Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 26

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
hypo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hypo » 02 lut 2008, 15:11

Villa do formy wraca i jak powiedzial Asteniu, to, ze Koeman nie potrafi wyciagnac tego co najlepsze z niego czy z Silvy, to nie znaczy, ze Aragones nie bedzie potrafil. Nie sklamie, jesli powiem, ze bez Silvy i Iniesty Hiszpania nie istnieje, wiec Silva w reprezentacji gac musi, biorac pod uwage to, ze jest naprawde w przyzwoitej formie. Marchena. Prawda, mozna by sprawdzic kogos innego. Albiol ostatnio troche zagubiony, powolanie to moze go zmobilizuje. Co do Albeldy, to za nie jest tylko fakt, ze ostatnio nie gral. Ale pamietamy, ze kiedy nie gral rewelacyjnie w Valencii, to byl przodujaca postacia w meczach reprezentacji. Skreślenie go czy wrecz niedowierzanie u was, ze dostal powolanie, troche mnie bawi.

Co do powolania Krkicia. Jestem za, mozna sie przekonac co pokaze w reprezentacji. Brak Joaquina troche zaskakujacy, ostatnio rozgrywal naprawde dobre mecze. Ale to proby, moze znajdzie sie ktos lepszy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lut 2008, 15:53

Asteniu pisze:Szkoda ze Luis Garcia nie ma szans na kadre.

Jesli Lusi bedzie grał regularnie to napewno dostanie szanse. przed kontuzja w Liverpoolu, był jednym z ulubieńcow Aragonesa, czesto grał i prezentował sie przeważnie bardzo dobrze.

Co do Joaquina to tak naprawde z meczy elminacyjnych grał mało, a ja go pamietam tylko z jednego. Specjalnie mi jego gra nie odpowiadała. Osobiście nie widze miejsca dla niego w kadrze, nie iwem jak tam wyglada jego gra w Valencii. Jednak spodziewam się, że jego miejsce w kadrze bedzie jamował Luis Garcia z Espanyolu. On wspołpracuje z Tamudo i Villa na dobrym poziomie i jest bardziej uniwersalny. Joaquin to skrzydłowy, a takich obecnie jest niewielu w kadrze. Ostatnio grali głownie Iniesta, Silva, Garcia i Cesciem i to oni byli fałszywymi skrzydłowymi. Za nimi oczywsicie Xavi i ktoś z dwojki Albelda/Marcos. Gra z jednym prawdziwym napastnikiem przyiosłą świetne rezultaty, więc także nei spodziewam sie zmian w ustawieniu.

:arrow: edit.

Dopiero teraz uświadomiłem sobie, ze w reprezentacji jest 6 wychowanków Barcy :arrow: Andrés Iniesta, Bojan Krkic, Xavi, Cesc Fàbregas, Fernando Navarro i Reina. Szkoda kontuzji Puyola i braku Lusia Garcii. Potęga. 8)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 03 lut 2008, 12:57

hypo pisze:Co do Albeldy, to za nie jest tylko fakt, ze ostatnio nie gral. Ale pamietamy, ze kiedy nie gral rewelacyjnie w Valencii, to byl przodujaca postacia w meczach reprezentacji. Skreślenie go czy wrecz niedowierzanie u was, ze dostal powolanie, troche mnie bawi.
Z tego co pamietam to w tym sezonie Albelda nie gral dobrze w reprezentacji, nie gral tez dobrze w Valenci, teraz nie gra wcale i jezeli Koeman zostanie na stolku to Albelda nic nie zagra, a wiec nie pojedzie na EURO i mnie to jakos nie bawi.

Wydaje mi sie ze Aragones chce sprawdzic Albelde w jakiej jest formie, ale przedewszystkim ma zamiar inny. Jezeli Albelda zagra dobrze w reprezentacji to moze to wymusi na Koemanie wystawianie go do skladu Valencii, jezeli ta nadal bedzie grala tak slabo, choc wydaje sie to malo prawdopodobne, jednak pamietamy ze tonacy sie brzytwy chwyta.
Jarzinho pisze: Jesli Lusi bedzie grał regularnie to napewno dostanie szanse. przed kontuzja w Liverpoolu, był jednym z ulubieńcow Aragonesa, czesto grał i prezentował sie przeważnie bardzo dobrze.
Tak, to prawda ze byl on jednym z ulubiencow Aragonesa. Problem w tym ze nie zanosi sie na to by Luis gral w podstawowym skladzie Atletico. Co prawda on grywa regularnie, jednak w lidze przewaznie ogony. Zdecydowanie jest lepiej jezeli chodzi o puchary, bo w tym Luis gra w podstawowym skladzie, sek w tym ze Atletico nie gra juz w Copa del Rey, a z UEFA moze w kazdym momecie odpasc. Dodatkowo jezeli Atletico trafi na bardzo mocnego rywala to raczej Aguirre postawi na skrzydla Simao - Maxi.
Jarzinho pisze:Gra z jednym prawdziwym napastnikiem przyiosłą świetne rezultaty, więc także nei spodziewam sie zmian w ustawieniu.
Co prawda tak bylo, jednak nie uwazam ze Aragones bedzie gral jednym wysunietym napastnikiem majac do dyspozycji zdrowych i formie Ville, Torres'a i Tamudo.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 05 lut 2008, 20:52

Prawdopodobny sklad reprezentacji Hiszpani przeciwko Francji w dniu jutrzejszym :

Casillas - Sergio Ramos, Pablo, Marchena, Capdevila - Albelda, Xavi, Iniesta, Riera, Cesc - Fernando Torres.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 lut 2008, 21:50

To bardzo zblizony skład do tego, ktory pewnie bedzie wystepował na Euro. Taktyka jak widać nie ulega zmianie. Brakuje tylko Silvy i Puyola, Torres jest w świetnej formie i moze wygryźc Ville. Zobaczymy obaj trenerzy zaufali swoim ludziom. Zapodwiada się ciekawie.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 lut 2008, 8:52

Może mi ktoś powiedzieć czemu Francja zagrała wczoraj w strojach Hiszpanii ? :roll:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 07 lut 2008, 13:10

Te czerwone koszulki, to normalna rzecz, dlatego, że Francja w 2008 roku będzie grała w czerwieni właśnie. Więc nie były to koszulki rep. Hiszpanii. ;)

A co do samego meczu, to trochę rozczarował, myślałem, że będzie ciekawszy niż Włochy - Portugalia, jednak się przeliczyłem. Szkoda Torresa, bo jego kontuzja groźnie wyglądała, ale prawdopodobnie nie zagra jedynie przez około tydzień. Zaskoczył mnie natomiast skład Hiszpanii. W wyjściowej jedenastce zagrało 3 zawodników Ches, o ile gra Marcheny i Albiola w pierwszym składzie to normalna rzecz, o tyle Albelda, który w Valencii nie gra już od ponad 3 tygodni to sprawa conajmniej dziwna. Koeman odsunął go od zespołu, Aragones natomiast go powołał i nawet dał mu szanse od pierwszych minut. Zagrał przeciętnie, ale warto pomyśleć nad jego powrotem do pierwszego składu Valencii.

A tak poza tym, to szkoda Krkicia, który miał wczoraj debiutować, ale bolał go żołądek z tego co zrozumiałem więc z debiutu nici. A miałbyć najmłodszym debiutantem w reprezentacji Hiszpanii od ponad 70 lat.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 lut 2008, 16:22

Jakby kto nie wiedział ocb to zapodam kilka fotek ze wczoraj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lut 2008, 18:11

Ostatnia fota na poziomie kibicow Realu. Aragones wczoraj dołozył nie cegłę, a pustak do swojej pozycji. Hiszpania wczorja nei grała zajebistego spotkania, ale wygrała, sprawdziły sie załozenia taktyczne jak i personalne Aragonesa. Wiadomo realowcy zawsze beda widzieć miejsce dla Gutiego i Raula, ale takie ich zycie.
lisek_chz pisze:. Zaskoczył mnie natomiast skład Hiszpanii. W wyjściowej jedenastce zagrało 3 zawodników Ches, o ile gra Marcheny i Albiola w pierwszym składzie to normalna rzecz, o tyle Albelda, który w Valencii nie gra już od ponad 3 tygodni to sprawa conajmniej dziwna
Mnie wrecz odwrotnie. Albelda wczoraj zagrał przyzwoicie, nie mam takze zastrzezen do pozostalej dwojki jednak nie wyobrazam sobie ich w podstawowym skladzie Hiszpanii.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 07 lut 2008, 18:39

ogladalem mecz do 60 min . mecz był wyrównany , lepszym zespołem wydawała sie być Francja, która zneutralizowała środek pola Hiszpanów i kontrolowali mecz. dobre spotkanie rozegrał Anelka. dobrze grał Diarra ale on pewnie nie pojedzie na Euro bo Jarzinho tak ostatnio mowil...zawiodł Henry.
po stronie Hiszpanow na pewno mozna wyroznic Pablo. slabo Xavi, Cesc.
Hiszpania zeby cos ugrac potrzebuje Ville w formie bo w tym systemie gry wydaje sie byc lepsza opcja niz Torres.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 lut 2008, 23:37

Meczu nie widzialem, ale to...
George Jung pisze: po stronie Hiszpanow na pewno mozna wyroznic Pablo.
... mnie cieszy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 mar 2008, 15:18

Bramkarze:
Casillas, Reina
Obrońcy:
Arbeloa, Sergio Ramos, Juanito, Puyol, Fernando Navarro, Albiol, Marchena, Capdevila
Pomocnicy:
Senna, Riera, Xabi Alonso, Cesc, Xavi, Iniesta, De la Red, Riera, Silva
Napastnicy:
Luis Garcia, Torres, Güiza, Villa

Luis powołał kadre na mecz z Włochami. Jest jedna niespodzianka - De la Red, ale patrzac na sytuacje w jakiej sie znalazł Albelda, Aragones musi szukac kogos w jego miejsce. Ruben gra naprawde dobrze w Getafe, wiec nie dziwie sie ze znalazł miejsce w kadrze. Osobiscie chcialbym moze Raula Garcie z Atletico, ale on chyba ostatnio nie grał. Ogolnie brakuje pilkarzy Atletico, szczegolnie z defensywy Lopez, Pernia, Pablo to jednak osoby, ktore czesto były powolywane. Widac zaden z nich nie przekonał Luisa, stad powolanie do Navarro, ktory rozgrywa chyba najlepszy sezon w karierze.
Jest takze Arbeloa. Widac Aragones szuka zastepcow dla Capdevili i Ramosa, narazie obrał dobry kierunek, bo i ALvaro i Fernando rozgrywaja udane sezony.

Reszta to chyba zawodnicy, ktorzy sa bardzo blisko wyjazdu na euro, no moze nie Juanito, ale ciezko stwierdzic ktorzy ze srodkowych obroncow pojada bo zaden z nich nie prezentuje rownej formy w tym sezonie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 26 mar 2008, 23:52

Kolejny dosyc dobry mecz Hiszpanii. Wygrali dzisiaj 1:0 z Wlochami po pieknej bramce Villi (naprawde warto zobaczyc). Oby tylko znowu nie bylo tak na euro, ze graja jak nigdy...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 mar 2008, 7:04

Trzeba przyznać, ze Hiszpanie po słąbym poczatku elminacji mieli najlepszy poprzedni rok ze wszystkich. Teraz wygrywaja kolejno z Trojkolorowymi i z Włochami czyli faworytami na Euro. Oczywiscie to nie ma wiekszego znaczenia, ale takie wygrane buduja dobra atmosfere i pewnosc siebie.
Kadra wyglada bardzo dobrze, załozenia taktyczne sie sprawdzaja i oby tylko omijaly kontuzje kluczowych zawodnikow.

Awatar użytkownika
AdamMadridista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AdamMadridista » 11 kwie 2008, 19:21

Luis Aragonés podał listę 31 piłkarzy, spośród których wybierze skład Reprezentacji Hiszpanii na zbliżające się 13 Mistrzostwa Europy w piłce nożnej. Najwięcej piłkarzy z tej listy (aż 5) występuje w Valencii.
Na tej liście nie znajduje się nazwisko Raúla Gonzáleza, co oznacza, że napastnik Realu Madryt nie weźmie udziału w turnieju w Austrii i Szwajcarii.

Zawodnicy, z których Luis Aragonés stworzy zespół na Mistrzostwa Europy:

Real Madryt - Iker Casillas, Serio Ramos
FC Barcelona - Andrés Iniesta, Xavi, Carles Puyol, Bojan Krkić
Mallorca - Daniel Güiza, Fernando Navarro
Arsenal - Cesc Fàbregas
Liverpool - Pepe Reina, Álvaro Arbeloa, Xabi Alonso, Fernando Torres
Getafe - Rubén De la Red, Pablo Hernández
Sevilla - Andrés Palop
Betis - Juanito
Valencia - Carlos Marchena, Joaquín, David Villa, David Silva, David Albelda,
Atlético - Pablo Ibañez, Mariano Pernía, Antonio López
Villarreal - Marcos Senna, Ángel, Joan Capdevilla