musimy się zadowolić tym co mamy i skupić na klubie z Turynu*. Trzeba wygrać.

Akcja po 3 bramce genialna.

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 06 kwie 2008, 13:13

Jak grał Foggia?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 kwie 2008, 14:33

Trzy punkty musza cieszyc tym bardziej ze zdobyte na ciezkim terenie :P

Dwoch glodnych gry pilkarzy czyli Pepe i Kaka zapewnia nam trzy punkty i niczym za pomoca snopu swiatla latarki skierowanego w paszcze widma Pucharu UEFA odganiaj go.Przynajmniej do czasu dzisiejszych meczow Violi i Udinese.

Sedziowie do czego juz moglismy przywyknac nie rozpieszczaja nas swoimi decyzjami.Conti skosil Ambro nawet nie na linii ale juz w polu karnym i nalezala sie Milanowi jedenastka.Gol dla Torino problematyczny o czym wspomnial Maestro.Nie umniejsza to niestety bledu Kalaca.Tragikomiczna interwencja.

Torino zagralo tak jak powinny grac zespoly przyjezdzajace na San Siro - nie mialo wiele do powiedzenia i tylko momentami mozna bylo mowic ze "przejeli inicjatywe".

Na koniec tekst weekendu:

Lipinski "W Turynie wciaz mysla o wicemistrzostwie Wloch.
Milko "To oni chyba ogladaja Gwiezdne Wojny a nie rozgrywki ligowe"

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 06 kwie 2008, 14:39

Chłopaczek, a wy nie graliście z Cagliari przypadkiem? :roll:

Ogółem rzecz biorąc jestem zdziwiony lekkością tego zwycięstwa. Ostatnie mecze na San Siro w wykonaniu Milanu były, mówiąc delikatnie, słabe, teraz to uległo zmianie (pytanie czy na stałe) i Milan pewnie się jeszcze włączy do walki o czwarte miejsce w lidze... Jeszcze będzie ciekawie ;]. Mimo wszystko trzymam kciuki za Viole.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 kwie 2008, 14:43

Einar pisze:Chłopaczek, a wy nie graliście z Cagliari przypadkiem? :roll:
Prawde mowisz dzieki Ci.
Nie wiem skad mi sie wzielo Torino.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 06 kwie 2008, 16:38

Nareszcie zwycięstwo na San Siro :wink:
Aż chciało się oglądać taki Milan któremu się chciało.Który od początku wyszedł z szacunkiem dla przeciwnika ale też z przekonaniem że ten mecz trzeba wygrać.Cieszy postawa Ricardo któy ostatnio miał kontuzje i ogólnie był jakby pod formą(ale jak spojrzeć na reszte zespołu to i tak w raz z Pato dawali najlepiej rade).Wreszcie podanie do Clarence nie kończyło się albo stratą albo podaniem tylko do tyłu ale Seedorf wziął się za siebie i oby tak dalej.Bramka jak często w naszym wypadku "z dupy" albo błędy poważne robią obrońcy albo Kalac najpierw łapie piłke by za chwile puścić ją pod brzuchem :roll: Wydaje się że jego powrót na ławke jest nie unikniony ale z drugiej strony jak Dida ma znowu ustać w bramce to ... [*]...Nie mówie tu tylko o tym błędzie Kalaca ale wydaje mi się że też pierwsze mecze bronił na dużym szczęściu teraz zaczyna popełniać proste błędy i to pokazuje że wielkim bramkarzem to on nigdy nie był i nie będzie.
Za Tydzień wyjazd do Turynu :roll: Zapowiada się dobry mecz ale największym zmarwieniem Carlo będzie chyba to że w środku obrony po za Maldinim to nie wiem kto zagra.Nesta i Kaladze zawieszeni.Oddo kontuzjowany przez co Bonera będzie grał na boku obrony.Simic :?: :?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 kwie 2008, 21:23

gilardino11 pisze:Oddo kontuzjowany przez co Bonera będzie grał na boku obrony.Simic Question Confused
Raczej Cafu na boku, Bonera na środek.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 kwie 2008, 12:09

Dzisiaj klasyk a tu cisza :roll: Chyba Milaniści nie wierzą już w swój klub :lol:

Mecz chyba decydujący jeżeli chodzi o udział w Lidze Mistrzów w następnym sezonie.Jeżeli Rossoneri dzisiaj przegrają to praktycznie kończą się szanse, i tylko matematycznie będzie można dogonić Fiore.Co do tego że Fiorentina napewno nie wygra na San Siro jestem pewny bo po meczu z PSV są zmęczeni a Inter wraca do formy więc myśle że ekipa zza miedzy spokojnie upora się z drużyną gości.Dzisiaj Milan zagra mocno osłabiony.Zabraknie przede wszystkim Nesty, Kaladze i Pato.To olbrzymia strata jednak zastępcy mam nadzieje że dadzą rade.I tak w bramce stanie Kalac w obronie od prawej zagra Bonera w środku Maldini z Simiciem(bynajmniej wczoraj tak na konferencji zapowiadał Pacyna) a na lewej obronie zagra Favalli.Obrona mocno przetrzebiona bo brakuje dodatkowo Oddo który dopiero co przeszedł operacje i w tym sezonie możemy już go nie zobaczyć.W pomocy zagra stała "piątka" czyli Ambro, Gattuso, Pirlo, Seedorf oraz wspomagający w przodzie Inzaghiego Kaka.Choć Carlo wczoraj też bełkotał że zastanawia się na dwójką napastnikó z Alberto Gilardino w składzie.Mam nadzieje że tak nie będzie bo jakby Pato był zdolny do gry to nie ma problemu Brazylijczyk zagrałby z Pippo w przodzie a kiedy jest kontuzjowany to nie ma co ryzykować z dwójką Włochów z przodu.Znając Juve jak zwykle nastawią się na Kake, grając 2 defensywnych pomocników w środku będą stale utrudniać życie Ricky'emu.Zresztą za kadencji Capello było tak samo i Kaka zdaje sobie z tego sprawe że bedzie miał bardzo ciężko.
Licze na zwycięstwo.Trzeba pokonać ich żeby dalej myśleć o LM.To jest dla nas jak Finał a od Istanbułu w takim meczu nie zawiedliśmy :wink:

Jeszcze co do sprawy Ronniego to podobno już Milan doszedł do porozumienia z klubem i teraz tylko czekać aż sie dogadają na lini Klub-Zawodnik.Zobaczymy ja dopóki nie zobacze oficialnego potwierdzenia nie uwierze bo co roku sie zawodze na naszym Mercato i nie ma co sobie robić nadzieji na następne okienko transferowe.Co do Shevy to troche nie rozumie klubu.Kibice mówią otwarcie że nie chcą tego zawodnika a oni mimo wszystko chcą go pozyskać.Pytanie po co :?: Lepiej niech Oliveira wróci i jemu dać szanse a nie stawiać na zawodnika który zostawił Milan w bardzo trudnej sytuacji której nie było chyba od spadku do Serie B. :?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 kwie 2008, 12:13

Ja na miejscu Kaki modliłbym się, żeby Ranieri postawił na 2 defensywnych pomocników, bo to by oznaczało, ze zagra Nocerino, przy którym Kaka będzie miał z 3 razy łatwiej niż jakby w środku zagrał chocby Mauro. Ale niech Ricardo się nie martwi - Momo i Giorgio też będą :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 kwie 2008, 12:46

gilardino11 pisze:Chyba Milaniści nie wierzą już w swój klub Laughing
Wierzę w klub, nie wierzę w ten sezon. :wink:

gilardino11 pisze:To jest dla nas jak Finał a od Istanbułu w takim meczu nie zawiedliśmy Wink
Dwumecz z Arsenalem? Mecz z Romą na Olimpico? Rewanż z Barceloną na Camp Nou?
Nie zawiedliśmy? :lol:
gilardino11 pisze: Jeszcze co do sprawy Ronniego to podobno już Milan doszedł do porozumienia z klubem i teraz tylko czekać aż sie dogadają na lini Klub-Zawodnik.Zobaczymy ja dopóki nie zobacze oficialnego potwierdzenia nie uwierze bo co roku sie zawodze na naszym Mercato i nie ma co sobie robić nadzieji na następne okienko transferowe.
Jak wspominałem w temacie o Barcelonie - transfer Ronaldinho ma jeden plus - przyjdzie wymarzony OPŚ, który będzie mógł zluzować Kakę czy Seedorfa. Szkoda tylko Gourcuffa, który zapewne po transferze R10 odejdzie, choć mam nadzieję, że będzie walczył o miejsce - 3 OPŚ to zapowiedź katastrofy, przerabiamy to od półtora roku. R10 może się spokojnie odbudować w Milanie, i choć nigdy go specjalnie nie lubiłem, to piłkarzem może być genialnym - i oby u boku Kaki był. Trio Kaka - Pato - Ronaldinho może być nieprawdopodobne. :shock:

Mecz z Juventusem przegraliśmy w sobotę grając z Cagliari. Brak Nesty i Kaladze = brak obrony. Oddo i Jankulovski kontuzjowani, na środku Maldini i Simic ( :lol: ) - Trezeguet czy Del Piero nawet nie będą musieli się starać o dobry wynik. Milan szansę może widzieć w taktyce a'la Real del Bosque - strzelić o jedną bramkę więcej od Starej Damy. Co może być trudne, jeśli Inzaghi nie błyśnie. :roll: Dzisiejszy mecz to dla mnie wielka niewiadoma - bramkarz, pomoc i atak może błysnąć, jak w sobotę, a może zagrać koszmarnie, jak zwykle. Obrona na pewno nie zagra dobrze, tu nie ma się co łudzić - Juventus na pewno wsadzi jedną, dwie bramki Kalacowi (o ile ten nie zagra jak dwa miesiące temu), pytanie tylko, na ile odpowiedzi będzie stać Milan.
gilardino11 pisze:Co do Shevy to troche nie rozumie klubu.Kibice mówią otwarcie że nie chcą tego zawodnika a oni mimo wszystko chcą go pozyskać.Pytanie po co
Bo Berlusconi go uwielbia. Nawet Ancelotti już powiedział, że go nie potrzebuje w zespole, bo to identyczny piłkarz, jak Pato. Lepiej ściągnąć Oliveirę/Pozziego/kupić kogoś młodszego niż ratować się kolejnym Crespo, bo nie oszukujmy się - Sheva na wypożyczeniu to rozwiązanie bardzo krótkoterminowe.
Niemniej jednak jeśli mamy mieć Shevę lub nie mieć nikogo, to już lepiej mieć Ukraińca - nasz atak wygląda przecież koszmarnie i jak tlenu potrzebujemy sensownego zmiennika. Ciekaw jestem tylko, jak Ancelotti poukłada zespół po transferze R10 i Shevy - z jednej strony w pomocy co najmniej dwóch OPŚ, którzy muszą grać, z drugiej w ataku Pato, Sheva, Gilardino, być może Paloschi z Boriello i Inzaghi - nie będzie można grać jednym atakującym.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 kwie 2008, 13:06

Dwumecz z Arsenalem? Mecz z Romą na Olimpico? Rewanż z Barceloną na Camp Nou?
Nie zawiedliśmy? Laughing
Wydaje mi się że mecz z Arsenalem nie był tak ważny jak ten.Mecz z Romą :?: Zwykły mecz przegrany frajersko.Nie oszukujmy się teraz mamy nóż na gardle Juve to nasz rywal od lat który dominuje we Włoszech i któremu w ostatnich latach tylko zagrażał Milan(Chodzi mi ubiegłe lata, przed Calciopoli żeby nie było że zaraz tu Nearuzzrim piana z usa bedzieleciała :) ) Rewanż z Barceloną :?: Byliśmy od nich słabsi przegraliśmy ten pojedynek na San Siro mając tyle sytuacji i przegrywając a nie na Camp Nou kiedy na środku obrony jak pewnie dobrze pamiętasz zagrał....Costacurta :lol: bo Paolo i Nesta nie byli zdolni do gry :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 kwie 2008, 13:09

gilardino11 pisze: Wydaje mi się że mecz z Arsenalem nie był tak ważny jak ten.
Pewnie, od początku sezonu wszystkie siły wkłądamy w LM, którą musimy wygrać, ale dwumecz z Arsenalem nie był istotny. Teraz i owszem, tak się nam wydaje, ale wtedy to był najważniejszy cel Milanu.
gilardino11 pisze:Mecz z Romą
Mieliśmy pokonać słabo grającą Romę i nadrobić do czołówki. Teraz Juve jest mocniejsze, niż Rzymianie wtedy.
gilardino11 pisze:Nie oszukujmy się teraz mamy nóż na gardle
Mamy go od września w Serie A i od lutego w ogóle. A to Ci nowość. :wink:
gilardino11 pisze:Rewanż z Barceloną
Mieliśmy wygrać. Na San Siro przestrzeliliśmy tryliard okazji, na Camp Nou okradł nas sędzia odbierając bramkę, ale ten dwumecz wtedy był najważniejszy - bo trzeba było wygrać LM.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 kwie 2008, 14:30

No gramy z klubem turyńskim*. Trzeba ich odprawić z kwitkiem i to tyle w skrócie. Obawiam się tego że jesteśmy mocno osłabieni. Brak Nesty i Pato to spora ulga dla nich.

Bardziej martwi mnie to że Ronaldinho niby się z nami porozumiał. Chociaż z drugiej strony z Kaką mogą stworzyć piekielnie mocny duet jeżeli R10 wróci do formy.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 12 kwie 2008, 14:45

Łukasz_ pisze:Chociaż z drugiej strony z Kaką mogą stworzyć piekielnie mocny duet jeżeli R10 wróci do formy.
Mi się wydaje że może byc to podobny duet do Gerrard-Lampard :) Razem już grali w reprezentacji i różnie to bywało. Choć na PK w 2005 chyba dobrze się im grało :think: Dużo będzie zależało od trenera jeżeli transfer dojdzie do skutku.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 kwie 2008, 15:10

Z tym że Lampard i Gerrard grają na środku obok siebie. W Milanie Kaka zostanie na swoim miejscu za napastnikami a Ronaldinho jeżeli przyjdzie będzie grał ze Seedorfa bo nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie Gattuso siedzi na ławie i nie mamy defensywnego pomocnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”