Liga Europy (zbiorczy) - Strona 38

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 kwie 2008, 21:32

Niemożliwe rzeczy dzieją się w Madrycie. Ja już teraz wiem, że oni awansuja do półfinału i szczerze im tego życzę (jako kibic Bayernu!). Po prostu FCB nie zasłużył pod żadnym względem na awans. Hitzfeld skończony. Dosyć Bayernu. A Getafe wszystko nadrabia ambicją. Bayern gra jakby w pierwszym meczu było 2-0 i sobie kontrolowali grę. Gratuluję awansu Hiszpanom i powodzenia w dalszych fazach gry. Bayern niech spieprza grać z ogórkami z Bundesligi. Choć i tam remisują z Duisburgami czy musza drżeć do ostatnich sekund z rywalami porkoju Bochum.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 10 kwie 2008, 21:36

De la Red :lol: No, ale wydaje mi się, że decyzja była, mimo wszystko zbyt pochopna...

NIESAMOWITE. Bayern całą pierwszą połowę naciskał, bramka dla gości wydawała się kwestią czasu, a tymczasem wystarczyła jedna kontra. Co do bramki to obrona Bayernu wręcz została ośmieszona. Ciekawie zapowiada się druga połowa. Dziwne, że Granero nie gra. Kontuzja, zawieszenie czy decyzja trenera?

Vamos Getafe :P

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 kwie 2008, 21:38

Wystawić De la Reda na stoperze ['] Ściskam kciuki za Getafe, ale czuję że Bayern jeszcze coś strzeli. Karne?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 kwie 2008, 21:38

Premo pisze:Bayern całą pierwszą połowę naciskał, bramka dla gości wydawała się kwestią czasu, a tymczasem wystarczyła jedna kontra.
Powiedzialbym nawet ze wystarczyla jedna Contra :lol:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 10 kwie 2008, 21:39

Niesamowite. Contra katem Monachium.

Musze przyznać że Bayern gra taką padake że aż płakać się chce. Przedewszystkim tam biega tylko ten zawodnik co jest przy piłce, reszta stoi w miejscu i się nie rusza.

Brawo Getafe, odkąd odpadło Atletico im kibicuje i mam nadzieje że puchar będzie ich.

Brawo Contra, świetnie to zrobił, mógł podawać choć tam chyba byłby spalony, to zdecydował się na strzał i mu wyszło, bo na pewno tak tego nie zaplanował w przeciwieństwie do bramki w Monachium.

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 10 kwie 2008, 21:40

Ktoś mi może racjonalnie wytłumaczyć jak Contra był w stanie pojechać tak całą naszą obronę :?:

Ogólnie to poza przewagą w posiadaniu piłki Bayern nie gra nic co pozwoliłoby awansować dalej, takie walenie głowa w mur, a te monotonne akcje w jednym tempie są po prostu beznadziejne :? Getafe za to wszystko nadrabia ambicja i wolą walki no i widać, że nawet to wystarczy na Bayern w obecnej formie.

Niczego pozytywnego w drugiej połowie się niestety nie spodziewam :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 kwie 2008, 21:41

Przypomina mi to coś... Spotakania Barca- Getafe. Gdy zobaczylem jaki procent posiadania pilki ma Bayern, zaraz sobie pomyslałem, ze nic nie ugraja. PRzewaga stwarzanie sytuacji to nic nie daje gdy naprzeciwko ma sie ekipe Getafe.

Czerwona kartka idiotyczna, przed de la Redem byl jeszcze jeden zawodnik Getafe i spokojnie mogl powstrzymac zawodnika Bayernu, czyli nei wychodzil sam na sam z bramkarzem. Zółtko to było maksimum w tym przypadku. No i Contra przypomina o sobie, kiedys rzadzil w Alaves, mzoe powtorzy sukces z Getafe.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 10 kwie 2008, 21:42

Bayern :roftl3: Co tam sie dzieje to ludzkie pojęcie przechodzi.

Poza tym Fiorentina pokazuje siłę Serie A (1-0 do przerwy dla Violi) i oby tylko ich przygoda z pucharami nie skończyła się jak Arsenalu.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 10 kwie 2008, 21:43

Ebi nic dodać nic ująć.
Jak można od 6 minuty mieć przewagę zawodnika i tak naprawdę wyśmienitą pozycję do spokojnego ustawienia sobie meczu robić takie rzeczy.
Ja również życzę awansu Getafe. W odróżnieniu od Ciebie kibicem Bayernu nie jestem.
Szacunek dla Ciebie Ebi za obiektywną ocenę :D
|

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 kwie 2008, 21:47

[']

Piszę na szybko, bo starsi po paru głosnych przekleństwach chcą mi zabrać laptopa :P

Więc tak, tak jak się obawiałem zamiast biegać stoimy. Poza tym zamiast strzelić bawimy się w polu karnym, albo przed nim i jest kicha.
Pierwsza zmiana? Lell off, Marcell in.
Poza tym wprowadziłbym Kroosa za Marka, ale tej zmiany za nic się nie spodziewam po Ottmarze.

Do boju, nic jeszcze nie jest stracone.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 kwie 2008, 21:47

Laudrup zrobil straszny blad ustalajac sklad, ze zamiast Belenguera, wystawil na stoperze De la Reda. Nie chodzi tu o przebieg dalszych wydarzen, ale o to, ze Ruben nie jest stoperem i taka decyzja byla szalenie ryzykowna. Nawet gdyby czerwonej kartki nie dostal, to byloby spore zagrozenie, ze bedzie popelnial bledy. To nie jest mecz, w ktorym wolno robic tego typu eksperymenty. Kontuzja Uche wyszla Getafe na dobre. Jakby do niej nie doszlo to Laudrup pewnie obroncy do tej pory by nie wprowadzil i mogloby byc ciezko sie bronic. A tak Belenguer w koncu pojawil sie na boisku, a roznica liczebna nie ma az tak duzego znaczenia, jak moglaby miec, bo Getafe i tak skupia sie na obronie, poniewaz ich celem podstawowym od poczatku byla gra na zero z tylu. Zostali z jednym napastnikiem, a ilosc pilkarzy w szeregach obronnych sie zgadza, dzieki czemu moga grac to, co naprawde potrafia, bo Getafe jak chce sie bronic to jest zajebiscie niewygodnym rywalem. Po prostu umieja to robic. Do tego Contra osmieszyl defensywe Bayernu zdobywajac bardzo ladna bramke po akcji indywidualnej, a Niemcy poza dwoma bledami bramkarza Getafe nie stworzyli sobie nic wielkiego w ataku. Przy czym tego drugiego bledu by nie bylo, gdyby nie blad w komunikacji. W dojsciu Abbondanzieriemu do pilki wyraznie przeszkodzil obronca.

Z biegiem czasu Bayern na pewno bedzie sie staral coraz bardziej atakowac, ale Hiszpanie moim zdaniem dadza rade.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 10 kwie 2008, 21:52

arturo_ pisze:Ktoś mi może racjonalnie wytłumaczyć jak Contra był w stanie pojechać tak całą naszą obronę
Ja Ci wytłumacze :lol:
Przy takim zachowaniu zawodników Bayernu to nie było specjalnie trudne.
Spójrz w ogóle co oni robili. Masakra.
Contra rozpoczynał akcje z własnej połowy.
Porównaj sobie tą sytuację z tym co zrobił Walcott i odpowiedz sobie na pytanie kto dokonał większego wyczynu :P

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 10 kwie 2008, 22:01

A Fiorentina ma Mutu któremu wyraźnie chce sie dzis strzelać :) Juz nic nie zabierze Violi awansu :)

Zenit - ?
? - Fiorrntina

:)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 kwie 2008, 22:10

No cóz, oglądam druga połowę i chyba przesatnę. Bayern niby coś tam zaatakował, miał całkiem niezłe sytuacje, ale to za mało. Ja nie chcę już Bayernu w UEFA (unikniemy pogromu z Zenitem w przypadku awansu). Jansen dał genialną zmianę (mnie tam wpuśćcie to też wszystko będę tracić i dośrodkowywać w auty).

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 10 kwie 2008, 22:37

Viola 2-0.

Brawo Mutu.
Bardzo dobrze Montolivo.

Ile bylo w 1 meczu Sportingu?
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2008, 22:38 przez 'Del Piero', łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”