Tego nie mówiłemRealFan pisze:A Gago + Diarra to nie jest za malo? Mala niekonsekwencja.
Ale chyba nie bez powodu?RealFan pisze:Silnego murzyna juz mamy i wszyscy na niego ostatnio marudza
No właśnie dlatego nie rozumiem zaszufladkowania Keity jako jedynie MC, a Poulsena jako DP i chciałem, żeby mi to wyjaśnił. Obaj mają za zadanie przecinanie podań przeciwników i w zarodku zabijanie akcji zaczepnych. Ani jeden, ani drugi nie są od kreowania gry, zabrać i podać, ot cała filozofia. Jednak to, że Keita jest lepiej wyszkolonym zawodnikiem nie oznacza, że nie jest DMFem, bo z tego co pamiętam we Francji (po odejściu Diarry zajął jego pozycję pivota), w reprezentacji również gra na DMie. A i z tego co czytałem i słuchałem to właśnie w wypowiedział był brany jako defensywny pomocnik.RealFan pisze:Nie ma definicji. Popatrz na to co potrafi kazdy z nich, czym sie roznia, co moze zaoferowac Keita, czego nie moze Poulsen i sam sobie odpowiesz. Z reszta Keita tez z powodzeniem wystepuje na DM. Tylko on ma cos wiecej w swoim wachlarzu umiejetnosci niz tylko cechy typowe dla pivota.