Żużel - Strona 16

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2188
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 lis 2007, 23:12

Karmelinho15 pisze:Richardson nadaje sie na druga linie bo te 5-8pkt zrobi.
Ta, jak będzie miał dobry dzień.
Kurczę, tak bardzo podobał mi się w GP, zanim przeszedł do nas, a potem już osłabł :(
Karmelinho15 pisze:Ułamek w przyszłym sezonie powinien jeździc bardzo dobrze. Gorszego sezonu jak ten nie moze mieć.
Fakt, gorszego to się zapewne nie da, ale z tym 'bardzo dobrze' to niestety chyba przesada. Ale jak będzie - zobaczymy :)

Karmelinho15 pisze:Co do tego jeszcze jednego transferu to może to być Holta. W tamtym tygodniu widziano go w Częstochowie. Podobnie jak Tomka Golloba.
Oj, Golloba to ja bym u nas nie chciała :P
A o Holcie od dawna mówi się, że jednak nie :( A szkoda, bardzo bym chciała, aby wrócił :)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 mar 2008, 16:20

Nie znam się na tym sporcie, ale piszę pracę i poszukuję informacji dotyczących żużlowców, którzy popełniali samobójstwa. Wiem, że Dados. Kto jeszcze ? I jakieś info o nich, dlaczego zginęli, jak itd.
Będę wdzięczny

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 10 mar 2008, 16:50

Jeszcze Rafał Kurmański i Łukasz Romanek

http://www.talenty.pl/index.php?str=linkif&filmy=9639

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 10 mar 2008, 17:13

Ś.P. Kurmanek był jednym z najlepiej zapowiadających się żużlowców młodego pokolenia, wychowanek ZKŻ-u Zielona Góra w którym występował przez całą karierę, słynął z niezwykle odważnej jazdy i jego wyprzedzenia rywali były bardzo spektakularne. Powiesił się w pokoju hotelowym w swoim rodzinnym mieście, nie wiadomo dlaczego, najprawdopodobniej nie wytrzymał presji związanej z tym sportem.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 mar 2008, 22:45

Ciarki mi po plecach przeszły jak obejrzałem ten filmik. To jest chore, że młodzi ludzie kończą osamotnieni zmiażdżeni presją kończą w taki sposób swoje życie. Jak macie jeszcze jakieś filmiki tego typu, zapodajcie.
To wszyscy żużlowcy czy jeszcze o jakichś zapomnieliście ?

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 07 kwie 2008, 22:27

po pierwszej kolejce..niepelnej..moja Unia Leszno..wygrala pewnie z Czewa..jednakze dopiero po kilku kolejkach bedzie mozna powiedziec wiecej..kto bedzie sie liczyl itp ;)

co do relacji w tvp sport nie bylo tragiczne...procz angielskiego komentatorow przeprowadzajacych wywiady :P

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 12 lip 2008, 15:00

Dziś o 18:30 nastąpi inauguracja tegorocznych rozgrywek Drużynowego Pucharu Świata.

W pierwszym półfinale, który odbędzie się w Lesznie, wystąpią zespoły: Australii, Rosji, Węgier oraz Polski. W drugim - poniedziałkowym - Wielka Brytania, Dania, Czechy, Szwecja.

Myślę, że dziś przejdziemy my i Australia, choć pewnie i Rosja coś pokaże :)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 12 lip 2008, 15:46

futbolowa pisze:Myślę, że dziś przejdziemy my i Australia, choć pewnie i Rosja coś pokaże Smile
Do finału w Vojens zakwalifikuje sie tylko jeden zespół. Te które w półfinałach zajmą odpowiednio 2 i 3 miejsce pojadą w barażu, z którego do finału awans uzyskają 2 drużyny.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 12 lip 2008, 16:04

No tak :)
Wiem, trochę niedokładnie obrałam to w słowa, ale miałam na myśli to, że po dzisiejszym półfinale obstawiam, że nas i Australię widziałabym w finale /nas, mam nadzieję, bezpośrednio/ :) Z drugiego raczej Szwedów i Duńczyków, bo z Anglikami to nigdy nic nie wiadomo, myślę że w ewentualnych barażach nie dadzą rady ;) Rosja pewnie trochę emocji nam dostarczy, Czechy też coś urwą. Tylko Węgrów na sromotną porażkę obstawiam ;)

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 13 lip 2008, 1:34

Niestety bezpośrednio się nam nie udało awansować. Na pierwszym Australia , natomiast w barażach pojadą Polacy i Rosjanie

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 lip 2008, 2:01

Ja tam zawsze doszukuję się plusów - dla mnie im więcej żużla, tym lepiej :)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 13 lip 2008, 3:06

lech98 pisze:Niestety bezpośrednio się nam nie udało awansować.
Czemu niestety? W zeszłym roku też tak było. Najpierw w półfinale w Vojens przegraliśmy z Duńczykami. Później w barażu w Lesznie z Australią. Za to w finale byliśmy już najlepsi :D
Chłopaki pojadą sobie w tym barażu w Vojens i będzie to dla nich świetny trening przed finałem na tym samym torze. Dla mnie bomba, lepiej się ułożyć nie mogło.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 lip 2008, 10:54

Podobnie było trzy lata temu, kiedy zdobywaliśmy Mistrzostwo ')

Między wierszami dało się wyczytać, że każdemu zwisało tak naprawdę, jak nam to pójdzie. Baraż to bardzo dobre rozwiązanie, pozwalające na objeżdżenie się i zapoznanie z torem.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 13 lip 2008, 12:46

arek_ahig pisze:Czemu niestety? W zeszłym roku też tak było. Najpierw w półfinale w Vojens przegraliśmy z Duńczykami. Później w barażu w Lesznie z Australią. Za to w finale byliśmy już najlepsi
I dlatego zuzel to dziwny sport. Duzo zalezy od szczescia i nawet minimalny blad zmienia obraz meczu.

Co do samego Pucharu. W barazach pewnie awansujemy, ale w finale z Dunczykami bedzie bardzo ciezko...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 lip 2008, 12:49

I dlatego zuzel to dziwny sport. Duzo zalezy od szczescia i nawet minimalny blad zmienia obraz meczu.
Po prostu DPŚ ma taką dziwną formułę... Wiele zależy od dyspozycji całego teamu. Wystarczy, że jeden zawodnik jedzie słabo, a u rywali wszyscy na full i po zawodach... :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”