Liga Europy (zbiorczy) - Strona 43

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
Mates
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 11 kwie 2008, 10:32

Michał M pisze:Co do komentujących wyżej - pozdrawiam wszystkich frustratów

Coz innego pisac w sytuacji, w ktorej awans wywalczyla druzyna, ktora w ogole na niego nie zasluzyla, i ktora uzyskala awans przy dosc duzym udziale sedziego. Komentarze powyzej sa i tak imo dosc delikatne.

Michał M pisze:nie wiem, dziadków Wam wszystkich pozabijali na wojnie czy co
Nie przesadzasz przypadkiem :roll:

Michał M pisze:Czym np. Manchester zasłużył sobie na zwycięstwo w 99 r. - przecież to była identyczna sytuacja jak wczorajsza.

Nie przypominam sobie, zeby w tamtym meczu sedzia robil podobne walki jak wczoraj. A to glownie o to chodzi.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 kwie 2008, 11:30

Mates pisze:Coz innego pisac w sytuacji, w ktorej awans wywalczyla druzyna, ktora w ogole na niego nie zasluzyla, i ktora uzyskala awans przy dosc duzym udziale sedziego.
I co jeszcze :?: Może dostaliśmy wczoraj kilka karnych itd ( a mogliśmy jeden dostać, przy położeniu Toniego w polu karnym około 60-70 min.)? Normalnie sędzia wydrukował te dwie bramki Toniego w dogrywce :lol:
Bez przesady.
Mates pisze:Nie przesadzasz przypadkiem :roll:
Nie przesadzam. Wielu Polaków nienawidzi Niemców tak mocno, że chyba innego uzasadnienia nie ma. Przy każdej możliwej okazji wyrażają tą nienawiść, nawet przy tak głupiej rzeczy jak piłka nożna. Paranoja jakaś.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 kwie 2008, 12:02

A czy ktoś się dziwi temu że Polacy w tym ja nie lubią Niemców ?

Ogólnie to jakiś dramat. Od razu przypomniał mi się Stambuł :P Bayern na ten awans nie zasłużył ale taka piłka. Gratulacje dla Getafe że praktycznie byli w półfinale mimo tego że rzucono ich na pożarcie.

Zenit !

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 kwie 2008, 12:08

Łukasz_ pisze:A czy ktoś się dziwi temu że Polacy w tym ja nie lubią Niemców ?!
Ja nie lubię Włochów, ale nie podkreślam tego na każdy możliwy sposób. Plus Ruskich :wink: Ale co to ma do rzeczy przy piłce nożnej? Zwłaszcza, że Bayern to taki niemiecki klub jak Arsenal angielski (no, może trochę bardziej bo u nas tak z 2-3 Niemców ma jednak podstawowe miejsce w składzie).
Ale ok, kto chce, niech sobie dalej będzie zakompleksiony :wink:

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 11 kwie 2008, 12:14

Michał M pisze:Zwłaszcza, że Bayern to taki niemiecki klub jak Arsenal angielski (no, może trochę bardziej bo u nas tak z 2-3 Niemców ma jednak podstawowe miejsce w składzie).
No to dużo bardziej, bo Arsenal ma jednego Walcotta i to jeszcze najczęściej na ławce :lol: Hoyte nie liczę bo on to chyba w ogóle nie gra.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 kwie 2008, 12:21

Giggsy King pisze:No to dużo bardziej,
Niech będzie :wink: Chodzi mi o zasadę - mówieniu o Bayernie jako Niemcach, podczas gdy główne skrzypce grają tam Francuz i Włoch, a w obronie brylują (zwłaszcza wczoraj "brylowali" :lol: ) Brazylijczyk i Argentyńczyk.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 kwie 2008, 12:33

Zacznę od tego że to czy lubisz Włochów czy nie jest mi kompletnie obojętne. Bayern to niemiecki klub, to wystarcza. Tak samo można napisać że Adidas jest niemiecką firmą która produkuje odzież w 70% w Chinach :P

Zakompleksiony ? Że niby w stosunku do Niemców bądź Bayernu ? Nigdy.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 11 kwie 2008, 12:42

To że prym w bawarskim zespole wiodą Ribery i Toni absolutnie nie zaprzecza temu, że to klub niemiecki (dla niewtajemniczonych - Inter nie jest zespołem argentyńskim :wink:), aczkolwiek nie widzę w tym nic złego.
Łukasz_ pisze:Adidas jest niemiecką firmą która produkuje odzież w 70% w Chinach :P
Raczej w Pakistanie i Indiach.
:wink:

Awatar użytkownika
Mates
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 11 kwie 2008, 18:14

Michał M pisze:I co jeszcze Question

Aha czyli sedzia slusznie wywalil z boiska De La Reda skazujac Getafe na gre w 10 na 11 przez prawie caly mecz. Sedzia slusznie nie wyrzucil Toniego z boiska za to jego zagranei w dogrywce (13 minuta dogrywki). Słusznie chwilke pozniej poblazliwie zachowal sie w stosunku do Podolskiego. Slusznie przymykal oczy na brutalne i chamskie poniekad zagrania pilkarzy z Monachium.
Ogolnie sedzia byl przeciez zajebisty i powiem wiecej niech zawsze sedziowie w ten sposob prowadza mecz pilkarskie :roll:
Michał M pisze:Wielu Polaków nienawidzi Niemców tak mocno, że chyba innego uzasadnienia nie ma. Przy każdej możliwej okazji wyrażają tą nienawiść, nawet przy tak głupiej rzeczy jak piłka nożna. Paranoja jakaś.
Nic dziwnego przeciez Oni zabijali Naszych dziadkow :twisted:

Ogolnie gratuluje awansu i zycze szczescie i sedziego Busacci w meczach z Zenitem.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 kwie 2008, 18:59

Mates pisze:Ogolnie gratuluje awansu i zycze szczescie i sedziego Busacci w meczach z Zenitem.
Hala frustracja

Mates pisze:Nic dziwnego przeciez Oni zabijali Naszych dziadkow Twisted Evil
faktycznie ma to dużo wspólnego z piłką nożną. Ciekawe tezy. To jakbyśmy lecieli dalej, to powinniśmy nie lubić francuzów i anglików, bo nam nie pomogli przed tą wojną.

Hala.

Więcej meczy Bayernu w polskiej TV= większa frustracja, nienawiść w stosunku do Niemców.

Jeśli chodzi o nasze mecze z Getafe nie ma co oceniać, ale z Zenitem będzie znacznie lepiej. I tego jestem pewien.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 kwie 2008, 19:34

Akarin pisze:Więcej meczy Bayernu w polskiej TV=
marnaosc nad marnosciami, archaiczna pilka, spostkanie okrzykniete najlepszym meczem od lat w UEFA ale glwonei dzieki postawie Getafe bo to co pokazli gajac w 10tke - czapki z glow

Final - ZENIT - VIOLA ot co

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 kwie 2008, 19:38

Oczywiście nie apeluję o więcej meczy, tylko napomknąłem, że taka sytuacje zachodzi.

Poza tym czeher darowałbyś sobie już to gadanie.

Viola to lolki? :P

Bayern gra tak teraz z różnych przyczyn o których średnio mi się teraz chce pisać.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 kwie 2008, 19:41

Michał M pisze:
Bienias pisze:Wydaje mi sie ze w Europie w tym sezonie Schalke wiecej zdziałalo
Czym? Odpadnięciem w 1/4 LM? aha, zapomniałem, przeciez odpadli z Wami - no rzeczywiście, zdziałali więcej :lol:
Puchar Uefa? Zobacz co osiagnela druzyna ktora w Uefa zdobyla 2 razy i jest lepsza od BM. Dla mnie dojscie do cwiercfinalu LM jest trudniejsze niz final Uefa. Nie na darmo to jest puchar pocieszenia drugiej kategorii dla mocnych klubow

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 kwie 2008, 19:42

Akarin pisze:Viola to lolki?
Zalezy jak kto na to patrzy, Lolek to ten co wygrywa na ywjezdzie z czolowym zepsolem, ktory niezwykl przegrywac czy ten ktory ratuje dupska rzutem na tasmie grajac 115min w przewadze z sredniakiem ligi przezywajacej kryzys :think: - ciekawa sprawa :roll:

Wchodzisz w zaklad ze Zenit sobie poradzi ... :>

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 kwie 2008, 20:16

czeher pisze:Wchodzisz w zaklad ze Zenit sobie poradzi ... Łypiący
tak. Wiem na co stać Rosjan, widziałem jaką piłkę grają. Dlatego wiem, że kolejne dwa cieżkie mecze przed nami.

Ale musi być poprawa i myśle, że teraz dzięki przewadze w BL, Ottmar będzie dawał szansę zmiennikom i najlepsi sobie odpoczną trochę :wink: w tym widze nasze szanse. Są inne czynniki, ale to nie teraz :wink:

czeher pisze:ciekawa sprawa Rolling Eyes
myślę, że to sprawa na większą rozkminę :P zdecydujemy po finale UEFA Cup :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”