Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 178

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 07 kwie 2008, 0:44

Babel pisze:
ossy pisze:Poziomem do Julio Cesara moze zblirzyc sie tylko Arek Malarz
Mógłbyś sobie darować lżenie najrówniejszego piłkarza lidera tabeli, drużyny do której tracicie 14 punktów. Może wtedy zaczniesz byc odbierany bardziej poważnie.

ciekawe gdzie ty jestes jak twoi koledzy kibic Interu robia to samo z piłkarzami juve cfaniaczku

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 kwie 2008, 9:36

:rotfl2:

Jak rzekł klasyk "kolegów to ja mam na Powązkach". Wybacz, ale z takim demagogiem to ja wchodzic w dyskus nie będe.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 07 kwie 2008, 13:17

Julio Cesar < Gigi Buffon.
Nie ma w ogóle o czym dyskutować.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 kwie 2008, 13:38

zacznijmy od tego że Buffon gra fantastycznie od 8 lat a Cesar od 2, to pierwsza różnica. Zresztą Cesar o ile miał mnóstwo fantasycznych interwencji w tym sezonie (podobnie jak Buffon) to miał też 2 babole, gdzie jego błędy bezpośrednio kosztowały punkty Inter, ostatnio w meczu z Napoli, gdzie nie wiem co chciał zrobić i wczęniej w rundzie jesiennej ale nie pamiętam w jakich okolicznościach, Buffon takich błędów nie miał...
Co do statystyk to Cesar może stracił mniej goli, ale statystyki w tym względzie są mało czytelne i nie ma co ich interpretować, bo za ilość straconych goli głównie odpowiada defensywa a nie bramkarz, a tam Inter jest mocniejszy, gra też istotną rolę nastawienie, a Inter w pomocy jest bardziej defensywny niż JUVE, no i wkońcu Gigi o ile stracił więcej goli (nie wiem ile bo był kontuzjowany przez miesiąc i część bramek idzie na konto Belardiego), to z 7 bramek to były karne, a tam GK z założenia ma iluzoryczne szanse...

No i wkońcu Buffon to 2 kapitan JUVE i ma ogromny wpływ na motywacje drużyny, na jej pewność siebie, jest poprostu nieocenionym liderem, jakich mało na świecie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 kwie 2008, 14:04

Juz wyjasniam o co chodzi, bo nie zostałem zrozumiany. Nie podobaja mi się teksty lżace, podważające klase Julio i bede ripostował gdy takie coś zobacze. A Buffon może być najlepszym bramkarzem (podobnie jak Milan klubem), na księzycu, w egzosferze, w całej drodze mlecznej. Mało mnie to obchodzi. Fakt jest taki że, gdyby nie Julio Cesar to najprawdopodobniej Inter walczyłby z Juve o LM. A tak ma realne szanse na tytułs, mimo fatalnej formy w ostatnich meczch Interu nadal wyraźna jest przewaga Nerazzurrich.

Co do błedów Buffona, to nie wiem ile popełnił, czy w ogole popełnił, bo z całej Serie A najmniej lubie ogladac własnie występy Juventusu. Ale wystarczy sobie przypomniec chociazby pierwsze derby Italii gdzie przy nietrudnym strzale z wolnego Chivu, Gianluigi wypluł piłke jak junior wprost do Cambiasso i tylko minimalny spalony Cuchu go uratował. Możecie robić z Buffona nadczłowieka, ale proponowałbym szacunek dla innych. Koniec tematu i nie zamierzam już nigdy polemizowac z argumentami piłkarz Juve>piłkarz Interu, bo jest z Juve. Tak jak kiedyś bodajże na tej stronie wyczytałem, że Nocerino jest lepszy od Cambiasso :P
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2008, 14:06 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 707

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 07 kwie 2008, 14:05

maciek_88 pisze:Drugiego nie widziałem, bo dzisiaj SopCast mnie zawiódł i meczu nie dane jest mi oglądnąc
TVU + Fox Sport Channel. Poki co niezawodny.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 07 kwie 2008, 15:41

Babel pisze:
ossy pisze:Poziomem do Julio Cesara moze zblirzyc sie tylko Arek Malarz
Mógłbyś sobie darować lżenie najrówniejszego piłkarza lidera tabeli, drużyny do której tracicie 14 punktów. Może wtedy zaczniesz byc odbierany bardziej poważnie.
Nie moglbym. Do dzis mam w piamieci jak kibice Interu probowali na stronie glownej wmawiac ze Julio jest lepszy od Buffona. Jedynie z tego sie smieje, i jak Ci sie cos nie podoba to nie czytaj. Malo mnie obchodzi jaka funkcje ma on w Interze, moze byc nawet wasza zywa legenda, najlepszym bramkarzem w historii.

Edit
Prezydent Palermo, Zamparini, przyznał ostatnio, że chętnie przystałby na ofertę składającą sie zarówno z pieniędzy, jak i jakichś perspektywicznych zawodników. Amauri łączony jest z Juve, ale Real Madryt wykłada na stół 25 milionów Euro. Bianconeri, według pierwszych nieoficjalnych informacji, chcą złożyć Rosanerim następującą propozycję: 15 milionów Euro, wypożyczenie Giovinco, połowa karty zawodniczej De Ceglie i transfer definitywny Marco Marchionniego
Jesli dojdzie do tego transferu na takich warunkach, to mamy naprawde zajebistych debili w zarzadzie. Szkoda slow nawet
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2008, 16:44 przez ossy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 kwie 2008, 15:48

Kluczowe slowa
ossy pisze: na stronie glownej
Tam juz byly fajne dyskusje o zawodnikach Interu i Juventusu. Ostatnio mi sie spodobala dyskusja o Chiellinim - w deche byla :jupi:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 kwie 2008, 23:16

:witam:

W końcu dogadaliście sie z Palermo w sprawie Amauriego czy to znowu gazety wam kupiły kolejnego grajka?

Ok, dzięki
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2008, 23:23 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 kwie 2008, 23:19

Dopóki nie będzie oficjalnej wiadomości, to naprawdę nie ma co poruszac tematu Amauriego jako naszego zawodnika. Fakt faktem, że jakiegoś napastnika ściągniemy a w tej chwili Brazylijczyk jest w tej chwili najbliżej Turynu.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 12 kwie 2008, 23:25

A ja nie jestem przekonany czy chcę AMauriego. Nie tego typu zawodników najbardziej potrzebujemy. IMO priorytetami powinni być obrońcy i ofensywny pomocnik. O ofercie za Amauriego sporo się mówi ale jeśli to prawda, że Secco zaoferował (lub chciał zaoferować) Giovinco czy Criscito w zamian za Brazylijczyka, to jest idiotą... szkoda tylko, że jeszcze nie skończonym :roll:

Co do tych wszystkich informacji.. również wolę zaczekać dna oficjalne potwierdzenie, bo przecież VdV też już kilka miesięcy temu zaklepaliśmy :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 kwie 2008, 11:42

Jedyny problem z Amaurim jest taki że nie jest on idealnie takim napastnikem jakiego potrzebujemy, bo lepiej by było jakby przyszedł ktos podobny do Alexa....
tyle że kto to może być??
Aguero to utopia, Piatti ponoć jest bardzo utalentowany, ale w rywalizajci z Del Piero nie ma narazie najmnieszych szans i w konsekwencji by grzał ławę jak Palla, Cassano nie chce ze względu na harakterek, Di Natale jest za stary a Quagliariella mnie nie przekonuje....
Słowem dla mnie lepszy Amauri, który nie dokońca pasuje jeśli mowa o boiskową harakterystykę (bo nie nadaje się np. do systemu 4:3:3 w parze z Treze i Alexem), ale który ma poprostu wielkie umięjętności (siła, muskulatura, dynamika, skoczność, gra głową, technika, wykończenie) i na 100% sobie poradzi w rywalizaci. Zresztą jego atutem jest to że może być dobrym partnerem i dla Alexa i dla Treze i dla Iaquinty
I dla mnie jak przyjdzie to będzie wielkim wzmocnieniem.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 627
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 13 kwie 2008, 12:02

Mutu...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 kwie 2008, 13:22

Mutu to był by transfer doskonały i dla mnie największą stratą tego okna w którym odszedł Zlatan, Zambro itp. jest właśnie on, ale Viola nigdy go nie odda, prędzej pujdzie Pozzi, Montolivo czy Frey ale nie Mutu

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 kwie 2008, 13:25

http://www.juventustube.com/watch/69e84 ... t-a-moment!

Obrazek

Na naszych oczach zmieniła się historia :D ... a właściwie stworzyła nowa :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”